Ve zkratce

Stránka:

 Žádost o blokaci dezinformačních webů nebyla nezákonná, rozhodl soud

24.1.23

Česká republika:

Soud odmítl správní žalobu, které po loňském zásahu proti dezinformačním webům čelilo ministerstvo obrany. O usnesení v pondělí informovaly neziskové organizace Institute H21 a Otevřená společnost, podle nichž byl postup státu nezákonný a které žalobu podaly. Pražský městský soud ale dospěl k závěru, že žalobou napadený úkon nemůže být „nezákonným zásahem“ ve smyslu zákona. Rozhodnutí je pravomocné, žalobci však hodlají podat kasační stížnost.

________
Tak tak. Svobody slova se vám zachtělo, holoto! MY jsme u žlábu a MY vám dokážeme, že můžeme cokoliv, včetně zákazu říkat, že 2+2=4. 

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-zadost-o-blokaci...

Klasifikace: politika,krimi,pravo Zprávu vložil/a vj66

Komentářů: 2 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Pozor na upravené video s šéfem Pfizeru

23.1.23

Švýcarsko:

Internetem se šíří video, ve kterém šef Pfizeru Albert Bourla hovoří v Davosu o splnění snu, že do roku 2023 se podaří snížit populaci o 50 %. Video bylo upraveno. Ve skutečném videu z roku 2022, které je k dispozici na oficiální stránce WEF, Bourla říká, že počet lidí, kteří si nemohou dovolit léky Pfizer, se v roce 2023 sníží o 50 procent.

Dávejte si pozor na to, co přeposíláte dál, lžou obě strany.

Nicméně...

Bourla se v Davosu dostal do nepříjemné situace s novináři. Při procházce ulicemi Davosu byl přepaden novináři z Rebel News, kteří mu položili několik obtížných otázek, o nichž nebyl ochoten diskutovat.

Na otázky týkající se odmítnutí společnosti Pfizer přiznat, jak její vakcína nedokáže zabránit přenosu viru, Bourla odpověděl pouze: "Děkuji vám, přeji hezký den." Novináři tvrdili, že položili 29 otázek a Bourla neodpověděl ani na jednu.

Zde je záznam

Zdroj: https://www.outlookindia.com/business/pfizer-ceo-s-davos-app...

Klasifikace: politika,veda,zdravi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Peklo v multikulturním Švédsku - vraždy, přestřelky, požáry za bílého dne

22.1.23

Švédsko:

Kdokoliv kdo nechce do čech nekontrolovatelně přijímat migranty, je násilím umlčován dobrosery a "sluníčkáři".

Ve Švédsku už sklízí plody masové migrace. Švédsko se již několik let potýká s nekontrolovatelnou kriminalitou migrantských gangů. V roce 2022 došlo v zemi s 10 miliony obyvatel k 388 incidentům se střelnými zbraněmi. Zemřelo 61 lidí. 

Za poslední dny došlo ve Švédsku k ještě větší eskalaci násilných činů včetně vraždy, přestřelek, předměstí ohlušují časté výbuchy, hasiči vyjíždějí k požárům, policie i politici mluví o válce migrantských gangů.

Zdroj: https://echo24.cz/a/HruQu/zpravy-svet-svedsko-gangy-strelby-...

Klasifikace: kuriozity,politika,krimi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 0

 Odstartovalo vybíjení kachen na Hradecku

21.1.23

Česká republika:

Od sobotních brzkých ranních hodin zasahují hasiči spolu s veterináři v komerčním chovu kachen v Dobřenicích na Královéhradecku. Utratí 23 tisíc kachen, zlikvidovat se musí i vejce.

„Hasiči budou celý den zajišťovat vynášení drůbeže a její ukládání do kontejnerů s oxidem uhličitým, a dále také dekontaminaci a dezinfekci osob a techniky. To vše v součinnosti s veterináři a místními zaměstnanci. Protože se jedná o typ ptačí chřipky H5N1, který je přenositelný na člověka, budou muset všichni zasahující využívat osobní ochranné prostředky tak, aby nedošlo k přenosu nákazy,“ doplnila Götzová. Nasazeno je podle jejích slov na 50 profesionálních hasičů a práce by měly být ještě během soboty ukončeny.

_______
Není bez zajímavosti přečíst si diskuzi za článkem. Jindy zmagořeni jedinci tleskající každé mu novému útlaku zůstavají tentokrát spíše na straně rozumu. Jeden z diskutujících tam vložil také tento odkaz: Oxid uhličitý nahání hrůzu

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/domaci-odstartovalo-vybijeni-k...

