Ve zkratce

Stránka:

 Žádosti o vyplacení dávek v případě úmrtí prudce rostou

23.6.22

USA:

V roce 2021 vyplatila pátá největší životní pojišťovna v USA o 163 % více pojistného plnění v případě úmrtí v produktivním věku. Od zavedení "vakcín" proti covidu vzrostly nároky na dávky v případě úmrtí o 6 miliard dolarů.

Další významná americká životní pojišťovna se potýká s problémy, protože v důsledku "vakcín" Covid-19 prudce stoupají nároky na odškodnění za úmrtí.

"Od 2019 do roku 2020 před pandemií, došlo k nárůstu vyplacených skupinových dávek v případě úmrtí o pouhých 9 %. Ale skupinové dávky v případě úmrtí v roce 2021, kdy byla vakcína zavedena, vzrostly téměř o 164 % ve srovnání s rokem 2020," uvádí Crossroads Report.

Chcete-li sledovat nejnovější zprávy o poškozeních a úmrtích, které vakcíny způsobují, navštivte stránky VaccineDamage.news.

P.S. - u nás pouze jedno úmrtí?!

Zdroj: https://www.naturalnews.com/2022-06-20-death-claims-6billion...

Klasifikace: zdravi,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Vláda Spojeného království schválila vydání zakladatele Wikileaks Juliana Assange do USA

21.6.22

Británie:

Britská ministryně vnitra Priti Patelová schválila vydání zakladatele Wikileaks Juliana Assange do Spojených států.

Assangeovi hrozí ve Spojených státech až 175 let vězení, pokud bude odsouzen za porušení zákona o špionáži za zveřejnění tajných dokumentů odhalujících válečné zločiny USA v Iráku a Afghánistánu.

Wikileaks uvedl, že se Assange proti rozsudku odvolá.

Jeho advokátka Jen Robinsonová odsoudila Spojené království za to, že Assange vydalo do země, která nedávno uvažovala o jeho zavraždění.

Zdroj: https://www.globalresearch.ca/uk-government-approves-extradi...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Podívejte se na obrázky Nika Adamse, co se vytváří v krvi po "očkování"

21.6.22

Neurčeno:

Obrázek řekne více jak mnoho odstavců textu. Takovéhle struktury nemají v žilách a tepnách co dělat:

Sraženiny v krvi lidí, kteří zemřeli v důsledku očkování

Nikdy před experimenty s mRNA utrejchem se v krvi něco takového neobjevovalo. Až to uvidíte, tak si možná rozmyslíte šlehnutí další "dávky".

Doporučuji se podívat na originální článek.

Zdroj: https://protiproud.info/zdravi/6549-vakcinace-proti-covidu-p...

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 2

 Tokajev v obchodní válce s Ruskem

21.6.22

Kazakhstan:

Mezi Ruskem a Kazachstánem se rozhořela obchodní válka – Rusko nejprve v neděli začalo omezovat vývoz kazachstánské ropy přes přístav v Novorossijsku, zatímco Kazachstán pak pozastavil tranzit ruského uhlí.

Roztržka se odehrává na pozadí ostrých prohlášení kazachstánského prezidenta Kasyma-Žomarta Tokajeva, který v pátek na Petrohradském mezinárodním ekonomickém fóru za přítomnosti ruského prezidenta Vladimira Putina veřejně prohlásil, že Kazachstán neuzná separatistickou Doněckou a Luhanskou lidovou republiku.

Oficiálním důvodem k omezení tranzitu kazachstánské ropy se stal údajný nález torpéda a miny z dob druhé světové války v černomořském přístavu poblíž terminálu, kde končí ropovod z Kazachstánu. Odminovací práce mohou potrvat do konce měsíce. Následně Kazachstán pozastavil tranzit ruského uhlí a úřady této středoasijské země zablokovaly na svém území 1700 vagonů naložených uhlím.

Zdroj: https://echo24.cz/a/S4T2x/kazachstan-tokajev-obchodni-valka-...

