Ve zkratce

Stránka:

 Izraelská armáda si pro svou brutální válku v Gaze najala zahraniční žoldáky.

9.11.23

Izrael:

Španělský deník El Mundo přinesl rozhovor s Pedrem Díazem Floresem, známým španělským žoldnéřem, který uvedl, že "mnoho" skupin žoldnéřů se přidalo k izraelské armádě, která jim "velmi dobře platí".

"Přišel jsem kvůli ekonomice, kvůli penězům. Platí velmi dobře, nabízejí dobré vybavení a práce je klidná. Je to 3 900 eur týdně, nepočítaje v to další doplňkové mise," vysvětlil své důvody, proč vstoupil do izraelských sil.

Pedro Diaz Flores již bojoval po boku neonacistických skupin na Ukrajině poté, co Rusko loni zahájilo speciální vojenskou operaci v oblasti Donbasu.

"Poskytujeme pouze bezpečnostní podporu ozbrojeným konvojům nebo jednotkám izraelských ozbrojených sil v pásmu Gazy. Nebojujeme přímo proti Hamásu a nepodílíme se na útočných operacích," řekl.

Dodal: "Máme na starosti bezpečnost kontrolních stanovišť a kontrolu přístupu na hranice Gazy a Jordánska. Je zde mnoho PMC [soukromých vojenských společností] a ty se o práci dělí. Tradičně střežily hraniční terminály mezi Eliatem a Akabou," dodal.

Zdroj: https://french.presstv.ir/Detail/2023/11/07/714181/Gaza---l%...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Přemlouvat Lidl, aby zlevnil máslo, fakt není Péťo cesta

7.11.23

Česká republika:

No bravo pane premiére, to je skutečně objevné. Dokonce jste to objevil už po dvou letech vládnutí, a zhruba v polovině svého života.

Vítejte zpátky na planetu Zemi. Představte si, že v Polsku, kam jezdí nakupovat váš prezident Pavel, to je ještě levnější. Dokonce nás k podobnému spotřebitelskému chování nabádal váš poradce. Ale chápu, že pro vás je to Německo s kámošem Posseltem taková větší srdcovka.

Chápete, jak je to trapný, že to zjišťujete až teď, a ještě si na tom chcete nahonit píárové body za porozumění a soucit s běžným prostým lidem? Jak moc tím ukazujete, že vůbec netušíte, která bije, že ty řečičky o volném trhu a výhodách naší „spolupráce“ s Německem jsou jen kecy?

Řešíte důsledek něčeho, co je od počátku špatně. Asi jako když si chcete zalepit píchlý kolo na cestě, která je plná hřebíků. Je to zbytečný, je to drahý, a je to na nic. Dokud budeme součástí tohohle unijního systému, a nebudeme si chránit svůj trh a svoje ekonomické a energetické zájmy bez ohledu na to, co po nás kdo chce, bude to pořád stejný. Stejně špatný.

Zdroj: https://pravyprostor.net/?p=168297

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 The Intel Drop: Lov na děti. Nadace Oleny Zelenské zapojená do programů obchodování s dětmi

7.11.23

Ukrajina:

Robertu Schmidtovi se podařilo zjistit, že charitativní nadace Oleny Zelenské posílá osiřelé děti na Západ pod rouškou ušlechtilého poslání zachránit nezletilé před vojenským konfliktem.

Složité vyšetřování odhalilo, že pod záminkou evakuačních aktivit byly z Ukrajiny odvezeny desítky dětí, z nichž mnohé skončily v pedofilních sítích.

Podle senzačního přiznání zaměstnance nadace, nezisková organizace Zelenské systematicky převáděla děti pedofilům ve Francii, Spojeném království a Německu!

Zdroj: https://www.pokec24.cz/politika/the-intel-drop-lov-na-deti-n...

Klasifikace: krimi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Výbušný dokument o vyvlastňování zemědělců nejen v Holandsku

7.11.23

Evropská unie:

Jak již asi před rokem rozhodla holandská vláda, bude postupně vyvlastněna zhruba polovina zemědělských podniků v zemi.

Tisíce farmářů již dostaly vyrozumění o výkupu jejich farem.

V podstatě jde o akt, který je sice prezentován jako dobrovolný, nicméně zemědělcům je vyhrožováno tím, že v případě, že neprodají hned, později za své mnohdy po mnoho generací držené farmy nedostanou téměř nic.

Nakonec je totiž budou nuceni opustit, aby byly splněny cíle Agendy 2030.

