Přibývá důkazů, že Západ podporuje vzbouřence ISIL

Článek na Zvědavci (https://www.zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://www.zvedavec.news/komentare/2014/06/6036-pribyva-dukazu-ze-zapad-podporuje-vzbourence-isil.htm

Ačkoliv je to korporátními médii značně ignorováno či opomíjeno, důkazy o podpoře Islámského státu Iráku a Levantu (ISIL) Západem se vrší.

Objevila se řada zpráv, uvádějících, že ISIL byl tajně vytvořen západními tajnými službami pro destabilizaci regionu a aby pomohl svrhnout syrského prezidenta Assada.

Podle Scotta Rickarda, bývalého lingvisty americké rozvědky, byl ISIL cvičen „americkými, britskými, francouzskými, jordánskými a tureckými“ tajnými službami po několik let, než došlo k současnému vypuknutí bojů v Iráku.

V rozhovoru pro Press TV Rickard nedávno řekl, že pohyb ISIL byl sledován a koordinován pomocí západních bezpilotních letounů, aby se mu pomohlo vyhnout se syrským a kurdským bezpečnostním silám.

Podle World Net Daily američtí instruktoři také pomáhali cvičit ozbrojence na tajné základně v Jordánsku již v r. 2012.

Ozbrojenci byli rovněž cvičeni na základě v Turecku.

Mimo to, že byl tajně cvičen západními vojenskými instruktory, byl ISIL také štědře financován Saudskou Arábií a Kuvajtem. Vlastně tak štědře, že Saudská Arábie a Katar údajně vyplácely ozbrojencům měsíční výplatu.

Ani nedávné proniknutí ISIL do Iráku nebylo až tak překvapivé. Sunitští ozbrojenci údajně plánovali zmocnit se iráckého města Mosul již téměř před rokem.

Když se setkali s řadou neúspěchů ve své snaze svrhnout syrského prezidenta Assada, zdá se, že se sunitští ozbrojenci rozhodli zaměřit svoji snahu místo toho na Irák.

Takže evidentní zdráhání se Washingtonu zahájit nálety na postupující ozbrojence může být i prostředkem nátlaku na premiéra Nouri Malikiho, aby odstoupil a umožnil tak vytvoření „pestřejší“ vlády. Může to sloužit i k tomu, aby se ISIL poskytlo více času a ten mohl dokončit započaté a nastolit militantní sunitský kalifát v tom, co je dnes Sýrií a Irákem.

Jak řekl Scott Rickard íránské Press TV, hlavní prospěch z kampaně ISIL budou mít „Američané, Britové a Izraelci“, kteří ovládnou region.

To bylo dále podtrženo v pondělí dopoledne, kdy kurdské bezpečnostní síly oznámily, že našly „jídlo v izraelských obalech a izraelské vybavení“ v teroristických úkrytech ISIL v Mosulu a Kirkuku.

Jen málo jedinců v západních médiích to říká, ale vrší se důkazy, že „terorismus“ se stal nástrojem zahraniční politiky západu.

Zdá se, že opět ona známá nesvatá trojice anglo-americko-sionistických zájmů tajně organizuje teror na Středním východě. Zatímco z krveprolití viní „muslimské radikály“, připravují se na této vřavě vydělat.

Mounting Evidence of Western Support For ISIL Militants vyšel 23. června 2014 na thetruthseeker.co.uk. Překlad v ceně 166 Kč Zvědavec.

Článek byl publikován 26.6.2014


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.