Ukrajina a jaderná válka: Putin neblafuje!

Jerry Kroth

11.10.2022 Komentáře Témata: Rusko, Ukrajina 1584 slov

„Jsme na cestě k eskalaci jaderné války, nic menšího.“ -Jeffrey Sachs,

Zde je výrazně menšinový názor na válku na Ukrajině: Někteří lidé, a je jich více než málo, nepodporují nic, co vojensko-průmyslový komplex prosazuje, zejména od Vietnamu, Iráku, Pákistánu, Jemenu, Somálska2 , Sýrie, Afghánistánu, Grenady, Panamy, Somálska, Libye a jakýchkoli nových hegemonistických výprav, které se plánují.

Už toho bylo dost.

Kromě toho se ale tato velmi tichá menšina zejména neshromažďuje za ničím, v čem se angažují neonacisté, takže podpora Ukrajiny, Banderovců a praporu Azov je jistě nedostatečná. V čele ukrajinského parlamentu stál v roce 2019 neonacista Andrij Parubij3.

Děláte si legraci?

Stačí se podívat na fotografie symbolu Azov a nacistických symbolů SS Wolfsangel níže.4

[Nacistický...]
Nacistický symbol SS Wolfsangel a ukrajinský prapor Azov se stejným symbolem (Zdroj: Prof. Jerry Kroth)

Těchto symbolů, včetně hákových křížů, je ve skutečnosti mnoho, ale korporátní média je s nadsázkou omývají, abychom si všichni mohli udržet představu, že zachraňujeme demokracii a svobodu za každou cenu.

Co se týče ruské invaze, ano, jedná se jednoznačně o válečný zločin, protože OSN žádnou intervenci neschválila, což z právního hlediska činí Putina válečným zločincem, ale neméně než George Bush má nárok na stejné označení za svou nevyprovokovanou agresi v Iráku, kterou OSN rovněž neschválila, a za více než 300 000 lidí, které povraždil.5

Tato menšina bohužel není vůbec nadšená z oslav New York Times-CNN-Nancy Pelosi-Mitch McConnell na Ukrajině. Snaha, aby malá Ukrajina porazila největší jadernou velmoc světa, je čiré šílenství. To je naše politika, která je zjevně šílená.

Rusko nedovolí USA vybudovat vojenské základny v Malé Rusi, což je historický název pro Doněcko-luhanskou oblast.6,7.8

Ani my bychom nedovolili Rusku vybudovat vojenské základny v Juarezu naproti El Pasu, ať už by Mexiko trvalo na svém svrchovaném právu uzavřít vzájemné obranné spojenectví s cizí mocností, nebo ne.

Ani to se nestane... ani o chlup!

Je smutné, že kdyby Západ souhlasil s tím, že nebude rozšiřovat NATO a zachová neutralitu Ukrajiny jako Finsko, Švédsko, Rakousko a Švýcarsko, nebyla by žádná válka, žádná smrt, žádné ničení, žádná invaze, žádné válečné zločiny, žádné proudy uprchlíků. Bodu varu bylo dosaženo 7. ledna 2022, kdy NATO řeklo Putinovi, že má právo expandovat do kterékoli země, kterou si přeje. Ten rozhodil rukama a naposledy řekl: „Na mém dvorku ne. „9

Takže začala válka, po ní sankce, následovaly kontroly vývozu, nedostatek plynu, ropy, pšenice a slunečnicového oleje, což způsobilo inflaci, která pak přinesla recesi, nejprve v Evropě, pak v USA, a to vedlo k hladomoru v Africe a na Blízkém východě a následné celosvětové nezaměstnanosti... a všechno to začalo americkým neokonzervativním gambitem, který se pokusil vybudovat vojenské základny na zadní straně Ruska.

Západní média se ze všech sil snažila zmást a narušit pochopení této příčinné souvislosti a nazývala ji „Putinovým zvýšením cen“,10 a přestože většina západních konzumentů zpráv tomuto zavádějícímu tvrzení uvěřila, historie na tento příčinný řetězec nezapomene, a to ani v americké ozvěně.

Příčinou je expanze NATO, vojensko-průmyslový komplex, americký důraz na svou výjimečnost a hegemonii a hluboce komplikovaná média, důsledkem pak inflace, recese, válka a smrt.

V současné době je jedním z nejnebezpečnějších aspektů tohoto přisluhování západních médií to, jak zastírají ostřelování Ruskem okupované Záporožské jaderné elektrárny ukrajinskou armádou. Toto bombardování by mohlo způsobit další Černobyl, ale mediální legerdemain vytváří dojem, že Rusko je nějakým záhadným způsobem zodpovědné za bombardování stejného zařízení, které okupuje.

