Ve zkratce

Stránka:

 „Biologická zbraň“. Republikáni na Floridě schválili rezoluci zákazující vakcíny na COVID-19

26.2.23

USA:

Republikánská strana v okrese Lee v americkém státě Florida schválila návrh rezoluce, který by zakázal distribuci a prodej vakcíny na COVID-19.

Návrh, který podpořila většina členů tamních republikánů, musí ještě schválit guvernér Floridy Ron DeSantis. Informuje o tom server Forbes.

Zdroj: https://echo24.cz/a/H3fRp/zpravy-svet-na-floride-chteji-zaka...

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Výzva – POJĎME SE NEBÁT!

25.2.23

Česká republika:

Naše vláda škodí lidem. Zasahuje jim do životů, ohrožuje jejich svobodu i prosperitu. Prodává naši suverenitu a slouží cizím zájmům. Náš národ ale není stádem ovcí. Často to dlouho vypadá, že si nechá líbit všechno. Ale když se pak ozve, obvykle to stojí za to. Poměry v naší republice jsou dnes natolik neudržitelné, že chvíle se nahlas ozvat právě přichází.

Drtivá inflace sebrala během krátké doby velkou část úspor všem z nás, kdo mysleli na budoucnost. Energetická drahota posílá do chudoby stále další a další vrstvy našich obyvatel. Před krachem jsou živnostníci, malé a střední firmy i firmy a značky se staletými kořeny patřící k národnímu bohatství. A v neposlední řadě to nejděsivější: Vláda dělá vše pro to, aby nás zatáhla do válečného konfliktu.

_______
Výzvu lze podepsat na níže uvedené adrese. Já jsem to udělal, i když nám to bude prd platné. Ale každé vyjádření nesouhlasu se počítá.

Zdroj: https://zachranmenasstat.cz/index.php

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Oni se nestydí tohle napsat?

25.2.23

Česká republika:

Na iDěs vyšel celkem katastrofický článek o energetických potížích Německa při jejich přechodu na "zelenou energii". A tam jsem si přečetl:

Poslední tři jaderné elektrárny v zemi budou zavřené do poloviny dubna a země nyní usiluje o urychlení odchodu od uhlí do roku 2030. Problém zesílil poté, co Rusko, hlavní předválečný dodavatel energie do Německa, omezilo dodávky plynu.

Rusko omezilo? Rusko omezilo?!! Musel jsem se profackovat, jestli to vidím dobře. A fakt! Je to tam!

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/bloomberg-nemecko-bud...

Klasifikace: kuriozity,politika,ekonomika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

 Bez komentáře

25.2.23

Česká republika:
[...]

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Už jdou po Shakespearovi, na tapetě je i Tolkien, Orwell, Huxley a Burke

24.2.23

Británie:

Pamatujete si na Werichův dialog o tom, že Shakespeare byl veliký básník a to je také jediné, co můžete říct na obou stranách této nemocné planety bez strachu, že vás obviní, že přicházíte z druhé strany? Tak to už neplatí.

Britský protiteroristický program Prevent spadající pod "Úřad pro výzkum, informace a komunikaci" zveřejnil seznam knih a filmů, které by měly být považovány za varovné signály "extrémně pravicových" nálad, uvedl britský deník Daily Mail. Agentura podléhá přímo britské vládě.

Patří mezi ně prý kompletní Shakespearova díla, středověké ságy jako Beowulf a Canterburské povídky a britští autoři jako Tolkien, Orwell, Huxley a Burke. Dokument zřejmě označuje klasiky za "klíčová díla" "bílých nacionalistů".

Zdroj: https://www.globalresearch.ca/uk-anti-terror-outfit-warns-ag...

Klasifikace: politika,polit.korekt Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Fialova vláda plánuje sekyru 1200 miliard Kč

24.2.23

Česká republika:

Fialova vláda v tuto chvíli počítá s vytvořením ještě o 50 procent vyššího souhrnného schodku, než jaký vytvořila jí právě proto tolik kritizovaná vláda Babišova.