Jejich farmy často přežily dvě světové války, různé krize, ale fašistickou EU, od které tato nařízení pochází, již nepřežijí.

Zákon  byl schválen europarlamentem i pro ostatní země EU, je tedy jen otázka relativně krátkého času, než dojde i na ostatní zemědělce napříč EU.

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2023/11/dusik-2000-vybusny-do...

Klasifikace: politika,ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Opětovné spuštění systému HAARP způsobilo barevnou záři, která byla vidět téměř na celé severní polokouli (video)

7.11.23

USA:

Polární fenomén, který je specifický pro dva magnetické póly Země, Arktidu a Antarktidu, byl pozorován na 45. rovnoběžce a níže, mimo jiné i na Balkáně.

A nyní je původ tohoto údajně přírodního úkazu celkem jasný:

„Výzkumný program HAARP povede od 4. do 7. listopadu výzkumnou kampaň zaměřenou na studium umělé záře vzduchu a vln s velmi nízkou/extrémně nízkou frekvencí (VLF/ELF).

Hlavním cílem této výzkumné kampaně je lépe porozumět mechanismům v ionosféře, které generují optické emise, a prozkoumat, zda určité typy vln v ionosféře mohou zesílit vlny VLF/ELF. Další experimenty se pokusí zjistit, zda družice mohou využít plazmové vlny v ionosféře k detekci a zabránění srážkám. 

High-frequency Active Auroral Research Program (HAARP) je vědecký program zaměřený na studium vlastností a chování ionosféry.“

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2023/11/opetovne-spusteni-sys...

Klasifikace: veda Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Evropa dovezla z Ruska „kritické“ kovy v hodnotě více než 13 miliard eur

6.11.23

Evropská unie:

Od ruské invaze na Ukrajinu v únoru 2022 přijalo 27 zemí EU 11 balíčků sankcí, které se zaměřují na suroviny včetně ropy, uhlí, oceli a dřeva. Nerostné suroviny, které EU považuje za „kritické“ suroviny – celkem 34 – však stále volně proudí z Ruska do Evropy v obrovském množství a poskytují klíčové finanční prostředky státním podnikům a firmám vlastněným oligarchy.

Zatímco někteří západní spojenci se zaměřili na ruský těžební sektor – Velká Británie nedávno zakázala ruskou měď, hliník a nikl – EU pokračuje v dovozu. Airbus a další evropské společnosti více než rok po invazi stále nakupují titan, nikl a další komodity od firem blízkých Kremlu.

Od března 2022 do července letošního roku dovezla Evropa z Ruska kritické suroviny v hodnotě 13,7 miliard eur, vyplývá z údajů Eurostatu a Společného výzkumného střediska EU. Podle interní zprávy obchodní organizace Eurometaux, kterou Investigate Europe viděl, se Evropa na začátku války spoléhala na ruské výrobce niklu (podíl činil 30 %), oxidu hlinitého (35 %) a hliníku (15 %). Na Rusko připadalo 41 % světové produkce palladia a až 25 % produkce vanadu.

„Proč nejsou kritické suroviny zakázány? Protože jsou kritické, že ano. Buďme upřímní,“ řekl na zářijové konferenci zvláštní vyslanec EU pro sankce David O’Sullivan.

Zdroj: https://casopisargument.cz/?p=53501

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Jak probíhala v EU jednání ke smlouvám, které povedou k totální ztrátě suverenity a vytvoření jednoho superstátu

6.11.23

Evropská unie:

Za dva týdny se má hlasovat k návrhům, které jednotlivým evropským zemím již s konečnou platností odeberou poslední zbytky suverenity, včetně práva veta.

O všem tedy bude rozhodovat Německo s Francií, zatímco zbytek zemí bude mít povinnost se podřídit. Tyto snahy o vytvoření superstátu byly patrné dlouhodobě, vlastně už od prvotních pokusů o zřízení Ústavy EU až po neméně ničivou Lisabonskou smlouvu, která byla jen náhradou této Ústavy.

Hlasování v plénu je plánováno na 22. listopadu a formálně zahájí proceduru změny stávajících smluv.

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2023/11/sokujici-informace-o-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 4

 Mládež k volbám i těm korespondenčním

6.11.23

Česká republika:

Vládní poslanci chtějí znovu řešit zavedení korespondenční volby, která by podle nich měla usnadnit hlasování lidem v zahraničí. Opozice je ve varu a řada odborníků před tímto krokem varuje.

