Ve zkratce

Stránka:

 Tucker Carlson - Bidenova administrativa raději rozpoutá válku s Ruskem, než aby pustila Donalda Trumpa zpět do Bílého domu

3.9.23

USA:

Politicky musí vyvolat válečný stav, aby převzali úplnou moc. Všechno tomu nasvědčuje. Takže pokud máte obavy z toho, že se americký politický boj stane ještě nemilosrdnějším, než už je, měli byste se ještě více obávat toho, co se stane, až válka vypukne.

Jsme samozřejmě již ve válce s Ruskem. Financujeme jejich odpůrce. Takže jsme zapojeni do války proti Rusku. Ale mám na mysli otevřený boj s Ruskem, ve kterém otevřeně říkáme, že jsme s Ruskem ve válce. Myslím, že k tomu může snadno dojít.

______
Vložil jsem poslední dva odstavce, které vystihují podstatu dění liberálního Západu. 

Obávám se, že naše vláda přistoupí ke stejným krokům. Vše dle not us embassy.

Zdroj: https://cz24.news/moderator-tucker-carlson-varuje-ze-bidenov...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Čína se evropské ekologicko/ekonomické sebevraždě vysmívá - 243GW nových uhelných elektráren

3.9.23

Čína:

Čína má v současnosti schválené k výstavbě nebo ve výstavbě uhelné elektrárny o výkonu 243 gigawattů. Kromě elektráren, které jsou oficiálně v přípravě, byly podány žádosti na výstavbu dalších uhelných elektráren o výkonu 149 gigawattů.

Atmosféra celé Země je spojená a pokud vysoké emise vypouští jiná země tak se nic nezmění. Pouze Evropa zničí svůj dříve vyspělý průmysl a stane se na Číně a Rusku ekonomicky závislá bez ohledů na jakékoliv "líbivé" kecy politiků.

Zdroj: https://www.newstream.cz/zpravy-z-firem/cinsky-vysmech-ekolo...

Klasifikace: technika,ekologie Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 0

 Ve jménu „hodnot“ zlikvidují vše, co ještě funguje.

3.9.23

Česká republika:

POHLED IVANA HOFFMANA

Glorifikovaná „hodnotová“ politika obnáší v praxi znehodnocování rozumně fungujících politik, ať už ekonomických, sociálních, ekologických či kulturních.

Ve jménu „hodnot“ liberální demokraté bez náhrady likvidují i zbytky toho, co ještě ve společnosti normálně funguje, píše Ivan Hoffman.

Ti, kteří o sobě pyšně vykládají, že jsou progresivní tak ve skutečnosti přinášejí regres - tedy devastaci.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Ve-jmenu-hod...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Ukrajinského oligarchu Kolomojského obvinili z podvodu

2.9.23

Ukrajina:

„Ihor Kolomojskyj legalizoval více než půl miliardy hřiven (300 milionů Kč) jejich převodem do zahraničí s využitím bankovních institucí pod jeho kontrolou,“ sdělila ukrajinská tajná služba SBU.

Ukrajinská prokuratura uvedla, že bude žádat uvalení vazby na Kolomojského s kaucí ve výši odhadovaných škod.

SBU v únoru uvedla, že ve zmíněných společnostech odhalila rozsáhlé zpronevěry - manažeři z obou firem podle SBU vytunelovali asi 40 miliard hřiven (asi 24,3 miliardy Kč). Poukázala také na rozsáhlé daňové úniky či neplacení cla.

Podle listu Kyiv Independent je miliardář Kolomojskyj vyšetřován také v Británii, ve Spojených státech a v Izraeli.

Někdejší soupeř nynějšího ukrajinského prezidenta ve volbách Petro Porošenko svého času označoval Volodymyra Zelenského za Kolomojského loutku. Zelenskyj ale jakoukoliv závislost na penězích jednoho z nejbohatších Ukrajinců popíral.

