Jak zatočit s tyrany, kteří vedou ekonomickou válku?

Dr. Joseph Mercola

Federální rezervní systém nedávno nařídil další „supervelké zvýšení úrokových sazeb“ – páté zvýšení v tomto roce – v rámci zřejmě beznadějné snahy o omezení rychle rostoucí inflace. Očekává se také další zvýšení sazeb. Někteří se obávají, že Federální rezervní systém na nás možná tlačí příliš, což by nás mohlo z recese přivést do deflace

Podle údajů Úřadu pro statistiku práce došlo k nejvyššímu meziročnímu nárůstu cen potravin od 70. let 20. století, přičemž za posledních 12 měsíců vzrostly ceny potravin o 10,9 %. Celkově nejvyšší nárůst zaznamenaly ceny energií, které mezi červnem 2021 a červnem 2022 vzrostly o 41,6 %. Pro srovnání, roční inflační cíl Federálního rezervního systému činí 2 %.

Ačkoli se zdá, že ekonomický vývoj je špatný, není to vše, s čím se musíme potýkat. Historik finančních krizí Adam Tooze předpovídá, že v příštích šesti až osmnácti měsících se může sejít několik krizí, včetně potravinové krize, energetické krize, vypuknutí pandemie, stagflace, krize státního dluhu eurozóny a potenciální jaderné války.

Naše současná situace není náhodná. Není ani výsledkem čiré neschopnosti. Jakmile pochopíte plán globalistické kabaly na Velký reset, uvědomíte si, že všechny tyto věci se musí stát, aby se Velký reset mohl uskutečnit. Racionální závěr tedy je, že naše potravinové, energetické, lékařské a finanční systémy jsou demontovány a ochromovány záměrně

Těmto krizím nemůžeme zabránit, ale můžeme se připravit na přežití zkázy a následně přebudovat systémy podle svých představ, místo abychom přijali jejich otrocké systémy.

* * *

Ačkoli se administrativa Bílého domu snaží závažnost inflace bagatelizovat, realita si umí tvrdošíjně nevšímat fantazií a výmyslů.

Jak v posledních dnech informovalo několik zpravodajských serverů,[1] Federální rezervní systém (který vůbec není federální, ale spíše soukromý subjekt, který tiskne a půjčuje vládě fiat měnu) nařídil další „supervelké zvýšení úroků“ – páté zvýšení sazeb v tomto roce – v rámci zřejmě beznadějné snahy o omezení nekontrolovatelné inflace. Jak uvedl NPR, 21. září 2022: [2]

„Federální rezervní systém dnes nařídil další supervelké zvýšení úrokových sazeb a naznačil, že v nadcházejících měsících pravděpodobně dojde k dalšímu zvýšení sazeb, protože se snaží zbrzdit prudký růst cen.

Centrální banka ve středu zvýšila svou základní úrokovou sazbu o 0,75 procentního bodu, což odpovídá zvýšením z června a července. Fed zvyšuje výpůjční náklady nejrychlejším tempem za poslední desetiletí. Jeho kroky však zatím příliš nepřispěly k omezení rychlého růstu cen.“

Čeká nás „výjimečná míra ekonomické nejistoty“

Vyšší úrokové sazby samozřejmě zvyšují náklady na půjčky, takže hypotéky na bydlení, půjčky na auto a zůstatky na kreditních kartách jsou dražší a pro mnohé nedostupné. A to jsme ještě nezažili to nejhorší. Podle MSN[3] Federální rezervní systém předpokládá, že po tomto zvýšení sazeb dojde k dalšímu zvýšení sazeb v naději, že se podaří omezit stagflaci, tedy situaci, kdy ceny rostou a zaměstnanost klesá.

