Od chaosu na letišti k bezpečnosti letů

Zdraví pilotů v centru pozornosti

21.7.2022 Komentáře Témata: Covid teror 2890 slov

Liliane Held-Khawam

Chaos, který vzniká v důsledku nedostatečného počtu pracovníků odbavujících zavazadla, popisuje řečník jako Armagedon.

Letíte na dovolenou nebo z ní? Pozor na rušení letů v letecké dopravě po celém světě, ale také na možnost ztráty zavazadel na letištích! Zdá se, že pandemie v té či oné míře paralyzuje obchodní procesy letištního průmyslu i leteckých společností. Následný chaos zastaví leteckou dopravu.

Čí je to chyba? Covid-19 samozřejmě, nultý bod Nového světa, jehož narativ opakující se ve smyčce je:

Covid způsobil hospodářskou krizi v leteckém odvětví v důsledku drastického poklesu počtu cestujících, v jehož důsledku musely dotčené společnosti propustit a a nechat předčasně odejít do důchodu mnoho lidí. Když se tedy zvýší poptávka cestujících, služby nestíhají kvůli nedostatku personálu.

Tyto argumenty, které jsou všem dobře známé, však zastírají závažný základní problém, který se týká zdraví pilotů. Jsou lidé, kteří se odmítají nechat očkovat a dostanou padáka, a ti, kteří se nechají očkovat a představují problém z hlediska bezpečnosti. O slyšení v Evropském parlamentu informujeme níže.

Základní problém, nedostatek zaměstnanců

Některá francouzsky mluvící média nás před několika týdny upozornila (a zde) na masivní snížení počtu letů. Swissinfo nedávno přineslo titulek: Lufthansa v létě omezí 900 letů kvůli nedostatku zaměstnanců. Televize CNBC v květnu uvedla: Velký nedostatek pilotů v USA nutí letecké společnosti hledat řešení. Již v dubnu společnost Swiss předvídala, že bude mít nedostatek zaměstnanců.

[Zavazadla ...]
Zavazadla cestujících hromadně vyhozená na Heathrow, největším letišti v Evropě a sedmém největším na světě.

Zpoždění všeho druhu a celková dezorganizace způsobují, že stále více cestujících je nervózních a dokonce agresivních. Média společnosti Swisscom informují o chaosu na curyšském letišti.

Pokud cestujete letecky, musíte být trpěliví. Mnoho evropských letišť se uprostřed hlavní cestovní sezóny potýká s problémy. (...) Na letišti v Curychu musí nyní policie zasahovat každý den. Swissport to potvrdil listu Tages-Anzeiger. Pro srovnání: před pandemií probíhala v průměru jedna policejní operace měsíčně.

V případě, že se vás tento druh potíží týká, zde je standardní dopis poskytnutý společností Que choisir. Cílem je, aby vám byly letenky vráceny v penězích, nikoli v dobropisech, jak může společnost požadovat.

Problém je tedy skutečný, závažný a nebývalých rozměrů.

Ekonomické hledisko neobstojí. Miliardy veřejných peněz se vypařily

Výmluva na hospodářské potíže neobstojí (alespoň v krátkodobém horizontu). Masivní záchranné akce proběhly již na jaře 2020 díky veřejným finančním kohoutkům, které byly vlády ochotny otevřít.

Desítky a desítky a desítky miliard byly vyplaceny (a zde) evropským a americkým leteckým společnostem právě proto, aby předvídaly a následně se vypořádaly s úbytkem zákazníků v období omezení a dalších překážek v cestování. Tyto peníze by jim za normálních okolností měly umožnit udržet si dostatečný počet zaměstnanců, aby mohli procesy znovu zahájit, až přijde čas.

