Ve zkratce

Stránka:

 Gruzínskému premiérovi Iraklimu Kobachidzeovi vyhrožuje evropský komisař vraždou

23.5.24

Gruzie:

Evropský komisař v souvislosti s útokem na slovenského premiéra šokujícím způsobem pohrozil Gruzii. Tato hrozba přichází na pozadí vydírání spojeného se zákonem o transparentnosti.

Gruzínský premiér Irakli Kobachidze odhalil šokující výhrůžku, kterou mu během telefonického rozhovoru vyslovil jeden z evropských komisařů. Podle Kobachidzeho se eurokomisař zmínil o teroristickém útoku na slovenského premiéra Roberta Fica a varoval Gruzii, aby byla "velmi opatrná".

Tato hrozba zazněla v souvislosti s vydíráním spojeným se zákonem o transparentnosti, který vyvolal silné reakce vysoce postavených zahraničních politických představitelů.

"Gruzínská společnost byla zvyklá na urážlivé vydírání, ale tato hrozba byla obzvláště znepokojivá," uvedl Kobachidze v prohlášení na Facebooku.

Zdroj: https://lemediaen442.fr/urgent-le-premier-ministre-georgien-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Norsko potvrdilo, že zatkne Benjamina Netanjahua a Yoava Gallanta, pokud vstoupí na jeho území

23.5.24

Norsko:

Norský ministr Espen Barth Eide varuje Netanjahua a Yoava Gallanta, že pokud vstoupí do Norska, budou zatčeni kvůli zatykači Mezinárodního trestního soudu za válečné zločiny v Gaze.

Návrh Mezinárodního trestního soudu v Haagu podpořilo několik evropských zemí včetně Francie, Slovinska a Belgie. Předpokládané zločiny zahrnují používání hladu jako metody vedení války v Gaze, což vedlo k těžkému utrpení a rostoucímu počtu úmrtí civilistů.

Zdroj: https://lemediaen442.fr/la-norvege-confirme-quelle-arretera-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Představenstvo ČEZ si vydělalo 135 milionů Kč, šéf Beneš 35 mil. Kč

23.5.24

Česká republika:

Sedm členů představenstva energetické společnosti ČEZ mělo v loňském roce celkový příjem stejný jako v roce 2022. Celkem si přišli na téměř 135 milionů korun.

Nejvíc dostal šéf představenstva a generální ředitel Daniel Beneš, který měl nárok na skoro 35 milionů korun. Vyplývá to z dnes zveřejněné pozvánky na červnovou valnou hromadu společnosti.

Polostátní ČEZ měl v loňském roce čistý zisk zhruba 29,6 miliardy Kč.

Zdroj: https://cz24.news/predstavenstvo-cez-si-vydelalo-135-milionu...

Klasifikace: krimi,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Prezident Íránu zemřel po pádu vrtulníku

23.5.24

Írán:

Pád vrtulníku s prezidentem by mohla být nešťastná náhoda. Vrtulníky letěly 3 a zbylé dva dorazily do cíle bez problémů.

V souvislosti s pokusem o atentát na p. Fica a s pokusem o atentát na Vučiče a tomu bylo smrtí vyhrožováno to vypadá jinak. K těmto atentátům došlo ve stejnou dobu a to začíná vypadat velice podezřele. Všichni tito politici mají společné, že se starají více o vlastní země než lezou do zádele páníčkům v zahraničí.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-iranci-v-soku-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 0

 Kdo je globální prediktor?

22.5.24

Česká republika:

Zdroj: https://paralelne.cz/2024/05/22/sad-roste-sam-dokumentarni-f...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 6

 Prezidentu Ukrajiny Zelenskému vypršel mandát a ztratil legitimitu

22.5.24

Ukrajina:

Najednou není potřeba, aby v demokratickém státě moc výkonná si řekla o potvrzení v řádných volbách. I naše hnojomety vytrubují, že konec mandátu budou využívat proruští trolové.