Klasifikace: politika,ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Co znamená dopravní blokáda Kaliningradu Litvou

21.6.22

Litva:

Dopravní blokáda Kaliningradu, kterou organizuje Litva, je záminkou pro zahájení válečných akcí, protože Vilnius porušil právo Moskvy na přístup na své území, řekl Rostislav Iščenko, bývalý ukrajinský diplomat a publicista tiskové agentury Rossija Segodňa.

Litevské dráhy již dříve informovaly Kaliningradské dráhy, že od soboty bude pozastaven tranzit některých druhů zboží, které podléhá sankcím EU.

„Toto rozhodnutí je sebevražedné, protože jde o opravdový casus belli (důvod pro vyhlášení války – pozn. red.). Mezinárodní právo jednoznačně zaručuje každému státu přístup do své exklávy a jakékoli maření výkonu tohoto práva se považuje za agresi,“ napsal Iščenko pro „Ukraine.ru“.

Specialista zdůraznil, že spojenci Litvy se mohou pokusit ignorovat toto právní ustanovení, protože Rusko má stále přístup do Kaliningradu po moři. Takový postoj je však neudržitelný, protože mezinárodní právo vyžaduje také zachování pozemního tranzitu, vysvětlil Iščenko.

Zdroj: https://www.pokec24.cz/politika/casus-belli-iscenko-vysvetli...

Klasifikace: politika,ekonomika,krimi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Indie nakupuje levnou sankcionovanou ruskou ropu a prodává ji do USA a EU s obrovským ziskem

20.6.22

Indie:

Indie podle zprávy ve Wall Street Journal skupuje levnou sankcionovanou ruskou ropu, rafinuje ji a poté ji prodává do USA a EU s obrovskými zisky.

USA se zdráhaly dát Indii povolení k nákupu ruské ropy, ale Indie pohrozila, že se vzdá svého spojenectví s Amerikou a vstoupí do aliance s Čínou, pokud se USA odváží Indii sankcionovat.

Zatímco Američané a Evropané jsou nuceni platit rekordní ceny za plyn jako „cenu za to, že se postavili za svobodu“, svobodná země Indie kupuje ropu z Ruska za neuvěřitelných 35 dolarů za barel a prodává nám ji zpět v povedeném arbitrážním schématu.

Indické dovozy raketově vzrostly na 800 000 barelů denně od začátku války ve srovnání s 30 000 barelů denně dříve.

Zdroj: https://cz24.news/indie-nakupuje-levnou-sankcionovanou-rusko...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Očkování a respirátor, to nás čeká na podzim 2022

19.6.22

Evropská unie:

Očkování a respirátor, to nás čeká na podzim 2022. 4,5 a další dávky nás čekají opakovaně na přelomu jaro / podzim, dokud virus nezmizí. Vlastimil Válek oznámil své priority během předsednictví v Radě EU Tak určitě. Takže TEČKA byl HOAX a lež?

Zdroj: https://youtu.be/j7iTyE9tc88

Klasifikace: kuriozity,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 6

 Svoboda projevu? Němečtí státní zástupci vyšetřují Alinu Lippovou

19.6.22

Německo:

Německé státní zastupitelství zahájilo přípravné řízení proti novinářce Alině Lippové, která podává zprávy přímo z Donbasu. Jiný názor se v Německu trestá.

Svoboda projevu v Německu je v současnosti velkým tématem ruských médií. Důvodem je, že v Německu bylo zahájeno trestní řízení proti Alině Lippové, která na svém kanálu Telegram informovala z Ruska a posledních šest měsíců také z Donbasu. Pokud bude odsouzena, hrozí jí až tři roky vězení, protože má na události v Donbasu jiný názor než německá vláda. Tolik ke svobodě projevu v Německu.

Budu zde informovat, z čeho je Alina obviněna a co to znamená pro svobodu projevu v Německu, když nyní musíte očekávat tři roky vězení, pokud máte jiný názor než federální vláda. A protože vím, že moji kritici odpoví, že kritické názory jsou v Rusku údajně také zakázány, budu se na konci tohoto článku věnovat také předpisům platným v Rusku. Poté se každý může zamyslet nad tím, kde a jak moc je omezována svoboda projevu.

Zdroj: https://www.anti-spiegel.ru/2022/meinungsfreiheit-deutsche-s...