Někteří se však obávají, že Federální rezervní systém nás z recese posouvá do deflace. Jak uvádí MSN 21. září 2022:[4]

„Světová banka minulý týden upozornila na hrozbu celosvětové recese v důsledku vyšších sazeb v USA a v zahraničí. Investoři se stále více obávají, že narušení trhu s americkými vládními dluhopisy by se mohlo zhoršit, protože Fed zvyšuje výpůjční náklady.

Trhy s bydlením a akciemi se otřásají. A někteří manažeři, jako například Elon Musk, generální ředitel společnosti Tesla, dokonce tvrdí, že ekonomice hrozí vstup do období deflace... Politika Fedu se v ekonomice projevuje až po delší době, což znamená, že centrální banka může nakonec utlumit ekonomickou aktivitu více, než je nutné, než si to uvědomí, a to vzhledem k rychlosti, s jakou zvyšuje sazby – nejrychleji za posledních třicet let.

„Existuje staré rčení, že někdy se utahuje, dokud něco nepraskne,“ řekla Liz Ann Sondersová, hlavní investiční stratég společnosti Charles Schwab. „V tuto chvíli je to oprávněná obava. Tato obtížná situace vytváří pro zemi výjimečnou míru ekonomické nejistoty... V sázce je také důvěryhodnost samotné centrální banky jakožto hlavního národního orgánu pro boj s inflací.“

Rekordní inflace v roce 2022

Na začátku srpna 2022 prezident Biden prohlásil, že USA měly v červenci „nulovou inflaci“. Bohužel chlubení se změnou indexu za jediný měsíc bylo Jediovským trikem mysli, který na většinu lidí nezabral. Federální index spotřebitelských cen dříve téhož dne zveřejnil údaje, podle nichž meziroční míra inflace za červenec činila 8,5 %, což je pokles z červnových 9,1 %, což byla nejvyšší míra od roku 1981[5].

Údaje Úřadu pro statistiku práce rovněž hlásí nejvyšší meziroční nárůst cen potravin od 70. let 20. století, přičemž za posledních 12 měsíců se ceny potravin zvýšily o 10,9 %. Celkově nejvyšší nárůst zaznamenaly ceny energií, které mezi červnem 2021 a červnem 2022 vzrostly o 41,6 %. Pro srovnání, roční inflační cíl Federálního rezervního systému činí 2 %.[6]

Později ve stejném projevu Biden „nechtěně pošlapal své vlastní poselství“, jak píše New York Post[7] , když vyzval Kongres, aby schválil jeho zákon o snížení inflace.

Biden si ještě víc sáhl na vlastní krk a dodal, že zákon „zabrání tomu, aby se inflace zlepšila“.[8] Zřejmě chtěl říct, že zákon zabrání tomu, aby se zhoršila, ale přesto v tomto případě mluvil pravdu.

Zákon s lepším názvem Inflation Act je silně zaměřen na financování „zelených“ programů, které budou financovány z dodatečných daní, včetně nové 15% minimální daně z příjmu právnických osob a masivního zvýšení vymahatelnosti daňového úřadu. V komentáři k návrhu zákona krátce po jeho schválení Senátem senátor Ron Johnson, R-Wis, uvedl:[9]

„Zákon s orwellovským názvem 'Inflation Reduction Act' nic takového nepřinese, jak uvedla řada významných odborníků a skupin zabývajících se hospodářskou politikou. Penn Wharton Budget Model[10] , Tax Foundation[11] a Congressional Budget Office[12] zjistily, že návrh zákona inflaci nesníží a možná ji ještě zhorší.

IRS by se více než zdvojnásobil, což by znamenalo 87 000 nových agentů pro vymáhání práva v amerických rodinách... [a] nestranický Společný výbor pro daně uvádí, že 78 % až 90 % příjmů získaných z nesprávně přiznaných příjmů by pravděpodobně pocházelo od osob s příjmem nižším než 200 000 dolarů.“

Hrozící polykrize

Jakkoli se zdá, že ekonomický vývoj je špatný, není to vše, s čím se budeme muset v nadcházejících dnech potýkat. Jak je podrobně popsáno v článku „Ekonomický expert vysvětluje hrozící polykrizi zkázy“, občané světa v současné době čelí celé řadě vzájemně se prolínajících a propojených krizí.