Zelenský  by  určitě, ale  určitě,  na jeho  duši a  na psí  uši  rád  uspořádal  prezidentské  volby, ale  ono to jaksi  nejde. Protože  ten výjimečný stav a  ústava a  volební zákon  v takovém případě  jakékoliv  volby  přímo zakazuje!  Tak co byste  holenkové,  vlastně  vy  ruští  trollové  chtěli. Nejde to a  basta.

Že v takovém  případě po uplynutí mandátu  mají pravomoce přejít  na premiera  a předsedu parlamentu?  To by  se vám  holomci nevděční  líbilo! Ale  my  přece máme  výklad  ústavy,  že  starý prezident  vykonává svou  funkci  až do nástupu  nového! A  basta!  Že  toho nelze  zvolit?  Nezajímá!

Sami rusové se bojí se Zelenským podepsat jakoukoliv dohodu o míru. Mohlo by se stát, že Zelenského podpis by byl následně zpochybněn jako neplatný - něco podobného se už stalo u Minských dohod.

Zdroj: https://pravyprostor.net/zelenskeho-prezidentska-nelegitimit...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 5

 Danny Kollár v ostré reakci na proces apologizace atentátníka Juraje Cintuly

22.5.24

Slovensko:

Zdroj: https://rumble.com/v4vt5yl-danny-kollr-v-ostr-reakci-na-proc...

Klasifikace: polit.korekt Zprávu vložil/a vj66

Komentářů: 1

 Klaus Šváb odstoupil z funkce výkonného předsedy Světového ekonomického fóra

22.5.24

Švýcarsko:

Šváb oznámil svůj záměr odstoupit z funkce výkonného předsedy v e-mailu zaměstnancům v úterý. Médiím toto rozhodnutí oznámila osoba spojená s organizací.

Změna jeho role čeká na schválení švýcarskou vládou, ale měla by být dokončena před výročním zasedáním WEF v roce 2025.

Šváb, kterému je nyní 86 let, přejde do role nevýkonného předsedy.

P.S. - milé ovečky, neradujte se předčasně. Na místo Švába No1, přijde Šváb No2..

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2024/05/klaus-schwab-odstoupi...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 O Zelenského prezidentství

22.5.24

Ukrajina:

Zelenského řádný prezidentský mandát skončil o půlnoci ze včerejška na dnešek. Dnes už jeho funkce byla určena pro toho, kdo zvítězí v dalších prezidentských volbách….

Byla vyhrazena. Jenže žádné volby se nekonaly. Přesto, že je současná Ukrajina vzorem demokracie. Volby prezidenta se prostě NEUSKUTEČNILY! No bóžíčku , taková lapálie!

To my si radši děláme starosti s volbami v Rusku, Bělorusku nebo Maďarsku. To je naše silná disciplína! Zatraceně silná!

A sami sebe jmenujeme do role morálních i věcných arbitrů ohledně toho, zda volby v zemi XY jsou platné a dostatečně demokratické. Aniž by nám sebeméně vadilo, že někde, kde by být bezpochyby měly, nejsou žádné......dále článek. 

P.S. - opět typický příklad dvojího metru neo-liberálů

Zdroj: https://www.novarepublika.cz/2024/05/o-zelenskeho-prezidents...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Proč došlo k atentátu na Fica? Šokující video ukázalo vše.

22.5.24

Slovensko:

Slovenská vládní strana SMER zveřejnila několik ukázek, jak byly vytvořeny podmínky pro to, aby došlo k atentátu na premiéra Roberta Fica.

Poslanec Juraj Gedra pak autorům těchto výroků vzkázal, že bez omluvy a sebereflexe není možné žádné usmířen

Zdroj: https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/proc-doslo-k-aten...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Rusko zahájilo cvičení přípravy a použití nestrategických jaderných zbraní

21.5.24

Rusko:

V rámci první etapy jaderných cvičení se procvičují úkoly získání munice pro Iskander a skrytý přesun do určené oblasti.

Současně personál Vzdušných sil Svazu nacvičuje vybavení speciálními hlavicemi systémů protivzdušné obrany, včetně raket Kinžal, a výjezdy do vytyčených hlídkových oblastí.