Klasifikace: politika,pravo Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

 Firmy našly recept na drahý plyn. Chtějí si ho dovézt samy a levněji

18.6.22

Česká republika:

Vláda nás hodila přes palubu, tak si jako podnikatelé najdeme vlastní řešení. Nezávisle na existujícím trhu. Máme předběžně dohody o dodávkách mimo Evropu,“ říká šéf Brana Pavel Juříček.

„Američané mi rovnou řekli, že takto nemůžu dostat žádný kšeft. Že oni mají plyn za 11 dolarů, tak co děláme my, když je kolem 140 dolarů,“ popisuje majitel společnosti Brano Group Pavel Juříček.

„Jako podnikatelé najdeme vlastní řešení. Nezávisle na existujících cenách a existujícím trhu. Máme předběžně dohody o dodávkách mimo Evropu,“ říká Juříček.
Podle ekonomického experta Jiřího Gavora ze společnosti ENA je taková cesta možná a legální.

„Našli jsme levnější zdroje plynu a s lepšími cenami než to, co nám běží přes Nord Stream a Německo. Našli jsme si trubky, kterými by to prošlo, jsou i regulační stanice a dostaneme plyn do Česka vlastní cestou. Nic jiného nám nezbývá,“ říká Juříček s tím, že při této akci využije již existující potrubí.

„Nový“ plyn by mohl do českých firem proudit už na konci roku. „Bylo by to řešení pro průmysl a všechny, kteří se k tomu přidají. Teď zjišťujeme, kdo má jak zafixováno, kdo je na spotu a podobně. Zkrátka jaké potřebujeme kapacity,“ dodává Juříček, podle kterého se v tuto chvíli o levný plyn zajímá dvacítka tuzemských firem.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-firmy-nas...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 1

 Video: Páteční projev Putina se simultánním anglickým překladem: "Táto epocha skončila, navzdory všem pokusům ji zachovat."

18.6.22

Rusko:

Projev Putina na Petrohradskom medzinárodnom ekonomickom fóre (SPIEF).

"Táto epocha sa skončila, nehľadiac na všetky pokusy ju zachovať, zakonzervovať akýmikoľvek prostriedkami. Zmeny predstavujú prirodzený kolobeh dejín, pretože civilizačnú rôznorodosť planéty a bohatosť kultúr možno ťažko spojiť s politickými, ekonomickými a ďalšími šablónami. Tie nefungujú,“ povedal. Svet založený na „hre na jednu bránku“ je podľa neho prirodzene nestabilný.

"Je chybou domnievať sa, že časy turbulentných zmien možno prečkať a že sa veci vrátia do normálu; že všetko bude ako predtým. Nebude," zdôraznil Putin.

Od vyhlásenia víťazstva v studenej vojne začiatkom 90. rokov sa USA "vyhlásili za posla Boha na Zemi, ktorý nemá žiadne povinnosti, ale len záujmy, a tieto záujmy sú vyhlásené za posvätné," povedal prezident.

Myšlienka unipolárneho sveta je však podľa ruského lídra vo svojej podstate chybná, keďže normy medzinárodných vzťahov nemožno vždy interpretovať v prospech jedného štátu, "aj keď je silný".

Čo sa týka sankcií Západu voči Moskve, Putin vyhlásil, že viac škodia tomu, kto ich zavádza, a označil ich za dvojsečnú zbraň. Európska únia podľa neho môže v dôsledku prijatých sankcií prísť o viac než 400 miliárd dolárov. Ako dosah sankcií spomenul narastajúcu infláciu a nerovnosť.

_____
Dole na stránce v odkazu najdete video s celým projevem Putina včetně anglického simultánního překladu.

Zdroj: https://www.infovojna.bz/article/video-predchadzajuci-svetov...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 9

 Dodávky plynu do Európy môžu byť spustené ihneď cez Nord Stream 2, vyhlásil šéf Gazpromu

18.6.22

Rusko:

Šéf Gazpromu Alexej Miller po komplikáciach s technologickým riešením problému na kompresorovej stanici Portovaja, ktoré spôsobilo obmedzenie dodávok plynu do Európy cez plynovod Nord Stream 1 pred tým vyhlásil, že koncern nemôže pre sankcie získať späť vybavenie po bežnej údržbe od nemeckého výrobcu Siemens. Oba reťazce plynovodu Nord Stream 2 sú ale pod tlakom a plyn je možné dodávať do Nemecka ihneď, uviedol na Petrohradskom medzinárodnom ekonomickom fóre (SPIEF) šéf ruského plynového koncernu Gazprom Alexej Miller.