S tak velkým objemem vynaložených prostředků se vysvětlení hospodářskou krizí stává příliš jednoduchým, což neuniklo pozornosti amerického Kongresu, který požadoval vysvětlení od leteckého odvětví již koncem roku 2021 v souvislosti s vlnami rušení letů ze strany leteckých společností, které uzemňují tisíce letadel. K čemu sloužily peníze vyplacené na záchranu právě proto, aby se usnadnilo odbavování cestujících po covidové krizi?

To také rozzlobilo zákonodárce, kteří v uplynulém roce a půl poskytli leteckým společnostem více než 50 miliard dolarů na pomoc při pandemii - na základě slibu dopravců, že jim tyto peníze pomohou připravit se na návrat cestujících na oblohu. Kongres nyní požaduje odpovědi na otázky, proč byly letecké společnosti tak nepřipravené na nevyhnutelný nárůst poptávky po cestujících (...)

A nyní, v roce 2022, je to sdružení amerických pilotů, které obviňuje letecký průmysl z neschopnosti. Požaduje, aby se zodpovídali za 63 miliard dolarů, které vyplatili zbytečně!

Podle ALPA „v současné době mnoho amerických leteckých společností tvrdí, že nemohou najímat piloty dostatečně rychle, protože letecký průmysl se vzpamatovává z pandemie COVID-19 a poptávka po letecké dopravě opět roste. Je ironií, že peníze daňových poplatníků, které si letecké společnosti vzaly, byly určeny právě na udržení zaměstnanců na výplatních páskách, aby společnosti mohly uspokojit rostoucí poptávku po cestování, kterou dnes toto odvětví zažívá.“

Zde se zabýváme dvěma skupinami případů: těmi, které oficiální média připustila (A), a proto o nich informovala, a těmi, které byly cenzurovány (B), protože by zpochybňovaly očkování proti kočkám.

A - Upozornění na současný nedostatek létajícího personálu, který trvá od roku 2016

Případ je rozsáhlý a je odůvodněn odchodem pilotů do důchodu, nebo dokonce jejich propuštěním z ekonomických důvodů. Podle oficiálního vyjádření je pilotů nedostatek. To znamená, že by se snížil počet pilotů, zatímco letecké společnosti by od roku 2020 dostávaly dotace?

Který manažer by se při zdravém rozumu rozloučil s těmi, kdo vykonávají hlavní činnost generující příjmy společnosti? Tento akt se stává vyloženě hloupým, je-li vyškolení těchto lidí dlouhé a nákladné. Tato prezentace událostí je založena na divné odchylce, nejde-li přímo o snahu likvidovat dané odvětví činnosti.

Připomíná vám to jiná důležitá odvětví, která byla politickými opatřeními sabotována a v současné době se nacházejí v akutní krizi?

Nedostatek se očekával dlouho před Covidem

Národní letecká akademie se v roce 2018 vyjádřila ke zprávě vydané společností Boeing:

Výhled pilotů a techniků společnosti Boeing je uznávaná oborová studie, která se každoročně sestavuje s cílem předpovědět předpokládaný růst leteckého průmyslu. Společnost Boeing již více než 55 let zkoumá ekonomické údaje, údaje o letectví, cestování a vozovém parku, aby mohla odhadnout poptávku na období 20 let. Studie společnosti Boeing jsou i nadále průmyslovým standardem pro pochopení růstu komerční letecké dopravy.

„Podle všech měřítek je komerční letecký průmysl na vzestupu. Létá více lidí než kdykoli předtím...,“ uvedl Boeing. „Podle letošního výhledu bude v příštích 20 letech potřeba 754 000 nových techniků údržby, kteří budou zajišťovat servis celosvětového vozového parku. (...)“

„(...) Kromě toho bude s rostoucí poptávkou po personálu v příštích dvou desetiletích pro letecký průmysl nezbytné nalézt inovativní řešení, jak udržet krok s potřebami výcviku. (...)“

Zdroj

Zde je další komentář ze stejné zprávy z července 2019. Ještě před covidovou krizí:

Letecký průmysl se již dlouho potýká s vážným nedostatkem kvalifikovaných odborníků, ale teprve v posledních letech dosáhl tento problém znepokojivých a bezprecedentních rozměrů.

