Operace SITREP:

Zprávy z ukrajinského bojiště

The Saker

2.7.2022 Komentáře Témata: Ukrajina 1692 slov

Nejprve se budeme zabývat Hadím ostrovem, protože úroveň šumu kolem něho je neuvěřitelná.

Hadí ostrov v Černém moři zůstane pod ruskou námořní a leteckou kontrolou. Ruský politik Alexej Čerňák.

Konec příběhu

Rusko může vzít ten kus hadího kamene a střelou ho vyřadit z existence, ale právě použilo kámen, aby odstranilo největší překážku (lež) Ukrajiny o mizivém množství pšenice v lodích, které stále nemohou proplout. Teď už se údajný „mezinárodní řád“ nemá na co vymlouvat a Ukrajina musí odminovat své vodní trasy, [které si sama zaminovala, pozn. editora]. Ale vždycky mějte na paměti, že máme co do činění s Říší lži!

V tomto případě se nejprve podíváme na širší svět a poté přejdeme k hradbám.

Připomínka: O co jde?

Bidenův poradce tvrdí, že američtí řidiči budou platit za benzín tolik, kolik bude třeba a tak dlouho, dokud to bude nutné, protože:

“Jde o budoucnost liberálního světového řádu a my musíme být pevní.“ https://t.me/IntelRepublic/1516

Liberální světový řád je kódem pro mezinárodní řád založený na pravidlech, který je kódem pro jediný pól moci v našem světě. Jinými slovy, na určité úrovni chápou, že bojují o svou existenci jako nejvyššího vládce.

V kontrastu s tím ministr zahraničí Sergej Lavrov - Minsk, 30. června 2022

V sázce je budoucí světový řád. Vrátíme se k počátkům a budeme v praxi dodržovat zásady Charty OSN, především zásadu svrchované rovnosti států, jinak se svět na dlouhou dobu ponoří do chaosu. Naše volba je jasná: jsme pro bezpodmínečné dodržování mezinárodního práva. Tento postoj budeme prosazovat společně s našimi běloruskými spojenci a dalšími četnými podobně smýšlejícími partnery, kteří tyto přístupy sdílejí, což bylo potvrzeno během nedávného summitu BRICS a v závěrečných dokumentech přijatých na tomto summitu.

Rusko a multipolární svět jsou den ode dne silnější. Podívejme se, jak mocní padají:

Cirkus zvaný EU

Nedávno jsme zveřejnili klip Douglase MacGregora s titulkem: Its collapsed

Tady je toho málo, co by se dalo říct, a my to můžeme znázornit jen pomocí jedné nebo dvou karikatur. Počet karikatur, které tento cirkus vygeneroval, předčil všechna očekávání. Všichni kreslili karikatury!

[operace-si...]

NATO - Krize existence a další oznámení Wunderwaffe

Čínští přátelé informují o rozdělení NATO:

„V otázce samotného rusko-ukrajinského konfliktu se požadavky západních zemí liší: Německo, Francie a Itálie chtějí válku co nejdříve zastavit a USA vyzývají všechny země NATO ke společnému postupu proti Rusku. Wang Shuo, profesor na Škole mezinárodních vztahů Pekingské univerzity zahraničních studií, se domnívá, že v této situaci si mnoho evropských zemí klade otázku, zda NATO může krizi na Ukrajině vyřešit. Pokud to nemůže fungovat, jaký smysl má existence NATO? Ve chvíli, kdy se Evropané domnívají, že NATO musí hrát nějakou roli, se ukázalo, že je nejednotné a nekompetentní, což je další známka existenční krize NATO.“

A k dokumentu NATO:

Zhao Lijian: Strategická koncepce NATO 2022 zkresluje fakta a překrucuje pravdu. NATO v tomto dokumentu opět nesprávně definovalo Čínu jako zemi, která představuje „systémové výzvy“. Pomlouvalo čínskou zahraniční politiku a ukazovalo prstem na normální vojenské postavení a obrannou politiku Číny. Dokument se snaží rozdmýchat konfrontaci a antagonismus a silně zavání mentalitou studené války a ideologickou zaujatostí. Čína je tímto dokumentem vážně znepokojena a důrazně se proti němu ohrazuje.

Zde je náš vzkaz pro NATO: vyzdvihování takzvané „čínské hrozby“ nikam nepovede. NATO musí okamžitě přestat s nepodloženými obviněními a provokativní rétorikou vůči Číně, opustit zastaralou mentalitu studené války a myšlení hry s nulovým součtem, vzdát se slepé víry ve vojenskou sílu a mylné praxe usilování o absolutní bezpečnost, zastavit nebezpečnou snahu o destabilizaci Evropy a asijsko-pacifického regionu a jednat v zájmu bezpečnosti a stability v Evropě i mimo ni.

