Ve zkratce

Stránka:

 Simona Postlerová o očkování

20.5.24

Česká republika:

Zdroj: https://rumble.com/v4ud3tf-simona-postlerov-o-okovn.html

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 6 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Fiala: Návrh vydat zatykač na izraelskou vládu společně s lídry Hamásu je děsivý

20.5.24

Česká republika:

Návrh hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) vydat zatykač na představitele izraelské demokraticky zvolené vlády spolu s vůdci islámské teroristické organizace Hamás je děsivý a zcela nepřijatelný. Na síti X to dnes uvedl premiér Petr Fiala (ODS).

P.S. - je děsivé, že Fiala ignoruje tisíce zabitých Palestinců rukama Izraelské okupační armády a je zcela nepřijatelné, že dosud neuznal genocidu Palestinců. 

Zdroj: https://echo24.cz/a/HFcRe/zpravy-petr-fiala-hamas-mezinarodn...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 8

 Evropská komise zamítla Wildersův plán na vystoupení z migračního paktu EU

20.5.24

Nizozemsko:

Ani případná změna vlády nemůže diktaturu EU zmírnit, ukazuje i aktuální příklad Holandska. Nyní dochází konečně k výměně Rutteho vlády za vládu jinou, ve které sice nebude Wilders premiérem, ale bude mít celkem silné slovo, neboť jeho strana drtivě vyhrála volby.

Evropská komise se postavila proti plánům nové nizozemské koaliční vlády na odstoupení od migračního paktu EU.

Lídr Strany pro svobodu (PVV) Geert Wilders, největší strana v nizozemském parlamentu, ve čtvrtek v Haagu oznámil, že nová pravicová vláda, na které se dohodli čtyři koaliční partneři, se bude snažit osvobodit zemi ze sevření Bruselu v otázkách týkajících se azylu a migrace.

P.S. - hřeje mě u srdce, že díky velkému to politiku Rakušanovi, budeme touto migrační vlnou ušetřeni. Aleluja

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2024/05/evropska-komise-zamit...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 (P)rezident Pavel opět tlačí na euro

20.5.24

Česká republika:

Česko by mělo přijmout euro. „Jiná budoucnost se nám stejně nejspíš nerýsuje,“ vyzval prezident Petr Pavel.

Dokud Česko nepřijme euro, zůstane při jednáních s členskými zeměmi eurozóny za zavřenými dveřmi a rozhodnutím bude čelit jen zprostředkovaně. Na konferenci reVize Česka 2024, kterou pořádají Druhá ekonomická transformace a Hospodářské noviny, vyzval prezident Petr Pavel k přijetí evropské měny.

„Veškeré argumenty odborníků, ať už zastánců, nebo odpůrců eura, se v debatách nakonec negují. Rozhodnutí o přijetí eura ale nakonec není technickým a ekonomickým rozhodnutím, ale politickým,“ uvedl prezident Petr Pavel.

P.S. - rezident dostal noty z eu hned je sděluje svým poddaným.

Hmmm debaty.....a oni nějaké otevřené jsou? Na mainstreamu je pouze jeden názor i když v debatě vystupuje více "odborníků nebo li expertů".  € je naše spása.....a  proč?  Protože s digitální korunou se v blízké budoucnosti nepočítá. Vše pod kontrolou eu sojuza, von lejno a lokajů globalistu. Jako vždy - O nás bez nás  ((.

Držet krok a hubu. My to s vámi myslíme dobře (to jsme zaznamenali během kovid-fašismu).

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-prezide...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Vymazání dat historie Cintuly

20.5.24

Slovensko:

Verzi potvrzuje zcela jasně a nezpochybnitelně vymazání dat historie Cintuly na Facebooku a jeho mobilu, aby se nepřišlo na kontakty Cintuly a s loutkovodiči ! Kdo jiný mohl 2 hodiny po atentátu dálkově smazat obsahy historie na Facebooku a jeho mobilu, protože prokaztelně to nebyla jeho žena a ani on sám ! Musel to být někdo s pravomocí tak rychle zasáhnout u operátora Facebooku a mobilního operátora a to nemůže a nesmí být obyčejný Honza! Takže zasahovala, logicky, tajná služba nějakého státu s jasnými pravomocemi to zařídit pod sankcemi pro Facebook a mobilního operátora !