----------------------

Špička ledovce. Černá díra v kosmu je proti tomu hadr. A sem sype EU a naše vláda miliardy na úkor Evropanů, potažmo Čechů. 

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-oligarcha-ih...

Klasifikace: politika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Mobilní operátorka Pekarová vysílá signály do Pekingu

2.9.23

Česká republika:

Podpora "demokratického světa" Ukrajině čelící ruské vojenské invazi je i vzkazem Číně ohledně dodržování mezinárodních pravidel, uvedla na pátečním summitu

Meziparlamentní aliance pro Čínu (IPAC) ve Sněmovně její předsedkyně Markéta Pekarová Adamová (TOP 09). Aliance vznikla zhruba před třemi lety a sdružuje poslance demokratických zemí, kteří se zaměřují na vztahy s Čínou.

----------------------------

Vedení Číny bere slova velké operátorky z velké České republiky na vědomí a předem si před ní preventivně sedá na zadek.

 

Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/marketa-pekarova-adamova-ukraji...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 USA plánují poslat na Ukrajinu náboje s ochuzeným uranem

2.9.23

USA:

Spojené státy se chystají poprvé dodat Ukrajině náboje obsahující ochuzený uran, které jsou vysoce účinné při ničení moderních tanků a obrněné techniky.

Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na dokument, který měla k dispozici k nahlédnutí, a na dva nejmenované americké činitele.

-----------------------

S tímhle svinstvem se mohli seznámit Srbové. Do teď z toho mají následky ve formě rakoviny a ekologicky zničené země. To je ta západní demokracie? To jsou ty evropské hodnoty?

Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/valka-na-ukrajine-usa-naboje-ura...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Ukrajina bude po Evropě lovit dezertéry

2.9.23

Ukrajina:

Korupce u vojenských odvodů na Ukrajině zřejmě přerostla únosnou mez. Ukrajina se chce obrátit na státy EU s žádostí o vydání mužů, kteří se vědomě vyhýbají mobilizaci a před nástupem do armády utekli do zahraničí, často na základě falešných dokumentů nebo díky lékařskému posudku na objednávku.

To je oproti dřívějšku novinka. Do této chvíle si totiž ukrajinské úřady nepožádaly třeba v Česku o vydání jediného takového uprchlíka.

______
Naše vláda nevydá zpět ani jednoho Ukrajince. Je to totiž levná pracovní síla a v budoucnu věrní voliči 5 demolice.

Zdroj: https://echo24.cz/a/HZD7g/zpravy-domaci-ukrajina-uprchlici-p...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Výkup starého železa v režii ODS

2.9.23

Česká republika:

Plynovou soustavu, kterou v roce 2002 nechal zprivatizovat v roli premiéra Miloš Zeman, bude nyní Petr Fiala za ČR vykupovat, jak plánuje Ministerstvo průmyslu a obchodu. Spekuluje se o ceně, protože nynější vlastník plynové infrastruktury Net4Gas se zadlužil 33 miliardami splatnými k roku 2031.

Pokud tedy stát společnost odkoupí, odkoupí s ní i její dluhy. Přičemž ve výhledu prý je, že soustavu využijeme pro přenos plynu z Ukrajiny. Někdy v budoucnu. A to z Ukrajiny, která i rok a půl od zahájení války s Ruskem z Ruska stále odebírá plyn.

Vlastníci Net4Gas byli ochotní kasírovat 70miliardové dividendy, ale nejsou ochotní uhradit 33miliardový dluh. Když to vydělává, zprivatizujeme to a necháme zahraniční vlastníky pohádkově vydělávat a tím pádem odtékat peníze i moc ze země. Když to začne být k neužitku a ztrátové, tak to zestátníme a ztráty necháme zaplatit občany u pásu. Tu jim zdražíme rohlík, támhle odebereme daňové zvýhodnění, zvedneme mu poplatky za energie. On to občan zaplatí. Musí. Miliardáři nemusí. Těm jde na ruku stát. Nyní pod řízením ODS.