Komunální volby určují, kdo bude čtyři roky řídit obec. Tito politici jsou lidem nejblíže, a i proto by podle hnutí STAN měli mít možnost vybírat už šestnáctiletí voliči.

„Přeci jen dnešní mladá generace na rozdíl od té předchozí dokáže jinak pracovat s informacemi, a prostě měli bychom jim dát šanci,“ prohlásil Lukáš Vlček z hnutí STAN.

A zvýšit by se podle hnutí mohla i volební účast. Vloni k urnám přišlo přes 46 procent voličů. Koaliční politici se debatě nebrání, ale připomínají, že prioritou je zavedení korespondenční volby pro lidi v zahraničí. Návrh už měsíce leží ve sněmovně.

Předseda poslanců TOP 09 Jan Jakob pevně věří, že se k němu poslanci dostanou zkraje příštího roku a že jsou připraveni pro korespondenční volbu trávit ve sněmovně i noc.

Zdroj: https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/nactileti-k-volba...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Izrael vyrábí více teroristů než jich zabíjí

5.11.23

Izrael:

I v našem mainstreamu píší, že vraždění civilního obyvatelstva Palestiny sice nějaké teroristy z Hamásu zničí, ale nesmírným utrpením civilistů se k nim přidají další.

Bojovník Hamásu má svůj plat jistý a je daleko více zabezpečen než běžný civilista. Dokud se toto nezmění, tak z civilistů budou vyrábět jen další bojovníky. A v Hamásu už jim mozek při modlitbách vymyjí tou správnou ideologií.

A největší paradox na tom je, že Evropa bere plyn od Kataru namísto Ruska a Katar sponzoruje Hamás. Takže tohle teď sponzorujeme díky sankcím na Rusko my všichni.

Zdroj: https://cnn.iprima.cz/izrael-vyrabi-vice-teroristu-nez-jich-...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 1

 V OSN se opět objevila rezoluce odsuzující glorifikaci nacismu, všechny státy EU hlasovaly proti.

5.11.23

Neurčeno:

Tato rezoluce je předkládána pravidelně, většinou 1x ročně. Již před rokem hlasoval kolektivní Západ proti této rezoluci, čímž dal najevo, že s glorifikací a propagací nacismu souhlasí.

Do roku 2021 hlasovaly tradičně proti pouze USA a Ukrajina, zatímco země EU se většinou zdržely.

Název rezoluce, ke které se v pátek 3. listopadu hlasovalo, zní následovně:

„Boj proti glorifikaci nacismu, neonacismu a dalším praktikám, které přispívají k podněcování současných forem rasismu, rasové diskriminace, xenofobie a související nesnášenlivosti.“

Usnesení bylo přijato 112 hlasy pro, 50 proti a 14 se zdrželo hlasování (tabulka).

 

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2023/11/v-osn-se-opet-objevil...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Vyšetřovací komise k impeachmentu Joea Bidena odhalila, že prezident skrze svoji rodinu a příbuzné pral špinavé peníze!

3.11.23

USA:

V americkém kongresu se začalo naplno prát špinavé prádlo a v uplynulých hodinách členové vyšetřovací komise předložili své nálezy. 

Prezident Joe Biden totiž podle zjištění inkasoval několik šeků, které byly kryty penězi pocházejícími od čínské komunistické strany a od firmy CEFC, která fungovala jako investiční firma pro Komunistickou stranu Číny.

Komise zjistila, že Joe Biden přijal dva šeky na 200 000 USD a poté na dalších 40 000 USD prostřednictvím řetězce firem, které měly zakrýt původ peněz, tedy jinými slovy mělo dojít k jejich vyprání.

Jedná se o první várku objevených plateb z více než několika desítek tisíc transakcí, kterými se teď vyšetřovací komise postupně probírá.

Zdroj: https://cz24.news/vysetrovaci-komise-k-impeachmentu-joea-bid...

Klasifikace: politika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Jak moc musíte být mimo, abyste lhali jako náš premiér.

2.11.23

Česká republika:

Oni dál likvidují náš průmysl, roztočí kola inflace tak, že vám z úspor zbudou jen papírky, a ještě nás odrbou na zvýšení daní. Já se vůbec nedivím, že se ten člověk tak potí, protože udělat tohle vlastní zemi se u nás asi ještě nikomu nepovedlo.