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nahoda-Sotva-s...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a vj66

Komentářů: 1

 Orbán vidí souvislost mezi útokem na Fica a přípravami na válku

19.5.24

Maďarsko:

Střelba na Slovensku "se shodovala s dalšími událostmi, které naznačují přípravu na válku", řekl Orbán v ranním vysílání rozhlasové stanice Kossuth Radio. Zmínil nedávnou návštěvu amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena v Kyjevě, plány USA získat v příštích pěti letech 100 miliard dolarů na pomoc Ukrajině a debaty o vyslání západních vojsk do bývalé sovětské republiky. "Mám z toho strach," řekl.

Podle Orbána plánuje generální tajemník NATO Jens Stoltenberg navštívit Maďarsko před volbami do Evropského parlamentu, které se mají konat 6. až 9. června, a pokusit se přesvědčit Budapešť, aby svůj postoj přehodnotila. "Hlavní světoví hráči se snaží zatáhnout Maďarsko do války", jak se to již několikrát v historii stalo, ale nyní se tak nestane, prohlásil sebevědomě maďarský premiér.

"Prodlužování válečných akcí [na Ukrajině] by znamenalo pokračující utrpení, protože konflikt lze vyřešit pouze u jednacího stolu, nikoliv na bitevním poli. O to jde před volbami do Evropského parlamentu a takový je i náš dnešní postoj," prohlásil.

"To znamená, že musíme zdvojnásobit naše úsilí a moje práce v Bruselu, kde musím diskutovat s politiky z válečného tábora, je stále obtížnější," uzavřel Orbán.

Zdroj: https://histoireetsociete.com/2024/05/18/orban-voit-un-lien-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Ivan Vyskočil - „Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“

19.5.24

Česká republika:

„Atentát na slovenského premiéra. Šokující zpráva! Média podsouvají. A naši vládní představitelé? I přes současné účastné řeči mají velkou hroudu másla na hlavě,“ komentuje herec a člen Klubu 2019 Ivan Vyskočil tragédii, která se ve středu odehrála na Slovensku.

Nešetří premiéra Fialu ani ministryni Černochovou a připomíná tabulku s nápisem „Slovákům a dezolé vstup zakázán“! Dostal se i ke svým kolegům. Zmínil herce Matáska a dotaz položil Magdě Vášáryové. Na konci je vzkaz pro Roberta Fica.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Magdo-Vasaryo...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 V Peru prohlásili všechny trans osoby za duševně nemocné

19.5.24

Peru:

Trans, nebinární a intersexuální lidé v Peru jsou nyní na základě nařízení ministerstva zdravotnictví klasifikováni jako „duševně nemocní“. Ministerstvo zdravotnictví země po vyhlášení vyhlášky údajně prohlásilo, že je to jediný způsob, jak může „zaručit plné pokrytí lékařské péče v oblasti duševního zdraví“.

Dle doporučení by lidé neměli být podrobováni tzv. konverzním terapiím a bylo poukázáno na usnesení z roku 2021, které chrání před praktikami konverzní terapie.

______
Takhle by to mělo být v každé zdravé společnosti. Mimochodem ještě nedávno byla podle WHO i homosexualita vedena jako onemocnění.

Zdroj: https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/peru-po-vladnim-narizeni...

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 1

 Většina zahraničních firem stále podniká v Rusku. Stáhlo se jen 9,5 % podniků

19.5.24

Rusko:

Navzdory sankcím a silnému politickému tlaku pokračuje většina zahraničních společností ve svém podnikání v Rusku.

Od zahájení ruské invaze na Ukrajinu se z Ruska zcela stáhlo jen 9,5 procenta zahraničních podniků. Zhruba třetina zahraničních firem své aktivity v Rusku omezila.

Vyplývá to podle agentury APA ze studie Vídeňského institutu pro mezinárodní ekonomická srovnání (WIIW).