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1716302602

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Stovky zraněných a evakuační lety. Francie se v Pacifiku střetla s Ázerbajdžánem

21.5.24

Nová Kaledonie a závislá území:

Malým a nenápadným ostrovem Nová Kaledonie otřásají v posledních několika dnech velké nepokoje. Neklidnou francouzskou državu v jihozápadním Pacifiku sužují pouliční boje výtržníků a separatistů, kteří povstali proti francouzským správcům teritoria.

Francie na ostrově, jenž leží nějakých 1200 kilometrů východně od břehů Austrálie, zavedla výjimečný stav.

Paříž z podněcování ke smrtícím nepokojům obvinila Ázerbájdžán a na ostrov poslala tisícovku policistů, píše bruselský deník Politico.

Také sousední Austrálie a Nový Zéland vypravily na ostrov letadla, která mají za úkol evakuovat jejich občany ze země.

Zdroj: https://echo24.cz/a/HycNi/zpravy-svet-nova-kaledonie-se-stal...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 EU uvalí zelenou daň na osobní dopravu i domy

21.5.24

Evropská unie:

Běžný provoz domácností se ještě více prodraží. Dojde k tomu kvůli evropskému plánu zatížit emisními povolenkami také osobní dopravu a bydlení, respektive vytápění budov.

Zákon už schválil Evropský parlament a nová kategorie povolenek, tedy speciálních zelených daní, začne platit od roku 2027.

Cena jedné povolenky bude ale velmi pravděpodobně vyšší než EU očekává, a hrozí, že se fungování trhu vymkne z rukou a ceny poletí nahoru.

Zdroj: https://echo24.cz/a/Hc5Hc/nove-uhlikove-dane-nafta-benzin-ho...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Poslanci budou řešit odvolání Xavera Veselého z Rady ČT kvůli urážkám na adresu Vašáryové

21.5.24

Česká republika:

Sněmovní mediální výbor a následně celá Sněmovna se bude zabývat urážlivými a hanlivými výroky člena Rady ČT a moderátora Lubomíra Xavera Veselého na adresu diplomatky, herečky a političky Magdy Vášáryové. Předseda poslanců TOP 09 Jan Jakob bude navrhovat odvolání Veselého z mediální rady, předpokládá, že to projde. Koaliční politici to potvrdili v úterý, kdy zároveň označili vyjádření Veselého „daleko za čarou“.

A copak paní Magda řekla?

Povolební vyjádření herečky a diplomatky Magdy Vášáryové o tom, že vítěznou stranu Směr-SD volila i vyslovená spodina, je přesně to podhoubí, které potom končí střelbou na politiky. Toto přesvědčení vyjádřil ve svém pořadu moderátor Luboš Xaver Veselý a autorce těchto slov poslal podobně drsný vzkaz.

P.S. - lví podíl na rozdělování společnosti a podněcování nenávisti k těm, kteří si dovolují mít opačný názor mají právě liberálové a paní Vášáryová je jejich typickou představitelkou. 

Je zarážející, že morálce kazajicim liberálům nevadí jejich Novotný se svými "bonmoty" na adresu Čechů a nemocných lidí. Typicky dvojí metr.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/domaci-urazlive-vyroky-radniho...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Simona Postlerová o očkování

20.5.24

Česká republika:

Zdroj: https://rumble.com/v4ud3tf-simona-postlerov-o-okovn.html

Klasifikace: zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 6

 Fiala: Návrh vydat zatykač na izraelskou vládu společně s lídry Hamásu je děsivý

20.5.24

Česká republika:

Návrh hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) vydat zatykač na představitele izraelské demokraticky zvolené vlády spolu s vůdci islámské teroristické organizace Hamás je děsivý a zcela nepřijatelný. Na síti X to dnes uvedl premiér Petr Fiala (ODS).

P.S. - je děsivé, že Fiala ignoruje tisíce zabitých Palestinců rukama Izraelské okupační armády a je zcela nepřijatelné, že dosud neuznal genocidu Palestinců. 

