War Inc. pořádá invazní večírek a nikdo se neukáže

Pepe Escobar

18.2.2022 Komentáře Témata: USA, NATO, Rusko 1262 slov

Moskva se ani na okamžik neodchýlila od svého přístupu Sun Tzu - a přitom mnohokrát podrobně popsala všechny požadavky a všechny červené linie.

Dem-kombo dálkově ovládající senilního prezidenta Spojených států pomocí sluchátka/telefonu, nebyla nikdy podezřívaná z toho, že by byla nejostřejší tužkou v penále - v žádném penále.

To vysvětluje, proč Nancy Pelosiová v ABC News prozradila celou hru na ruskou „invazi“ dva nebo tři dny před „zrušenou“ neuskutečněnou událostí.

Nejprve řekla: „Kdybychom nehrozili sankcemi a ostatním, bylo by to zárukou, že Putin napadne Rusko.“ A pak přišel klíčový moment:

„Pokud Rusko nezaútočí, není to proto, že by to nikdy nemělo v úmyslu. Jde jen o to, že sankce zafungovaly.“

Zde je plně odhalena celá „strategie“ Demokracie: pochybně účinné zahraničněpolitické „vítězství“, které se rozplyne měsíce před nevyhnutelným debaklem v polovině volebního období v USA.

Maria Zacharovová, tento ženský protějšek Herma, posla bohů ve starém Řecku, se při kádrování psychopata přiblížila pravdě: „15. únor 2022 vejde do dějin jako den, kdy západní válečná propaganda selhala. Ponížena a zničena bez jediného výstřelu.“

K tomu se přidává ministr zahraničí Sergej Lavrov, odpojený od sítě, o „informačním terorismu“: „Musíme se poučit z triků (našich západních kolegů).“

Putin opět použil Sun Tzu, aby zvítězil bez boje: „Vítězství“ znamená splnění cílů stanovených pro toto kolo.

Ale je to ještě složitější. Duma 78 % hlasů odhlasovala, že požádá prezidenta, aby uznal Doněckou a Luhanskou lidovou republiku jako „samostatné, suverénní a nezávislé“ státy.

Konečné rozhodnutí je na Putinovi, který již naznačil, co bude následovat. I když kvalifikoval „to, co se nyní děje v Donbasu“, jako „genocidu“ - s ohledem na kontext předchozích osmi let -, poukázal na to, že „musíme udělat vše pro vyřešení problémů Donbasu, ale především na základě (...) plnění minských dohod“.

Znamená to, že Putin dá Kyjevu ještě jednu - poslední? - šanci k implementaci Minské dohody - zakotvené jako právo OSN - kterou Američané de facto sabotují od roku 2015.

Ruská Rada bezpečnosti se nenechá zmást a charakterizuje, jak „Západ vede pečlivě naplánovanou informační operaci proti Rusku založenou na konceptu 'hybridní války'“. Rada bezpečnosti rovněž potvrzuje, že „evropské země budou odpovědné za velmi pravděpodobné provokace proti DLR a LLR ze strany Kyjeva“. Takto mluví Patrušev, nikoliv jelen, který se nechal nachytat na švestkách, Jake Sullivan.

Neonacisté na přehlídce

Návštěva německého kancléře Scholze v Moskvě nebyla zrovna jednáním Porsche na Nürburgringu. Chrlit fráze před Putinem se nikdy nevyplácí. Scholz: „Pro naši generaci je válka v Evropě nepředstavitelná“. Putin: „Jednu už NATO rozpoutalo proti Bělehradu.“

Po týdnech nepřetržité americké hysterie a válečné horečky by mohlo být lákavé uvažovat o tom, že by Macron a Scholz mohli být s Putinem na jedné lodi a požadovat, aby Kyjev zasedl k jednomu stolu s Doněckem a Luhanskem a pracoval na nezbytných ústavních změnách, které by jim poskytly autonomii. To by byla jediná cesta k možnému řešení. Přesto neexistuje žádná záruka, že bude přijata, a to kvůli nehybnému americkému vetu.

Předsedkyně ruské Rady federace Valentina Matvijenková znovu zdůraznila jediný možný způsob, jakým by Rusko „zasáhlo“: „V případě vpádu ozbrojených sil Ukrajiny do DLR a LLR bude reakce Ruska přiměřená rozsahu agrese.“

Dokonce i Scholz jaksi nesměle souhlasil s tím, že podobně jako NATO v Jugoslávii by Rusko v tomto případě mělo právo uplatnit odpovědnost za ochranu (R2P), aby zachránilo miliony držitelů ruských pasů před oligarchickými banderovsko-neonacistickými údernými jednotkami, které Andrej Martyanov památně označil jako zemi 404.

Patří k nim i Azovský batalion, který rekrutuje neonacisty z celé Evropy, má na rukou nášivky Wolfsangel přímo od SS a nyní je začleněn do ukrajinské Národní gardy. Rozsáhlé, CIA/MI6 „revitalizované“ pobytové sítě. A samozřejmě rozpracovaný plán Erica Prince (Blackwater/Academi) na vytvoření soukromé žoldnéřské armády za 10 miliard dolarů prostřednictvím partnerství mezi společností Lancaster 6 a ukrajinskou rozvědkou kontrolovanou CIA.