Požiadali nás, aby sme to postavili, investovali sa obrovské sumy peňazí. A keď sa všetko postavilo, tak viete, dva reťazce Nord Stream 2 sú pod tlakom a plyn sa dá dnes dodávať cez Nord Stream 2 do Nemecka. Nebol ale spustený, pretože to nie je certifikované. Vynára sa otázka, ako sa dá dôverovať pri investíciách do veľkých projektov,“ pýtal sa vo štvrtok večer Miller, ktorého citovala agentúra TASS.

Zatiaľ sme upravili kapacity jedného reťazca Nord Stream 2 pre potreby dodávania plynu do Severozápadného federálneho okruhu,“ poznamenal.

Rusko hrozí kompletnou odstávkou plynovodu Nord Stream 1, čím príde Európa o plyn.
Gazprom tvrdí, že nevidí riešenie pretrvávajúceho problému so zariadením na kompresorovej stanici Portovaja, ktoré spôsobilo obmedzenie dodávok plynu do Európy cez plynovod Nord Stream 1.

Európske ceny plynu pre zníženie dodávok od pondelka vyskočili o 70 %.

Zdroj: https://www.infovojna.bz/article/dodavky-plynu-do-europy-moz...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 1

 USA až do září omezí export LNG do EU o 74 % - kvůli katastrofě ve Freeportu!

17.6.22

USA:

Vývoz zkapalněného zemního plynu (LNG) z USA do Evropy bude až do září pozastaven, oznámily úřady Freeportu, přístavu, kde se plyn překládá z USA do EU, v důsledku výbuchu před dvěma dny, který zničil mnoho přístavních zařízení.

Tento vývoj v kombinaci s omezením nebo dokonce zastavením toku ruského plynu v Německu, Francii a Itálii vytváří situaci, která je pro EU nejen obtížná, ale i tragická.

Všechny plány EU byly nyní vyhozeny do povětří. 74 % amerického nákladu LNG pro EU je zastaveno.

V zařízeních Psyttalia už panuje zoufalství a samozřejmě selhává i plánování dodávek zemního plynu do Bulharska, aby mohli - v případě ruského embarga - s pomocí LNG okamžitě doplnit až 15 % množství ruského plynu.

V tuto chvíli by mělo z USA do zahraničních přístavů plout asi čtyřicet lodí s LNG -  a nepluje ani jediná!

Promiň Evropo.

Zdroj: https://www-pronews-gr.translate.goog/oikonomia/energeia/ekt...

Klasifikace: politika,ekonomika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 1

 Německo típlo Francii ruský plyn, kdy ho zastaví i nám?

17.6.22

Francie:

Provozovatel francouzské plynárenské přepravní sítě GRTgaz oznámil, že od 15. června po „přerušení přirozeného toku mezi Francií a Německem“ nepřijímá ruský plyn potrubím.

Ruský energetický gigant Gazprom v posledních dnech výrazně omezil své dodávky do evropských zemí, především do Německa prostřednictvím plynovodu Nord Stream 1, což mohlo způsobit přerušení dodávek do Francie.

Francie se na Rusko spoléhá asi 17 % svého zemního plynu, který se do země dostává buď potrubím, nebo ve zkapalněné formě. Většinu ruského plynu dostává Francie potrubím z Německa.

Podle GRTgaz se tok plynu potrubím od začátku roku snížil o 60 %. A za poslední dva dny klesly dodávky potrubím na nulu.

Francie však dováží plyn i z jiných zemí, včetně Španělska, které v poslední době navýšilo své dodávky. ...

Zdroj: https://www-pronews-gr.translate.goog/oikonomia/energeia/grt...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Pušilin: Vojenská operace bude pokračovat dokud neosvobodíme Charkov a Oděsu

17.6.22

Ukrajina:

"Všechna ruská města, včetně Charkova a Oděsy, musí být osvobozena," řekl šéf DLR, Dennis Pušilin. O zahraničních žoldácích prohlásil, že „není důvod dávat  jim milost“.