Klasifikace: krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Ti, co „stvořili“ Petra Pavla. Na papíru z archivu. Pohromadě

20.1.23

Česká republika:

Skvělou analýzu podhoubí, odkud přichází Petr Pavel, sepsali na Parlamentních listech. Povinné čtení pro všechny. Viz odkaz.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Ti-co-stvorili-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Tallinnský závazek

19.1.23

Evropská unie:

Představitelé devíti evropských zemí včetně Česka se ve čtvrtek zavázali k pokračování vojenské pomoci Ukrajině. Tallinnský závazek počítá s poskytnutí tanků, protiletadlové a protiraketové obrany a další hloubkovou přesnou palbou umožňující zaměřování ruských logistických a velitelských uzlů na okupovaném území. Cílem je zajistit vítězství na bojišti už letos.

Ze společného závazku, jehož znění publikovalo na svých stránkách estonské ministerstvo obrany vyplývá, že dokument podepsali ministři obrany Estonska, Velké Británie, Polska, Lotyšska, Litvy plus zástupců Dánska, České republiky, Nizozemska a Slovenska.

Na jednání v Tallinnu byli přítomni rovněž představitelé Německa a Španělska, ti však podle všeho závěrečný dokument nepodepsali.

 

Devět evropských států dále bere na vědomí, že nová úroveň podpory pro Ukrajinu vyžaduje poskytnutí tanků, protiletadlové a protiraketové obrany, které operují společně s divizními dělostřeleckými skupinami, a „další hlubokou, vysoce přesnou palbu, která umožňuje zacílit Ruské logistické a velitelské uzly na okupovaném území.“

„Proto se zavazujeme společně usilovat o dodání bezprecedentního souboru darů, včetně hlavních bojových tanků, těžkého dělostřelectva, protivzdušné obrany, munice a bojových vozidel pěchoty pro obranu Ukrajiny,“ zavazují se spojenci.

_______
My vás do té války vtáhnem, i kdyby na chleba nebylo. Uvědomují si ti hňupi následky?

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-aby-vitezstv...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 2023 - Lidé nyní budou jíst hmyz, aniž by o tom věděli

19.1.23

Evropská unie:

Od nového roku 2023 dala EU povolení přidávat hmyz (cvrčky domácí) do pečiva, těstovin a dalších polotovarů „pro širokou veřejnost“.

Přestože je o alergiích a možných anafylaktických reakcích publikováno příliš málo poznatků, Evropská komise zastává názor, že není třeba uvádět žádné zvláštní požadavky na označování možných alergických reakcí.

Avšak ti, kteří mají alergii na korýše, měkkýše a roztoče domácího prachu, s vysokou pravděpodobností také trpí alergickými reakcemi při konzumaci produktů s přidanými cvrčky domácími. Může také vést k novým alergickým reakcím na substrát, kterým je hmyz krmen.

Proto existuje požadavek na označování pouze v případě, že výrobek obsahuje prášek "Acheta domesticus".

To znamená, že lidé musí sami zjistit, že "Acheta domesticus" se mele na prášek a přidává se do potravin.

Začíná 24. ledna 2023.

Za schválení odpovídá:
Ursula VON DER LEYENOVÁ

Následující produkty "pro širokou veřejnost" budou brzy v prodeji s přidanými cvrčky (Acheta domesticus):

- Vícezrnný chléb
- Vícezrnné rohlíky
- Sušenky a tyčinky
- Cereální tyčinky
- Suché premixy pro pečivo
- Sušenky
- suché plněné a neplněné těstovinové výrobky
-omáčky
- výrobky z brambor
- Pokrmy na bázi luštěnin a zeleniny
- Pizza
- Obecné těstoviny a výrobky ze sušené syrovátky
- Masové analogy (vegetariánské alternativy masa)
- Polévky a polévkové koncentráty, polévkový prášek
- Svačinky na bázi kukuřičné mouky
- Nápoje podobné pivu
- Čokoládové výrobky, ořechy a olejnatá semena
- Svačiny (kromě chipsů) a masné polotovary

Ať si každý přečte deník EU sám, Úřední věstník Evropské unie, 01.04.2023 viz odkaz

Zdroj: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/PDF/?uri=CELE...

Klasifikace: kuriozity,zdravi,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Jedování mRNA stále pokračuje, tentokrát mají spadeno na děti

17.1.23

Česká republika:

Negativní účinky experimentálních "vakcín" proti COVIDu jsou natolik známé, že o tom snad už nikdo nepochybuje. I oficiální zdroje přiznávají účinnost jen několik týdnů. COVID nikdy nepředstavoval pro děti nebezpečí! A přesto do dětí chtějí tento dryják napíchat!

Počátkem listopadu 2022 vydala Česká vakcinologická společnost (ČVS) novou verzi doporučení pro vakcinaci proti covidu-19, ve které bylo nově doplněno očkování dětí od 6 měsíců v třídávkovém schématu vakcínou Comirnaty a byla povolena třetí dávka bivalentní vakcínou pro všechny osoby starší 12 let. Autorem doporučení je prof. Chlíbek.