Zdroj: https://echo24.cz/a/HsaVi/zpravy-ekonomika-vetsina-zahranicn...

Klasifikace: ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Slavná ukrajinská armáda je z větší části kompletně závislá na drogách

17.5.24

Ukrajina:
[...]

Vojáci OSU provádějí proti ruské armádě sebevražedné útoky. Takové útoky mohou dělat jen osoby ovlivněné drogami. Zajatí ozbrojenci nejednou přiznali, že je jejich velení pravidelně zásobovalo drogami. Proto má OSU tak velké ztráty.

Zdrogovaní vojáci mohou na začátku podávat nadlidské výkony, třeba bojovat 3 dny a 3 noci v kuse. Ale pak si drogy vyberou svoji daň.

Ukrajinu v současné době ovládají drogové kartely a porážka Ruskem by jim činnost a výnosné kšefty ukončila.

Zdroj: https://cz24.news/rusko-je-ve-valce-s-armadou-drogove-zavisl...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 13

 Ruský soud zabavil majetek UniCredit

17.5.24

Rusko:

Soud v Petrohradě nařídil zabavit majetek italské bankovní skupiny UniCredit za 463 milionů eur (11,4 miliardy Kč). Týká se to sporu s ruským plynárenským gigantem Gazpromem. Ten měl naplánovaný společný projekt s německou firmou Linde, z něhož kvůli sankcím sešlo. Financovat ho měla právě UniCredit.

Reuters připomíná, že UniCredit poskytla bankovní záruky na společný projekt Gazpromu a německé společnosti Linde, který se neuskutečnil kvůli sankcím zavedeným na Rusko v souvislosti s jeho invazí na Ukrajinu.

Ruské úřady nezaťaly drápy do italského majetku poprvé: v dubnu například zkonfiskovaly majetek ruské části italské firmy Ariston Thermo Group, což vyvolalo protesty ze strany Říma. Společnost Ariston působila na ruském trhu od roku 1995, od roku 2005 ve městě Vsevoložsk u Petrohradu funguje její továrna na výrobu bojlerů a dalších ohřívačů vody, uvedl ruský list Kommersant.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-soud-zabavil...

Klasifikace: finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Turecko vydává ruskou ropu za svou a vyváží ji do EU

17.5.24

Turecko:

Turecko vydává ruskou ropu za svou vlastní a pak ji vyváží do EU, čímž pomáhá Moskvě obcházet hospodářské sankce, píše Politico.

Článek v americkém časopise nese název "Jak se Turecko stalo Putinovou zastávkou pro prodej maskovaného paliva do Evropské unie".

Tento systém přináší Rusku mnohamiliardové zisky, uvedl Politico. V období od února 2023 do února 2024 Turecko zvýšilo své nákupy z Ruska o 105 % oproti předchozím 12 měsícům.

Ve stejném období turecký vývoz pohonných hmot do EU vyskočil o 107 %.

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1715847385

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 A zase ti umělci

17.5.24

Česká republika:

Jana Marková se pozastavila nad některými reakcemi, které zaplavily sociální sítě a neskrývali "pobavení" z atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica.

Kupříkladu herec Národního divadla David Matásek sdílel obrázek v barvách strany SMER-SD, kde je napsáno "Pic ho." Jiní zase vtipkovali, že měl Fico s útočníkem vyjednávat o míru a objevily se i poznámky o "svini a vařící vodě". Herec Jiří Maryško také "zaperlil", když zveřejnil fotografii herce Františka Smolíka z filmu "Vyšší princip" zjevně odkazující ke slovům této postavy, že „vražda na tyranu není zločinem“. Marková pak vyslala umělcům a jim podobným ostrý vzkaz:

„A zase ti umělci. Teda ono nejen oni, ale při představě, že někdo takový jako David Matásek je herec Národního divadla, a tedy by měl mít alespoň nějaké základní morální hodnoty, se dokáže posmívat smrtelně zraněnému člověku jen proto, že nesdílí jeho pohled na svět, je mi na nic.

Dále článek....

