Ve zkratce

Stránka:
[Nový]

 Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce

24.4.24

Česká republika:

Škody na úrodě ovoce budou kvůli nynějším silným mrazům rozsáhlé. Mrazy zasáhly zejména ovocné sady v Čechách. Na jižní Moravě jsou škody zatím lokální. Ovocnáři nyní škody sčítají, řekl předseda Ovocnářské unie ČR Martin Ludvík. Významné škody z mrazů podle něj hlásí i jiné evropské země.

V Evropě mrazy postihly sadaře v Polsku, Německu, Rakousku, Švýcarsku, na severu Francie a v Beneluxu. "Velký dopad na trh s ovocem bude mít zejména výpadek v Polsku, které je největším pěstitelem jablek, višní či rybízu v Evropě," řekl Ludvík.

Poznámka editora

Nevěřím, že jde o přírodní jev. Neobvyklé teplo před 14 dny probudilo přírodu a když byly stromy a rostliny v plném květu, přišel nezvyklé brutální mráz. Oni už dnes opravdu dokážou poručit větru dešti. Vzpomeňme projekt HAARP. A dělají všechno pro to, aby lidi strádali.

Zdroj: https://echo24.cz/a/Hw5Aw/zpravy-domov-skody-na-urode-ovoce-...

Klasifikace: ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.
[Nový]

 Česká republika směřuje do války

24.4.24

Česká republika:

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premiér Fiala s celou „pětidemoliční vládou“ a hlavně ministr zahraničních věcí Jan Lipavský. To vše za masivní podpory českých veřejnoprávních, ale i soukromých medií ovládaných pravicí a liberály.

Válka je blíže, než se běžnému českému občanu zdá, protože vrcholní politici a jimi spřízněná media překrucují fakta! Vybírají si jen taková, která se jim hodí pro jejich válečnou a nenávistnou politiku vůči Ruské federaci. Realita a pravda o situaci ve válečném konfliktu na Ukrajině jsou jiné!

Američané chtějí, aby Evropa poslala vojáky na Ukrajinu.

Zdroj: https://www.pokec24.cz/blog/ceska-republika-smeruje-do-valky...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0
[Nový]

 Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo

24.4.24

Ukrajina:

Samotným ukrajincům už se bojovat nechce a proto dezertují ve velkém množství. Nová vlna mobilizace přivádí do armády nemocné lidi 50+, většinou alkoholiky. Dokonce to přiznávají ve vlastní televizi, že vojenská prokuratura byla zrušena a civilní nemá kapacitu takové množství zločinů postihnout.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=gYGQFWJkmy0

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 0
[Nový]

 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.

24.4.24

Česká republika:

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhruba deset procent. Tato zcela unikátní skutečnost však kupodivu nevede k otevření datových sad, které jsou potřebné k detailní analýze tohoto problému.

„Do té doby, než bude prodiskutován a bude stanoveno, jakou měrou se vakcinace na podporodnosti podílela, by mělo dojít ke zrušení doporučení očkovat proti covidu ženy v plodném věku,“ vyzývají členové Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Uz-neockujte-...

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3
[Nový]

 Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie

23.4.24

Česká republika:

Zítko dlouhodobě tvrdí, že rozdělení Československa bylo nelegální, takže stále existuje, a tudíž není členem Evropské unie nebo NATO. Česká republika je podle něj firmou, která padělala státní znak i symboly, a její zákony tedy neplatí.

Během pandemie popíral existenci viru covid-19, případně varoval před údajnými škodlivými účinky očkování. Během ruské invaze na Ukrajinu zase vyjadřoval podporu ruskému vůdci Vladimiru Putinovi.

P.S. -  skromný dotaz - a kdy bude zatčen dezinformátot Vít Rakušan (migrační pakt)? 

Na rozdíl od Rakušana má pan Zítek v mnohém pravdu.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/krimi-po-dezinformatorovi-zitk...