Takže, pane premiére, jak můžete říct, že se elektřina zdraží jen málo? To jste fakt tak mimo? To vám to Síkela blbě řekl, nebo prostě už máte svůj vlastní paralelní svět se vším všudy?

Pokud úmyslně lžete, už tam dávno nemáte být. Pokud už nemáte šajna ani o tom, o čem vlastně lžete, je to mnohem horší, a měl by vás někdo zastavit. Sorry jako.

Zdroj: https://web.litterate.cz/jak-moc-musite-byt-mimo-abyste-lhal...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Ing Petr Blahynka - ZMĚNA SYSTÉMU

1.11.23

Česká republika:

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=5aWtxrXzgNU

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Bojová vozidla dražší o další miliardy

1.11.23

Česká republika:

V květnu letošního roku vláda Petra Fialy schválila nákup 246 kusů švédských bojových vozidel pěchoty CV90 pro Armádu České republiky.

Jednou z hlavních priorit při vyjednávání bylo udržet původní cenu z tendru. Ministryně obrany Jana Černochová tvrdila, že se to podařilo. Nyní se ukazuje, že to není pravda.

Celkem jde o více než 70 miliard korun. Rozdíl více než deset miliard udělala nově domluvená inflační doložka, kvůli které bude možná muset Česká republika zaplatit nikoli 59, ale právě 70 miliard korun.

Inflační položka přitom nespadá do částky původní smlouvy.

P.S. - kšefty jako Brno. Heslo 5demolice - Po nás potopa.

Zdroj: https://www.denik.cz/veda-a-technika/armada-cr-nakup-bojovyc...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Ministerstvo vnitra zveřejnilo výzvu

31.10.23

Česká republika:

Zdroj: https://www.ac24.cz/zpravy-z-domova/ministerstvo-vnitra-zver...

Klasifikace: kuriozity,politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 6

 Regulovaná část ceny elektřiny má vzrůst o 70 procent!

31.10.23

Česká republika:

Elektřina by domácnostem mohla od příštího roku citelně zdražit. Energetický regulační úřad (ERÚ) navrhuje pro příští rok nárůst regulované části ceny elektřiny pro domácnosti o 71 procent.

Cena za jednu megawatthodinu (MWh) by tak vzrostla o více než 1400 Kč s DPH, zjistily Novinky. U plynu by zvýšení regulované části ceny mělo být nižší. O návrhu nyní bude ERÚ jednat s oborovými svazy, do konce listopadu tak může ještě projít úpravami.

Pokud návrh ERÚ už neprojde žádnými změnami, tak domácnost s průměrnou spotřebou 3 MWh si ročně připlatí přes 4200 Kč.

 

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-zadne-male-zvyseni-r...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Rozdělíme se s Lichtenštejny, zní z vlády.

31.10.23

Česká republika:

Skončí po dlouhých letech bezpočet soudních sporů lichtenštejnské vládnoucí rodiny proti České republice o vrácení jejich bývalých majetků? Knížecí nadace nabídla českému státu smír a převedení vlastnických práv z našeho státu do společného fondu.

Znovu se otevírají otázky, zda byl, či nebyl jejich majetek převážně na jižní Moravě na základě Benešových dekretů zabaven oprávněně. Před lety se objevily důkazy o obchodech s nacisty a nucenými pracemi židovských vězňů z koncentráků na jejich pozemcích.

_____
Prolomení Benešových dekretů na obzoru?

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/-U-soudu-neuspe...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 11

 M. Bednářová: Došlápnout si mohou na každého z nás. Učitelé si ze strachu nahrávají výuku

30.10.23

Česká republika:

Případ bývalé učitelky Martiny Bednářové se vrací k prvoinstančnímu soudu, protože bylo vyhověno státnímu zástupci, který se odvolal. Bednářová o svém případu promluvila v pořadu Aby bylo jasno. Upozornila například, jak absurdně vykládají státní zástupci její slova, tedy že snaha, aby děti hledaly informace z různých zdrojů, je najednou zpochybňování válečných zločinů. A promluvila také o tom, jakou atmosféru nahrávání učitelů přináší. A jak jsou dětem „vymývány mozky“.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Kolegyne-uz-s...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2

 Šokující informace ze smluv mezi Pfizerem a EU jen potvrzují, že jde o největší skandál v dějinách medicíny

30.10.23

Evropská unie:

Smlouvy popírají, že jsou tyto genové injekce bezpečné a účinné. Naopak, potvrzují, že nikdo netuší (ani sám výrobce), zda tomu tak vůbec bude, stejně jako se neví, jaké budou vedlejší účinky.

