Ve zkratce

Stránka:

 Jediná reklama s transgenderem způsobila propad prodejů o 20%

16.5.23

USA:

Vypadá to, že lidé úplně nezblbnuli a reklamy obsahující sexuální deviace a transgender mají na zákazníky záporný účinek. Přesvědčila se o tom firma Budweiser, které se po odvysílání reklamy propadly tržby a snížila cena akcií o 20%. Víceprezidentka pro marketing, která se snaží o zvýšení inkluzivity byla odejita na nucenou dovolenou.

Ať si firma rozmyslí, jestli je smyslem její reklamy zvýšit prodej výrobku spolu se ziskem a nebo tlačit aktivismus a znechutit či odradit zákazníky.

Proto až uvidíte, že nějaká firma tlačí podobnou agendu, tak je nejlepší její výrobky ignorovat.

Zdroj: https://echo24.cz/a/HHDYE/zpravy-svet-jedna-reklama-propad-p...

Klasifikace: kuriozity,sex Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 1 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Dražší už byl jen Temelín

14.5.23

Česká republika:

Největší armádní zakázka v historii je před podpisem. Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) chce smlouvu na více než 200 švédských bojových vozidel pěchoty CV90 pro Armádu ČR dotáhnout k podpisu do konce května.

Parametry smlouvy ale ministerstvo kvůli probíhajícím jednáním se švédskou stranou tají. Zakázka poutá pozornost i z toho důvodu, že jde po stavbě jaderné elektrárny v Temelíně pravděpodobně o historicky vůbec nejdražší státní zakázku, která nakonec může přesáhnout i původně plánovanou cenu 52 miliard korun.

______
P.S. - armáda je možná v rozkladu, ale jak je vidět miliardy dál lítají oknem.Ministríně obrany pod vedením prmiéra Fialy se drží hesla - ''po nás potopa''.

Zdroj: https://echo24.cz/a/Hti8D/zpravy-domaci-bvp-vozidla-cv90-nej...

Klasifikace: politika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Naše armáda je v naprostém rozkladu a není bojeschopná

13.5.23

Česká republika:

Možná si Fiala nebo Černochová přejí zavelet k útoku.

Ale česká armáda je v takovém stavu, že útoku na Mordor (Rusko) nebude po technické stránce schopna. Je kompletně vykradená a naučila se vykazovat 'úspěchy' pouze na papíře.

V článku se píše, že na ostré cvičení mohly vyrazit maximálně 4 tanky, které jezdí a navíc i střílí. Přitom jeden tank exnul při cestě na cvičení.

U amerických stíhaček je prý důležitý ten nákup a nikoliv aby skutečně létaly.

Zdroj: https://www.novarepublika.online/2023/05/nikdo-u-me-nebyl

Klasifikace: kuriozity,technika Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 8

 Britové dodali Ukrajině střely s plochou dráhou letu Storm Shadow s dosahem přes 250 kilometrů

12.5.23

Británie:

„Poskytnutí vysoce přesných raketových systémů s dlouhým dosahem režimu v Kyjevě je jasným potvrzením bezprecedentní úrovně zapojení Británie do ukrajinského konfliktu,“ oznámilo ruské ministerstvo v pátečním prohlášení.

„Ruská strana si vyhrazuje právo na přijetí všech potřebných opatření pro neutralizování hrozeb, které mohou v důsledku ukrajinského použití britských střel s plochou dráhou letu vzniknout,“ varuje také ministerstvo.

Dodání střel Storm Shadow Ukrajině potvrdil ve čtvrtek britský ministr obrany Ben Wallace. Dosud měly ukrajinské síly k dispozici střely s doletem 80 kilometrů. Storm Shadow tak z hlediska doletu „skutečně mění pravidla hry“, citovala ve středu CNN nejmenovaného amerického vojenského představitele.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-londyn-posouva-konf...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Jak obohatit prázdnou státní pokladnu :

12.5.23

Česká republika:

Omezit na minimum podporu neziskového sektoru s politickým zaměřením, zabránit nadnárodním korporacím vyvádět zisky před zdaněním, přestat vyzbrojovat Ukrajinu a finančně podporovat imigranty z této země, zrušit nákupy předražené vojenské techniky, především nesmyslných letounů F 35, ukončit veškeré smlouvy na nákup mRNA vakcín proti údajnému covidu,

Přestat dotovat nepotřebné střední a vysoké škol s humanitním zaměřením produkující naprosto pro život nepoužitelné absolventy zabývajících se totálními nesmysly, zeštíhlit státní aparát, rozpustit nepotřebný Senát a zjednodušit procesy mezi státem a koncovým uživatelem-občanem.