Klasifikace: politika,pravo Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0
[Nový]

 Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak

23.4.24

Británie:

Reuters - britská vláda uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, řekl v úterý britský premiér Rishi Sunak při návštěvě Varšavy po boku generálního tajemníka Severoatlantické aliance Jense Stoltenberga.

Sunak přitom řekl, že Británie do roku 2030 zvýší výdaje na obranu na nejméně 2,5 procenta HDP ze současných asi 2,3 procenta HDP. Ve světle války na Ukrajině přitom Londýn hodlá o 10 miliard liber (více než 293,5 miliardy Kč) navýšit výdaje na zajištění dostatku munice.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-britanie-uve...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0
[Nový]

 Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku.

23.4.24

Polsko:

„Pokud se naši spojenci rozhodnou umístit jaderné zbraně v rámci sdílení jaderných zbraní také na našem území, abychom posílili bezpečnost východního křídla NATO, jsme připraveni tak učinit,“ uvedl polský prezident Andrzej Duda v rozhovoru pro deník Fakt.

Polská hlava státu zdůraznila, že otázka „sdílení jaderných zbraní s Američany je rovněž součástí této odpovědnosti a posilování naší vojenské síly a potenciálu“.

Andrzej Duda zdůraznil: „Tato otázka je předmětem polsko-amerických jednání již delší dobu. Již několikrát jsem o tom hovořil“.

Na otázku, zda dojde k válce Polska nebo Evropy s Ruskem, polský prezident odpověděl: „Věřím, že pokud budeme jednat zodpovědně, a my jsme zatím jednali zodpovědně, k válce nikdy nedojde, protože budeme vždy dostatečně silní, aby nám nestálo za to na nás útočit. To je odstrašení.

Zdroj: https://www.observateurcontinental.fr/?module=news&action=vi...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0
[Nový]

  Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!

23.4.24

Evropská unie:

Proč politici nejen umožnili aplikaci experimentální vakcíny, ale také ve skutečnosti nutili lidi, aby tuto látku užívali? Proč existovala nouzová schválení bez nouze? Proč bezpočet poškození vakcínou nemá žádné následky?

Zdroj: https://www.nespokojeny.cz/totalitni-opatreni-za-covidu-byla...

Klasifikace: politika,zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?

22.4.24

Česká republika:

Podle článku si policie občas musí dělat propagandu a odůvodnit nákupy drahých sportovních aut z peněz daňových poplatníků. Vám snad přijde, že podobné akce mají nějaký jiný smysl než ukázat, jak velkoryse si tuhle část ozbrojených složek platíme ze svých daní?

Autor článku dále probírá místa, kde k měření rychlosti mělo dojít. Např. se jedná o značku začátku obce, kde ve skutečnosti obec začíná až 3km za značkou a na místě je přehledná silnice.

 

Zdroj: https://www.garaz.cz/clanek/blog-monstrozni-policejni-akce-m...

Klasifikace: krimi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 1

 České zbrojovky jedou na plné obrátky

22.4.24

Česká republika:

Nepřízeň českých bank, nedostatek střelného prachu a málo lidí. To jsou tři problémy, které brzdí tempo výroby českých zbrojařů v době obrovské globální poptávky po zbraních i munici.

Na dělostřeleckou munici nebo houfnice a raketomety z Česka přitom spoléhá i ukrajinská armáda. Zbrojaři proto musí hledat kvalifikované dělníky, kde se dá. Aby obsadily stovky volných pozic, některé firmy teď lákají zájemce o práci i na různé benefity, jako je více dovolené nebo příspěvky na dojíždění, bydlení nebo stravování.

P.S. - válka se stale byznysem. Bohužel se ale za ní skrývají hromady mrtvol. Cynismus a lhostejnost k lidskému životu se stávají normou. Čím více mrtvých na válečném bojišti, tím více prosperity naší ekonomice. Jinak to říci nelze.

Zdroj: https://echo24.cz/a/HnWGR/zpravy-zbrane-obranny-prumysl-zbro...

Klasifikace: ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.