Ta od dubna okupuje Záporoží, ale média obsesivně hovoří o tom, že elektrárnu ostřeluje Rusko.11 Nakonec 2. září inspektoři MAAE oznámili, že jadernou elektrárnu ostřelují Ukrajinci, nikoliv Rusové, a argumentovali tím, že by to mohlo ohrozit celou Evropu – což docela vyděsilo cenzory západních médií, kteří jim zřejmě nedokázali zabránit v tom, aby informovali o pravdě.12

Totéž platí pro sabotáž plynovodu Nord Stream. Rusko a Německo na jeho výstavbu vynaložily více než 8 miliard dolarů, a to vše s velkou hrdostí, a USA se snažily využít všech svých nástrojů, aby jej zastavily. Nakonec došlo k sabotáži a netěsnost chrlí zemní plyn po celém Baltu.

Západní média však v první řadě obviňují Rusko ze sabotáže vlastního výtvoru.13

Přesně tak: Rusko vyhazuje do povětří svůj vlastní plynovod – stačilo vypnout plyn!- a bombarduje jadernou elektrárnu, kterou ovládá a okupuje.

Opravdu!14

Není jen o trochu pravděpodobnější, že Ukrajina ostřelovala Ruskem okupovanou jadernou elektrárnu a že USA nebo Británie ve skutečnosti sabotovaly plynovod, který chtěly tak dlouho uzavřít?

Jak dlouho ještě budeme muset snášet mediální klamání!

Ukončit všechny tyto nesmysly, zabíjení, chaos, propagandu a jaderné šílenství je velmi jednoduché: Vyjednat řešení a příměří dříve, než nás ti magoři všechny vyhodí do povětří. To prosazují Henry Kissinger, Noam Chomsky a profesoři John Mersheimer a Jeffrey Sachs a tato mlčící menšina s tím nemůže než souhlasit.15 Pokud je brutalita a zabíjení nepochopitelně odporné, což by mělo být, požadujte po svém senátorovi vyjednávání, nikoli eskalaci.

Chomsky tvrdí, že USA vedou s Ruskem zástupnou válku až do posledního Ukrajince. Nikdo v naší vládě v současné době neprosazuje vyjednávání ani mír. Korporátní demokraté, butikoví liberálové a republikáni nás povzbuzují až na práh Armagedonu.

Ukrajina nemá špičkovou protilodní technologii, ale USA schválily, že jí poskytnou harpunové střely. Pokud se Ukrajině podaří potopit ruskou loď, byl by Putin idiot, kdyby v odvetě nepotopil loď USA.

Pokud si někdo myslí, že to není stejně nebezpečné jako kubánská krize, žije v zemi la-la-la Washington Post. Korporátní média poskytují štědré uspávací prostředky, že všechny ty řeči o jaderné válce jsou jen Putinovy bláboly a chvástání, takže nic neubralo na soustavném zavádění stále jedovatějších zbraní – Javelinů, houfnic, harpun, NASAMů, a dokonce i placení platů ukrajinské armádě16 – a to vše za nadšeného potlesku liberálů i konzervativců:

Miliarda zde. Další miliarda tam. Jděte na ně, Ukrajino!

Aby však Bulletin atomových vědců přerušil tyto výkřiky a vnesl do nich lžíci kontaktu s realitou, posunul hodiny soudného dne na pouhých 100 vteřin před půlnoc, což je blíže než berlínská krize v roce 1961, blíže než kubánská krize v roce 1962, blíže než kdykoli od roku 1947.17

4. června Putin prohlásil, že hrozí bezprostřední nebezpečí jaderné války a že Západ posílá na Ukrajinu stále více smrtících zbraní: „Jezdci apokalypsy jsou již na cestě a veškerá naděje je nyní v Pánu Bohu všemohoucím. „18

Generální tajemník OSN 2. srpna prohlásil: „Lidstvo dnes dělí od jaderného zničení jen jedno nedorozumění, jeden chybný výpočet. „19 Řekl to téměř ve stejný den, kdy vojensko-průmyslový komplex vyslal na Tchaj-wan svou poslední velvyslankyni, tentokrát Nancy Pelosiovou, aby se pokusila rozklepat čínskou klec.

A ona to udělala: Čínský premiér Si Ťin-pching řekl prezidentu Bidenovi,

„Hraješ-li si s ohněm, shoříš. „20

Do toho, Nancy!

21. září Putin promluvil ke svému národu, podíval se přímo do kamery a varoval západní mocnosti, že vše může vést k jaderné válce. „Tohle není blufování,“ řekl.

Není na čase, abychom se probudili? Jak moc se musí jestřábi a neokonzervativní maniaci na Západě přiblížit hraně, než to všechno vybouchne jim i našim dětem do tváře?

Závěr: Ukončete válku, snižte přebujelý rozpočet Pentagonu a zastavte tuto globální provokaci, avanturismus, hru a šílenství.

Jerry Kroth, Ph.D., je emeritním docentem na Santa Clara University (ret) a můžete ho kontaktovat prostřednictvím jeho webových stránek collectivepsych.com.