V příštím roce by měl schodek státního rozpočtu dosahovat 295 miliard korun. V roce 2024 pak 296,8 miliardy korun a v roce 2025 celkem 297,9 miliardy korunu, vyplývá z dokumentu.

Z toho nebudou žádné benefity ve formě investicí do infrastruktury. A hádejte, kdo tu sekyru zaplatí?

Zdroj: https://faei.cz/fialova-vlada-v-tichosti-planuje-sekeru-pres...

Klasifikace: ekonomika Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 0

 Tranzit ruského plynu a ropy přes Ukrajinu je záhada této války

23.2.23

Ukrajina:

„Stále funguje tranzit ruského plynu i ropy přes Ukrajinu. Stále funguje tranzit přes Turecko. To znamená, že do Evropy stále proudí ruský plyn na jihovýchod Evropy. Do Bulharska, Maďarska a Slovenska,“ vysvětluje Václav Bartuška. To je jedna z velkých záhad této války,“ říká v debatě AlterEko zvláštní zmocněnec pro energetickou bezpečnost Ministerstva zahraničních věcí ČR [MZV ČR] Václav Bartuška (video).

Pravý prostor: Ukrajina inkasuje od Ruska miliardy dolarů ročně za tranzit plynu do Evropy. Ten se navíc od 15.2 navýšil na 35 miliónu m3 za den. Stejně jako Ukrajina navýšila poplatky za tranzit plynu. Nemluvě o to, že Ukrajina ruský plyn potřebuje i pro svůj průmysl a výtopny.

Další miliardy dolarů inkasuje Ukrajina za tranzit zboží, které jde do Evropy přes železnici v Rusku, ze zemí jako je Kazachstán, odkud jdou do Evropy ropné produkty, potraviny a uhlí do Polska. Samozřejmě z tohoto tranzitu má profit i Rusko.

40 procent spotřeby PHM ukrajinské armády kryje Lukoil z rafinérii v Bulhaharsku, přičemž ropu bere z Ruska!

Zdroj: https://www.fintag.cz/2023/02/22/tranzit-ruskeho-plynu-a-rop...

Klasifikace: politika,ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 4

 Máme být na co hrdi

23.2.23

Česká republika:

Na iDěs vyšel překvapivě zajímavý článek o unikátní stavbě trasy metra C pod hladinou Vltavy v letech 2002, 2003.

Podívejte se na video a srovnejte si výkon bezejmenných odborníků a všech na stavbě zúčastněných lidí včetně posledních dělníků s odpornými prázdnými floskulemi parazitických kolaborantských politiků a přemýšlejte, kdo je pro Zemi (míněno celou planetu) potřebnější.

A ano. Máme tady moc šikovné lidi a dokázali bychom hodně, kdyby se nám podařilo zbavit se těch darmožroutů ve vládě.

Zdroj: https://www.idnes.cz/bydleni/stavba/stavba-vysouvanych-tunel...

Klasifikace: kuriozity,politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Južná Kórea dosiahla svetový antirekord v pôrodnosti

22.2.23

Jižní Korea:

Južná Kórea zaznamenala nové demografické minimum s ďalšou antirekordnou prirodzenou mierou reprodukcie. V roku 2022 bola prirodzená miera reprodukcie v krajine, najnižšia na svete, 0,78. Južná Kórea tak prekonala svoj vlastný antireprodukčný rekord z roku 2021, ktorý bol 0,81.

Pre porovnanie dávam článok z roku 2018, ktorý popisoval v tej dobe rekordne nízku juhokórejskú pôrodnosť 0,98 dieťaťa na ženu

Zdroj: https://t.me/casusbellilive/94044

Klasifikace: zdravi,sex Zprávu vložil/a pozorovateľ

Komentářů: 2

 Hrr na Hamplovou. Jako sršni!