21.4.24

Palestina:

Generální ředitel vládního informačního úřadu v Gaze Ismail Al-Thawabta uvedl, že týmy civilní obrany nalezly v masovém hrobě objeveném poblíž nemocnice Nasser v Chán Júnisu těla bez hlav a kůže a že některá z nich byla zbavena orgánů.

Podle Al-Džazíry vládní mediální úřad předpokládá, že izraelská armáda popravila v Násirově zdravotnickém komplexu 700 Palestinců a pohřbila je v masových hrobech. Týmy civilní obrany dosud nalezly v Chán Júnisu těla více než 190 Palestinců a další dva tisíce se pohřešují po stažení Izraele z několika oblastí pásma Gazy. Pátrací a vyprošťovací akce po dalších obětech pokračují.

Al-Thawabta rovněž vyzval k mezinárodnímu vyšetřování příčin rozkladu a vypařování těl a zároveň k určení typu zbraní použitých při vyhlazování. Osud desítek lidí v Násirově zdravotnickém komplexu zůstává po stažení Izraele z Chán Júnisu neznámý.

Ničivá válka v Gaze pokračuje a Izrael je před Mezinárodním soudním dvorem obviněn z genocidy.

Zdroj: https://lemediaen442.fr/urgent-un-charnier-decouvert-a-gaza-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)

21.4.24

Česká republika:

Zdroj: https://cz24.news/jdeme-do-valky-prileti-americka-armada-3-h...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 6

 Evropa začala nakupovat více ruského plynu

21.4.24

Evropská unie:

Množství zemního plynu dodaného Ruskem do EU se v prvním čtvrtletí letošního roku zvýšilo o 23 % ve srovnání s prvním čtvrtletím roku 2023.

Zároveň od začátku roku 2025 Ukrajina zastaví dodávky z Ruska do EU, protože vyprší platnost dohody o tranzitu plynu mezi ruským Gazpromem a ukrajinským Naftohazem. Kyjev není ochoten tuto smlouvu z politických důvodů prodloužit.

Zaujmout místo jedné z klíčových tranzitních společností jsou již připraveni další kandidáti. Očekává se, že přímá přeprava plynu na Západ bez průchodu přes ukrajinské území bude probíhat přes bulharský úsek Turkish Stream.

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1713633590

Klasifikace: ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.

20.4.24

Česká republika:

Do Česka se valí droga padesátkrát silnější než heroin. Syntetické narkotikum fentanyl, přezdívané zombie droga, už má v Česku první oběti.

Odborníci se obávají, že lidí, kteří ji začnou užívat, bude brzy násobně více.

Českým narkomanům vysychá hlavní zdroj heroinu: Afghánistán. Tamní vládnoucí hnutí Tálibán pěstování opiového máku zakázalo.

Podle ředitele Národní protidrogové centrály Jakuba Frydrycha bude v létě heroinu nejspíš nedostatek. Čímž se otevřou dveře ještě horšímu fentanylu, který v USA zabije statisíce lidí ročně.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zavislost-zombie-droga-fe...

Klasifikace: zdravi,krimi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".

19.4.24

Německo:

Mluvčí ruské diplomacie Maria Zacharovová 18. dubna uvedla, že ruské velvyslanectví v Berlíně bylo informováno o tom, že se Rusko nezúčastní ceremoniálu k uctění památky osvobození táborů smrti.

"Těžko se to říká, ale také těžko věří," řekla 18. dubna Maria Zacharovová, když na tiskové konferenci oznámila, že ruské velvyslanectví v Berlíně obdrželo nótu, která považuje za "nežádoucí", aby se ruští představitelé účastnili "oslav 79. výročí osvobození vězňů 'z továren na smrt'".

"Považujeme tento provokativní útok za další krok Německa, jehož cílem je v protiruském duchu dále politizovat historickou paměť o průběhu a výsledcích druhé světové války," odsoudila mluvčí ruské diplomacie.

"Domníváme se, že se jedná o ničení historie, paměti a pravdy o druhé světové válce ze strany oficiálního Berlína," dodala Zacharovová.