Pobaltské státy již v NATO nevěří

Lotyšsko a Estonsko se rozhodly zakoupit systémy protivzdušné obrany pro společnou obranu.

Summit NATO dal jasný signál, že pomoc bude poskytnuta těm, kteří jsou připraveni se bránit,“ řekl estonský ministr obrany Laanet. Iniciativu na rozvoj regionální obrany podpořil i jeho lotyšský protějšek Pabriks. „Pracujeme na rozvoji vlastních schopností,“ zdůraznil.

Finsko prohlašuje, že za žádných okolností nebude vydávat své občany do jiných zemí - finský ministr zahraničí Pekka Haavisto.

Podmínka Turecka pro vstup Finska do bloku NATO se tak již nyní rozpadá. Sultán možná ví, že k tomu vůbec nemusí dojít. Takto to vypadá: Finsko a Švédsko zatím do NATO nevstoupily a čeká je dlouhý proces, říká Erdogan. Podle něj podpisy na madridském summitu neznamenají konec práce na odstranění obav Ankary. Turecko chce vidět v praxi, co budou dosažená rozhodnutí znamenat.

Scholz (ať už je to cokoli) se na stejném zasedání NATO vyděsil a rychle vyzval, aby se nebránilo tranzitu ruského zboží do Kaliningradu. Chce tak snížit napětí v Pobaltí. Nejzajímavější je, že o tom informuje Politico. Pak ale chce nastavit pravidla podle jakéhosi konceptu mezinárodního řádu založeného na pravidlech, o nichž si zřejmě myslí, že je oprávněn je na místě vyhlásit.

Pravidla tranzitu by měla být stanovena s ohledem na skutečnost, že se jedná o dopravu mezi dvěma částmi Ruska,“ řekl na summitu NATO v Madridu.

A také ruší sankce:

V případě Kaliningradu by měla být udělena výjimka z protiruských sankcí,“ zdůraznil Scholz.

Politik a bývalý ministr energetiky Panagiotis Lafazanis vyzývá Řecko uzavřít strategické spojenectví s Ruskem a zrušit sankce, protože „Evropa je sankcemi těžce zasažena. Evropa se střelila do vlastní nohy.“

A pak Německo zabavilo tankery Gazprom LNG, které patřily německé dceřiné společnosti ruského energetického gigantu - Gazprom Germania. A Rusko v podobě Gazpromu zvedá Pain Dial tím, že zavírá kohoutek s plynem této společnosti, a klíčoví prodejci plynu v Německu a Velké Británii najednou zírají, jak je vidět dno cisterny.

Takže vzhledem k úryvkům z posledních dnů prostřednictvím cirkusu EU a oznámení NATO o Wunderwaffen jasně vidíte, že se vyprávějí jen velké pohádky. Tyto zbraně se nemusí uskutečnit a většina to ví. Ostatně, pokud je Rusko nezničí, tak je koupí.

Obchod se zbraněmi na linii dotyku a nepřímé dodávky vojenského vybavení z Evropy do Ruska ze strany Ukrajiny

V souvislosti se zprávou o předání dalších šesti jednotek samohybných děl CAESAR Francií na Ukrajinu chceme trochu pohovořit o tom, jak to vypadá s obchodem se zbraněmi na linii dotyku.

Už jsme psali, že dvě samohybná děla CAESAR šla na ruskou stranu za směšných 120 tisíc dolarů. Přitom ukrajinští vyjednavači původně požadovali za odpalovací zařízení milion dolarů.

Jak to vypadá technicky v praxi:

  • Prostřednictvím speciálních sil probíhají jednání o možnosti pořízení toho či onoho modelu zahraničního vybavení;
  • Vzhledem k tomu, že se celá věc odehrává na linii dotyku, je tam kontrola konkrétních typů zbraní a vojenské techniky obdržené ze Západu spíše podmíněná: maximálně lze počítat s poměrně bojácným velitelem a poměrně horlivými představiteli SBU, kteří si z reputačních ztrát Ukrajiny v případě ztráty zahraniční techniky nic nedělají;
  • Ruská strana se chová jako vybíravý kupec, který nepotřebuje zastaralé zbraně a vojenskou techniku: vše, co je potřeba, bylo získáno tajnou rozvědkou apod. Místní ukrajinští podnikatelé se snaží vydělat a nějak prodat ozbrojeným silám RF to, co mají. Výsledkem je, že obchody procházejí, ale jsou vedeny ruskou stranou, zároveň jen účelností udržování kontaktů s nepřítelem;
  • Po linii speciálních jednotek se dohodnou na uspořádání masivního dělostřeleckého náletu na určité již prázdné náměstí, aby odvedli pozornost, zatímco bude probíhat vlastní přesun techniky;
  • Ruská strana již projevila zájem o pořízení HIMARS. Požádala o více munice.
  • Opakujeme, že ruské straně tyto dohody poskytují možnost udržovat pracovní kontakty s ukrajinskou stranou, což v budoucnu umožní řešit mnohem naléhavější otázky. Na ukrajinské straně je velká touha nebojovat a vydělávat peníze.