Potvrzuje to náš status naprosté a až nevolnické kolonie Západu.

Zdroj: https://www.krajskelisty.cz/praha/29592-vykup-stareho-zeleza...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Fiala promlouvá k národu

1.9.23

Česká republika:

Předseda vlády Petr Fiala (ODS) promluvil o budoucnosti Česka. Velmi kriticky zhodnotil poslední dekádu let 2013 až 2023 a popsal, co se musí stát, má-li se naše země pohnout konečně kupředu.

V prvé řadě se podle premiéra musíme začít chovat sebevědomě, což prý jeho vláda předvádí např. v podpoře Ukrajiny během ruské agrese.

Vedle toho by podle Fialy měl každý Čech mít elektronickou identitu, se kterou dokáže zařídit takřka všechno, aniž by se musel setkávat se státními úředníky.

______
Sebevědomí Čechů má spočívat v podpoře Ukrajiny? Jste normální? A co podpora Čechů? Jako český premiér jste na nás nějak zapomněl, že. Je nejvyšší čas navštívit doktora Chocholouška, to vám prospěje ).

EI identitu nemáte z vlastní hlavy, to je celosvětový trend, který nám vnucují globalisté. Aspoň víme za jaký tým kopete. Za Čechy rozhodně ne.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Fiala-promlouv...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Obrana chystá plány na dlouhou válku a přesuny!

1.9.23

Česká republika:

Česká republika se musí připravit na dlouhý a možná jaderný konflikt s Ruskem a také na přesuny velkých celků spojeneckých armád po území republiky a jejich pobyt.

„V důsledku rostoucí agresivity Ruska je hlavním úkolem české obranné politiky všestranná příprava na dlouhotrvající obrannou válku vysoké intenzity s technologicky vyspělým protivníkem vybaveným jadernými zbraněmi,“ stojí v dokumentu, který by měl v pátek projednat branný výbor Sněmovny.

______
Tak půjdem bojovat proti zlému Rusu za evropské hodnoty a fialový hnus, paní Mulerová. 

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/domaci-obrana-chysta-plany-na-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Prezident Pavel označil Donalda Trumpa za odpudivou lidskou bytost (video)

1.9.23

Česká republika:

Prezident Pavel označil bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa za odpudivou lidskou bytost.

Trump je nyní zároveň hlavním favoritem republikánů na příštího prezidenta. Co k tomu říct?

Pokud se Donald Trump stane opět prezidentem USA, tak pan Pavel svůj výrok asi označí za další ze svých mladických nerozvážností a bude tvrdit, že Donalda Trumpa vlastně vždy, a to i před rokem 1989, podporoval, a že mu dokonce jednou u Zelníčků ve Zlíně vázal kravatu.

Zdroj: https://www.pokec24.cz/nezarazene/prezident-pavel-oznacil-by...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Nákupy ruského LNG v EU vzrostly o 40 % ve srovnání s předválečnou úrovní

1.9.23

Evropská unie:

Podle nových zjištění zveřejněných organizací Global Witness, která dohlíží na ochranu životního prostředí, nakoupila Evropská unie od ledna do července letošního roku 21,6 milionu metrů krychlových (mcm) ruského LNG, což je malý nárůst oproti stejnému období v roce 2022, kdy dovoz činil 21,3 mcm.

Když se však údaj za rok 2023 porovná se stejným obdobím roku 2021, tedy před rozhodnutím Kremlu vést válku proti Ukrajině, vychází z toho nárůst o 39,5 %.

Mezi pěti největšími odběrateli ruského LNG v prvních sedmi měsících jeho roku lze nalézt tři členské státy: Na prvním místě se umístila Čína s nákupem 8,7 mil. m3, následovaná Španělskem (7,5 mil. m3), Belgií (7,1 mil. m3), Japonskem (7 mil. m3) a Francií (4,5 mil. m3).