Zdroj: https://smis-lab.cz/2023/01/01/letem-svetem-po-vakcinacnich-...

Klasifikace: zdravi,krimi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 4

 Před 54 lety se upálil Jan Palach

16.1.23

Česká republika:

16. ledna 1969 se na Václavském náměstí v Praze upálil Jan Palach na protest proti postupující normalizaci společnosti. Na následky popálenin zemřel 19. ledna 69.

Jak hrozně jiný byl ten svět před 54 lety, že? Co by asi Palach říkal, kdyby viděl, kam jsme to dnes dopracovali.

Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Jan_Palach

Klasifikace: kuriozity,politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Ukronacisté volají ruským dětem a žádají je, aby doma pustily plyn

16.1.23

Rusko:

Specialisté na informační válku, kteří stojí na straně kyjevského režimu, začali telefonovat ruským dětem a vyzývat je, aby doma otevřely plynové hořáky.

Dětem volají neznámí lidé, kteří se vydávají za zaměstnance plynárenské společnosti a žádají je, aby zapnuli plyn na všech hořácích sporáků, údajně kvůli kontrole systému.

Skutečným cílem ukrajinských teroristů je způsobit výbuchy plynu v obytných domech v ruských městech.

Na zveřejněných záběrech mluví provokatér s malým dítětem. Nejprve se ujistí, že doma není nikdo jiný než dítě, a pak ho vyzve, aby šlo do kuchyně, zapnulo plyn a ujistilo se, že ho cítí. Pak mu řekne, aby šel do svého pokoje, lehl si a odpočinul si, a tvrdí, že není třeba volat matku.

Organizace výbuchů je prezentována jako pomsta za porážku v Soledaru. Okamžitě byly zveřejněny pokyny pro ukrajinskou veřejnost, jak zjistit telefonní čísla dětí mladších 10 let.

"Instruktoři" doporučují přejít na sociální síť VKontakte, kde mnoho uživatelů, včetně nezletilých, uvádí své telefonní číslo.

Video viz odkaz.

_____
Podle mé ukrajinské přítelkyně je to nepravděpodobné. Ukrajina totiž blokuje volání do Ruska. Při vytočení ruského čísla se vám ozve hláška, že volání do země agresora není dovoleno.

Zdroj: https://sk.news-front.info/2023/01/16/ukronacisti-volaju-rus...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

 Kurva hoši guten tah

15.1.23

Česká republika:

Generál utekl od otázky mrtvých dětí a civilistů, Ministryně vytáhla tank, Uršula nechce vypovídat, Hunter Bieden - a jeho děvčata, Fiala nezastropuje a jeho syn bere kačky z naších daní, Ukrajina jinak aneb co v ČT neuslyšíte... Sestřih střípků z mediálních domů aneb český rybníček je náš...

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=YivQ2qa1ZsA&t=1245s

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Souhrn faktů před volbami od Soni Pekové

12.1.23

Česká republika:

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=7P2zMG918gQ&feature=emb_imp_...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a vj66

Komentářů: 3

 Armáda se chystá na válku velkého rozsahu proti vyspělému protivníkovi

9.1.23

Česká republika:

Přečtěte si projev náčelníka generálního štábu v odkazu.

Ani se tím v mainstreamu příliš nechlubí, že se naše armáda naprosto otevřeně chystá na válku proti vyspělému protivníkovi. Kdo to asi bude -  USA/Čína/Rusko nebo někdo jiný? A to chtějí bojovat těmi pár letuschopnými stíhačkami F35, jejichž nákup nás zadluží na mnoho desítek let? Má k našemu zapojení do války armáda mandát od lidí?

Cituji: "O své spravedlivé věci, o svém odhodlání a o tom, že je v našem zájmu je podporovat, nás dokázali přesvědčit.

Druhou lekcí je, že Ukrajinu brání celá společnost. Má své hodnoty, které jsou jí drahé, na kterých se shoduje, a je ochotná za ně bojovat." - podívejte se na ty hodnoty sami

Zdroj: https://acr.army.cz/informacni-servis/zpravodajstvi/velitels...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 1

 WHO - Tajná jednání

9.1.23

Švýcarsko:

Po dobu pěti (5) dnů, od pondělí 9. ledna 2023 do pátku 13. ledna 2023, bude v Ženevě ve Švýcarsku zasedat supertajný Výbor pro přezkum mezinárodních zdravotnických předpisů (IHRRC). Účelem těchto zasedání bude dokončit zprávu týkající se navrhovaných změn Mezinárodních zdravotnických předpisů.

Práce IHRRC je "důvěrná" a zodpovídá se přímo pouze generálnímu řediteli. Jejich práce bude pravděpodobně zahrnovat úpravu 46stránkového návrhu změn Mezinárodního zdravotnického řádu, aby se odstranilo mnoho tiskových chyb a nadbytečností, které lze v současné verzi nalézt.

