Ve zkratce

Stránka:

 Ukrajina již prakticky neexistuje

8.9.23

Ukrajina:

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=X5xRZA71c_Q

Klasifikace: polit.korekt Zprávu vložil/a vj66

Komentářů: 3

 F 35 létat nebude, nebudeme na to mít

8.9.23

Česká republika:

Podle vyjádření bývalého šéfa vojenské rozvědky a bezpečnostního experta generála Andora Šándora pro ParlamentníListy.cz je otázkou, zdali F-35 vůbec nějak výrazněji přispějí obraně NATO. „Pravděpodobné je, že vůbec létat nebudeme, protože na to nebudeme mít,“ podotkl pak pro PL.cz exministr Lubomír Zaorálek (SOCDEM). Černochová si dle něj nákup F-35 představuje jak výběr kabelek v Pařížské. Letová hodina stíhaček vychází v přepočtu na milion korun.

„Ta informace, že nás F-35 budou stát 122 miliard Kč, není přesná. Pokud budeme tyto letouny provozovat třicet let, tak hlavní položkou budou náklady na provoz. A ty jsou 2x až 3x vyšší než náklady na pořízení,“ doplnil s tím, že velké investice budou potřeba i v rámci výcviků pilotů.

Provozní náklady na jednotlivá letadla - tabulky uvnitř článku. 

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/armada-policie/Milion...

Klasifikace: politika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Arménský parlament vysvětlil cvičení s USA prohloubením vztahů

7.9.23

Neurčeno:

Vojenská cvičení Armenie a Spojených států jsou výsledkem prohlubování vztahů mezi oběma zeměmi, řekl novinářům předseda stálého parlamentního výboru pro zahraniční vztahy Sarkis Chandanjan.

"Chápu, že různé strany mohou být znepokojeny, vyjadřovat nespokojenost, ale je to suverénní rozhodnutí Arménie..... Je to výsledek prohlubování arménsko-amerických vztahů," citoval ho server News.am.

Poslanec také nesouhlasil s tím, že vztahy mezi Jerevanem a Moskvou lze nyní označit za napjaté. Stejné hodnocení vyslovil v rozhovoru s novináři i náměstek arménského ministra zahraničí Paruyr Hovhannisjan.

"Je těžké to interpretovat jako napětí. S Ruskem máme fungující vztahy. A jako vždy, stejně jako se všemi partnery, existují neshody, vedou se diskuse. To ale neznamená, že to můžeme nazývat napětím," řekl (cituje ho Sputnik Armenia).

Mezitím manželka arménského premiéra Nikola Pašinjana Anna Hakobyanová se 6. září zúčastnila každoročního summitu prvních dam a džentlmenú v Kyjevě, který se již třetím rokem koná z iniciativy první dámy Ukrajiny Oleny Zelenské.

Zdroj: https://www.vedomosti.ru/politics/news/2023/09/07/993979-v-p...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 5

 Podívejte se, jak rozdílně se chová německá policie k odpůrcům covidové diktatury a ke klimatickým extremistům

7.9.23

Německo:

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2023/09/podivejte-se-jak-rozd...

Klasifikace: politika,krimi,pravo Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Uprchlíky vám nedáme

6.9.23

Česká republika:

Žádost Ukrajiny o vydání uprchlíků, kteří se v Česku skrývají před mobilizací, bude oficiální cestou nejspíš neúspěšná. Narazila by na české zákony a ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) by ji nemohl podepsat, odpovědělo deníku Echo24 ministerstvo spravedlnosti.

Ukrajinští prokurátoři od začátku války na Ukrajině nepožádali ani v jednom případě české úřady o vydání mužů, kteří k nám utekli před mobilizací. Potvrzují to data Nejvyššího státního zastupitelství i ministerstva spravedlnosti.