22.2.23

Česká republika:

Dnešní článek na iDěs: Policie prověřuje senátorku Janu Zwyrtek Hamplovou kvůli možnému šíření poplašné zprávy. Senátorka v úterý na sociální síti nabádala k návštěvě doktora. Za vším stálo sdílené smyšlené upozornění hygienické stanice na výskyt tuberkulózy, kterou mají šířit ukrajinští vojáci na výcviku na Olomoucku. Hamplová ještě v úterý večer zaslala novinářům zprávu, kde se omlouvala a odkazovala se na důvěryhodný zdroj. 

Na šířenou lež ve středu již reagovala policie. „V souvislosti se zveřejněním nepravdivé informace o šíření tuberkulózy na Olomoucku jsme ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy, za který pachateli hrozí až tříletý trest odnětí svobody,“ uvedla na Twitteru. 

Když Fialenko, Lipavský a Černochová mektali něco o tom, že jsme ve válce, tak to ovšem poplašná zpráva nebyla, že? Případů šíření poplašných zpráv našimi papaláši je řada, ať to bylo strašení Covidem nebo Ruskem v posledních letech. Zde se vede hnusný, podrázacký boj proti posledním slušným lidem v politice. 

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/senatorka-jana-zwyrtek-ha...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Pětikoalice chce dostat veřejnoprávní média plně pod svoji kontrolu

22.2.23

Česká republika:

Jana Bobošíková upozorňuje na „gigantický střet zájmů“ poslance Jana Laciny (STAN), který se stal zpravodajem kontroverzního zákona o veřejnoprávních médiích, ale přitom je sám dlouhodobě spojen s Českou televizí.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Chranit-CT-ch...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Putin podpořil návrh na vytvoření digitálního průkazu totožnosti

18.2.23

Rusko:

Ministr pro digitální ekonomiku navrhl urychlit schválení projektu možnosti předložení průkazu totožnosti ve formě speciálního QR kódu, který by umožnil použití smartphonu v "80 % domácích případů".

"Funguje to velmi jednoduše: do chytrého telefonu nahrajete fotografii z biometrického pasu, poté se vygeneruje QR kód, který předložíte. A někdo, kdo si chce ověřit vaše údaje, si z mobilní aplikace "Státní služby" zkontroluje váš věk nebo příjmení, jméno, jméno po otci", - uvedl ministr.

Umožní to občanům používat chytrý telefon místo originálního pasu, přičemž tato technologie je bezpečná a byla již schválena FSB.

"Po takových službách je samozřejmě velká poptávka a je třeba urychlit jejich realizaci," upozornil Putin v odpovědi.

Projekt je nutné odsouhlasit do 1. května.

Zdroj: https://www.rbc.ru/politics/15/02/2023/63ecff9f9a79479940275...

Klasifikace: technika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 11

 Senátoři zamítli právo lidí na platbu v hotovosti

15.2.23

Česká republika:

Senát zamítl iniciativu skupiny senátorů kolem Jitky Chalánkové z klubu ODS a TOP 09 k ústavnímu zakotvení práva na platbu v hotovosti. Chalánková poukazovala na obavy lidí z toho, že se bezhotovostní platby stanou v souvislosti s rozvojem digitalizace buď povinnými, nebo že hotovostní úhrady zcela vytlačí.

Senátní loutky poslušně plní zadání. Digitální měna bude, protože tak to nařídili v Davosu.

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/senat-ustava-bezhotovo...

Klasifikace: politika,finance Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Už to pomalu zveřejňuje i mainstream: Otevřenou podporu nacismu na Ukrajině nelze přehlédnout

15.2.23

Česká republika:

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj udělil čestný titul 10. samostatné horské útočné brigádě za její úspěchy v bojích proti ruským silám. Nově bude jednotka známa pod názvem Edelweiss. Stejné jméno nosila ale i nacistická protipartyzánská jednotka, která měla za druhé světové války na svědomí masakry civilistů na Slovensku, píše iDnes a pokračuje:

Název Edelweiss pro vojenskou jednotku má však temnou minulost. Nesla jej nacistická protipartyzánská jednotka, která na Slovensku spáchala masakry ve vesnicích Ostrý Grúň a Kľak, kde zemřelo celkem 164 lidí.