Ať už stávkují kvůli nízkým mzdám, odrazuje je stále náročnější školení nebo je lákají konkurenčnější trhy, letištních a leteckých pracovníků je nedostatek, což často vede k přerušení letů a omezení služeb po celém světě.

Údaje z publikace Boeing Pilot and Technician Outlook 2018-2037 naznačují, že pokud se situace nebude urychleně řešit, může se ještě zhoršit. Společnost odhaduje, že v příštích 20 letech bude odvětví potřebovat dva miliony nových komerčních pilotů, techniků údržby a palubního personálu.

Zdroj

A na webových stránkách společnosti Boeing se dodává:

V příštích 20 letech bude asijsko-pacifický region v čele celosvětového růstu poptávky po pilotech, neboť bude potřeba 253 000 nových pilotů. Severní Amerika bude potřebovat 117 000, Evropa 106 000, Blízký východ 63 000, Latinská Amerika 52 000, Afrika 24 000 a SNS/Rusko 22 000.

Podle americké asociace pilotů ALPA bude v roce 2022 více pilotů než v roce 2019.

Argument, že počet pilotů klesá, je zpochybňován různými stránkami. ALPA jde tak daleko, že tvrdí, že ve velkých skupinách bude více pilotů než v roce 2019. Asi jim můžeme věřit, ne?

V rozporu s tím, co se letecké společnosti snaží prezentovat, má v současné době pět ze sedmi největších osobních leteckých společností více pilotů než v roce 2019 před pandemií.

B - Další vysvětlení nedostatku, které média ignorují

Při hlubším zkoumání mimořádného problému nedostatku pilotů se však ukazuje další závažný a obzvláště znepokojivý problém. Letištní chaos ve skutečnosti skrývá mnohem problematičtější aspekt než zpoždění, zrušení letů a další ztracená zavazadla, protože má potenciální důsledky pro samotnou bezpečnost letů: zdraví personálu a zejména pilotů v důsledku očkování pilotů proti Covidu.

​Vyloučení neočkovaných zaměstnanců

Stejně jako nemocniční lékaři, hasiči a další příslušníci hospodářského a společenského života měli piloti nařízeno očkování proti Covidu, v opačném případě byli propuštěni. Principem globalizace je vyvíjet tlak na všechny ekonomické subjekty, aby přijímaly experimentální injekce. Ti nepoddajní byli vykázáni ze společnosti díky samolibým politikům, kteří ji legalizovali.

Ve skutečnosti je poměrně dost pilotů, kteří chtějí pracovat, ale nejsou žádáni. Jejich chyba? Nejsou očkovány proti Covidu. Dceřiná společnost Lufthansy, Swiss, brání svým neočkovaným zaměstnancům v práci.

Kvůli nedostatku personálu bylo zrušeno téměř 100 švýcarských letů. O zaměstnance ochotné pracovat však není nouze. Problém je v tom, že tito zaměstnanci nejsou očkováni a letecká společnost trvá na tom, že její zaměstnanci musí být očkováni.

Je tedy tolik neočkovaných lidí? Možná, ale to nevysvětluje všechno.

​Nárůst počtu incidentů ve vzduchu

Rizika po očkování způsobená nežádoucími účinky se vyvinula v bezpečnostní rizika při cestování. Tady je důkaz: V Evropském parlamentu se konalo slyšení 5. července 2022. Pojednává o obavách týkajících se komerčního leteckého průmyslu, který se od začátku pandemie dramaticky změnil.

Kromě pozastavených letů, četných a různorodých požadavků, které jsou více či méně omezující nebo dokonce absurdní, a povinnosti nosit masku i pro dvouleté děti, došlo od zahájení očkování proti Covidu k extrémním leteckým událostem.