Ukrajincům se podařilo jinak nekompromisní mobilizaci vyhnout a najít útočiště v zahraničí. Buďto podplacením odvodového úředníka, nebo přes falešný lékařský posudek. Pokud máte peníze, možností je údajně spousta. Britský list The Guardian jejich počet odhaduje na desítky tisíc po celé Evropě.

______
V případě mobilizace v ČR, půjdou na Ukrajinu bojovat na místo Ukrajinců občané ČR, pjotr fialenko to rád udělá. 

Zdroj: https://echo24.cz/a/HXhXH/zpravy-domaci-vydavani-uprchliku-p...

Klasifikace: politika,pravo Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Výzva pro Válka

6.9.23

Česká republika:

Ministře Válku, my si globální podvod s názvem COVID-19 stále dobře pamatujeme!

Až od svých farmaceutických loutkovodičů dostanete pokyn vyměnit téma „válka“ za téma epidemie, či dokonce pandemie, a budete se opět snažit předstírat, že se po roce a půl vrátil Covid, či jeho „mutace“, budete to tentokrát bezpodmínečně muset vysvětlit kvalifikovaně – rozumějte vědeckou metodou, nikoli cestou prázdného politického strašení a nasazení pseudoodborníků (Prymula, Smejkal, Konvalinka, Maďar, Chlíbek, Hořejší, Flégr a další), šířících paniku a poplašné zprávy v médiích, z nichž se žádné nikdy nepotvrdily a některé z nich byly vyslovené lži (např.: „lehčí průběh onemocnění po vakcíně“).

Nevšimli jsme si byť jen jediného trestního stíhání výše zmíněných osob dle §357 TZ Šíření poplašné zprávy. Proč tyto osoby unikly trestu?

V článku jsou pak jmenovány chybějící a stále nepředložené vládou důkazy.

Zdroj: https://pravyprostor.net/?p=165549

Klasifikace: veda,zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Afrika-Rusko: potvrzení vojensko-bezpečnostního spojenectví

6.9.23

Rusko:

Jak již dříve upozornil Observateur Continental, rusko-africké vojensko-bezpečnostní partnerství bude pokračovat. Nedávné návštěvy delegace ruského ministerstva obrany v několika afrických zemích v čele s náměstkem ministra obrany Junusem-Bekem Jevkurovem tuto skutečnost potvrzují. Logická a očekávaná dynamika.

Po Libyi navštívil Burkinu Faso nejvyšší ruský vojenský představitel, nositel titulu Hrdina Ruska a muž, který v květnu 1999 vedl tajnou operaci ruského vojenského velení na obsazení letiště v Prištině (Kosovo, Srbsko) s cílem zablokovat příchod sil NATO, nyní náměstek ruského ministra obrany Sergej Čojgu, kde ho přijala hlava státu Ibrahim Traoré.

Jisté je, že nepřátelé Ruska i Afriky, a obecněji řečeno mezinárodního multipolárního uspořádání, se ve svých výpočtech a velmi žádoucích plánech opět mýlili. Rusko-africké strategické vztahy budou nejen pokračovat, ale jsou nyní předurčeny k dalšímu mohutnému rozvoji. Nebude cesty zpět - jakkoli si to nostalgici po unipolaritě přejí.

Podle vysoce postaveného jihoafrického úředníka, který se účastnil jednání s americkou diplomatkou v Pretorii, byla Nulandová a její tým zjevně nepřipraveni na nedávný vývoj na africkém kontinentu - zejména na vojenský převrat, který svrhl prozápadní vládu v Nigeru jen několik hodin před zahájením její cesty po regionu.

"Za více než 20 let práce s Američany jsem je nikdy neviděl tak zoufalé."

Zdroj: https://www.observateurcontinental.fr/?module=articles&actio...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Mobilizace, vystěhování civilistů z vojenských nemocnic, válka s Ruskem. Chystejme se, zní z vlády.

