Ukrajina páchá „sebevraždu policistou“

The Saker

28.11.2022 Komentáře Témata: Ukrajina 1493 slov

Včera jsem dostal e-mail od svého ukrajinského přítele. Tím „ukrajinský“ myslím, že jeho kultura a sebepojetí je ukrajinské, miluje své dědictví, mluví tímto jazykem a miluje svou zemi. Ve skutečnosti je tím, co bych nazval „skutečným Ukrajincem“, na rozdíl od ukronacistů, kteří jsou u moci v Kyjevě. Pravidelně si dopisujeme a vyměňujeme si názory na to, co se děje. Zde je výňatek z toho, co jsem mu včera napsal:

Jsem také zdrcen vývojem války za osvobození Ukrajiny od NATO: ačkoli nepochybuji o výsledku, děsí mě představa, co to způsobí civilnímu obyvatelstvu. Můj smutek ještě prohlubuje vědomí, že si za to obyvatelé Ukrajiny do značné míry mohou sami. Rusko se OPRAVDU HODNĚ snažilo, aby k válce nedošlo, a pak se OPRAVDU HODNĚ snažilo zachránit civilní obyvatelstvo a civilní infrastrukturu. Ale lidé pod nacistickou okupací uvěřili veškeré propagandě vycházející z kyjevského režimu a Západu a teď za to budou pekelně pykat. Tito naivní lidé si 6 měsíců mysleli, že Ukrajina vyhrává, protože si nedokázali ani představit, že Rusko používá jen asi 10% svých sil a opravdu se snaží zachránit co nejvíce Ukrajinců. Ale ne, oni oslavovali vraždu Dugina, útok na Krymský most, útoky na ZNPP a teď za tyto bludy a upřímně řečeno nedostatek slušnosti/morálky strašně zaplatí.

Jak řekl Douglas MacGregor, „Rusové se chystají udeřit kladivem“, aby vaporizovali síly NATO na Ukrajině.

To jsme nechtěli.

Bylo nám to vnuceno.

Co jiného mohu říci?

Nacisté budou rozdrceni, ale náklady na to budou zbytečně vysoké.

K milionům uprchlíků, kteří již uprchli, přibudou další.

Z tohoto výsledku jsem naprosto znechucen, smutný a naštvaný.

V jedné rockové písni, kterou znám (“Gates of Babylon“ od Rainbow), se zpívá: „ulehni s ďáblem, a pak musíš zaplatit, spi s ďáblem a ďábel tě odnese“.

Se smutkem musím konstatovat, že se domnívám, že lidé na Ukrajině „spali s ďáblem“ (Západem) a nyní přichází nevyhnutelné.

Po odeslání e-mailu jsem stále přemýšlel o naprosté šílenosti ukrajinských akcí. Vnější pozorovatel by si mohl odpustit myšlenku, že ukrajinský lid si přeje nějakou smrt, a pokud ne většina lidí, tak alespoň ukrajinští vůdci. A pak mi to došlo.

Ukrajina provádí to, čemu se v USA říká „sebevražda policistou“, což Wikipedie definuje takto: „Sebevražda policistou nebo sebevražda policií je způsob sebevraždy, při kterém se sebevrah záměrně chová ohrožujícím způsobem s úmyslem vyprovokovat smrtící reakci příslušníka veřejné bezpečnosti nebo donucovacích orgánů.“

V bulletinu FBI pro vymáhání práva se o takové situaci píše toto: (zvýraznění doplněno)

Situace, kdy se jedná o sebevraždu policistou, jsou intenzivnější než jiné případy sebevražd. Obě strany jsou ozbrojené nebo se zdá, že oběť je ozbrojená. Jedinec je spíše aktivní než pasivní a agresivní vůči policii nebo ostatním osobám. Navzdory svým jedinečným rysům zapadá SBC do šablony sebevražedného chování jako plánovaného vyústění rozvíjejícího se psychologického procesu. Prevence a intervence jsou možné ve stejných bodech jako u sebevražd jinými prostředky. Teoreticky lze sebevraždám předcházet, reálně se jim však těžko lze zabránit vzhledem k povaze plánu nebo bodu, kdy se první respondenti setkají se sebevražedným jedincem. SBC často nelze předejít. To je třeba vzít v potaz v souvislosti s policisty, kteří byli donuceni stát se nechtěným prostředkem.