Poznámky

  1. Bloomberg, „Surveillance“, 3. října 2022
  2. https://www.longwarjournal.org/archives/2022/10/us-military-kills-wanted-shabaab-leaderin-airstrike-in-somalia.php
  3. https://morningstaronline.co.uk/article/ukrainian-speaker-andriy-parubiy-slammed-praisinghitler-historys-greatest-democrat
  4. https://cs.wikipedia.org/wiki/Wolfsangel
  5. https://www.bbc.com/news/world-middle-east-24547256
  6. http://www.encyclopediaofukraine.com/display.asp?linkpath=pages%5CL%5CI%5CLittleRussia.htm
  7. Novější americká střela Pershing středního doletu letí rychlostí 5800 mph. Vzdálenost z Doněcku do Moskvy je 650 mil. Takže americkému Pershingovi umístěnému na základně NATO v Doněcku na Ukrajině (za předpokladu, že Rusko nic neřeklo, nic neudělalo, nevstoupilo do války a podřídilo se expanzi NATO) by zasáhlo Moskvu jadernou zbraní 6,8 minuty. Skutečnost, že USA vystoupily z jaderné smlouvy o středním doletu, nepomáhá. Trump tu smlouvu zrušil v roce 2019. Nic z toho neuniklo ruským strategickým obavám. Pokud budou základny NATO umístěny na Ukrajině, co zabrání USA v instalaci nového Pershingu? Samozřejmě žádná existující smlouva: Fotografický kredit Bloomberg: https://www.japantimes.co.jp/news/2021/06/12/world/politicsdiplomacy-world/putin-us-russia-biden/
  8. https://abcnews.go.com/International/wireStory/nato-weighs-russias-security-offer-endukraine-standoff-82134155
  9. https://www.whitehouse.gov/briefing-room/speeches-remarks/2022/06/22/remarks-bypresident-biden-on-gas-prices-and-putins-price-hike/
  10. https://apnews.com/article/russia-ukraine-war-nuclear-plant-shelling-continuesd12ded8c3d79fe6f2a062546e5ced95b
  11. https://www.reuters.com/world/europe/russia-backs-iaea-call-shelling-near-zaporizhzhiastop-envoy-says-2022-09-09/
  12. https://www.washingtonpost.com/world/2022/09/28/nord-stream-russia-methane-leakbaltic-sea/
  13. Podívejte se na Youtube, „Americký plukovník Richard Black se ptá „Udělali USA/NATO Blou nahoru po Nord“, 4. října 2022
  14. https://www.thedailybeast.com/noam-chomsky-is-right-us-should-work-to-negotiate-an-endto-the-war-in-ukraine
  15. https://www.defense.gov/News/News-Stories/Article/Article/3138602/us-announces-298-billion-in-aid-to-ukraine/
  16. https://thebulletin.org/doomsday-clock/current-time/
  17. https://www.newsweek.com/russia-warns-horsemen-apocalypse-ukraine-war-hits-100-days-1712609
  18. https://www.npr.org/2022/08/02/1115160155/guterres-one-miscalculation-awaynuclear-annihilation
  19. https://news.cgtn.com/news/2020-08-12/Those-who-play-with-fire-will-get-burned-Beijing-warns-US–STCXChe5zi/index.html

Ukraine and Nuclear War: Putin Isn’t Bluffing! vyšel 10.10.2022 na Global Research. Překlad v ceně 490 Kč Zvědavec.

Známka 1.2 (hodnotilo 101)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

32

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 64 čtenářů částkou 11 338 korun, což je 32 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 0

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 2

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 0

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Jaderný poplach v Polsku po zásahu ruské hypersonické rakety Kh-47 Kinzhal12.04.24 19:14 Ukrajina 0

Vysokoškolská pedagožka vyškolila Fialu12.04.24 06:31 Česká republika 1

Politico - v rámci EU nakupuje Francie nejvíce LNG z Ruska11.04.24 18:21 Francie 0

Šialený migračný pakt zmení Európu na Afriku. Hrozba aj pre Slovensko!11.04.24 17:56 Slovensko 3

Výběr peněz z účtu = problém 11.04.24 14:25 Česká republika 3

Tolik podniků v Německu ještě nezkrachovalo11.04.24 06:13 Německo 0

Měnové kurzy

USD
23,66 Kč
Euro
25,25 Kč
Libra
29,47 Kč
Kanadský dolar
17,18 Kč
Australský dolar
15,23 Kč
Švýcarský frank
25,99 Kč
100 japonských jenů
15,33 Kč
Čínský juan
3,27 Kč
Polský zloty
5,82 Kč
100 maď. forintů
6,43 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,11 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 174,48 Kč
1 unce stříbra
671,05 Kč
Bitcoin
1 454 471,39 Kč

Poslední aktualizace: 17.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 6 750