Slyšení naleznete zde. Francouzský překlad.

Kromě chaosu na letišti však dochází i k událostem, o nichž informují média a které ohrožují bezpečnost letů.

​Pouze neočkovaní piloti nevytvářejí za letu rizika

V aktuálním čísle 2022/02 německého časopisu ZLW pro letecké a kosmické právo ze dne 2. června 2022 byl publikován článek „O požadavku na očkování pilotů a napětí mezi bezpečností letu a provozními potřebami leteckých společností“.

Odkaz na ZLW - Journal of Air and Space Law

A tady se píše:

“Pokud se výrobci BioNTech a Moderna po konzultaci s Evropskou agenturou pro léčivé přípravky a Institutem Paula Ehrlicha domnívají, že přínosy očkování převažují nad riziky, pak toto hodnocení zahrnuje tvrzení, že stále existují (neprozkoumaná) rizika. Považovat v této situaci očkovaného pilota za způsobilého k letu by proto znamenalo nepřijatelnou úroveň bezpečnosti letu (...) V každém případě by to mělo platit do doby, než bude pozitivně prokázána úplná neutralita vakcín z hlediska letové způsobilosti. „

https://www.aerzteklaerenauf.de/luftfahrt/

Organizace Global Aviation Advocacy Coalition vytvořila na toto téma velmi poučné video. Video s názvem „Fit to Fly?“ si můžete prohlédnout na webových stránkách koalice GAA: https://gaacoalition.substack.com/p/global-aviation-fit-to-fly.

Některé z incidentů, ke kterým došlo během letu:

15/06/2022

Dne 8. června 2022 letadlo Jazz Embraer ERJ-175, poznávací značka C-FRQW, letělo na lince QK-8944 z Montrealu, QC (Kanada) do Newarku, NJ (USA). Na palubě bylo 44 osob. Během stoupání z Montrealu ve výšce přes 16 000 stop jeden z pilotů trpěl hypoxií. Piloti si preventivně nasadili kyslíkové masky, sestoupili s letadlem do výšky 9 000 stop a vrátili se do Montrealu. Letadlo pak o 15 minut později bezpečně přistálo na dráze 24L.

Kanadská TSB oznámila, že posádka nevydala tísňové volání ani nepožádala o přednost. Při následné prohlídce letadla mechanici nezjistili žádné technické chyby nebo závady, které by mohly incident způsobit.

Na grafu sledování je také vidět (červená značka), že letadlo muselo před přistáním vystoupat z velmi malé výšky a muselo provést další přiblížení na přistání.

06/12/2022

Airbus A320-200 společnosti Easyjet s poznávací značkou G-EZTK letěl včera večer (11. a 12. června 2022) na lince U2-6938 z řeckého Heraklionu do Edinburghu ve Velké Británii. Krátce před příletem do Edinburghu opustil kapitán kokpit a šel na toaletu. Do kokpitu se však nevrátil. Při klesání do FL160 první důstojník vyhlásil nouzové přistání a bezpečně přistál na dráze 24.

Letecká společnost uvedla, že první důstojník požádal o okamžité přistání kvůli špatnému zdravotnímu stavu kapitána při přiblížení k Edinburghu. Po přistání se o nemocného kapitána postarali zdravotníci.

04/11/2022

Situace v leteckém provozu 14

Airbus A320-200N společnosti Easyjet, registrační značka G-UZHA, letěl včera na lince U2-2213 z Londýna Lutonu, DE (UK) do Agadiru (Maroko) ve FL370 přibližně 60nm severně od Faro (Portugalsko), když jeden z pilotů vyhlásil nouzovou situaci a oznámil, že jeho kolegovi se náhle udělalo špatně a není schopen jednat. Letadlo bezpečně přistálo na dráze 10 na letišti Faro přibližně 18 minut po odletu z FL370.

