Ve zkratce

Stránka:

 WHO - Tajná jednání

9.1.23

Švýcarsko:

Po dobu pěti (5) dnů, od pondělí 9. ledna 2023 do pátku 13. ledna 2023, bude v Ženevě ve Švýcarsku zasedat supertajný Výbor pro přezkum mezinárodních zdravotnických předpisů (IHRRC). Účelem těchto zasedání bude dokončit zprávu týkající se navrhovaných změn Mezinárodních zdravotnických předpisů.

Práce IHRRC je "důvěrná" a zodpovídá se přímo pouze generálnímu řediteli. Jejich práce bude pravděpodobně zahrnovat úpravu 46stránkového návrhu změn Mezinárodního zdravotnického řádu, aby se odstranilo mnoho tiskových chyb a nadbytečností, které lze v současné verzi nalézt.

STÁHNĚTE SI NAVRHOVANÉ ZMĚNY: https://apps.who.int/gb/wgihr/index.html

Tato zasedání NEBUDOU přenášena živě. Jednání nebudou veřejně přístupná. Není naplánováno žádné období pro podávání připomínek veřejnosti. VÁŠ názor týkající se těchto změn NEBUDE brán v úvahu. O těchto pravidlech jednají členové Výboru pro přezkum mezinárodních zdravotnických předpisů, kteří byli vybráni, nikoli zvoleni.

Zdroj: https://davidicke.com/2023/01/08/who-secret-negotiations/

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Německá vláda tvrdí, že vyšetřování vakcín Covid by bylo "nebezpečné pro demokracii"

8.1.23

Německo:

Vyšetřování vládní reakce na neúspěch Covidu by bylo "nebezpečné pro demokracii", tvrdí předsedkyně německé etické komise a vládní poradkyně Alena Buyxová, která během pandemie podporovala povinné uzavírky, příkazy k maskování a očkování.

Mnozí si všimli, že ti nejvýraznější úředníci, kteří jsou zodpovědní za brutální omezení a mandáty COVID, najednou nechtějí o posledních letech mluvit a přejí si, aby rostoucí skandál zmizel. Levicové zpravodajské kanály dokonce žádají o "pandemickou amnestii", která by vládu, Velkou farmacii a mainstreamová média zbavila jakýchkoli právních důsledků vyplývajících z jejich jednání.

Obrovské rozměry mají nejen ekonomické škody a škody na duševním zdraví, ale i ztráty na životech v důsledku těchto opatření, zejména vakcín. Nadměrná úmrtnost prudce vzrostla.

Není divu, že ti, kdo jsou zodpovědní za prosazování a zavádění katastrofálních pandemických opatření, se nyní chovají jako opilí řidiči, kteří ujížděli od nehody a druhý den se probudili s tím, že se stalo něco strašného. Doufají, že si toho nikdo nevšimne a nepožene je k odpovědnosti.

Zdroj: https://newspunch.com/german-govt-claims-investigating-covid...

Klasifikace: zdravi,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Maďarsko v rámci prorodinné politiky osvobozuje matky do 30 let od daně z příjmu

8.1.23

Maďarsko:

Mladé matky v Maďarsku nemusí platit daň z příjmu, což je součástí pokračujícího rozšiřování souboru prorodinných opatření, která země přijala jako první opatření proti masové migraci.

Podle zprávy serveru Breitbart News panuje mezi vládami levice a údajně "pravého středu" všeobecná shoda na snaze doplnit stárnoucí komunity a zaplnit mezery na trhu práce prostřednictvím stále masivnějšího legálního přistěhovalectví a laxního přístupu ke kontrole nelegální imigrace, protože většina západních společností, zejména postkomunistických, se potýká s nízkou porodností.

Zdroj: https://fism.tv/hungary-exempts-mothers-under-30-from-income...

Klasifikace: kuriozity,politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Pětileté děti jsou dotazovány, zda jsou homo nebo trans

8.1.23

Británie:

V Británii provádějí průzkum na základních školách, ve kterém se ptají pětiletých dětí, zda jsou homosexuálové nebo trans.

