Ve zkratce

Stránka:

 Co postavila Čína za 220 mil. a co postavily USA za 320 mil.

29.5.24

Neurčeno:

Co postavila Čína v Guandong provincií za 220 milionů dolarů versus co Spojené státy postavily v Gaze za 320 milionů dolarů.

[...]

Klasifikace: kuriozity Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 2 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Gruzínský parlament přehlasoval veto prezidenta a protlačil zákon o zahraničním agentovi

28.5.24

Gruzie:

V Gruzii nakonec parlament protlačil podobný zákon, jaký mají v USA už celá desetiletí.

(Ne)ziskovky proti tomuto zákonu pořádaly velké protesty a gruzínskému premiérovi bylo vyhrožováno atentátem. Přestože tento zákon byl původně pouze v USA tak demonstranti vykřikovali, že se jedná o proruský zákon.

Tento zákon je prý proti evropským hodnotám a prý se dotkne také jednoho útulku na zatoulané psy. O tom, že se nejvíce dotkne páté kolony, která zemi rozvrací, se taktně pomlčí.

_______
Ladislav Větvička je mometálně v Gruzii a komentuje situaci živě: „Majdan v Gruzii probíhá.“

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-gruzinsky-parl...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 0

 Vyhněte se krvi očkovaných

28.5.24

Japonsko:

V metaanalýze, která byla nedávno zveřejněna na preprints.org, japonští vědci varují před potenciálně smrtelnými riziky pro pacienty, kteří dostávají krev od lidí, kteří byli očkováni injekcemi mRNA proti COVIDu, a vyzývají k naléhavým opatřením k zajištění bezpečnosti globálního zásobování krví.

Analýza :

…mnoho zemí po celém světě oznámilo, že tzv. genetické vakcíny, jako např. ty, které používají modifikovanou mRNA kódující spike protein a lipidové nanočástice jako transportní systém, vedly k trombóze a následnému kardiovaskulárnímu poškození po očkování, stejně jako k různým onemocněním postihujícím všechny orgány a systémy, včetně nervového systému…

Vzhledem k těmto okolnostem a důkazům, které se nedávno objevily, upozorňujeme zdravotníky na různá rizika spojená s krevními transfuzemi pomocí krevních produktů získaných od lidí, kteří dlouhodobě trpěli COVIDem a od geneticky očkovaných lidí, včetně těch, kteří dostali vakcíny mRNA a my navrhujeme konkrétní testy, testovací metody a předpisy, abychom tato rizika řešili.“

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2024/05/vedci-volaji-po-naleh...

Klasifikace: veda,zdravi,krimi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Atentátník na Fica je na psychiatrii

28.5.24

Slovensko:

Jednasedmdesátiletý Juraj Cintula, který 15. května spáchal atentát na slovenského premiéra Roberta Fica (Směr), je ve vězeňské nemocnici v Trenčíně na psychiatrickém oddělení.

Fico byl při atentátu vážně zraněn a život mu zachránila pětihodinová operace v banskobystrické nemocnici, kde je stále hospitalizován.

P.S. - chudinka se tedy pomátl na rozumu. Čeká ho nějakou dobu léčení, pak možná malý kousek kriminálu a pak hurá na svobodu. 

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-atentatnik-n...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Pozvánka na panelovou diskuzi. Jak EU funguje pro svoje periferie?

27.5.24

Česká republika:

Časopis !Argument a SPED ve spolupráci s transform!europe zve všechny zájemce na panelovou diskuzi s Ilonou Švihlíkovou, Giuseppem Celim a Veronikou Sušovou-Salminen 29. května od 16:00.

Oslavy 20. výročí vstupu ČR a dalších středoevropských zemí do EU se neobešly bez patosu a vyzdvihování úspěchů a pozitiv. Úkolem našich hostů je nabídnout vyváženější pohled na členství v EU pro členské země, jejichž hlavním nebo výrazným rysem je závislost.

Panel nabídne pohledy ze dvou periférii EU, z jihu i východu, a bude klást zvláštní důraz na situaci Česka. Diskuze bude opřena o dvě studie, které se detailně věnovaly politické ekonomii obou regionů a Česka.

Zdroj: https://casopisargument.cz/57273

Klasifikace: politika,ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Ukrajinci zasáhli Rusům radar včasné výstrahy, 1800 kilometrů od hranic

27.5.24

Rusko:

Ukrajinská loutková vláda se rozhodla útočit na ruské strategické cíle detekce balistických raket. Vypadá to spíše, že někdo chce rozpoutat jadernou válku a Ukrajina mu v tom poslouží pro oslabení Ruska. To samé prohlásil maďarský premiér Viktor Orbán v rozhlasovém pořadu: "... vypadá to, že všechno, co se teď děje v Evropě, je přípravou na vstup Evropy do války s Ruskem."

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-ukrajinci-za...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 3

 Estonská premiérka - mírová jednání nejsou nutná (video)

27.5.24

Estonsko:

„Ukrajina musí vyhrát válku a Rusko musí pochopit, že prohrálo. To je náš plán A, B a C. Slova a sankce jsou důležité, ale nestačí. Ukrajina potřebuje zbraně, munici a výcvik.

Potřebuje také finanční a hospodářskou podporu, a to hned. Naší úlohou a povinností je nejen pokračovat v podpoře Ukrajiny na všech frontách, ale také ji posílit.“

Zdroj: https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/estonska-premierka-vysve...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Sedm nejškodlivějších účinků větrných turbín

26.5.24

Evropská unie:
  1. Přímé ničení životního prostředí: lesy, půda, flóra
  2. Ničení životního prostředí – živočichové: Ptáci, netopýři a hmyz jsou vyhubeni
  3. Listy rotoru cestují přes půl světa
  4. Listy rotoru jsou toxické a nerecyklovatelné
  5. Environmentální toxiny a „zabijáci klimatu“ ve větrných turbínách
  6. Škody na lidech a zvířatech způsobené infrazvukem
  7. Turbulence mění klima

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2024/05/toto-je-sedm-nejskodl...