Zdroj: https://echo24.cz/a/HFcRe/zpravy-petr-fiala-hamas-mezinarodn...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 8

 Evropská komise zamítla Wildersův plán na vystoupení z migračního paktu EU

20.5.24

Nizozemsko:

Ani případná změna vlády nemůže diktaturu EU zmírnit, ukazuje i aktuální příklad Holandska. Nyní dochází konečně k výměně Rutteho vlády za vládu jinou, ve které sice nebude Wilders premiérem, ale bude mít celkem silné slovo, neboť jeho strana drtivě vyhrála volby.

Evropská komise se postavila proti plánům nové nizozemské koaliční vlády na odstoupení od migračního paktu EU.

Lídr Strany pro svobodu (PVV) Geert Wilders, největší strana v nizozemském parlamentu, ve čtvrtek v Haagu oznámil, že nová pravicová vláda, na které se dohodli čtyři koaliční partneři, se bude snažit osvobodit zemi ze sevření Bruselu v otázkách týkajících se azylu a migrace.

P.S. - hřeje mě u srdce, že díky velkému to politiku Rakušanovi, budeme touto migrační vlnou ušetřeni. Aleluja

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2024/05/evropska-komise-zamit...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 (P)rezident Pavel opět tlačí na euro

20.5.24

Česká republika:

Česko by mělo přijmout euro. „Jiná budoucnost se nám stejně nejspíš nerýsuje,“ vyzval prezident Petr Pavel.

Dokud Česko nepřijme euro, zůstane při jednáních s členskými zeměmi eurozóny za zavřenými dveřmi a rozhodnutím bude čelit jen zprostředkovaně. Na konferenci reVize Česka 2024, kterou pořádají Druhá ekonomická transformace a Hospodářské noviny, vyzval prezident Petr Pavel k přijetí evropské měny.

„Veškeré argumenty odborníků, ať už zastánců, nebo odpůrců eura, se v debatách nakonec negují. Rozhodnutí o přijetí eura ale nakonec není technickým a ekonomickým rozhodnutím, ale politickým,“ uvedl prezident Petr Pavel.

P.S. - rezident dostal noty z eu hned je sděluje svým poddaným.

Hmmm debaty.....a oni nějaké otevřené jsou? Na mainstreamu je pouze jeden názor i když v debatě vystupuje více "odborníků nebo li expertů".  € je naše spása.....a  proč?  Protože s digitální korunou se v blízké budoucnosti nepočítá. Vše pod kontrolou eu sojuza, von lejno a lokajů globalistu. Jako vždy - O nás bez nás  ((.

Držet krok a hubu. My to s vámi myslíme dobře (to jsme zaznamenali během kovid-fašismu).

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-prezide...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Vymazání dat historie Cintuly

20.5.24

Slovensko:

Verzi potvrzuje zcela jasně a nezpochybnitelně vymazání dat historie Cintuly na Facebooku a jeho mobilu, aby se nepřišlo na kontakty Cintuly a s loutkovodiči ! Kdo jiný mohl 2 hodiny po atentátu dálkově smazat obsahy historie na Facebooku a jeho mobilu, protože prokaztelně to nebyla jeho žena a ani on sám ! Musel to být někdo s pravomocí tak rychle zasáhnout u operátora Facebooku a mobilního operátora a to nemůže a nesmí být obyčejný Honza! Takže zasahovala, logicky, tajná služba nějakého státu s jasnými pravomocemi to zařídit pod sankcemi pro Facebook a mobilního operátora !

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nahoda-Sotva-s...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a vj66

Komentářů: 1

 Orbán vidí souvislost mezi útokem na Fica a přípravami na válku

19.5.24

Maďarsko:

Střelba na Slovensku "se shodovala s dalšími událostmi, které naznačují přípravu na válku", řekl Orbán v ranním vysílání rozhlasové stanice Kossuth Radio. Zmínil nedávnou návštěvu amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena v Kyjevě, plány USA získat v příštích pěti letech 100 miliard dolarů na pomoc Ukrajině a debaty o vyslání západních vojsk do bývalé sovětské republiky. "Mám z toho strach," řekl.