Omezit počet ministerstev a státních zaměstnanců, snížit platy poslancům a přehodnotit setrvání ve zločineckých organizacích typu EU, WHO, NATO vysávajících naše finance. Nevyhazovat peníze za zcestný Green Deal. propagaci genderu a nesmyslnou výměnu dokladů.

Ukončit dotace solárním baronům, výrobcům různých biosložek, jejichž užitečnost je doslova nulová. Přestat si hrát na stvořitele a vrátit se jako stát k ekonomicky chovajícímu se subjektu nesnažícímu se za každou cenu zabíjet CO2, jehož existence je pro život přírody nenahraditelná. Naopak je třeba investovat do učňovského vzdělávání, zemědělství a podporovat vlastní výrobu a produkci.

Mezitím....vládní plány na snížení deficitu státního rozpočtu zdraží elektřinu. Od loňského října dotoval stát placení poplatků na obnovitelné zdroje. Od příštího roku s tím však končí, ušetří tak 18 miliard Kč (na náš úrok poznámka Mika).

Zdroj: https://pravyprostor.net/?p=160263

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Schodek ruského rozpočtu překročil plán na letošní rok.

11.5.23

Rusko:

Schodek federálního rozpočtu za první čtyři měsíce roku 2023 dosáhl 3,4 bilionu rublů, přičemž v dubnu činil něco málo přes 1 bilion, uvedlo ruské ministerstvo financí.

Příjmy z ropy a plynu byly o 52 % nižší než v loňském roce. V důsledku toho překročil mezitímní schodek plány resortu o půl bilionu.

Pro ruskou společnost je hlavním rizikem, že zvýšené výdaje federálního rozpočtu by mohly donutit ekonomiku volit mezi zrychlením inflace a snížením spotřeby v důsledku vyšších úrokových sazeb, vysvětlil expert.

Zdroj: https://finance.mail.ru/2023-05-11/deficit-byudzheta-rossii-...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Putin podepsal dekret o povolání Rusů v záloze na vojenský výcvik v roce 2023

11.5.23

Rusko:

Vojáci v záloze se zúčastní každoročních vojenských výcvikových táborů. Příslušný výnos podepsaný ruským prezidentem Vladimirem Putinem byl 10. května zveřejněn na oficiálních stránkách právních informací.

"V dokumentu se uvádí: "Zajistit realizaci opatření souvisejících s povoláváním občanů Ruské federace, kteří jsou v záloze, k účasti na vojenských výcvikových táborech a k pořádání těchto výcvikových táborů.

Termín konání výcvikových táborů ani počet osob, které mají být povolány, se neuvádí. V textu vyhlášky nedošlo oproti předchozím letům k žádným změnám.

Zároveň státní duma připravila návrh zákona o mobilizaci migrantů s ruským občanstvím,

Zdroj: https://iz.ru/1511155/2023-05-11/putin-podpisal-ukaz-o-prizy...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Zpochybnění US přistání na Měsíci z vysokých míst

11.5.23

Rusko:

Zdroj: https://www.youtube-nocookie.com/embed/VT7Mxl9U8sY

Klasifikace: technika Zprávu vložil/a vj66

Komentářů: 7

 Proč vidíš třísku v oku svého bratra, ale trámu ve vlastním oku si nevšímáš?

9.5.23

Finsko:

Na Novinkách.cz vyšel článek Texaský střelec s nacistickým tetováním plánoval masakr několik týdnů, ve kterém se píše: Nacistické symboly měl vytetované střelec, který u texaského Dallasu povraždil osm lidí a další zranil. Útok v obchodním centru ve městě Allen podle amerických médií plánoval řadu týdnů.

Do mémo e-mailu přišlo toto:
Finské letectvo - svět se zbláznil ! Neuvěřitelná drzost!!!! To je výsměch, nebo to myslí vážně s tímto znakem vstoupit do NATO...? Takže při jejich návštěvě budeme vyvěšovat vlajky s hákovým křížem ?!? Asi jsem naivní nebo "pomýlený", nebo to potvrzuje pomalu postupující fašizaci z Ukrajiny do Evropy, a zřejmě i u nás... Jaksi tomu nerozumím !!! Hákový kříž mají ve znaku od r. 2020!

[...]
[...]

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-amerika-strelec-z-t...