6.9.23

Česká republika:

Víte, že Česká vláda připravuje zemi na válku s Ruskem? Víte, že obranu České republiky nelze zajistit jen profesionálními vojáky a ministryně Černochová počítá s mobilizací občanů? Víte, že ve hře je i vystěhování civilních pacientů z vojenských nemocnic? A víte, k čemu používá ministryně Černochová armádní letadlo?

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=Xw7hsDO-lC8

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Svět ovládají psychopati

6.9.23

Česká republika:

„Nacházíme se na civilizačním Titaniku, který jde ke dnu,” říká v prvním díle pan doktor Jan Hnízdil a dodává, že změna kapitána, premiéra, prezidenta nebo nějakého globálního vůdce vůbec nic nezmění.

„Vývoj civilizace bude nyní záležet na tom, kolik lidí se probudí a změní své chování,” konstatuje pan doktor.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=l86aP7t-TjU

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Blog Ladislava Větvičky byl zcenzurován a bude smazán - cenzura utahuje šrouby

4.9.23

Česká republika:

Ladislav Větvička psal na iDnes blogu 15 let. Jeho blog přežil celé období COVIDu i počátek (proxy)války na Ukrajině. Ale cenzoři si teď došlápli i na něj.

Cituji: "Protože se od roku 2018 jedná už o 29. porušení Kodexu blogera, vyřazujeme Váš blog z hlavní strany jako celek, a to čistě proto, abyste mohl zálohovat všechny své texty. 07. 09. 2023 bude Váš blog zcela deaktivován."

Přečtěte si, o čem psal než to spadne do jámy paměťové:

Nadutci z Prahy chtěju poplatky za vjezd - tak jim to vratime, ni

Dobře placeni magoři na minysterstvu počitaju, kolik boruvek si babka nese z lesa

Německo se za invazi neomluvilo? Ni, to su dezinformace. Alles ist in ordnung

Zdroj: https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=805891

Klasifikace: politika,polit.korekt,kultura Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 5

 Přibývá dětí, které komunikují jen pomocí gest a zvuků

4.9.23

Česká republika:

Logopedka Sofie Ritterová mluví o tom, že přibývá dětí s dysfázií, což je specifická vývojová porucha jazyka. „Je to složitý problém, neboť stále nevíme, jak přesně vzniká. V praxi mají děti s dysfázií problém s pochopením řeči i jejím užíváním,“ upřesňuje.

Na pracovním stole v českobudějovické ordinaci Sofie Ritterové jsou rozložené obrázkové kartičky, zvukové pexeso a vkládačky – pomůcky, které logopedce pomáhají diagnostikovat řečové problémy a najít správný postup pro jejich odstranění.

„Při komunikaci zapojujeme veškeré smysly, musíme je proto patřičně procvičit. Když mi někdo řekne, že logopedie je o správné výslovnosti ‚r‘ a opakování ‚tdtd‘, naskakuje mi husí kůže,“ říká logopedka.

Zkracuje se doba, kdy udrží pozornost, zhoršuje se paměť i schopnost pochopení souvislostí. Neurologové varovně zvedají prst, protože lidstvo pomalu hloupne.

Zdroj: https://www.idnes.cz/ceske-budejovice/zpravy/sofie-ritterova...

Klasifikace: veda,zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 12

 Organizace spojených národů nařídila bankám po celém světě, aby vytvořily digitální ID jako povinné pro všechny zákazníky

4.9.23

Neurčeno:

Organizace spojených národů (OSN) nařídila bankám po celém světě, aby začaly vydávat povinná digitální ID všem zákazníkům a odmítaly službu komukoli, koho tato globalistická organizace považuje za „neposlušného“ nebo je na černé listině.

Plán je nastíněn ve třech nových politických sděleních OSN s názvem „Globální digitální kompakt, reformy mezinárodní finanční architektury a budoucnost správy prostoru“.