Úřady ve Faru oznámily, že letadlo bylo odkloněno kvůli náhlému onemocnění jednoho z pilotů. Po přistání byl pilot ošetřen a převezen do nemocnice.

Letadlo je přibližně 26 hodin po přistání stále na zemi ve Faru.

Cestující byli odvezeni do hotelů. Zpáteční let U2-2214 byl zrušen.

(Dodatek: 14. dubna 2022 bylo oznámeno, že pilot odstoupil z důvodu vykloubeného ramene a souvisejících bolestí. Je však velmi podivné, že si pilot připoutaný v pilotním sedadle vykloubil rameno).

19/02/2022

Situace v leteckém provozu 13

Včera letěl Boeing 737-800 s poznávací značkou PH-HXN letecké společnosti Transavia na lince HV-5662 z Las Palmas (Španělsko) do Amsterdamu (Nizozemsko). Když se letadlo nacházelo na cestě asi 140 námořních mil jihozápadně od portugalského města Faro, druhý pilot náhle onemocněl. Letadlo nečekaně přistálo asi o 25 minut později na dráze 28 ve Faru. Pilotovi byla okamžitě poskytnuta lékařská péče.

28/01/2022

Situace v leteckém provozu 12

Dne 17. ledna 2022 letoun Airbus A330-900 Corsair, poznávací značka F-HHUG, letěl na lince SS-925 z Fort de France na Martiniku do Paříže na letiště Orly ve Francii. Letadlo se nacházelo ve FL370 nad Atlantikem, asi 150 nm západo-jihozápadně od Lajesu na Azorských ostrovech (Portugalsko), když kapitán náhle onemocněl. První důstojník převzal kontrolu nad letadlem, zavolal mayday a odklonil let do Lajesu, kde letadlo asi po 30 minutách bezpečně přistálo na dráze 15.

Letadlo bylo asi 13 hodin odstaveno, poté pokračovalo v letu a do Paříže dorazilo se zpožděním asi 13,5 hodiny.

BEA kvalifikovala incident jako závažný a zahájila vyšetřování.

26/01/2022

Situace v leteckém provozu 11

Dne 23. ledna 2022 letěl Boeing 787-9 Dreamliner společnosti All Nippon Airways s poznávací značkou JA888A na letu NH-801 z Tokia do Singapuru. Na palubě bylo 30 cestujících a 11 členů posádky, když se nad Tichým oceánem, asi 480 námořních mil jižně od Tokia, u kapitána náhle objevily zdravotní problémy. Letadlo poté změnilo kurz a asi 2,5 hodiny po startu přistálo v Tokiu. Kapitán byl okamžitě lékařsky ošetřen a let byl zrušen.

01/01/2022

Situace v leteckém provozu 10

Kanadský úřad pro řízení letového provozu TSB včera zveřejnil další incident. Minulé pondělí (27.12.2021) letadlo Boeing 737-800 (C-FUSM) společnosti Westjet letělo na lince WS-656 z Calgary do Toronta v Kanadě, asi 70 km severovýchodně od města Winnipeg, když jeden z pilotů náhle onemocněl a nemohl pokračovat v letu. Kapitán letecké společnosti, který cestoval jako cestující, vystřídal nemocného prvního důstojníka. Piloti letadlo okamžitě otočili a asi po 40 minutách přistáli ve Winnipegu, kde na nemocného pilota čekali záchranáři a převezli ho do nemocnice.

09.12.2021

Minulé pondělí (6. 12. 2021) letadlo Boeing 737-8 MAX společnosti Westjet, registrace C-GXAX, na letu WS-1590 z Calgary v Kanadě do Atlanty ve Spojených státech, se nacházelo přibližně 150 nm jihovýchodně od Calgary, když jeden z pilotů ztratil vědomí. Zatímco se letušky, letecký lékař a zdravotní sestra starali o nemocného pilota, druhý pilot asi o 35 minut později bezpečně přistál v Calgary. Zde se o nemocného pilota okamžitě postaral lékařský tým.