STÁHNĚTE SI NAVRHOVANÉ ZMĚNY: https://apps.who.int/gb/wgihr/index.html

Tato zasedání NEBUDOU přenášena živě. Jednání nebudou veřejně přístupná. Není naplánováno žádné období pro podávání připomínek veřejnosti. VÁŠ názor týkající se těchto změn NEBUDE brán v úvahu. O těchto pravidlech jednají členové Výboru pro přezkum mezinárodních zdravotnických předpisů, kteří byli vybráni, nikoli zvoleni.

Zdroj: https://davidicke.com/2023/01/08/who-secret-negotiations/

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Německá vláda tvrdí, že vyšetřování vakcín Covid by bylo "nebezpečné pro demokracii"

8.1.23

Německo:

Vyšetřování vládní reakce na neúspěch Covidu by bylo "nebezpečné pro demokracii", tvrdí předsedkyně německé etické komise a vládní poradkyně Alena Buyxová, která během pandemie podporovala povinné uzavírky, příkazy k maskování a očkování.

Mnozí si všimli, že ti nejvýraznější úředníci, kteří jsou zodpovědní za brutální omezení a mandáty COVID, najednou nechtějí o posledních letech mluvit a přejí si, aby rostoucí skandál zmizel. Levicové zpravodajské kanály dokonce žádají o "pandemickou amnestii", která by vládu, Velkou farmacii a mainstreamová média zbavila jakýchkoli právních důsledků vyplývajících z jejich jednání.

Obrovské rozměry mají nejen ekonomické škody a škody na duševním zdraví, ale i ztráty na životech v důsledku těchto opatření, zejména vakcín. Nadměrná úmrtnost prudce vzrostla.

Není divu, že ti, kdo jsou zodpovědní za prosazování a zavádění katastrofálních pandemických opatření, se nyní chovají jako opilí řidiči, kteří ujížděli od nehody a druhý den se probudili s tím, že se stalo něco strašného. Doufají, že si toho nikdo nevšimne a nepožene je k odpovědnosti.

Zdroj: https://newspunch.com/german-govt-claims-investigating-covid...

Klasifikace: zdravi,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Maďarsko v rámci prorodinné politiky osvobozuje matky do 30 let od daně z příjmu

8.1.23

Maďarsko:

Mladé matky v Maďarsku nemusí platit daň z příjmu, což je součástí pokračujícího rozšiřování souboru prorodinných opatření, která země přijala jako první opatření proti masové migraci.

Podle zprávy serveru Breitbart News panuje mezi vládami levice a údajně "pravého středu" všeobecná shoda na snaze doplnit stárnoucí komunity a zaplnit mezery na trhu práce prostřednictvím stále masivnějšího legálního přistěhovalectví a laxního přístupu ke kontrole nelegální imigrace, protože většina západních společností, zejména postkomunistických, se potýká s nízkou porodností.

Zdroj: https://fism.tv/hungary-exempts-mothers-under-30-from-income...

Klasifikace: kuriozity,politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Pětileté děti jsou dotazovány, zda jsou homo nebo trans

8.1.23

Británie:

V Británii provádějí průzkum na základních školách, ve kterém se ptají pětiletých dětí, zda jsou homosexuálové nebo trans.

Zdroj: https://t.me/casusbellilive/87346

Klasifikace: kuriozity,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 Cenzura experta Martina Kollera v radiožurnálu v přímém přenosu

8.1.23

Česká republika:

Radiožurnál si pozval experta Martina Kollera, aby zodpověděl 14 otázek. Protože neodpovídal podle notiček cenzora, tak byl po 3. otázce vykopnut.

Radiožurnál porušil ústavu a zavedl cenzuru. A takto zdůvodnili svoji cenzuru:

"Vojenský analytik Martin Koller v poledním publicistickém pořadu Hlavní zprávy – rozhovory, komentáře prezentoval své názory na válku na Ukrajině, které však nebyly podložené fakty. Jeho účast ve vysílání považujeme za důsledek naší nedostatečné přípravy. V kontextu mnohadenního vysílání ČRo o válce na Ukrajině šlo o ojedinělý moment. Posluchačům se za to omlouváme."

Zdroj: https://antivirus.22web.org/av/221230-zajimavy-casy.htm

Klasifikace: kuriozity,polit.korekt,krimi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 3

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Měnové kurzy

USD
23,39 Kč
Euro
25,33 Kč
Libra
29,56 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
25,85 Kč
100 japonských jenů
15,46 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,30 Kč
1 unce (31,1g) zlata
51 300,61 Kč
1 unce stříbra
575,87 Kč
Bitcoin
1 606 378,33 Kč

Poslední aktualizace: 27.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 44 893 844