O válkách na mapách a o nenávistných davech „rušících Rusko“

The Saker

Nejprve povinná mapa dne:

Nyní musím učinit poznámku o mapách, protože někteří s tímto pojmem očividně bojují. Dobře, zaprvé, mapa NENÍ věrným zobrazením reality. Ale je to pouze PŘEDSTAVENÍ. Což znamená, že v závislosti na autorovi mapy a cílové veřejnosti mohou dvě různé mapy reprezentující stejnou situaci v terénu vypadat velmi odlišně.

To je, přátelé, *normální*.

Při přípravě mapy si musíte nejprve položit otázku, co je vaším cílem. Vojenská mapa bude obvykle přesnější, ale pro většinu lidí bude matoucí. Taková mapa „co se dnes stalo“, jako je ta výše uvedená, nemá jiný účel než poskytnout vám, neodbornému čtenáři, představu, pocit, co se děje.

Podívejte se například na tuto mapu:

A na závěr se prosím podívejte na tuto západní mapu (kterou jsem již zveřejnil včera):

Tyto tři mapy si vzájemně neodporují, alespoň ne významným způsobem, nebo možná bych měl říci, že ne významným způsobem pro vás. Ta horní je „obecný trend“, prostřední se zaměřuje na pozice Ukie, zatímco třetí je projekcí druhu území, které Rusové pravděpodobně chtějí kontrolovat, jsou to tedy ruské předsunuté jednotky, které se dost pravděpodobně už potulují po většině toho, co tyto mapy ukazují červeně.

Horní mapa ukazuje kotel na východě Ukrajiny.

Druhá mapa ji také ukazuje, ale nezobrazuje ji plně uzamčenou, místo toho ukazuje hlavní osu postupu ruských/LDNR jednotek.

A třetí mapa již „pohřbila“ obrovské ukijské operační síly na východě, protože podle jejího autora jsou tyto síly vyřízené, vyčerpané a v podstatě pryč.

Shodou okolností jsem dnes dostal potvrzení, že poslední silnice vedoucí z východního Donbasu směrem na Dněpropetrovsk (alias Dněpr) je nyní uzavřena ruskou armádou. Ne, NE ruským dělostřelectvem a blízkou leteckou podporou jako za poslední týden nebo tak nějak, tomu se říká „uzavřeno palbou“, ale uzavřeno tak, jak si to představujeme, dvě obrněné kolony se pohybují proti sobě, vojáci vycházejí, objímají se atd.

Ačkoli je tedy realita na místě stejná, mapy ukazují/zdůrazňují různé věci.

Ještě dodávám, že na druhé mapě z této skvělé webové stránky je tučně a červeně přišpendlená následující zpráva. Zde je strojový překlad:

POZOR! Ruský prezident Vladimir Putin podepsal zákon, který kriminalizuje nepravdivé informace o ruských ozbrojených silách (OS). V souvislosti s výše uvedeným upozorňuji, že: 1. Účelem blogu po dobu trvání zvláštní vojenské operace Ozbrojených sil Ruské federace na území Ukrajiny je informační a morální podpora Ozbrojených sil Ruské federace, jakož i vojsk Lidové milice DLR a LLR. 2. K vytvoření map zveřejněných na tomto blogu jsou informace čerpány pouze z otevřených zdrojů, včetně oficiálních sdělení Ministerstva obrany Ruské federace, jakož i oficiálních orgánů DLR a LLR. 3. Údaje o místech rozmístění, složení, organizační struktuře, velení, jeho plánech a rozhodnutích, úkolech vojsk, úrovni jejich vycvičenosti, trasách přesunů, termínech operací a bojových akcí, ztrátách personálu a techniky, jakož i jakékoli jiné informace, které mají uzavřený charakter a/nebo jejichž zveřejnění může přinést jakoukoli újmu akcím Ozbrojených sil Ruské federace a vojsk DLR a LLR, budou okamžitě vymazány a osoby, které takové informace zveřejnily, budou navždy vykázány a údaje o nich budou předány příslušným orgánům. 4. Z blogu budou rovněž okamžitě odstraněny vědomě nepravdivé informace o akcích ozbrojených sil Ruské federace, vojsk NM DLR a LLR. Autoři komentářů obsahujících takové informace budou rovněž trvale zakázáni a údaje o nich budou předány příslušným orgánům. 5. Kromě toho si autor blogu vyhrazuje právo mazat komentáře a zakazovat účty všem lidem, kteří se mu jednoduše nelíbí

Takže bych řekl, že je poměrně zřejmé, proč jsou mapy pocházející z tohoto blogu sice mnohem podrobnější než „červené mapy“ (které pocházejí z této webové stránky: https://readovka.news/), ale v tom, co se týká zobrazení ukrajinských sil, jsou spíše velmi vágní, pokud jde o skutečné ruské pozice. Žádné překvapení! Opravdu jste očekávali, že ruská mapa skutečně přesně udá pozice pro ruské přední ešelony?!!!?

Místo toho se nám dostává různých pseudoproruských webových stránek, které odmítají všechny „ruské propagandistické“ mapy a propagují jiné, údajně nepropagandistické mapy. Pravda? Tyto weby provozují civilisté přesně bez relevantního vzdělání či zkušeností a jejich cíle jsou čistě finanční (clickbaiting) a ideologické (slouží podle situace zájmům 5. nebo 6. kolony).

