Nechala skupina Bilderberg zadržet Alexe Jonese?

Článek na Zvědavci (https://www.zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://www.zvedavec.news/komentare/2006/06/1632-nechala-skupina-bilderberg-zadrzet-alexe-jonese.htm

Vladimír Stwora

Dnes začíná v hotelu Bookstreet v Ottawě pod přísnými bezpečnostními opatřeními čtyřdenní schůzka skupiny Bilderbeg. Tajemstvím opředenou skupinu vlivných boháčů asi všichni znáte. Hodně se o nich píše a mluví, jsou oblíbeni zejména v kruzích zabývajících se konspiračními teoriemi. Mnozí se domnívají, že skupina Bilderberg patří mezi hybné páky ovládající světové dění. Zda a na kolik je to pravda, se asi nikdy nedovíme. Bilderberg nemají logo ani webovou stránku, dokonce ani svého mluvčího. Všechno, co nich víme, je tak nějak mlhavé.

Není pochyb o tom, že členové této skupiny patří mezi bohaté a vlivné osobnosti. Skupina byla založena v roce 1954, jméno získala podle holandského hotelu, kde proběhla ustavující schůze. Jednou, dvakrát do roka se scházejí na různých místech světa, jejich schůzky jsou vždy provázeny přísnými bezpečnostními opatřeními.

Pozvaní hosté se rok od roku mění, ačkoliv zdá se, že existují jedinci – něco jako skalní členové, kteří se zúčastňují všech schůzek. Dva z těch skalních jsou bývalý ministr zahraničních věcí Spojených států Henry Kissinger a bankéř David Rockefeller.

Mezi pozvanými tento rok je i holandská královna Beatrix, guvernér státu New Yorku George Pataki, dále hlavní šéf firmy Coca-Cola, Credit Suisse, Royal Bank of Canada, několik tiskový magnátů a ministři Španělska a Řecka.

Bilderberg tento rok obsadil na čtyři dny ottawský hotel Bookstreet. Abych pravdu řekl, docela mě to překvapilo. Není to žádný [Před hotelem hlídá ochránka Globe Risk]špičkový ani super drahý hotel. Ceny za noc se pohybují mezi 100-200 dolary. Ostatně klikněte si na odkaz vedoucí na stránky hotelu.

Ottawská policie stojí před několika bránami kterými se vstupuje na pozemek hotelu, asi půl kilometrů od samotné budovy. Na pozemku hotelu hlídají muži v černých oblecích ze soukromé firmy Globe Risk, přičemž – což je zajímavé – hlídají nikoliv za svou firmu, ale ve svém volném čase. Bylo jim řečeno, že jde o soukromý podnik a hosté nechtějí být rušeni. Všichni „normální“ hosté museli opustit hotel do čtvrtku. Dokonce i členové fitnes klubu, který je součástí hotelu, mají po dobu konání schůze uzavřen přístup do tělocvičny.

Alex Jones je vůdčí osobností za webovými stránkami www.prisonplanet.com, rovněž pořádá rádiový pořad Alex Jones Show dostupný na internetu a na několika spřízněných radiostanicích. O skupinu Bilderberg se zajímá už dávno.

V souvislostí s právě probíhající schůzi se pokusil spolu se svým dvoučlenným týmem přijet do Kanady. Podle toho, co říká, na svých stránkách, byl ale na hranicích zadržen imigračními úředníky a 15 hodin tvrdě vyslýchán. Zadržen byl 2.55 ráno, propuštěn ve 14 hodin odpoledne. (Podle mě to je 12 hodin a ne 15, ale budiž.)

Vyslýchající kanadští úředníci mu otevřeně řekli, že jednají na přání skupiny Bilderbeg.

Byly mu zabaveny všechny věci, které s sebou vezl, jeho tři notebooky byly podrobeny důkladné prohlídce, přičemž mu policista řekl, že najdou-li tam jakékoliv stopy jakéhokoliv porna (i toho, co je běžně k dispozici), zavřou ho.

„Řvali na mě, obviňovali mě, vyslýchali mě. Celou dobu vyhrožovali, že mě vsadí do vězení. Mluvili se mnou jako s kriminálníkem. Všechny tři mé počítače zapojili a řekli mi, že najdou-li tam sebemenší stopu jakéhokoliv porna, i toho, co se běžně nabízí všude, budou to vnímat jako kriminální čin a zavřou mě.“

Prohlídka pokračovala celou noc a ráno. Tvrdili Jonesovi, že je lhář a že není zástupcem žádných médií.

Chování imigračních úředníků se prý změnilo teprve když se o věc začala zajímat kanadská mainstreamová média. Reportér CBC, který se na scéně objevil a potvrdil policii, že Alex Jones je zástupce amerických neoficiálních médií, byl nejprve také policii vyslýchán, ale nakonec mu umožnili promluvit s Jonesem par slov.

Od toho okamžiku se chování úředníků změnilo, přestali mluvit o deportaci a o zavření a nakonec se Jonesovi téměř omlouvali.

Řekli, že jednají na přání sklupiny Bilderberg a přiznali, že měli podezření, že Alex Jones chce skupinu Bilderbeg infiltrovat. (Jak? Jako že by se přestrojil za Rockefellera?) Skupina Bilderberg je ostatně známá svou plachostí před novináři.

Celé to halo kolem skupiny Bilderberg a obvinění vznesené Alexem Jonesem mi připadá trošku divné. Nejmocnější magnáti světa se sejdou v levném hotýlku a navzdory svým (pověstmi připisovaným) schopnostem dosazovat prezidenty (prý dosadili i Clintona, ale musel jim slíbit, že podpoří smlouvu NAFTA) a rozpoutávat války nebo určovat ceny ropy nejsou ani schopni šikovně zabránit jednomu novináři v překročení hranice.

Osobně nepřikládám skupině Bilderberg velký význam. Zdá se mi, že to je spíše snobská záležitost několika zbohatlíků a vysloužilých politiků. Při právě konané schůzce obdržely noviny nepodepsaný fax – něco jako tiskové prohlášení skupiny Bidlerberg, kde se uvádí, že letos budou jednat o míru na Středním východě a vysokých cenách ropy. Ano? Jak tyto faktory ovlivní pozvaní ministři Španělska a Řecka (a proč právě Španělska a Řecka, proč ne třeba Polska a Rakouska?) spolu s také pozvaným bývalým premiérem Frankem McKennou?

Řekl bych, že celý ten slavný Bilderberg je spíše kulisou na odvedení pozornosti. A že skuteční loutkáři a vládci světa sedí jinde. Ať se na mě (při vší úctě k němu - jeho články se mi líbí a na jeho stránky často chodím) pan Jones nezlobí. Ostatně kdoví, za co ho vlastně na hranicích proklepli. Alex Jones je politicky nekorektní osoba a úřadům je znám. Dokonce ho jednou na přímý příkaz prezidenta Bushe i zavřeli.

Zdroje

Článek byl publikován 10.6.2006


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.