Zdroj: https://t.me/casusbellilive/87346

Klasifikace: kuriozity,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 Cenzura experta Martina Kollera v radiožurnálu v přímém přenosu

8.1.23

Česká republika:

Radiožurnál si pozval experta Martina Kollera, aby zodpověděl 14 otázek. Protože neodpovídal podle notiček cenzora, tak byl po 3. otázce vykopnut.

Radiožurnál porušil ústavu a zavedl cenzuru. A takto zdůvodnili svoji cenzuru:

"Vojenský analytik Martin Koller v poledním publicistickém pořadu Hlavní zprávy – rozhovory, komentáře prezentoval své názory na válku na Ukrajině, které však nebyly podložené fakty. Jeho účast ve vysílání považujeme za důsledek naší nedostatečné přípravy. V kontextu mnohadenního vysílání ČRo o válce na Ukrajině šlo o ojedinělý moment. Posluchačům se za to omlouváme."

Zdroj: https://antivirus.22web.org/av/221230-zajimavy-casy.htm

Klasifikace: kuriozity,polit.korekt,krimi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 3

 Fialova vláda řeší nové podmínky konfiskace majetku občanů

6.1.23

Česká republika:

To nejdůležitější, co potřebuje Fialova vláda v současnosti řešit, je úprava podmínek konfiskace majetku občanů.

Dříve bylo nutno konfiskovat celou nemovitost, nově bude možné konfiskovat jen jednotlivé bytové jednotky (proč asi?).

A navíc bude moci nově provádět konfiskaci soukromá firma, pokud to bude ve "veřejném zájmu". Dříve mohl majetek konfiskovat pouze stát.

Dále byla zastropována maximální výkupní cena na 8 násobek odhadní ceny a nebude možné cenu navyšovat.

Ukázky z nově připravovaného zákona: ukázka1, ukázka2, ukázka3

Zdroj: https://www.ceska-justice.cz/2022/11/ministerstvo-navrhlo-no...

Klasifikace: politika,pravo Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 0

 Výborná práce, napsala česká europoslankyně po zabití ruských vojáků

5.1.23

Česká republika:

Česká poslankyně Evropského parlamentu za ODS Veronika Vrecionová se vyjádřila k situaci na Ukrajině: 

Ozbrojené síly Ukrajiny začaly nový rok tím, že zlikvidovaly ubikace okupantů u Doněcku a zabily na 400 ruských vojáků. Výborná práce.

Věřím, že Ukrajinci v letošním roce válku vyhrají a vyženou ruské okupanty ze svého území.

Zkuste říci výborná práce, kdyby ruští vojáci zabili 400 Uk fašistů, éééé čo to tárám, Uk obránců ...

Asi by jste měli na několik let zajištěno bydlení v mužské společnosti .... 

Zdroj: https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/vyborna-prace-napsala-ce...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a janmax

Komentářů: 1

 Vláda schválila půjčku 200 miliónu Eur na pomoc uprchlíkům

3.1.23

Česká republika:

Vláda schválila usnesení č. 1044 ze dne 14. prosince 2022, že si Česká republika půjčí 200 milionů EUR, což je v přepočtu zhruba 4,83 miliardy korun, na úhradu zdravotní péče pro ukrajinské migranty v ČR!

Fialova vláda dočista zešílela. Jedna věc je pomáhat Ukrajině za své peníze, za peníze vlády, za peníze vlastního rozpočtu a rezerv, ale úplně jiná věc je, když Fialova vláda přijímá jako šílená na dluh další a další tisíce a tisíce ukrajinských uprchlíků.

Zdroj: https://echo24.cz/a/JjWUe/zpravy-domaci-pomoc-uprchlikum-val...

Klasifikace: politika,ekonomika,krimi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 1

 Ceny elektřiny pro domácnosti v EU - meziroční změna

2.1.23

Česká republika:
[...]

Za předraženou elektřinu mohou lidi poděkovat Fialově vládě!

Klasifikace: kuriozity,politika,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 Ukrajina si nárokuje stovky Rusů zabitých raketovým útokem

2.1.23

Ukrajina:

Ukrajina uvádí, že při raketovém útoku na okupovanou Doněckou oblast zahynulo kolem 400 ruských vojáků.

Ruští představitelé toto číslo zpochybnili a uvedli, že bylo zabito pouze 63 jejich vojáků. Ani jedno tvrzení nebylo ověřeno a přístup na stránky kontrolované Ruskem je omezen.