"Velvyslanectví nemůže na základě vlastních poznatků potvrdit prohlášení paní Zacharovové," řekl RBK Bernd Heinze, tiskový mluvčí německého velvyslanectví v Rusku. Dodal: "Pamětní místa mohou v zásadě svobodně vydávat či nevydávat pozvánky".

Většinu nacistických táborů smrti osvobodila v letech 1944 a 1945 Rudá armáda.

Zdroj: https://francais.rt.com/international/110735-allemagne-parti...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua

19.4.24

Neurčeno:

Mezinárodní trestní soud možná v relativně blízké budoucnosti zváží vydání mezinárodního zatykače na premiéra Benjamina Netanjahua a další vrcholné představitele za údajné válečné zločiny, informoval ve čtvrtek večer server N12.

Členy Mezinárodního trestního soudu je přibližně 125 zemí, včetně v podstatě celé Evropy, které jsou podle smluvního práva povinny respektovat zatykače vydávané Mezinárodním trestním soudem, ačkoli se již objevily příklady zemí, které proti těmto zatykačům protestovaly a odmítly je respektovat.

Zpráva byla mimořádně záhadná vzhledem k tomu, že ICC nerozhodl o všech relevantních otázkách týkajících se jurisdikce, o nichž má rozhodnout, než se dostane do fáze zatykače.

Zdroj: https://www.jpost.com/international/article-797820

Klasifikace: politika,pravo Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit

19.4.24

Írán:

Oznámilo to velení Sboru islámských revolučních gard (IRGC).

Teherán je připraven odrazit jakýkoli izraelský útok na svá jaderná zařízení a v případě agrese sám zaútočí na jaderná zařízení izraelského nepřítele, varovala íránská armáda.

Írán si rovněž vyhrazuje právo přehodnotit svou jadernou politiku s ohledem na izraelskou hrozbu.

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1713441922

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Dluh České republiky rekordně narůstá

19.4.24

Česká republika:

Státní dluh se letos do konce března zvýšil o 110 miliard korun na 3,221 bilionu Kč. V pátek to oznámilo ministerstvo financí. Na každého Čecha tak už teoreticky připadá dluh 296 tisíc korun.

Míra zadlužení stoupla na 43,6 procenta hrubého domácího produktu, což je nejvyšší hodnota od vzniku státu.

Loni za celý rok stoupl státní dluh o 216 miliard. Míra zadlužení ale klesla na 42,3 procenta hrubého domácího produktu ze 42,7 procenta v roce 2022.

Za posledních pět let se zadlužení Česka téměř zdvojnásobilo, respektive zvýšilo už o téměř 1,5 bilionu korun. „Hlavním důvodem rostoucího dluhu je samozřejmě deficitní hospodaření státu. Se stamiliardovými schodky nelze jinak než se dál rychle zadlužovat a následně splácet stále vyšší úroky,“ prohlásil hlavní ekonom Banky Creditas Petr Dufek.

Připomněl, že jen pro letošek se počítá s tím, že na úrocích půjde z rozpočtu přes 94 miliard korun.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-cesko-jede-stale-na-...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?

18.4.24

USA:

Zdroj: https://cz24.news/apollo-11-pristali-americane-na-mesici-vid...

Klasifikace: technika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 11

Káva pro Zvědavce

42

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 87 čtenářů částkou 14 686 korun, což je 42 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 1

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Více než 100 000 ukrajinských vojáků již dezertovalo24.04.24 19:39 Ukrajina 0

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet.24.04.24 06:56 Česká republika 3

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 2

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 1

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 2

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 11

Měnové kurzy

USD
23,60 Kč
Euro
25,24 Kč
Libra
29,39 Kč
Kanadský dolar
17,22 Kč
Australský dolar
15,33 Kč
Švýcarský frank
25,80 Kč
100 japonských jenů
15,20 Kč
Čínský juan
3,26 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 764,37 Kč
1 unce stříbra
642,69 Kč
Bitcoin
1 512 547,00 Kč

Poslední aktualizace: 24.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 45 033 630