Na bojišti ukrajinští velitelé denně hlásí, že je nedostatek munice, a proto vyvstávají vážné otázky ohledně údajných ukrajinských protiútoků v Charkově a Chersonu.

Zdroj: https://www-pronews-gr.translate.goog/amyna-asfaleia/mosxa-i...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 17-letá dcera amerického demokratického senátora zemřela ve spánku

17.6.22

USA:

17-letá Gwen, dcera amerického demokratického senátora Seana Castena, povečeřela s rodinou a odešla na chvíli za svými přáteli. Po návratu popřála rodičům dobrou noc a textovkou ujistila své přátele, že se v pořádku dostala domů. Pak ulehla a už se neprobudila.

V posledních dvou letech Covidu a nucené vakcinace jsou po celém světě každý den stovky podobných případů.

 

Zdroj: https://www-pronews-gr.translate.goog/ygeia/17xroni-emvolias...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 1

 Euroskupina Řecku: Úspěšně jsme navýšili vaše zadlužení, ještě 93 let a pak vás přestaneme vysávat

17.6.22

Řecko:

Řecko dostává „zelenou“ k tomu, aby se s vnějším dluhem blížícím se 400 miliardám eur dostalo z tzv. posíleného dohledu, kdy mu Euroskupina, zastupující jeho věřitele, nařizovala privatizaci, snížení mezd a důchodů a skupovala za babku jeho přístavy, energetiku atd. atd.

Řecko však bude muset své příjmy z využívání starověkých památek, nemovitostí atd. odevzdávat věřitelům až do roku 2115 (podle ustanovení zákona z roku 2016 o rozdělení příjmů po dobu 99 let)!

Čili teoreticky „Memoranda jsou u konce“, v praxi jejich důsledky potrvají dalších 93 let.

Vnější dluh se nyní blíží 400 miliardám EUR, zatímco v roce 2009, kdy bylo Řecko Euroskupinou pod záminkou snížení dluhu donuceno přijmout první Memorandum o porozumění, činil dluh 296 miliard EUR.

Přesněji řečeno, v roce 2009 byl zahraniční dluh na úrovni 126,8 % HDP, což tehdy odpovídalo 298 miliardám eur, zatímco v roce 2022 se Řecko dostává z dohledu Euroskupiny s dluhem, který se může blížit 400 miliardám eur!

Zdroj: https://www-pronews-gr.translate.goog/elliniki-politiki/prov...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Macron: Je na ukrajinské vládě, aby rozhodla o podrobnostech mírové dohody

17.6.22

Ukrajina:

Macron, německá kancléřka a italský premiér navštívili v Kyjevě Zelenského. Zelenský nastolil otázku posílení vojenské podpory, vstupu Ukrajiny do EU a podmínek, za kterých se bude jednat o příměří.

Macron však dal jasně najevo, že Ukrajina se bude muset sama rozhodnout, zda přijme nebo nepřijme nějaké územní ústupky vůči Rusku.

Francouzský prezident je jedním z mála vůdců, kteří s Putinem pravidelně jednali. Emanuel Macron dnes nevyloučil možnost v případě potřeby znovu diskutovat s Vladimirem Putinem. "Když se otevřou okna příležitostí, tlak na obnovení rozhovorů by byl užitečný," řekl a zdůraznil, že válka musí skončit.

Zopakoval však, že je na ukrajinské vládě, aby rozhodla o podrobnostech mírové dohody.

"Německo, stejně jako Francie, nikdy nebude moci jednat s Ruskem jménem Ukrajiny. Nikdy jsme to neudělali, neudělali jsme žádné ústupky ani jsme žádné ústupky nevyjednali," upřesnil Macron.

Ukrajina se však bude muset sama rozhodnout, zda přijme nebo nepřijme jakékoli územní ústupky vůči Rusku s cílem ukončit válku,“ řekl Macron v rozhovoru pro francouzskou televizi.

"Myslím, že je naší povinností bránit naše hodnoty, mezinárodní právo a v důsledku toho i Ukrajinu," dodal.