Útok na Nový rok zasáhl budovu ve městě Makiivka, kde byly umístěny ruské síly.

Pro Moskvu je extrémně vzácné potvrdit nějaké oběti na bojišti.

Ale tohle byl tak smrtící útok, říká ruský redaktor BBC Steve Rosenberg, že mlčet s největší pravděpodobností nepřipadalo v úvahu.

V pondělním prohlášení ruské ministerstvo obrany uvedlo, že ukrajinské síly vypálily šest raket s použitím raketového systému Himars vyrobené v USA na budovu, kde sídlí ruští vojáci. Dva z nich byli sestřeleni, dodal.

Zdroj: https://www.bbc.com/news/world-europe-64142650

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 Seznam Zprávy přinesl na konec roku fascinující sra.ku: udělejte si dezinformační test

31.12.22

Česká republika:

Redakce Seznam Zprávy dokázala degradovat pojem novinařina na pejorativní nadávku už dávno. Je hlásnou troubou vládní ideologie, vyniká v rektální alpinistice, eurohujerství, aktivismu, hlouposti, covidové hysterii a kolaborantství. Ale jedním z posledních článků tohoto roku klesla na absolutní dno. Takové, že i její skalní čtenáři, kteří jindy nadšeně přizvukují, kroutí opatrně hlavou. Viz reakce za článkem.

Hovořím o článku Největší dezinformace roku 2022, odkaz níže. Klikněte si a zkuste jejich „test“. A blijte.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-otestujte-se...

Klasifikace: kuriozity Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Optimismus na blogu michalpetr.com

31.12.22

Česká republika:

Blog Michal a Petr přinesl optimisticky laděný článek USA zuří! Tajná vánoční jednání Berlín-Moskva-Peking! USA nebyly informovány! O čem píšou, vyplývá z názvu článku. Cituji kousek:

Nová osa světové politiky se začala rodit v úterý před vánoci. Ten den, po nenadálá, prý takřka konspirační poradě s německým kancléřem Scholzem, zatelefonoval německý prezident Steinmeier čínskému prezidentovi Xi; a ještě než spolu domluvili, už z Moskvy vzlétlo ruské vládní letadlo s Medveděvem na palubě, a nabralo kurz na Peking! Tam potom ve středu Medveděv na uzavřeném setkání téte á téte předal z ruky do ruky prezidentovi Xi přísně důvěrnou složku od Putina.

Jakmile se tohle ve Washingtonu dozvěděli, začali panikařit, protože si uvědomili, že postavení světového četníka se začalo otřásat v základech.

Nu, bylo by hezké, kdyby se ledy hnuly, ale varuji před přílišným optimismem. To, že politici o něčem jednají, ještě nemusí znamenat, že jednají o tom, o čem my chceme, aby jednali.

A pak, autoři článku zapomněli na jeden důležitý detail. U jednacího stolu chybí Ukrajina. Její představitelé, ať už to bude kdokoliv, musí podepsat závěrečné dokumenty a zastavit boje. Navíc Německo, ačkoliv je nejsilnějším členem EU, se už dnes nemůže rozhodnout jednostranně bez EU. A eurohuještí tajtrlíci jsou odhodláni hnát Evropu pod nůž. A dále, je tady ještě nějaké NATO, které se stává stále více přímým účastníkem konfliktu a vedení NATO  je u zádele, na čem se dohodli Němec s Rusem a Číňanem. Takže sorry, tahle radost je předčasná.

Zdroj: https://www.michalapetr.com/map-1555-usa-zuri-tajna-vanocni-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Národ sponzorů

29.12.22

Česká republika:

To, že jsme národ neobyčejně štědrý, se mezi lidmi ví už delší dobu. Oficiálně je to potvrzeno přinejmenším od roku 2016, kdy analýza Úřadu vlády upozornila na neobvykle vysoký objem dividend, který z naší země vyvádějí do zahraničí cizí společnosti. Již léta se diskutuje nejen o tom, zda se jedná o tři sta či čtyři sta miliard korun ročně, ale též o tom, jakými kanály odtékají od nás další peníze například v podobě důmyslných her s vnitropodnikovými cenami.