Klasifikace: kuriozity,politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 Texas schválil daň na elektromobily, protože jejich majitelé nekupují benzín

7.5.23

USA:

Elektromobily v Texasu budou podléhat roční dani zhruba stejně vysoké, jakou by zaplatil na dani z benzínu motorista v SUV s šestnáctilitrovou spotřebou.

Texaští řidiči elektromobilů se patrně brzy budou muset podílet na údržbě silnic, a to roční paušální daní ve výši 200 dolarů, tedy asi 4300 korun.

Návrh, který má podle předkladatelů ukončit nerovnost mezi provozovateli elektrických a konvenčních aut, schválila Sněmovna reprezentantů. Nyní čeká na podpis guvernéra Grega Abbotta.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/auto-texas-schvalil-dan-na-ele...

Klasifikace: technika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 4

 Kateřina Konečná - bič na 5župnu

6.5.23

Česká republika:

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=rFajv4HeSlg

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 5

 Tak tuhle budoucnost nám politici chystají - požáry v garážích

5.5.23

Neurčeno:

Elektrická auta jsou nám politiky vnucována jako něco, co bude povinné pro všechny. Fiala pro zákaz spalovacích aut hlasoval v době našeho předsednictví v EU. Pokud přehlédnu, že auta na baterky jsou výrazně dražší i s dotacemi, mají mnohem kratší dojezd a jejich provoz je také dražší.

Bateriová auta mají ještě jednu nežádoucí vlastnost, občas začnou samy od sebe hořet! A prakticky se nedají uhasit. Pořáry budou jen přibývat. Odstavené auto na benzín nebo naftu samo od sebe hořet nezačne.

Cituji: Chemická reakce uvnitř trakční baterie je natolik silná, že auto hoří i pod vodou, a to i několik dní 

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/krimi-elektromobil-v-noci-hore...

Klasifikace: kuriozity,technika Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 1

 Svědek:"Jak nás zabíjeli 2. května 2014 v Oděse na Kulikově poli"

3.5.23

Ukrajina:

Před devíti lety, 2. května 2014, bojůvky z Kyjeva a dalších ukrajinských měst zaživa upálily a ubily na Kulikově poli v Oděse několik desítek obyvatel tohoto města, kteří nepodporovali státní převrat v Kyjevě. A tak se – v jedenadvacátém století – politika zvrhla v konflikt se strašnými následky.

Zdroj: https://www.novarepublika.online/2023/05/oleg-muzyka-jak-nas...

Klasifikace: krimi Zprávu vložil/a vj66

Komentářů: 1

 Statistiky Eurostatu jsou „mylné“

30.4.23

Česká republika:

Statistiky, podle kterých ceny plynu v Česku ve druhém pololetí loňského roku vzrostly nejvíce z celé Evropské unie, označil premiér Petr Fiala (ODS) za “matení veřejnosti”. V následujících týdnech si hodlá pozvat zástupce organizací, které čísla tvoří. O rapidním meziročním zvýšení cen plynu informoval evropský statistický úřad Eurostat.

Růst cen plynu ve druhém pololetí 2022 činil podle něj v Česku 231 procent (!!!), o téměř 70procentních bodů více než ve druhém Rumunsku. Jen dvě země se podle Eurostatu vyhnuly zvýšení o více než 20 procent, a to Chorvatsko (14 procent) a Slovensko (18 procent).

Fialovi je třeba pogratulovat, že jsme porazili nejenom Lotyše, ale i Rumuny a s 231% navyšenim zvitězili na cele čaře!

Zdroj: https://pravyprostor.net/statistiky-eurostatu-jsou-mylne/

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 24

 "Dočasné" umístění americké armády na území Čech

29.4.23

Česká republika:

V podstatě se opakuje rok 1968 v opačném stylu. Tentokrát mají být na našem území umístěny americké základny. Americká armáda získá na našem území 4 letiště, 4 výcvikové prostory a 3 kasárna.

O umístěných zbraních bude rozhodovat výhradně USA a mohou to být klidně zbraně jaderné - ve smlouvě není specifikováno jaké zbraně sem armáda USA přiveze.

Přečtěte si celý text dohody v tomto odkazu.

Zdroj: https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/aktualne/vlada-schvali...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 2

 O čem se mlčí - Martin Koller

28.4.23

Česká republika:

Stanislav Novotný se ptá Martina Kollera na mobilizaci v Bulharsku, ukrajinskou protiofenzívu ohlášenou NYT a červnové velké letecké cvičení NATO v Evropě ve vztahu k prognóze od americké RAND Corporation.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=nxmk1c5qi2Q

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Učitelce Martině Bednářové hrozí až tři roky vězení!