Zdroj: https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/a-zase-ti-umelci-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Armáda chce více dat o lidech i firmách pro rychlejší případnou mobilizaci

16.5.24

Česká republika:

Armáda chystá digitální revoluci. Ze zákona má povinnost být připravena na mobilizaci obyvatelstva a techniky v případě válečné krize, ale k efektivnímu povolávání potřebných lidí nebo strojů jí dnes chybějí data.

Na generálním štábu proto vznikl tým, který buduje digitální propojení se všemi základními registry a informačními systémy.

P.S. - dskuse překvapivě pod článkem...

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/domaci-armada-chce-vice-dat-o-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 5

 Španělská vládní strana chce zablokovat dodávku zbraní mířících do Česka. Tvrdí, že skončí v Izraeli

16.5.24

Španělsko:

Španělská levicová aliance Sumar, která je součástí vládní koalice, chce zablokovat v přístavu nákladní loď Borkum, která převáží zbraně z Indie. Vládní uskupení tvrdí, že zbraně na palubě lodi nakonec dostane Izrael.

Podle španělského ministerstva dopravy to ale není pravda a vojenský náklad míří do České republiky, napsala dnes agentura Europa Press.

Loď by měla zakotvit v přístavu na jihu Španělska v příštích několika hodinách. ČTK se snaží získat vyjádření českého ministerstva obrany.

P.S. - podezřelé kšefty naší vlády. Proč opozice mlčí? 

______
Poznámka editora: Protože není žádná "opozice". Jedou v tom spolu.

Zdroj: https://echo24.cz/a/HfNWH/zpravy-svet-spanelska-vladni-stran...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Nové výpalné pro televizi a rozhlas

16.5.24

Česká republika:

Obyvatelé České republiky mají nově platit koncesionářské poplatky České televizi (ČT) a Českému rozhlasu (ČRo) i za své mobilní telefony či tablety.

Koncesionářské poplatky se navíc budou nadále zvyšovat a to aktuálně o 15 korun měsíčně v případě ČT a o 10 korun měsíčně u ČRo.

Zdroj: https://www.byznysnoviny.cz/2024/05/15/obyvatele-cr-budou-pl...

Klasifikace: finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Ochranka pri atentáte na Fica zlyhala, hovorí bezpečnostný expert Zábojník.“ (VIDEO)

16.5.24

Slovensko:

Hoci o možnom útoku na politikov hovoril premiér Robert Fico už pred mesiacom, bezpečnostné zložky atentátu na šéfa Smeru a premiéra Roberta Fica zabrániť nedokázali.

Osamelí vlci, ako bol strelec Juraj Cintula z Levíc, sú podľa bezpečnostného analytika a bývalého riaditeľa Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií Juraja Zábojníka niekedy horší ako celá žoldnierska skupina.

Zásah ochranky po atentáte v Handlovej nebol podľa neho odborný, o čom svedčí aj to, že premiér dostal až päť rán.

 

Zdroj: https://cz24.news/prekvapuje-ma-ze-okrem-premiera-fica-nie-j...

Klasifikace: krimi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Už je to tady. Atentátníka spojují s proruskou skupinou

16.5.24

Slovensko:

Juraj Cintula, který ve středu postřelil slovenského premiéra Roberta Fica, je spojován s někdejší proruskou polovojenskou skupinou Slovenskí branci (SB). Podle projektu vsquare.org vůdcům této skupiny poskytli výcvik bývalí příslušníci ruských speciálních jednotek.

______
A co známí záškodníci Čuk a Gek, kteří otrávili Skribala novičokem a vyhodili do povětří muniční sklad ve Vrběticích? Nebola by pro ně malá rolička? Určitě v tom mají prsty také.

Patologická nenávist mainstreamových prestitutu vůči Rusku je dech beroucí. Co na tom, že Fico byl nakloněn dialogu s Ruskem a jeho vrah je přesně na druhé straně barikády. Oni to stejně podávají tak, že vrah je vlastně řízen z Ruska. Jsou to vážně ubožáci.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-atentatnika-...

