Kdo profituje z ptačí chřipky?

Článek na Zvědavci (https://www.zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://www.zvedavec.news/komentare/2005/10/1384-kdo-profituje-z-ptaci-chripky.htm

drew

Bez příslušného strašáka nelze pořádně vydělat peníze a nový hoax s názvem ptačí chřipka je posledním z řady podvodů důmyslně připravených ke zvýšení zisků farmaceutických firem a několika zasvěcených v pozadí.

"Konečně nabývá skládanka jasné podoby," napsal dr. Joseph Mercola, autor Total Health Program (Úplného programu zdraví). Prezident Bush se snaží vystrašit lidi tvrzením, že v případě pandemie ptačí chřipky zemře nejméně 200 tisíc lidí, ale není vyloučeno, že by mohly zemřít až dva miliony.

[ilustrační foto]

"Toto strašidlo pak slouží jako zdůvodnění okamžitého nákupu 80 milionů dávek léku Tamiflu, zcela neučinné medicíny, která nemá šanci ovlivnit nebo dokonce léčit ptačí chřipku. Tento lék může pouze zkrátit dobu, po kterou se člověk cítí nemocen a ve skutečnosti by mohl přispět k mnohem nebezpečnější mutaci samotného viru," konstatuje dr. Mercola.

"Takže vláda vyplnila objednávku na dvacet milionů dávek tohoto bezcenného léku, přičemž jedna dávka přijde na sto dolarů. Celkem to tedy bude stát neuvěřitelné dvě miliardy dolarů."

Díky tomuto rozhodnuti zaznamená ministr obrany Donald Rumsfeld tučný zisk. Je totiž nejen bývalým předsedou správní rady firmy Gilead, která lék vyrábí, ale navíc jedním z většinových vlastníků podílů zmíněné firmy.

A to ještě není všechno. Zástupcem předsedy správní rady firmy Gilead je mluvčí Bilderberger Etienne F. Davignon, jinak také hlavní ředitel belgické firmy Suez-Tractebel (jedna z největších energetických firem a hlavní belgická holdingová společnost ). Ve správní radě dále zasedá bývalý ministr zahraničí z reaganovsko-bushovského období George P. Schultz a řada dalších vysoce postavených a vážených doktorů z Hooverova institutu a Stanfordské univerzity.

Další zajímavou postavou v této hře je Lodewijk J.R. de Vink, člen správní rady partnerské firmy Hoffman-La Roche a (čirou náhodou) i člen skupiny Bilderberger.

Jednoduše řečeno podvod s ptačí chřipkou bude pro několik zasvěcených globalistů, jako Shultz, Rumsfeld, Davignon a de Vink znamenat obrovský zisk.

Podle toho, co uvádějí na stránkách firmy Gilead, "v roce 1996 podepsaly obě firmy (Gilead a Hoffmann-La Roche Ltd.) partnerskou dohodu, ve které se zavazují ke spolupráci na vývoji a marketingu léku, který by léčil chřipku a současně působil jako prevence." Podle této smlouvy získává firma La Roche exkluzivní celosvětová práva na proprietní chřipkové inhibitory firmy Gilead, včetně orálně podávaného Tamiflu, jehož původní pracovní název zněl GS 4104. V rámci dohody se obě firmy zavazují ke spolupráci na klinickém vývoji látky oseltamivir phosphate (nedokážu přeložit, pozn. vydavatele), náklady na výzkum a vývoj ponese firma La Roche. Výměnou vlastní La Roche celosvětová komerční práva na lék Tamiflu, přičemž firma Gilead dostává od La Roche zaplaceno za úspěšné završení hlavních vývojových kroků a licenční poplatky z prodeje.

Měli bychom vědět, že mezi Rumsfeldovy oblíbené podvody patří právě podvody ve farmaceutickém průmyslu. Koneckonců byl to právě on, kdo stál v čele G.D. Searle, která úspěšně tlačila na FDA, když šlo o schválení umělého sladidla Aspartame.

FDA tehdy odložil schválení Aspartamu o deset let, pak se ale na scéně objevil Rumsfeld a použil všech svých známostí a pák k udělení souhlasu. Aspartame - umělé sladidlo, stejně všudypřítomné jako toxické - dnes ničí lidem zdraví nejen v Americe, ale na celém světě.

Takže zde by mohl být reklamní slogan: "Tamiflu - podvodný lék proti ptačí chřipce do každé rodiny."

Článek Bilderbergers, Rumsfeld Profit from Avian Flu Scam vyšel 22. října na serveru globalnewsmatrix.com.

Článek byl publikován 27.10.2005


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.