27.4.23

Česká republika:

Martina Bednářová se doposud nechtěla ke svému případu vyjadřovat, ale nadešel čas, aby dostala prostor v médích. Když to neudělá mainstream, postaralo se o to Paralelně.

P.S. - Tisková agentura ČTK informovala o tom, že v souvislosti s podezřením na sdílení protizákonných dezinformací Policie ČR zahájila 73 trestních stíhání. Jde zejména o zástupce dezinformačních serverů. Policie však prověřuje i nenávistné komentáře a zmínky a sociálních sítích.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=e-sAX9gksbw

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 0

 Smlouva o obranné spolupráci s USA

26.4.23

Česká republika:

Smlouvu o obranné spolupráci se Spojenými státy americkými schválila ve středu vláda Petra Fialy.

„Obrana Evropy je založena na angažmá amerických ozbrojených sil. Tak to bylo, je a pevně věřím, že i v budoucnu bude,“ řekla po jednání vlády ministryně obrany Jana Černochová.

Zdůraznila, že smlouva DCA neznamená přítomnost amerických vojenských sil v Česku ani rozhodnutí o zřízení americké vojenské základny v zemi.

Konkrétní pobyt amerických vojáků nebo případný vznik základny USA na českém území by musela nejprve schválit vláda a Parlament, jednalo by se tak o samostatné politické rozhodnutí.

Smlouvu musí po po jejím podpisu schválit obě komory parlamentu a pak ji dostane k ratifikaci prezident Petr Pavel.

Vláda také ve středu rozhodla, že Česko dá letos 22 milionů korun na výcvik až 25 ukrajinských dopravních pilotů v České republice, oznámil ministr zahraničí Jan Lipavský.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/jednani-vlady-obranna-smlouva-u...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

Káva pro Zvědavce

53

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc březen přispělo 95 čtenářů částkou 18 536 korun, což je 53 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Drony útočí na ruské rafinerie28.03.24 17:22 Rusko 0

Prohlášení Dr. Füllmicha z vězení: „Jejich domeček z karet se hroutí“ (video)27.03.24 19:41 Německo 2

Generál Flynn vznáší otázky ohledně zasažení mostu v Baltimoru (video)27.03.24 18:37 USA 0

Farmáři přitvrdili 27.03.24 12:30 Belgie 1

Nejcennější část korunovačních klenotů v Německu! »Zaprodali naši zemi,« kritizuje Národní proud26.03.24 19:16 Česká republika 4

Cenzurní legislativy DSA a EMFA prošly. Česká vláda v obou případech poslušně souhlasila.26.03.24 19:03 Evropská unie 0

Puškov vyzval k ostražitosti vůči WHO26.03.24 18:46 Rusko 0

STK pro pacienty26.03.24 13:24 Česká republika 0

Nájemní teroristé, kteří zaútočili na Crocus, jednali velmi neprofesionálně.26.03.24 08:15 Rusko 5

Americké zdravotnické úřady v tichosti odebraly Američanům právo na informovaný souhlas, které bylo kodifikováno v Norimberském kodexu26.03.24 08:04 USA 0

Útok spáchali islamisté, prohlásil Putin25.03.24 21:47 Rusko 0

Ruský plyn v ČR - fakta25.03.24 10:06 Česká republika 0

Korčok s příznivci na náměstí, Pellegrini nahrál video24.03.24 21:56 Slovensko 1

Bombardování části Prahy 25. března 1945 24.03.24 19:51 Česká republika 0

Policie bude nabírat do svých řad cizince24.03.24 15:35 Česká republika 4

Naštvaní Češi z Václaváku Fialu „nezaujali“.24.03.24 06:31 Česká republika 1

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí 22.03.24 21:05 Rusko 8

V Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných. Oficiální data.22.03.24 16:41 Británie 9

Někdo umírá na frontě, ostatní se pakují na válce22.03.24 10:06 Ukrajina 3

K žalobě proti Ursule von der Leyenové se přidaly i tři členské země21.03.24 21:32 Evropská unie 0

Měnové kurzy

USD
23,39 Kč
Euro
25,33 Kč
Libra
29,56 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
25,85 Kč
100 japonských jenů
15,46 Kč
Čínský juan
3,24 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,30 Kč
1 unce (31,1g) zlata
51 300,61 Kč
1 unce stříbra
575,87 Kč
Bitcoin
1 606 378,33 Kč

Poslední aktualizace: 27.3.2024 22:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 44 894 099