Důvod náhlé otevřeností redakčních prostitutů je zřejmý. Už prostě nelze předstírat, že Zelenského režim není nacistický a fašistický. Těch důkazů je nespočet. Druhým důvodem je, že se fašismus zabydluje i v dalších zemích Evropy.

Stejně je legrační, jak na ten článek reagují rusofobové v diskuzi. 

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/zelenskyj-horska-brig...

Klasifikace: kuriozity,politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

 EU odhlasovala definitivní zákaz prodeje aut se spalovacím motorem od roku 2035

15.2.23

Evropská unie:

Od roku 2035 má být v členských zemích prakticky nemožné pořídit si nový automobil na benzin či naftu.

Otázka je, jestli to vyjde nebo ne. Už dnes elektroauta nesmí být přepravována některými trajekty, protože požár nelze uhasit. Pokud se vyskytnou požáry, tak se třeba zjistí, že elektroauta nesmí na žádné hromadné parkovište.

I tak takové rozhodnutí poškodí celý automobilový průmysl, protože nikdo v Evropě nebude za těchto podmínek vyvíjet nový spalovací motor, ale Čína ano. Ta má odbyt v Rusku jistý.

A všimněte si, že nové atomové elektrárny se nestaví. Doba stavby trvá přes 10 let. Nebude čím nabíjet.

Zdroj: https://www.wn24.cz/ep-definitivne-schvalil-nulove-emise-pro...

Klasifikace: krimi,technika,ekologie Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 1

 Přichází digitální hotovost. Je to stejná revoluce jako vznik bankovek

14.2.23

Česká republika:

ANALÝZA. V příštích letech můžeme začít platit digitálními penězi, které nahradí papírovou hotovost. Centrální banky už mají pilotní projekty. Mají být bezpečnější a rychlejší při platbách a také anonymní jako hotovost.

Po článkem v diskusi názor, se kterým plně souhlasím:

Už to vidím zářivá budoucnost. Ráj na zemi. A když se objeví někdo, kdo bude mít fuj fuj názory,jako třeba, že jsou jen dvě pohlaví, nebo, že imigranti znasilnují bílí holky v Anglii, že zelená energie je blbost a EU stojí za prd, tak mu ty digi prachy prostě seberou. To se to bude kontrolovat populace. Kam se bude hrabat Hitler a komunisti. Vlhký sen každého diktatora. Už se to děje. A bude to jen horší.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-trendy-a...

Klasifikace: ekonomika,krimi,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 4

 Zatím není doba na vyhoštění ruského velvyslance

12.2.23

Česká republika:

MZV: Zatím není doba na vyhoštění ruského velvyslance
ČTK
 
Ministerstvo zahraničí se domnívá, že zatím nepřišla doba k vyhoštění ruského velvyslance z České republiky, řekl v České televizi náměstek resortu Martin Dvořák.

Vyhoštění velvyslanců je poslední krok před vyhlášením války.

Takže zatím se válka vyhlašovat nebude.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/domaci-neni-doba-na-vyhosteni-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a janmax

Komentářů: 1

 Dobrou chuť

8.2.23

Neurčeno:

Zdroj: https://www.facebook.com/100086270812988/videos/346592424033...

Klasifikace: Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 4

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Měnové kurzy

USD
23,45 Kč
Euro
25,30 Kč
Libra
29,60 Kč
Kanadský dolar
17,31 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
26,00 Kč
100 japonských jenů
15,49 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,33 Kč
1 unce (31,1g) zlata
52 102,56 Kč
1 unce stříbra
583,51 Kč
Bitcoin
1 662 657,11 Kč

Poslední aktualizace: 28.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 44 894 951