Co se týče skutečných majitelů (a pánů) těchto webových stránek, jsou to samozřejmě západní PSYOP. Až dosud bylo posláním západních PSYOPs jednoduché „zaplavit internet informacemi, které ukazují, že Rusové selhali, Ukies vítězí, Putin vzlyká a objímá polštář pod postelí“.

Pokud to znamená prohlásit, že bylo sestřeleno 3000 ruských letadel - žádný problém.

První dva týdny byl tedy bod map z pohledu západních PYSOP jednoduchý. Nyní, když se „mapové války“ chýlí ke konci (alespoň v mysli těch, kteří umí číst v mapě), se hlavní téma změní. Nebude to „hrdinní ukijští kyborgové zničili 3 výsadkové divize“, ale bude to „opilí Rusové vybombardovali porodnici, povraždili všechny nevinné děti a znásilnili zdravotní sestry“ (čím více klišé, tím „lépe“).

A kdo ví, nedivil bych se, kdyby zítra na CNN nebo BBC bylo „Ruští útočníci vyhazují všechny děti z inkubátorů ve Volnověži“!

Počkat, cože? To už jsme tu někde viděli, ne?

Ano, myslím, že ano, alespoň ti starší, kteří pamatují válku v Zálivu...

Chápete mě :-)

Války o mapy tedy končí a vítejte ve válkách o nejkrvavější scény!

* * *

Dnes večer se chci zmínit ještě o jednom tématu.

Západ, mluvím o OBOU politických vůdcích Říše lži. A o mnoha MILIÓNECH jejich stoupenců, chce, nedělám si legraci, „zrušit Rusko“. Tato touha je tak upřímná, že Instagram a Facebook zrušily zákaz „nenávistných projevů“, pokud je tato nenávist namířena proti Rusům.

Zhruba polovinu života jsem prožil v Evropě a polovinu v USA. Nikdy jsem neviděl tolik nenávisti, zejména tolik SPONTÁNNÍ nenávisti. A na každého JEDNOHO Rogera Waterse (viz rozhovor Rogera Waterse pro RT a následující (izraelské) titulky: Roger Waters Latest Dishambeful Shilling for Russia, Roger Waters Heaps Love on Russia and Assad In Latest Dishambeful Remarks a Roger Waters' Hypocrisy on Full Display) připadá také 10 Daveů Gilmourů (a ještě si dovolí říkat „Pink Floyd“!).

Nenávist nevyzařují ani tak politici, i když i těch je dost, ale korporace. Podívejte se sami, tohle je z dnešní CNN:

Je toho však mnohem víc. Nejde jen o vůdce Říše lží nebo jejich IT giganty, ale také o miliony jednotlivců a malých firem. Jejich „ušlechtilá podpora“ nacistů sahá od rušení „ruských omáček“ (à la hranolky se stávají „hranolky svobody“), přes rozbíjení výloh obchodů až po výrobu milionů nábojů do AK, které se posílají na Ukrajinu.

Nenávist ke všemu ruskému je velmi citelná, pokud jste Rus, a pravděpodobně jen „normální šum v pozadí“, pokud nejste. Takže tady je to, co se stalo, děje a ještě dlouho bude dít:

Vládci říše nařídili svým poddaným „nenávidět a lynčovat všechno ruské“ a poddaní je nadšeně poslouchají.

Take si vzpomeňte na ten skvělý ukrajinský slogan „Ukrajina je Evropa“.

S tímto sloganem souhlasím. Ale jen proto, že celý Západ se stal jedním velkým Ukronazským Banderastánem.

Je to „jen“ lidská přirozenost?

To si nemyslím.

Myslím, že jsme svědky vyvrcholení genocidní nenávisti vůči Rusku, která se datuje přinejmenším od severních křížových výprav.

A tady je ta špatná zpráva: tisíce, desetitisíce nebo i více zcela nevinných Rusů bude trpět těmito perzekucemi v celé zóně A (včetně mnoha dětí, studentů, umělců nebo sportovců). A Rusko ani nikdo jiný s tím nemůže nic dělat.

Máme však i dobré zprávy. Rusové v zóně B budou většinou v bezpečí (i když riziko únosu a následného mučení gangy CIA/DOD je vždy možné!) a co je zásadní, kultura „Zrušit Rusko“ nemůže Rusku a Rusům v Rusku udělat vůbec nic jiného, než že je donutí zbavit se hloupých iluzí o Západě a že budou zralejší v chápání západních PYSOPů.

Pro Rusko je lepší se učit těžkou cestou, než se to nikdy nenaučit.

Západ chce „zrušit Rusko“? Dobře.

Ujistěme se, že se tato informace dostane ke každému Rusovi a pak ke každému člověku žijícímu v suverénní zemi. Těm, kteří žijí v zóně A, ale ne v Rusku, řeknu toto:

Říše lží nechce „jen“ zrušit Rusko.

Chce zrušit celou zónu B.

Chce zrušit *VÁS*.

Přemýšlejte!

On maps wars and hate-filled mobs “canceling Russia” vyšel 12.3. 2022 na thesaker.is. Překlad v ceně 562 Kč Zvědavec.

Známka 1.2 (hodnotilo 43)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 2 546