Dvě zásadní události

Seriálová americká fake news/psychologická/válečná ofenzíva však dokázala zastřít dvě skutečně zásadní události posledních dní.

  1. De facto invaze americké ponorky třídy Virginia do ruských teritoriálních vod, kterou ruský ministr obrany Sergej Šojgu označil za „zcela nesmyslnou a nepochopitelnou aktivitu“.
  2. Nedávný let pana Kinžala do Kaliningradu na palubě letounu MIG-31K „Foxhound“ schopného letu rychlostí Mach 3. V případě, že by se klauni z NATO nadále zabývali legračními nápady, mohli by panu Kinžalovi zavolat. Odpoví na hovor hypersonickou rychlostí. Doslova.

Ještě před zrušením plánované ruské neinvaze Martyanov lahodně nastínil, jak je „strategická ambivalence Ruska pro USA nyní děsivá, protože USA nevědí, co bude následovat po falešné vlajce, pokud se této falešné vlajce podaří oblbnout evropské pudlíky do naprosté podřízenosti“.

Ano, dokud tlustá transgenderka nezazpívá, není konec. Falešná vlajka nebo vlajky zůstávají v hledáčku - vzhledem k tunám zbraní, které byly vysypány na 404; více než 150 000 vojáků, kteří se shromáždili přímo před linií kontaktu, vybavených naprosto smrtícími 120mm raketami Grad s hlavicemi, které při výbuchu uvolňují tisíce ostrých kovových úlomků; a tisíce žoldáků vycvičených polskými, britskými a Blackwater/Academi instruktory.

To, co se skutečně stalo na Kurilských ostrovech mezi Hokkaidem a Kamčatkou, diplomaticky popsané Šojguem, se nakonec dostalo do ruských médií. První vysvětlení znělo, že ruské plavidlo mohlo proti americké ponorce vypustit varovná torpéda.

Stalo se to, že třída Virginia byla odhalena ruskou SSK nebo SSN, došlo k prověrce a poté fregata Maršál Šapošnikov použila sonar, aby nezvaného hosta intimně porazila. To bylo poměrně zdvořilé. Za jiných okolností by byla třída Virginia potopena.

Samozřejmě je to třeba chápat tak, jak to je: jako další názornou ukázku toho, že „nepostradatelný národ“ ztratil svou námořní nezranitelnost. Jistěže pro Rusko. A spíše dříve než později také Číně.

A to je přímý důsledek neutěšeného stavu amerického obranného průmyslu, který je Martyanovou klíčovou oblastí studia a jehož příkladem je nejnovější zpráva Národní asociace obranného průmyslu (NDIA).

Celou zprávu naleznete zde. Podívejte se například na tuto tabulku, která mapuje důraz na výzkum v oblasti nových technologií.

Klíčové oblasti, jako je vesmír, hypersonika a kybernetika, zaznamenaly pokles. Současně dochází k „nárůstu“ ve třech vzájemně propojených oblastech: Umělá inteligence, plně propojená C3 a mikroelektronika. To by naznačovalo stejnou starou americkou posedlost, od dob Rumsfelda, nasazením na „chytrém bojišti“.

Hlavním přínosem může být nárůst biotechnologií. To by totiž ukazovalo na to, že se zoufalé impérium - již překonané Ruskem a brzy neutralizované Čínou - uchyluje k biovojně. Není divu, že přelomové společné prohlášení Ruska a Číny ze 4. února se ostře zmiňuje o nebezpečí amerických laboratoří pro výrobu biologických zbraní.

Do popelnice, Batmane!

Moskva se ani na okamžik neodchýlila od svého přístupu Sun Tzu - a přitom mnohokrát podrobně popsala všechny požadavky a všechny červené linie. Washington a Brusel byly důrazně varovány, že pokud zlákají své gorily/žoldáky k útoku na Donbas, 404 budou rozbity na padrť. A to je jen snadno propustitelná část balíčku: všechny bezpečnostní systémy NATOstan půjdou také pryč.

Rusko čeká - jako armáda taoistických mnichů. Po zrušené „invazi“ si může dovolit i trochu komické úlevy. „Technické a vojenské“ odpovědi jsou připraveny - a opět: je to jejich strategická nejednoznačnost, která Američany přivádí k šílenství. Přicházejí na to, že musí vyjednávat o nedělitelnosti bezpečnosti a raket ve východní Evropě, protože nikdo v ukrajinizované říši neví, co by Putin, Šojgu a Gerasimov mohli udělat příště.

A pak jsou tu bezhlavá kuřata. V návaznosti na to, že se „invaze“ neuskutečnila podle plánu, se ministři zahraničí zemí G-7 sejdou koncem týdne v Německu na „mimořádné“ schůzce, aby se podrbali na hlavě, proč se invaze neuskutečnila podle plánu.

Za současného stavu, v klidu před další bouří, se pohodlně usaďme, odpočiňme si a vzpomeňme na 16. únor 2022: den, kdy nejnovější, koordinovaná, plnospektrální fake news psyops skončila tím, že „důvěryhodnost“ NATOstanu skončila na jednosměrné cestě na smetiště dějin.

War Inc. Throws an Invasion Party and No One Shows Up vyšla 17.2.2022 na thesaker.is. Překlad v ceně 546 Kč Zvědavec.

Známka 1.2 (hodnotilo 164)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 8 303