______
Přečtěte si celý článek. Viz odkaz. A plačte.

Zdroj: https://www.novarepublika.online/2022/12/narod-sponzoru

Klasifikace: politika,ekonomika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Česká armáda chce shromáždit tisíce dobrovolných branců

29.12.22

Česká republika:

Ministerstvo obrany hodlá zavést dobrovolné převzetí branné povinnosti. Doufá, že armáda takto získá tisíce kvalifikovaných dobrovolníků.

Podle plánů by se lidé mohli dobrovolně přihlásit do registru, kde by uvedli své povolání, zdravotní stav, zda mají zbrojní průkaz nebo zdravotnické vzdělání.

V případě nouze, tedy ještě předtím, než by došlo k úplné mobilizaci, by pak stát díky registru mohl nejdříve vybírat ty, kteří například zbrojní průkaz vlastní, případně mají jiné vhodné předpoklady.

_________
Přípravy na válku v plném proudu

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-cesk...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Šťastné protiruské Vánoce!

28.12.22

Rusko:

Poté, co pokračující sankce ničí především Evropu, přichází právě v době vánočních svátků video, které je určeno Evropanům, kteří jsou obětí ničivé energetické politiky. A to jak politiky sankční, tak zeleného šílenství.

RT zveřejnila video níže, kde je vidět rodina o Vánocích 2021, 22 a 23.

Video má ukazovat, jak bude vypadat Evropa, pokud bude pokračovat se stávajícím politikou.

Ve videu nejprve vidíte, jak v roce 2021 dávají rodiče své dceři křečka. O Vánocích 2022, tedy o rok později, již tentýž křeček slouží jako pohon pro rozsvícení světýlek na stromku.

Poslední část, kde je již zobrazen rok 2023, je vidět opět tatáž rodina ve studeném a temném bytě. Matka dává otci najevo, aby byl zticha a naznačuje, že polévka, kterou mají na talíři, je z onoho dceřina křečka.

Vzkaz na konci zní: „Veselé protiruské Vánoce.

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2022/12/pozdrav-evropanum-ves...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 EU chce zrušit slovo vánoce

28.12.22

Evropská unie:

Brusel se snaží nepoužívat slovo vánoce. Jeho úředníci dostali pokyn, aby se tomu slovu vyhýbali v konverzaci i v psaném textu. Jako důvod je uváděno, že by to mohlo urážet jiné menšiny. 

Není to nic nového, podobný zákaz vyslovila kanadská vláda už před více jak dvaceti lety. Na vánočních přáních od státu se netiskne Merry Christmas, ale Season Greeting.

Zdroj: https://veci-verejne.sk/sibe-im-eu-chce-zrusit-slovo-vianoce...

Klasifikace: polit.korekt Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Biden podepisuje zákon, kterým tiše končí mandát vojenské vakcíny

28.12.22

USA:

Pentagon se obává, že zrušení mandátu k očkování proti COVID ovlivní připravenost.

Den poté, co představitelé Kongresu schválili zrušení povinnosti očkovat armádu vakcínou COVID-19 v konečném návrhu ročního zákona o obraně, se představitelé výkonné moci obořili na republikány za to, že tímto krokem ohrožují zdraví a blaho příslušníků armády.

Zdá se však, že hlavním nepřítelem administrativy v tomto boji jsou demokratičtí představitelé Sněmovny reprezentantů, kteří označují tuto politiku za zastaralou a nekonzistentní a prohlásili, že jim její ukončení nevadí.

"Když jsme tady v prosinci 2022, má ta politika [očkování] ze srpna 2021 ještě smysl?" ptají se. 

Rozkol mezi lídry Demokratické strany přichází jen několik dní poté, co Bílý dům oznámil novou šestitýdenní akci, jejímž cílem je naočkovat více Američanů nejnovější bivalentní vakcínou COVID-19, která prý pomůže omezit závažné vedlejší účinky přetrvávajícího viru.

Zdroj: https://www.militarytimes.com/news/pentagon-congress/2022/12...

Klasifikace: politika,zdravi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta28.03.24 19:22 Slovensko 0

Armáda plánuje nákup 76 moderních Leopardů 2A828.03.24 18:45 Česká republika 0

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 44 895 766