Cílem pokynů je prosadit „vizi budoucnosti“ generálního tajemníka OSN Antonia Guterrese a plán Klause Schwabse na „Velký reset“ do roku 2030.

Zdroj: https://www.vipnoviny.cz/organizace-spojenych-narodu-naridil...

Klasifikace: politika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 20 milionů lidí celosvětově zabito vakcínami proti Covidu a 2,2 miliardy vážně zraněno

4.9.23

Neurčeno:

Alex Jones rozebírá video od Dr. Rogera Hodkinsona, které vysvětluje, jak Covid vakcíny zabily 20 milionů lidí na celém světě.

Tato čísla jsou nejlepšími odhady s využitím vládních dat. Anthony Fauci, Bill Gates, Ralph Baric, Tedros a další vytvořili pandemii, která infikovala svět.

Nejprve vytvořili podvodnou pandemii záměrným vypuštěním Covidu-19, který vyvinuli ve Spojených státech v Baricově The University of North Carolina v Chapel Hil. Vyvinuli to Baric a jeho tým, který Anthony Fauci financoval.

Pak použili podvodný PCR test k vytvoření nadměrného počtu případů. Poté zablokovali bezpečnou účinnou léčbu, jako je Ivermectin, aby získali schválení Asociace evropských univerzit (EUA) pro Covid vakcíny.

Truth Justice pak dále zveřejnil na platformě X rozsáhlý seznam všech jedinců a institucí, které bude čekat soudní tribunál za porušení článku 6 (Genocida) a článku 7 (Zločiny proti lidskosti) podle Mezinárodního trestního zákoníku.

Zdroj: https://www.vipnoviny.cz/nejnovejsi-zpravy-20-milionu-lidi-c...

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Allan Dulles - Část projevu před Kongresem USA v roce 1945

3.9.23

USA:

Zdroj: https://rumble.com/v3eh44x-allan-dulles-st-projevu-ped-kogre...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 Tucker Carlson - Bidenova administrativa raději rozpoutá válku s Ruskem, než aby pustila Donalda Trumpa zpět do Bílého domu

3.9.23

USA:

Politicky musí vyvolat válečný stav, aby převzali úplnou moc. Všechno tomu nasvědčuje. Takže pokud máte obavy z toho, že se americký politický boj stane ještě nemilosrdnějším, než už je, měli byste se ještě více obávat toho, co se stane, až válka vypukne.

Jsme samozřejmě již ve válce s Ruskem. Financujeme jejich odpůrce. Takže jsme zapojeni do války proti Rusku. Ale mám na mysli otevřený boj s Ruskem, ve kterém otevřeně říkáme, že jsme s Ruskem ve válce. Myslím, že k tomu může snadno dojít.

______
Vložil jsem poslední dva odstavce, které vystihují podstatu dění liberálního Západu. 

Obávám se, že naše vláda přistoupí ke stejným krokům. Vše dle not us embassy.

Zdroj: https://cz24.news/moderator-tucker-carlson-varuje-ze-bidenov...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Čína se evropské ekologicko/ekonomické sebevraždě vysmívá - 243GW nových uhelných elektráren

3.9.23

Čína:

Čína má v současnosti schválené k výstavbě nebo ve výstavbě uhelné elektrárny o výkonu 243 gigawattů. Kromě elektráren, které jsou oficiálně v přípravě, byly podány žádosti na výstavbu dalších uhelných elektráren o výkonu 149 gigawattů.

Atmosféra celé Země je spojená a pokud vysoké emise vypouští jiná země tak se nic nezmění. Pouze Evropa zničí svůj dříve vyspělý průmysl a stane se na Číně a Rusku ekonomicky závislá bez ohledů na jakékoliv "líbivé" kecy politiků.

Zdroj: https://www.newstream.cz/zpravy-z-firem/cinsky-vysmech-ekolo...

Klasifikace: technika,ekologie Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 0

 Ve jménu „hodnot“ zlikvidují vše, co ještě funguje.