Zdroj: https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/nakupy-ruskeho-lng-v-eu-...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Za vpád do Kongresu 17 let vězení

31.8.23

USA:

Federální soud ve Washingtonu ve čtvrtek vyměřil bývalému vůdci krajně pravicové skupiny Proud Boys Josephu Biggsovi sedmnáctiletý trest vězení. A to za účast na rozvratném spiknutí v souvislosti s útokem na sídlo Kongresu z 6. ledna 2021.

Prokuratura pro něj žádala třiatřicet let. Trest je druhým nejvyšším, který byl dosud v USA při procesech s útočníky na sídlo zákonodárné moci uložen.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/usa-soud-proud-boys-j...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 WHO změnila pravidla. Krize může být cokoliv.

31.8.23

Neurčeno:

Světová zdravotnická organizace (WHO) změnila definici pandemie – odstranila specifičnost masových úmrtí z definice pandemie, takže pandemie nyní může být jakákoliv nemoc, která se vyskytuje ve více zemích.

Tato slova zazněla z úst lékařky Andrey Málkové na setkání v Příčovech. Hovořila také o covidu-19, ale i o dalších otázkách souvisejících s WHO.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/WHO-zmenila-pr...

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 John Kerry odletěl soukromým tryskáčem do Velké Británie, aby požadoval vyloučení „popíračů klimatu“ ze společnosti

31.8.23

Británie:

Bidenův klimatický car John Kerry se tento týden vydal svým soukromým letadlem do Skotska, aby naléhal na vládu Spojeného království, aby začala trestat občany, kteří nesouhlasí se „zavedenou vědou“ o změně klimatu způsobenou člověkem.

Kerry se vrhl na klimatické skeptiky a označil je za „kult“, před nimž varoval, že představují hrozbu pro plány globalistické elity týkající se budoucnosti lidstva.

Zdroj: https://cz24.news/john-kerry-odletel-soukromym-tryskacem-do-...

Klasifikace: politika,veda Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 4

 65 258 350 korun za výměnu koberců u Bartoše!

31.8.23

Česká republika:

ParlamentníListy.cz byly upozorněny jedním ze čtenářů na podezřele velkou zakázku na Bartošově Ministerstvu pro místní rozvoj. Podle registru smluv by výměna koberců pro ministerstvo stála 65 258 350 korun.

Mnohem více, než byla jakákoliv jiná zakázka u stejné firmy. A mnohem více než dovoluje rámcová dohoda s dodavatelem uzavřená. Zjišťovali jsme u ministerstva, jak se věci mají......

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/65-258-350-Kc-z...

Klasifikace: finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 4

 Vjezd do centra Prahy za dvě stovky

30.8.23

Česká republika:

Praha se od začátku příštího roku chystá na dlouho avizované zpoplatnění vjezdu do centra Prahy. Informaci uvedl na sociálních sítích Petr Vomáčka, bývalý expert BESIP a současný vedoucí odboru dopravy Prahy 14.

Řidiči by za vjezd do centra měli zaplatit dvě stě korun. Podle náměstka primátora pro dopravu Zdeňka Hřiba by opatření mohla platit od začátku příštího roku.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/praha-mytne-vjezd-do-cent...

Klasifikace: finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 5

 Útok dronů v Rusku. Škody jsou na letadlech i továrně na iskandery

30.8.23

Rusko:

Rusové oznámili, že drony sestřelili nejméně v šesti regionech – nad Brjanskou, Orelskou, Rjazaňskou a Kalužskou oblastí, protivzdušná obrana odráží nálet na základnu ruské Černomořské flotily v Sevastopolu.

Náletům čelí i Kyjev, tam jsou po útoku hlášeni dva mrtví a v důsledku pádu trosek ruských raket vznikly ve dvou čtvrtích požáry.