A aby bylo jasno, Nedomnívám se, že Rusko je nějaký „policajt“, který musí vymáhat dodržování zákonů na někom jiném. Vůbec ne. Ale vidím morální paralelu mezi policajtem, který nechce zabít sebevraha se zbraní v ruce, ale možná nemá na výběr, a tím, že Rusko prostě nemělo jinou možnost než zakročit, když Donbasu hrozila bezprostřední invaze a Rusko bylo ohroženo plány Ukronacistů na získání jaderné zbraně.

Někdy je jediným způsobem, jak člověka odzbrojit, použití vlastní zbraně. Přesně to se stalo v tomto případě.

Ještě horší je, že temné síly na Západě, které Ukrajinu vytvořily, se spojily s nacisty a neocony (dvě ošklivá dvojčata, která proti sobě bojují, ale vypadají tak podobně!), aby ukrajinský lid zatlačily do války, kterou nikdy neměl šanci vyhrát. Ukrajinská armáda byla v polovině března poražena, ale to hegemonii nestačilo, a tak nařídila vlny mobilizace a poslala tam TISÍCE „poradců“ a „dobrovolníků“. V polovině léta bylo to, co bylo ukronacistickou armádou, v podstatě nahrazeno de facto silami NATO, které jsou nyní také „demilitarizovány“.

Anglosionistické impérium slibovalo ukrajinskému lidu mír, prosperitu a veškeré bohatství západní propagandy (které se od západní reality značně liší) a nevědomý ukrajinský lid (s vymytými mozky nejprve sovětskou a poté západní propagandou) mu to všechno sežral. Je to podobné, jako kdyby dva zlomyslní dospělí slíbili pětiletému dítěti super chutný bonbón a řekli mu, že „jediné, co musí udělat“ výměnou za bonbón, je hodit pár kamenů na spícího medvěda a „neboj se, pokud se medvěd probudí, ochráníme tě!“.

Nyní je medvěd vzhůru a je velmi rozzlobený: pětileté dítě je vykucháváno, zatímco zlí dospělí, kteří mu slíbili „zemi oplývající mlékem a strdím“, se na to dívají (z bezpečné vzdálenosti, o níž se mylně domnívají) a smějí se tomu všemu.

To je skutečně démonické zlo.

Stále existují lidé, kteří nemohou nebo nechtějí pochopit, co se děje.

Proto se s vámi podělím o video, které koluje po internetu a které přesně ukazuje, jak to všechno vypadá ve skutečnosti.

Podívejte se sami: (není třeba překládat jinak než „ВСУ“, což znamená „ozbrojené síly Ukrajiny“).

Na tomto videu jsou vidět dva pokusy ukrajinských sil o útok nejprve na síly LDNR a poté na PMC Wagner. To, co následuje, je předvídatelné: nejprve vidíte přestřelku z ručních zbraní, poté Rusové použijí minomety. Následují velmi přesné ruské dělostřelecké údery. Poté následují útoky MLRS v plném rozsahu a ještě více úderů dvojice Su-25 a jednoho jediného Su-34. Podle ruských zdrojů byli při tomto (velmi malém) útoku zabiti všichni (většina?) Ukrajinci, zatímco Rusové neutrpěli žádné ztráty. Všimněte si, že ukrajinští vojáci, ačkoli jsou rozhodně stateční, nemají absolutně žádnou podporu. Všimněte si také nepatrné velikosti útočících sil: Ukrajinci dříve útočili s několika „brigádami“ (no, tak nějak), nyní se snížili na boj na úrovni družstva/čety!

A taková zbytečná jatka se dějí každý den, den za dnem, den za dnem.

Můj ukrajinský přítel se mě také zeptal, proč Rusko nezlikviduje „Ze“ a jeho gang.