To je jedna z dohod s wunderwaffe. Tady je další:

Někteří pozorovatelé ukrajinských kanálů uvádějí, že ukrajinský generální štáb požádal Zelenského v roli prezidenta, aby prosím přestal požadovat houfnice 777 a protitankové systémy NLAW, které rychle selhávají nebo vůbec nefungují.

(Telegram kanál, kde jsem to našel, poznámky .. hahahahahah kurva Wunderwaffe)

Si Ťin-pching navštívil Hongkong u příležitosti 25. výročí jeho předání Britům, což o mnohém vypovídá. Stejně jako plánovaná návštěva Putina na nadcházejícím zasedání G20. Skutečnost, že tito dva lídři nyní cestují mimo své země, musí svědčit o tom, že se něco změnilo. Buď je nyní riziko Covidu takové, že ho mohou podstoupit, nebo se bezpečnostní prostředí změnilo natolik, že jejich bezpečnostní štáby považují takové návštěvy za přijatelné riziko.

Evropa pomalu omezuje platby ukrajinským uprchlíkům. Polsko již neplatí za ubytování a stravu ukrajinských uprchlíků, s výjimkou těhotných žen, zdravotně postižených osob a rodin s mnoha dětmi.

To jsou přesvědčivé argumenty, že EU se rozpadá a NATO je na tom podobně.

Jdeme k hradbám

Ruské ministerstvo obrany oznamuje úspěšný postup do Lisičanska v Luganské oblasti, kde ruské a spojenecké síly získaly kontrolu nad Lisičanskou ropnou rafinerií a dalšími klíčovými čtvrtěmi města, protože ukrajinské síly prý neorganizovaně ustupují.

Sergej Kirijenko navštívil Charkovskou oblast. Taková návštěva je považována za znamení, že Putin učinil rozhodnutí, že oblast, nyní Charkovská, a dříve Záporožská a Chersonská, bude připojena k Rusku. Bylo zahájeno vydávání ruských pasů a probíhá formování správy. Rusko přebírá za takový region plnou odpovědnost. Ruská vlajka je navždy, pokud tam byl Kirijenko, který je zodpovědný právě za vnitřní politiku.

[Tato krásn...]
Tato krásná fotografie byla pořízena v Luganské oblasti

Jakmile přijdou pasy a otevřou se banky, Rusko je tu: První pobočka Promsvyazbank, jedné z největších ruských státních bank, se otevřela v Chersonu a už na ni stojí fronta: https://t.me/EurasianChoice/16207.

Kyjevský režim se snaží utajit porážku ukrajinských vojsk v Severodoněcku a útěk bojovníků UAF z Lysyčanského směru prezentuje jako taktický ústup.

Podrobnosti jako obvykle přicházejí v mnoha podobách a děkuji komentátorům, kteří pravidelně zveřejňují různé pohledy. Uvědomte si, že přicházíme z mlhy Lisičanska, takže, nevěřte všemu, co každý Tom, Dick a Harry vysloví. Vždy si to ověřte u zprávy ruského MO. Stále se nám líbí vojenské shrnutí. Doporučoval bych vám, abyste se nejdříve začetli do poslední zprávy ze včerejška, než se podíváte na první dnešní zprávu. Důvodem je to, že na konci zmiňuje některé z těch, se kterými spolupracuje.

Probíhá odplata za totální hack všech ruských zdrojů, protože SMO začala.

Hackeři XakNet Team se nabourali do webových stránek televizního kanálu Ukrajina je náš domov. Nyní se tam hraje hymna Ruska.

Již dříve uvedli, že získali přístup do systémů ukrajinských energetických společností skupiny DTEK.

A dnes skupina Killnet vyřadila z provozu webové stránky amerického federálního systému pro placení daní.

Užijte si diskusi.

Sitrep Operation Z: SloMo Collapse vyšel 1.6.2022 na thesaker.is. Překlad v ceně 746 Kč Zvědavec.

Známka 1.3 (hodnotilo 165)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

50

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 87 čtenářů částkou 17 614 korun, což je 50 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Česká ekonomika je stále hluboko pod ekonomickou úrovní před pandemií21.03.24 16:23 Česká republika 0

Měnové kurzy

USD
23,39 Kč
Euro
25,33 Kč
Libra
29,56 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
25,85 Kč
100 japonských jenů
15,46 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,30 Kč
1 unce (31,1g) zlata
51 300,61 Kč
1 unce stříbra
575,87 Kč
Bitcoin
1 606 378,33 Kč

Poslední aktualizace: 27.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 14 718