Zdroj: https://www-pronews-gr.translate.goog/amyna-asfaleia/diethni...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 2

 Macron se připravuje na totální válku proti Rusku... a nikdo se ani nehne

16.6.22

Francie:

V pondělí Emmanuel Macron novinářům řekl, že jsme vstoupili do válečné ekonomiky, a zavedl výjimečná opatření včetně vojenských rekvizic. Zdá se, že toto prohlášení, které je zcela zjevně přípravou na válku s Ruskem, nikoho nepřekvapilo a nešokovalo. Jsme tak zhypnotizovaní, že nás už neprobudí ani ty nejhorší a nejabsurdnější věci? Přesto je válka s Ruskem opakem toho, co je v zájmu země.

Tentokrát už nejde o válku proti viru, ale o válku se skutečnými zbraněmi, skutečnými vojáky a skutečnými nepřáteli. Je to mnohem tragičtější.

Připravujeme se na válku proti velkému zlému Putinovi, proti kterému musíme postavit "kvalitní zbraně". Takže, aniž bychom to řekli jasně, sklouzáváme v solidaritě s tím darebákem Zelenským a jeho nacistickými prapory k přímé konfrontaci s Rusy.

Není jisté, zda je Macron ještě schopen zvážit tragickou odpovědnost, kterou na sebe bere tím, že se slepě staví na stranu Spojených států a přivádí do Evropy válku. Tváří v tvář této slepotě očekávejte to nejhorší, zejména masivní zkázu a obzvláště těžké období, před kterým všichni neunikneme.

Zdroj: https://lecourrierdesstrateges.fr/2022/06/15/macron-prepare-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 El Salvador (Ivermektin) versus Česká republika (vakcíny proti Covidu-19)

16.6.22

Česká republika:

Covid-19: Občané El Salvadoru dostali od vlády balíček s léky, občané ČR dostali vakcínu. Kdo dopadl lépe?
Občané El Salvadoru, kteří onemocněli na Covid, dostali od vlády zdarma balíček s Ivermektinem, Acylpyrinem, Zinkem, vitamínem D, vitamínem C a léky proti bolesti + návod viz:
https://www.facebook.com/1598725510385484/videos/925912391355631
El Salvador má cca 6,5 miliónů obyvatel, tedy cca poloviční množství než ČR:
Podle Worldmeter z 16. 6. 2022 měl celkem
164.134 případů Covidu a 4.135 úmrtí

ČR má cca 10,8 milónů obyvatel. V ČR se naočkovalo cca 65 % populace. Nemocní očkovaní i neočkovaní pacienti zůstávali v ranném stádiu nemoci doma bez léků (nanejvýš jim lékař doporučil něco na horečku), v pokročilém stádiu nemoci dostávali v nemocnicích drahé nové léky jako Remdesivir, byli napojeni na ventilátory apod.
Podle Worldmeter z 16. 6. 2022 měla ČR celkem
3.924.356 případů Covidu a 40.303 úmrtí.

Zdroj: https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 3

 Největší ruské plynové pole je v plamenech

16.6.22

Rusko:

Podle zpráv ze čtvrtka 16. června vypukl obrovský požár na největším ruském plynovém poli Urengoj, které se nachází v Jamalo-neneckém regionu.

V noci na dnešek vypukl v části největšího ruského plynového pole Gazprom Dobycha Urengoy požár poté, co podle místních zpráv údajně záhadně prasklo 1400 mm potrubí mezi 7-8 plynovými poli.

Požár na plynovém poli Urengoy je druhým nevysvětleným požárem, který tento týden vypukl v Rusku.

V úterý 14. června vypukl požár v závodě na výrobu barev a laků v Odincovu na západním předměstí Moskvy.

Ještě předtím, ve čtvrtek 9. června, pak hořel opticko-mechanický závod Zagorsk v Rusku, který vyrábí ruské vojenské vybavení a nachází se asi 80 minut severně od Kremlu.

Zdroj: https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/nejvetsi-ruske-plynove-p...

Klasifikace: ekonomika,krimi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

V Rusku se zatýká za internetové diskuse schvalující terorismus - to samé se dělo u nás před 4 měsíci29.03.24 06:23 Rusko 0

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 44 899 079