A nejen to, nyní se dokonce podařilo zjistit, že smlouvy byly podepsány dřív, než injekce schválila EMA. Tím EU automaticky udělala z občanů pokusné subjekty.

O to spíš lze jen stěží uvěřit, že by si tyto experimentální injekce aplikoval kterýkoli z hlavounů v EU nebo vládní politik. Ti byli totiž se zněním smluv seznámeni.

Odborný asistent a lékař Hannes Strasser, který smlouvy velmi podrobně zkoumal, píše v článku pro rakouský kanál AUF1, že je již dlouho známo, že vakcíny byly testovány a schváleny příliš rychle a příliš ukvapeně.

Evropská komise a vlády znovu a znovu odmítaly smlouvy zveřejnit. Nyní je jasné proč: podpisem smluv si Komise a členské státy zahrávaly s životy téměř 500 milionů občanů.

Politici reprezentovaní Evropskou komisí a farmaceutický průmysl podepsali nákupní smlouvy týdny před schválením takzvané vakcíny. Následně Brusel vyvinul velký tlak na EMA, aby vakcínu schválila.

P.S. - nutno přečíst celý článek

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2023/10/dalsi-sokujici-inform...

Klasifikace: politika,zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

Káva pro Zvědavce

49

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc červenec přispělo 86 čtenářů částkou 17 056 korun, což je 49 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

V Praze demonstrovali Ukrajinci27.07.24 08:10 Česká republika 0

Policejní psychopat v USA a velmi hloupá žena - výsledek vražda27.07.24 08:03 USA 0

Dotace z EU. Podivná investice Fialy27.07.24 07:58 Česká republika 0

Pár faktů o arménsko - amerických cvičeních (foto)27.07.24 06:06 Neurčeno 0

Americký Kongres tleská genocidě v Gaze26.07.24 19:18 USA 0

Zhasnutá budoucnost. Vláda potichu schvaluje zelený teror po česku. Zdraží úplně všechno.26.07.24 19:03 Česká republika 0

Izrael varuje Francii: Připravte se na další útok26.07.24 18:40 Francie 1

Otřes na burze. Padají akcie technologických gigantů. Neúspěch elektroaut dostihl výrobce26.07.24 08:38 Neurčeno 2

Fiala stále více posedlý municí pro Ukrajinu26.07.24 08:30 Česká republika 0

Washington: „Zatkněte válečného zločince“ promítané na fasádě hotelu, kde bydlí Benyamin Netanjahu25.07.24 21:53 USA 0

Zmatek ve Spojených státech vedl k tomu, že se žádný z nejvyšších vůdců dosud nesetkal s izraelským premiérem, který přijel do Washingtonu25.07.24 21:49 USA 0

Trump Zelenskému připomněl vítězství Ruska nad Hitlerem a Napoleonem.25.07.24 20:38 USA 0

V německých městech razantně narostl počet loupežných přepadení25.07.24 17:50 Německo 3

Ukrajině byly odpojeny dodávky elektřiny v reakci na zastavení tranzitu ropy Lukoil25.07.24 17:27 Ukrajina 0

Oni to věděli a přesto...25.07.24 06:21 USA 2

Výměna obyvatel probíhá na plné obrátky 25.07.24 06:10 Německo 0

Databáze majetku. Co se za tím skrývá? 25.07.24 06:01 Evropská unie 0

Digitalizace nefunguje, úředníci hrozí stávkou 25.07.24 04:28 Česká republika 0

Nord Stream: vyšetřování útoku zůstává tajné24.07.24 18:07 Německo 1

„Nechceme zemřít“ - ukrajinští muži hromadně utíkají před mobilizací do Moldavska (VIDEO)24.07.24 17:45 Moldova 0

Měnové kurzy

USD
23,35 Kč
Euro
25,35 Kč
Libra
30,06 Kč
Kanadský dolar
16,87 Kč
Australský dolar
15,30 Kč
Švýcarský frank
26,43 Kč
100 japonských jenů
15,19 Kč
Čínský juan
3,22 Kč
Polský zloty
5,93 Kč
100 maď. forintů
6,48 Kč
Ukrajinská hřivna
0,57 Kč
100 rublů
27,12 Kč
1 unce (31,1g) zlata
55 681,38 Kč
1 unce stříbra
649,30 Kč
Bitcoin
1 577 267,93 Kč

Poslední aktualizace: 26.7.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 45 583 460