Adam Tooze, historik finančních krizí a ředitel Evropského institutu na Kolumbijské univerzitě, předpovídá, že v příštích šesti až osmnácti měsících může vypuknout a sloučit se několik krizí, včetně potravinové krize, energetické krize, pandemie, stagflace, krize státního dluhu eurozóny a potenciální jaderné války.

Jak vysvětluje Tooze, „polykrize“ není jen přítomnost několika krizí najednou. Je to spíše „situace, ... kdy je celek ještě nebezpečnější než součet jednotlivých částí“.[13] Tyto krize nás zasahují všechny najednou a několik z nich se navzájem posiluje a zhoršuje. Pozoruhodná je také skutečnost, že s některými z nich je spojena velká nejistota, takže je velmi obtížné dělat předpovědi.

Kromě vlivů, na které upozornil Tooze, by se k nim mohly přidat i další, například zbrojení amerického dolaru, které podněcuje země k de-dolarizaci a vytváření alternativních rezervních měn, vměšování NATO a USA do rusko-ukrajinského konfliktu, snaha o rozšíření NATO a umožnění zdravotním agenturám diktovat hospodářskou politiku, abychom jmenovali alespoň některé.

Tyto krize nejsou náhodné

Na naší současné situaci je asi nejvíc k vzteku to, že není náhodná. Není to ani výsledek čiré neschopnosti. Jakmile pochopíte plán globalistické kabaly na Velký reset, uvědomíte si, že všechny tyto věci se musí stát, aby se Velký reset mohl uskutečnit. Protože k resetu nemůže dojít, pokud nebudou nejprve zničeny všechny staré systémy, racionální závěr je, že jsou demontovány a ochromovány záměrně.

Globální ekonomický systém je demontován s cílem zavést programovatelnou digitální měnu centrální banky (CBDC), která bude moci sledovat a kontrolovat vaše výdaje z centrálního místa.

Energetické sítě západního světa jsou demontovány a znemožňovány, aby se ospravedlnila nová „zelená“ ekonomika založená na uhlíkových kreditech. To také přivede lidi na pokraj zoufalství, díky čemuž s větší pravděpodobností přijmou „řešení“, která by za normálních okolností odmítli jako nepřijatelná.

„Zelená“ společnost plně elektrických vozidel – pokud by to bylo vůbec možné, což není – by také dramaticky omezila vaši možnost cestovat a veškeré cestování by pak mohlo být monitorováno a omezováno z centrálního místa, stejně jako váš bankovní účet. Jak CBDC, tak elektromobily jsou nástroje, jejichž prostřednictvím může centralizovaná kabala kontrolovat každý váš krok.

Zemědělství a potravinářský průmysl jsou mezitím částečně ochromeny iracionálními zákony o snižování dusíku, které povedou k tomu, že se bude pěstovat méně potravin a chovat méně hospodářských zvířat, a částečně již ne náhodnými požáry, aby mohl být zaveden nový potravinový systém – systém založený na „mikroživočišství“, tj. hmyzu, kultivovaném mase, rostlinných alternativách masa a GMO rostlinných potravinách.

Společným jmenovatelem je, že všechny potraviny musí být patentovatelné. Nedostatek potravin, stejně jako nedostatek energie, také způsobuje, že lidé jsou „poddajnější“ a ochotnější vzdát se práv a svobod, aby přežili.

Zdravotní péče je také podkopávána a stává se den ode dne nebezpečnější, protože lékaři dostávají náhubek prostřednictvím nových zákonů a Světová zdravotnická organizace se snaží – s odůvodněním biologické bezpečnosti – udělit si pravomoc diktovat a kontrolovat zdravotní péči po celém světě. Myslím, že důvodem centralizace zdravotní péče pod WHO je snazší přechod k transhumanismu.