Podle Orbána plánuje generální tajemník NATO Jens Stoltenberg navštívit Maďarsko před volbami do Evropského parlamentu, které se mají konat 6. až 9. června, a pokusit se přesvědčit Budapešť, aby svůj postoj přehodnotila. "Hlavní světoví hráči se snaží zatáhnout Maďarsko do války", jak se to již několikrát v historii stalo, ale nyní se tak nestane, prohlásil sebevědomě maďarský premiér.

"Prodlužování válečných akcí [na Ukrajině] by znamenalo pokračující utrpení, protože konflikt lze vyřešit pouze u jednacího stolu, nikoliv na bitevním poli. O to jde před volbami do Evropského parlamentu a takový je i náš dnešní postoj," prohlásil.

"To znamená, že musíme zdvojnásobit naše úsilí a moje práce v Bruselu, kde musím diskutovat s politiky z válečného tábora, je stále obtížnější," uzavřel Orbán.

Zdroj: https://histoireetsociete.com/2024/05/18/orban-voit-un-lien-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

Káva pro Zvědavce

49

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc červenec přispělo 86 čtenářů částkou 17 056 korun, což je 49 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

V Praze demonstrovali Ukrajinci27.07.24 08:10 Česká republika 2

Policejní psychopat v USA a velmi hloupá žena - výsledek vražda27.07.24 08:03 USA 0

Dotace z EU. Podivná investice Fialy27.07.24 07:58 Česká republika 0

Pár faktů o arménsko - amerických cvičeních (foto)27.07.24 06:06 Neurčeno 1

Americký Kongres tleská genocidě v Gaze26.07.24 19:18 USA 0

Zhasnutá budoucnost. Vláda potichu schvaluje zelený teror po česku. Zdraží úplně všechno.26.07.24 19:03 Česká republika 0

Izrael varuje Francii: Připravte se na další útok26.07.24 18:40 Francie 1

Otřes na burze. Padají akcie technologických gigantů. Neúspěch elektroaut dostihl výrobce26.07.24 08:38 Neurčeno 2

Fiala stále více posedlý municí pro Ukrajinu26.07.24 08:30 Česká republika 0

Washington: „Zatkněte válečného zločince“ promítané na fasádě hotelu, kde bydlí Benyamin Netanjahu25.07.24 21:53 USA 0

Zmatek ve Spojených státech vedl k tomu, že se žádný z nejvyšších vůdců dosud nesetkal s izraelským premiérem, který přijel do Washingtonu25.07.24 21:49 USA 0

Trump Zelenskému připomněl vítězství Ruska nad Hitlerem a Napoleonem.25.07.24 20:38 USA 0

V německých městech razantně narostl počet loupežných přepadení25.07.24 17:50 Německo 3

Ukrajině byly odpojeny dodávky elektřiny v reakci na zastavení tranzitu ropy Lukoil25.07.24 17:27 Ukrajina 0

Oni to věděli a přesto...25.07.24 06:21 USA 2

Výměna obyvatel probíhá na plné obrátky 25.07.24 06:10 Německo 0

Databáze majetku. Co se za tím skrývá? 25.07.24 06:01 Evropská unie 0

Digitalizace nefunguje, úředníci hrozí stávkou 25.07.24 04:28 Česká republika 0

Nord Stream: vyšetřování útoku zůstává tajné24.07.24 18:07 Německo 1

„Nechceme zemřít“ - ukrajinští muži hromadně utíkají před mobilizací do Moldavska (VIDEO)24.07.24 17:45 Moldova 0

Měnové kurzy

USD
23,35 Kč
Euro
25,35 Kč
Libra
30,06 Kč
Kanadský dolar
16,87 Kč
Australský dolar
15,30 Kč
Švýcarský frank
26,43 Kč
100 japonských jenů
15,19 Kč
Čínský juan
3,22 Kč
Polský zloty
5,93 Kč
100 maď. forintů
6,48 Kč
Ukrajinská hřivna
0,57 Kč
100 rublů
27,12 Kč
1 unce (31,1g) zlata
55 681,38 Kč
1 unce stříbra
649,30 Kč
Bitcoin
1 577 267,93 Kč

Poslední aktualizace: 26.7.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 45 584 306