Myslím, že právě v tom je jádro problému: domnívám se, že svrhnout „Ze“ by měl samotný ukrajinský lid, nikoli Rusové. Stejně jako bylo infantilní věřit, že EU udělá z Ukrajiny přes noc nové Německo, je stejně infantilní věřit, že „přijde Putin a nastolí pořádek“. Putin je prezidentem Ruska, nikoli Ukrajiny, a není jeho úkolem zachraňovat Ukrajinu z jámy, do které spadla.

Existují také tři praktické důvody, proč kyjevský režim (zatím) nesetnout:

  1. Režim stejně nemá žádnou agenturu, takže jediné, čeho by takový dekapitující úder dosáhl, by bylo uříznutí už tak dost mrtvé hlavy.
  2. Hegemonie mohla rychle nahradit starou partu novou.
  3. „Ze“ a spol. jsou tak fantasticky neschopní, že Rusko stejně nemůže doufat, že by mělo slabšího, hloupějšího a neschopnějšího protivníka.

Putinovým úkolem je však chránit Rusko a jeho obyvatele. Tím, že neoconi tlačili Ukrajince ke stále nebezpečnějším provokacím, si byli plně vědomi toho, že Ukrajince tlačí do pošetilosti typu „sebevražda medvědem“.

Smutnou pravdou je, že Rusko nemělo jinou možnost než udělat to, co ukrajinský lid udělat nemohl (nebo nechtěl): denacifikovat Ukrajinu. A protože Ukrajina nemohla být denacifikována, musela být odzbrojena.

Poznámka: a prosím, neříkejte mi „ale Ukrajinci nemohli klást odpor“. Odpor je možný vždy, i v těch nejtvrdších a nejhorších režimech. A když se tento odpor jeví jako marný, pak zůstává otázkou cti, osobní volby, morální povinnosti vzdorovat, jak nejlépe to jde. Odpor proti zlu je to, co definuje naši lidskost. A pokud to opravdu nejde, pak má každý člověk přinejmenším možnost „nežít ve lži“! Opět platí, že odpor, jakkoli skromný a malý, je vždy možný, a obyvatelé Donbasu to dokázali!“.

Tato poslední krvavá lázeň vyvolaná neocony již dosahuje statisíců zbytečně zabitých, zmrzačených nebo vysídlených lidí. Letos v zimě to bude ještě horší.

A co myslíte, že dělají ukronacisté, aby tuto katastrofu nějak zmírnili?

Vyjednávat? Ne!

Chtějí demontovat sochu zakladatele města Oděsy! Ano, stejně jako ostatní zdegenerované zrůdy ve východní Evropě, i ukronacisté stále „bojují proti sochám“, a tím i proti vlastní historické minulosti. Jak trapné...

To vše by bylo docela zábavné, kdyby to nebylo také tak strašné a kdyby miliony lidí nemusely trpět kvůli jednání satanů vládnoucích na Západě!

FBI má pravdu. Sebevraždě policistou se většinou nedá zabránit.

Bylo správné, že se Rusko tak usilovně snažilo vyhnout válce v plném rozsahu? Ano.

Bylo správné, že se Rusko snažilo minimalizovat škody na civilním obyvatelstvu a ukrajinské infrastruktuře? Opět ano, rozhodně!

Zamyslete se nad tím: kdyby Rusko zaútočilo na Ukrajinu a la „šok a hrůza“ od prvního dne a proměnilo Kyjev, Charkov nebo Lvov v „ukrajinskou Fallúdžu“, pak by bylo mnohem věrohodnější obviňovat Rusko z obrovských „vedlejších škod“, které by takový útok nevyhnutelně způsobil.

Viní někdo policistu ze smrti „sebevraha policistou“?

Samozřejmě, že ne!

Ano, tato politika snahy ušetřit Ukrajinu stála Rusko hodně, a to nejen z politického hlediska, ale také v podobě ztracených ruských životů.

Ale alespoň jsme se o to pokusili.

Možná to je ten hlavní rozdíl mezi Rusy a Ukrajinci?

The Ukraine is committing “suicide by cop” vyšel 25.11.2022 na thesaker.is. Překlad v ceně 622 Kč Zvědavec.

Známka 1.2 (hodnotilo 237)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

V Rusku se zatýká za internetové diskuse schvalující terorismus - to samé se dělo u nás před 4 měsíci29.03.24 06:23 Rusko 0

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 12 244