WHO pilně pracuje na globálním očkovacím pasu a prezident Biden nedávno podepsal nařízení[14] , které urychluje injekce mRNA a další genové terapie, „aby bylo možné psát obvody pro buňky a předvídatelně programovat biologii stejným způsobem, jakým píšeme software a programujeme počítače“. Takže už není od věci představit si svět, ve kterém budete muset dostávat pravidelné injekce genové terapie, abyste byli schopni fungovat ve společnosti.

A vzhledem k Bidenovu nařízení a novému „budoucímu rámci“ Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv, který umožňuje zavádět reformulované mRNA injekce bez testování, se zdá, že lidstvo jako celek se stane pokusnými králíky pro nespočet genetických experimentů, aby se zjistilo, co funguje a co ne.

Transhumanistická kabala má nakonec v úmyslu udělat ze sebe nesmrtelné nadlidi. Ke zdokonalení těchto radikálních technologií však potřebují testovací subjekty – a těmi budeme my všichni. Mohl bych pokračovat, ale myslím, že jste pochopili podstatu. Zlomy, které zažíváme, nejsou náhodné. Jsou záměrné.

Cílem je všechno rozbít a poté vytvořit „novou a vylepšenou“ společnost, která se bude skládat z vládnoucí třídy a disponibilních mas, jež budou ovládány prostřednictvím technologického sociálního inženýrství a kontrolních mechanismů, jako je dohled, „biologická bezpečnost“, CBDC, elektromobily, genové terapie, uhlíkové kredity a sociální kreditní skóre.

Co můžete udělat pro přípravu

Centrální bankovní kabala a její četní spojenci infiltrovali vlády a instituce po celém světě po mnoho desetiletí a pomalu obraceli systémy proti nám. Nyní se nacházíme v poslední kapitole jejich technokratického, transhumanistického převzetí moci.

Řekli nám své plány. Vše je popsáno v bílých knihách, zprávách, knihách a na webových stránkách. Velký reset je zastřešující plán globálního převzetí moci, dříve označovaný jako Nový světový řád. Čtvrtá průmyslová revoluce je transhumanistická část tohoto plánu a Zelená agenda je část, která zavede základní kontrolní mechanismy.

Bezpochyby mají v rukou ohromné zbraně. Než se však začnete utápět v zoufalství, nezapomeňte, že nás je stále více než desítky milionů, ne-li více. A věřte nebo ne, potřebují naši spolupráci. Pokud nás dostatečný počet odmítne spolupracovat, jejich plány se začnou hroutit. Neříkám, že to bude snadné. Bude to vyžadovat oběti. Ale to není nic nového. Svoboda vždy vyžadovala oběti.

Dvě z nejdůležitějších věcí, které může každý udělat právě teď, jsou: 1) připravit sebe a své rodiny na těžké časy (pokud jste se dosud nepřipravovali, teď je ten správný čas) a 2) začít budovat paralelní struktury a systémy, které nahradí ty, které jsou demontovány.

Jde o to, abychom přežili a znovu vybudovali svět podle vlastního výběru, a ne abychom byli nuceni z čirého zoufalství přijmout ten jejich. Mezi strategie, které mohou posílit individuální a místní odolnost vůči stresům, jimž čelíme, patří vytváření místních potravinových systémů[15] a posilování sousedských a komunitních vazeb.

Budováním silného místního potravinového systému snižujete potravinovou nejistotu a budováním komunitní sítě odborníků snižujete dopady rozpadajícího se finančního systému, protože můžete jednoduše směňovat zboží a služby. Pro ty, kteří nemají zkušenosti s pěstováním potravin, je rozumné spojit se s místními zemědělci, s nimiž souzníte a kteří mohou přidat doplňující dovednosti. Nezapomeňte, že k překonání této situace je zapotřebí společenství.