06.12.2021

Airbus A321-200 společnosti Asiana Airlines, registrační číslo HL8071, letěl 29. listopadu 2021 z jihokorejského Soulu do tchajwanského Koahsiungu, když první důstojník náhle ztratil vědomí asi 30 minut před přistáním. Kapitán, který řídil letadlo se 145 cestujícími a 9 členy posádky, se neúspěšně snažil probudit svého kolegu mluvením a dotýkáním se ho. Pilot v bezvědomí byl poté vyveden z kokpitu, cestující v kabině byli dotázáni, zda mezi nimi není lékař a kapitán vyslal nouzovou zprávu na cílové letiště, kde na pacienta po přistání čekali lékaři.

Druhý pilot se před přistáním probral z bezvědomí.

01.12.2021

Situace v leteckém provozu 7

Dne 29. listopadu 2021 odstartoval z bruselského letiště Airbus A330-300 společnosti Brussels Airlines s 285 osobami na palubě. Letadlo s poznávací značkou OO-SFF bylo na letu SN-277 z Bruselu do Akkry (Ghana), když posádka po vzletu přerušila stoupání ve FL 250, protože kapitán náhle onemocněl. První důstojník převzal kontrolu nad letadlem a po téměř 50 minutách letu bezpečně přistál na letišti v Bruselu.

O dvě hodiny později letadlo vzlétlo s náhradním kapitánem a přistálo v Akkře s tříhodinovým zpožděním. Letecká společnost uvedla, že kapitánovo onemocnění nesouviselo s COVID-19.

Nemocní piloti

O ničivých následcích vedlejších účinků experimentálních injekcí anti-Covid se píše v různých videích a článcích. Zde je jeden, který by vám mohl pomoci proniknout do tématu, pokud máte zájem.

Piloti umírají

A jde o víc než jen o „pouhé“ vedlejší účinky. Na konci roku 2021 došlo k prudkému nárůstu počtu zemřelých pilotů. A jsou to právě pracovníci agentury Reuters, kteří tato čísla ověřují. A zatímco kritizují nedostatek souvislostí, potvrzují nárůst počtu úmrtí. Na stránce „in memoriam“ v časopise Air Line Pilot Magazine, měsíčníku Asociace leteckých pilotů (ALPA), jsou uvedena jména zesnulých pilotů spolu s měsícem a rokem úmrtí.

V říjnovém až listopadovém vydání si uživatelé sociálních médií všimli, že za prvních 9 měsíců roku 2021 bylo na stránce uvedeno 111 jmen zesnulých pilotů, zatímco za celý rok 2020 jich bylo šest a v roce 2019 pouze jedno.

Na závěr tohoto článku bych chtěl vzdát hold mladé pilotce, která zemřela na následky komářího štípnutí. To je stejně dobré jako dříve uváděný incident velitele, který si poškodil rameno, když pohodlně seděl na svém místě... Důkaz, že fantazie médií nezná mezí...

DOPLNĚNO 19.07.22: “Vaccinated” Pilots and Flight Safety – We’re Headed for a Disaster

Du chaos des aéroports à la sécurité des vols. La santé des pilotes au centre des questions vyšel na blogu Held-Khawamové 17.7.2022. Překlad v ceně 1558 Kč Zvědavec.

Známka 1.1 (hodnotilo 57)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

42

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 87 čtenářů částkou 14 686 korun, což je 42 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 1

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 0

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 11

Měnové kurzy

USD
23,60 Kč
Euro
25,24 Kč
Libra
29,39 Kč
Kanadský dolar
17,22 Kč
Australský dolar
15,33 Kč
Švýcarský frank
25,80 Kč
100 japonských jenů
15,20 Kč
Čínský juan
3,26 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 764,37 Kč
1 unce stříbra
642,69 Kč
Bitcoin
1 512 547,00 Kč

Poslední aktualizace: 24.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 4 358