3.9.23

Česká republika:

POHLED IVANA HOFFMANA

Glorifikovaná „hodnotová“ politika obnáší v praxi znehodnocování rozumně fungujících politik, ať už ekonomických, sociálních, ekologických či kulturních.

Ve jménu „hodnot“ liberální demokraté bez náhrady likvidují i zbytky toho, co ještě ve společnosti normálně funguje, píše Ivan Hoffman.

Ti, kteří o sobě pyšně vykládají, že jsou progresivní tak ve skutečnosti přinášejí regres - tedy devastaci.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Ve-jmenu-hod...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

Káva pro Zvědavce

49

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc červenec přispělo 86 čtenářů částkou 17 056 korun, což je 49 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Americký Kongres tleská genocidě v Gaze26.07.24 19:18 USA 0

Zhasnutá budoucnost. Vláda potichu schvaluje zelený teror po česku. Zdraží úplně všechno.26.07.24 19:03 Česká republika 0

Izrael varuje Francii: Připravte se na další útok26.07.24 18:40 Francie 0

Otřes na burze. Padají akcie technologických gigantů. Neúspěch elektroaut dostihl výrobce26.07.24 08:38 Neurčeno 2

Fiala stále více posedlý municí pro Ukrajinu26.07.24 08:30 Česká republika 0

Washington: „Zatkněte válečného zločince“ promítané na fasádě hotelu, kde bydlí Benyamin Netanjahu25.07.24 21:53 USA 0

Zmatek ve Spojených státech vedl k tomu, že se žádný z nejvyšších vůdců dosud nesetkal s izraelským premiérem, který přijel do Washingtonu25.07.24 21:49 USA 0

Trump Zelenskému připomněl vítězství Ruska nad Hitlerem a Napoleonem.25.07.24 20:38 USA 0

V německých městech razantně narostl počet loupežných přepadení25.07.24 17:50 Německo 3

Ukrajině byly odpojeny dodávky elektřiny v reakci na zastavení tranzitu ropy Lukoil25.07.24 17:27 Ukrajina 0

Oni to věděli a přesto...25.07.24 06:21 USA 2

Výměna obyvatel probíhá na plné obrátky 25.07.24 06:10 Německo 0

Databáze majetku. Co se za tím skrývá? 25.07.24 06:01 Evropská unie 0

Digitalizace nefunguje, úředníci hrozí stávkou 25.07.24 04:28 Česká republika 0

Nord Stream: vyšetřování útoku zůstává tajné24.07.24 18:07 Německo 1

„Nechceme zemřít“ - ukrajinští muži hromadně utíkají před mobilizací do Moldavska (VIDEO)24.07.24 17:45 Moldova 0

27 zemí EU bude jednat o „časově neomezené imobilizaci“ ruských aktiv24.07.24 17:40 Evropská unie 1

USA chtějí v Arménii otevřít jižní front proti Rusku24.07.24 12:37 Neurčeno 0

Zfalšovaný průzkum, který šíří i maistream, má za cíl vyvolat dojem, že Harrisová vede24.07.24 09:24 USA 1

Planeta je stále zelenější a zelenější... pouště ustupují24.07.24 09:09 Neurčeno 0

Měnové kurzy

USD
23,35 Kč
Euro
25,35 Kč
Libra
30,06 Kč
Kanadský dolar
16,87 Kč
Australský dolar
15,30 Kč
Švýcarský frank
26,43 Kč
100 japonských jenů
15,19 Kč
Čínský juan
3,22 Kč
Polský zloty
5,93 Kč
100 maď. forintů
6,48 Kč
Ukrajinská hřivna
0,57 Kč
100 rublů
27,12 Kč
1 unce (31,1g) zlata
55 681,38 Kč
1 unce stříbra
649,30 Kč
Bitcoin
1 577 267,93 Kč

Poslední aktualizace: 26.7.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 45 581 888