Sociální soudržnost nabízí také mnoho psychologických výhod.[16] Místní potravinové systémy i komunitní sítě také snižují závislost jednotlivců na státních dávkách, a tím pádem je méně pravděpodobné, že budou nuceni zapojit se do těchto nových otrockých systémů Velkého resetu. Článek StrongTown z roku 2017[17] poskytuje několik vynikajících návrhů pro ty, kteří chtějí stát v čele místního potravinového hnutí ve svém rodném městě.

Další návrhy

Je důležité, abyste se i nadále připravovali na nevyhnutelnou finanční katastrofu a stali se co nejvíce nezávislými a odolnými. Udělejte si zásoby a zjistěte, jak žít v režimu „off grid“ pro případ, že by náhle zmizely každodenní vymoženosti. V letošním roce jsem nabídl mnoho článků o tom, jak se můžete připravit na potraviny, vodu a další krizové situace, které najdete v mé knihovně Substack.

Kromě „investice“ do skladovatelných potravin, systému na zachytávání vody a dalších nezbytných věcí, jejichž cena se bude pouze zvyšovat nebo se stanou nedostupnými, můžete také zvážit nákup fyzických drahých kovů, které mohou pomoci chránit před znehodnocením měny. Další možností může být investice do reálných aktiv, například do půdy.

Je těžké dávat jednoznačná doporučení, protože vaše strategie bude záviset na vaší osobní situaci, proto si dejte čas na rozmyšlenou. Pokud se nijak nezajistíte, může se stát, že jednoho dne zůstanete bez prostředků – což je přesně to, co Světové ekonomické fórum prohlásilo, že bude naším údělem.

Je také důležité, abyste byli co nejzdravější. Nedávná studie ukázala, že 93 % dospělých Američanů je metabolicky nezdravých, a to byly statistiky staré čtyři roky. Je pravděpodobné, že toto číslo nyní přesahuje 95 %. Chcete být tím 1 člověkem z 20, který je zdravý. Dejte si za cíl být v této skupině.

Je to tak důležité, že připravuji průzkum, abych zjistil, kolik procent je to pro naše předplatitele. Bylo by to o něco přesnější, protože do ní zahrnu i takové ukazatele, jako je vitamínová hodina denně na slunci a cvičení. Začněte tedy být metabolicky fit hned teď.

Připravte se také psychicky, emocionálně a duchovně na to, že by to mohly být stresující a náročné časy, protože globalistická kabala pokračuje v prosazování Velkého resetu, který bude vyžadovat další „mimořádné události“.

Poznámky

  1. MSN 21. září 2022
  2. NPR 21. září 2022
  3. MSN 21. září 2022
  4. MSN Money 21. září 2022
  5. NY Post 10. srpna 2022
  6. NY Post 10. srpna 2022
  7. NY Post 10. srpna 2022
  8. NY Post 10. srpna 2022
  9. NY Post 10. srpna 2022
  10. Rozpočtový model Penn Wharton
  11. Tax Foundation 12. srpna 2022
  12. Rozpočtový úřad Kongresu 4. srpna 2022
  13. Adam Tooze Substack 24. června 2022
  14. Výkonný příkaz o pokroku v biotechnologii a inovaci biovýroby pro udržitelnou, bezpečnou a bezpečnou americkou bioekonomiku
  15. Treehugger 11. října 2018
  16. NPR 3. ledna 2013
  17. StrongTown 7. srpna 2017

How to Turn the Tables on Tyrants Waging the Economic War vyšel na Global Research 5.10.2022. Překlad v ceně 957 Kč Zvědavec.

Známka 1.3 (hodnotilo 60)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

V Rusku se zatýká za internetové diskuse schvalující terorismus - to samé se dělo u nás před 4 měsíci29.03.24 06:23 Rusko 0

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 5 213