Klasifikace: kuriozity,politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 8

 Atentátnik prehovoril

15.5.24

Slovensko:

Denník Plus JEDEN DEŇ získal exkluzívne video, ktoré zachytáva strelca tesne pred oficiálnym vypočutím.

Zdroj: https://www.hlavnespravy.sk/atentatnik-prehovoril/3493542

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 5

 Robert Fico postřelen

15.5.24

Slovensko:

Slovenský premiér Robert Fico byl postřelen po jednání svého kabinetu v obci Handlová. Fico aktuálně míří do nemocnice, pravděpodobného útočníka již policie zadržela. Podle slovenských médií je střelcem 71letý spisovatel Juraj C.

______
Naprosto příšerné. To jsme to dopracovali. Nedokážou ho umlčet jinak, tak ho chtějí eliminovat úplně. Svědčí to o jejich naprostém zoufalství. Libdardi prohrávají. A vědí to.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Robert-Fico-po...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 14

Káva pro Zvědavce

49

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc červenec přispělo 86 čtenářů částkou 17 056 korun, což je 49 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

V Praze demonstrovali Ukrajinci27.07.24 08:10 Česká republika 1

Policejní psychopat v USA a velmi hloupá žena - výsledek vražda27.07.24 08:03 USA 0

Dotace z EU. Podivná investice Fialy27.07.24 07:58 Česká republika 0

Pár faktů o arménsko - amerických cvičeních (foto)27.07.24 06:06 Neurčeno 0

Americký Kongres tleská genocidě v Gaze26.07.24 19:18 USA 0

Zhasnutá budoucnost. Vláda potichu schvaluje zelený teror po česku. Zdraží úplně všechno.26.07.24 19:03 Česká republika 0

Izrael varuje Francii: Připravte se na další útok26.07.24 18:40 Francie 1

Otřes na burze. Padají akcie technologických gigantů. Neúspěch elektroaut dostihl výrobce26.07.24 08:38 Neurčeno 2

Fiala stále více posedlý municí pro Ukrajinu26.07.24 08:30 Česká republika 0

Washington: „Zatkněte válečného zločince“ promítané na fasádě hotelu, kde bydlí Benyamin Netanjahu25.07.24 21:53 USA 0

Zmatek ve Spojených státech vedl k tomu, že se žádný z nejvyšších vůdců dosud nesetkal s izraelským premiérem, který přijel do Washingtonu25.07.24 21:49 USA 0

Trump Zelenskému připomněl vítězství Ruska nad Hitlerem a Napoleonem.25.07.24 20:38 USA 0

V německých městech razantně narostl počet loupežných přepadení25.07.24 17:50 Německo 3

Ukrajině byly odpojeny dodávky elektřiny v reakci na zastavení tranzitu ropy Lukoil25.07.24 17:27 Ukrajina 0

Oni to věděli a přesto...25.07.24 06:21 USA 2

Výměna obyvatel probíhá na plné obrátky 25.07.24 06:10 Německo 0

Databáze majetku. Co se za tím skrývá? 25.07.24 06:01 Evropská unie 0

Digitalizace nefunguje, úředníci hrozí stávkou 25.07.24 04:28 Česká republika 0

Nord Stream: vyšetřování útoku zůstává tajné24.07.24 18:07 Německo 1

„Nechceme zemřít“ - ukrajinští muži hromadně utíkají před mobilizací do Moldavska (VIDEO)24.07.24 17:45 Moldova 0

Měnové kurzy

USD
23,35 Kč
Euro
25,35 Kč
Libra
30,06 Kč
Kanadský dolar
16,87 Kč
Australský dolar
15,30 Kč
Švýcarský frank
26,43 Kč
100 japonských jenů
15,19 Kč
Čínský juan
3,22 Kč
Polský zloty
5,93 Kč
100 maď. forintů
6,48 Kč
Ukrajinská hřivna
0,57 Kč
100 rublů
27,12 Kč
1 unce (31,1g) zlata
55 681,38 Kč
1 unce stříbra
649,30 Kč
Bitcoin
1 577 267,93 Kč

Poslední aktualizace: 26.7.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 45 583 721