„Ruští vojáci sestřelili prostředky protivzdušné obrany tři ukrajinské bezpilotní letouny nad Brjanskou oblastí a ještě jeden dron nad Orlovskou oblastí,“ uvedlo nejprve ruské ministerstvo obrany.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-ukrajina-valka-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Běžná domácnost přijde o 100 tisíc každý rok

30.8.23

Česká republika:

Takzvaný konsolidační balíček, což je eufemistický název pro masivní škrtání nejrůznějších výhod a zároveň navyšování daní, je konečně hotový. Každý se tak může seznámit s tím, co ho v příštích letech čeká.

Podle některých expertů to pro domácnosti bude nemalá zátěž. Jde totiž o soubor řady změn, které však v celkovém součtu mají na rozpočet každé domácnosti velký dopad.

Zdroj: https://www.mix24.cz/stat-definitivne-oznamil-jak-oskube-cec...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

Káva pro Zvědavce

49

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc červenec přispělo 86 čtenářů částkou 17 056 korun, což je 49 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

V Praze demonstrovali Ukrajinci27.07.24 08:10 Česká republika 2

Policejní psychopat v USA a velmi hloupá žena - výsledek vražda27.07.24 08:03 USA 0

Dotace z EU. Podivná investice Fialy27.07.24 07:58 Česká republika 0

Pár faktů o arménsko - amerických cvičeních (foto)27.07.24 06:06 Neurčeno 0

Americký Kongres tleská genocidě v Gaze26.07.24 19:18 USA 0

Zhasnutá budoucnost. Vláda potichu schvaluje zelený teror po česku. Zdraží úplně všechno.26.07.24 19:03 Česká republika 0

Izrael varuje Francii: Připravte se na další útok26.07.24 18:40 Francie 1

Otřes na burze. Padají akcie technologických gigantů. Neúspěch elektroaut dostihl výrobce26.07.24 08:38 Neurčeno 2

Fiala stále více posedlý municí pro Ukrajinu26.07.24 08:30 Česká republika 0

Washington: „Zatkněte válečného zločince“ promítané na fasádě hotelu, kde bydlí Benyamin Netanjahu25.07.24 21:53 USA 0

Zmatek ve Spojených státech vedl k tomu, že se žádný z nejvyšších vůdců dosud nesetkal s izraelským premiérem, který přijel do Washingtonu25.07.24 21:49 USA 0

Trump Zelenskému připomněl vítězství Ruska nad Hitlerem a Napoleonem.25.07.24 20:38 USA 0

V německých městech razantně narostl počet loupežných přepadení25.07.24 17:50 Německo 3

Ukrajině byly odpojeny dodávky elektřiny v reakci na zastavení tranzitu ropy Lukoil25.07.24 17:27 Ukrajina 0

Oni to věděli a přesto...25.07.24 06:21 USA 2

Výměna obyvatel probíhá na plné obrátky 25.07.24 06:10 Německo 0

Databáze majetku. Co se za tím skrývá? 25.07.24 06:01 Evropská unie 0

Digitalizace nefunguje, úředníci hrozí stávkou 25.07.24 04:28 Česká republika 0

Nord Stream: vyšetřování útoku zůstává tajné24.07.24 18:07 Německo 1

„Nechceme zemřít“ - ukrajinští muži hromadně utíkají před mobilizací do Moldavska (VIDEO)24.07.24 17:45 Moldova 0

Měnové kurzy

USD
23,35 Kč
Euro
25,35 Kč
Libra
30,06 Kč
Kanadský dolar
16,87 Kč
Australský dolar
15,30 Kč
Švýcarský frank
26,43 Kč
100 japonských jenů
15,19 Kč
Čínský juan
3,22 Kč
Polský zloty
5,93 Kč
100 maď. forintů
6,48 Kč
Ukrajinská hřivna
0,57 Kč
100 rublů
27,12 Kč
1 unce (31,1g) zlata
55 681,38 Kč
1 unce stříbra
649,30 Kč
Bitcoin
1 577 267,93 Kč

Poslední aktualizace: 26.7.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 45 583 867