Klasifikace: krimi,technika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 6

 Pozvánka na největší protest proti WHO v Ženevě

26.5.24

Švýcarsko:

Organizátoři protestu vyzývají lidi, aby hromadně přišli do Ženevy protestovat proti tyranské agendě, která se snaží zotročit lidstvo prostřednictvím zdravotní diktatury. Demonstranti se shromažďují před sídlem WHO.

Hlavní protest se koná 1. června v Ženevě, nicméně program tam začíná již od 30. května.

„Přijeďte prosím do Ženevy a pomozte zastavit toto světové převzetí,“ říká lékařka Meryl Nass.

Organizace hovoří o největším protestu za svobodu, jaký kdy proběhl. Do města, které také hostí Světové ekonomické fórum, jezdí lidé z celého světa.

„Je jich málo, ale nás je 8 miliard. Společně můžeme a uděláme změnu. Řekněte „NE“ WHO, řekněte „ANO“ svobodě,“ říká se v pozvánce.

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2024/05/pozvanka-na-nejvetsi-...

Klasifikace: zdravi,pravo Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Jak jsou na tom očkované děti v porovnání s neočkovanými? Zdravotní katastrofa.

25.5.24

USA:

Jsou očkované děti zdravější než ty neočkované? Syndrom náhlého úmrtí kojenců a další zdravotní problémy u dětí pocházejí téměř výhradně z očkovacího schématu pro děti. 

Všechny zdravotní chronické problémy jednoznačně převládají u vysoce očkovaných. Tato studie očkovaných vs. neočkovaných je založená na skutečných datech více jak 3000 pacientů. U očkovaných jde křivka nemocnosti v průběhu let stále nahoru.

Pediatr Dr. Paul Thomas uvádí výsledky své rozsáhlé, recenzované, desetileté studie porovnávající zdravotní výsledky očkovaných a neočkovaných dětí ve své pediatrické praxi.

Zdroj: https://www.nespokojeny.cz/jak-jsou-na-tom-ockovane-deti-v-p...

Klasifikace: veda,zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 9

 Nadešel čas, dovolme už Ukrajině útočit na ruské území, vyzval Stoltenberg

25.5.24

Neurčeno:

Spojenci by měli přehodnotit omezení, která kladou Ukrajině pro používání zbraní, jež této zemi darovali. V rozhovoru, který zveřejnil v pátek týdeník The Economist, to řekl generální tajemník Severoatlantické aliance Jens Stoltenberg. Podle něj má Ukrajina právo se bránit, což zahrnuje i útoky na cíle na ruském území.

„Myslím, že nadešel čas, aby spojenci zvážili, zda neodvolat některá omezení, která zavedli na použití zbraní, které dali Ukrajině,“ uvedl Stoltenberg, jenž by měl ve funkci skončit 1. října. Argumentoval například tím, že v současnosti jsou boje intenzivnější u Charkova, který se nachází nedaleko ruské hranice. Dříve byly hlavním těžištěm bojů ukrajinské regiony okupované Ruskem.

P.S. - bohužel žádná snaha urovnat konflikt mírovou cestou. Západ chce pouze eskalaci.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/jens-stoltenberg-zbra...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Těsně před atentátem na Roberta Fica byl na Slovensku Tedros

24.5.24

Slovensko:

Generální ředitel WHO, odjel na Slovensko a pokusil se zabránit v ‚porušení konsensu‘ ohledně dokumentů,“ řekla Nassová během hovoru.

„Takže nejdřív tam byl Tedros a pak se někdo pokusil zabít Fica. Nemohu s jistotou říci, že tyto dvě věci spolu souvisí, ale je pozoruhodné, že všechny hlavní noviny okamžitě tvrdily, že za pokusem o atentát stojí ‚osamělý vlk‘,“ pokračovala. Podle lékařky byly noviny instruovány, aby to tvrdily.

K uvedenému jen dodávám, že nepředpokládám, že by to zrovna souviselo, nicméně jsem také přesvědčena o tom, že Tedros si chtěl vydíráním zajistit, že všechny země oba dokumenty schválí.

Ve stejnou dobu, kdy byl šéf WHO na návštěvě několika evropských zemí, se totiž – jakoby „náhodou“ – rozhodla končící nizozemská vláda, že neposlechne usnesení Sněmovny, která ji vyzvala, aby dokumenty odmítla.

Dr. Meryl Nass je lékařka, která již dlouhé roky bojuje proti Big Pharmě.

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2024/05/nahoda-tesne-pred-ate...

Klasifikace: zdravi,krimi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Zemřel Jan Kačer

24.5.24

Česká republika:

Ve věku 87 let zemřel v pátek dopoledne herec a režisér Jan Kačer.

Uznávaný režisér patřil k nejvýznamnějším osobnostem českého divadla druhé poloviny 20. století. Své jméno spojil od 60. let s ostravským divadlem Petra Bezruče a pak pražským Činoherním klubem.

Vedle režie se prosadil jako herec. Jednou z jeho nejznámějších rolí je rytíř Armin von der Heide z Údolí včel (1967) režiséra Františka Vláčila. Nicméně do řad klasiků, hereckých velikánů vstoupil již dříve. Jen namátkou ve snímcích Smrt si říká Engelchen (1963) či Každý den odvahu (1964).

Jedním z jeho posledních filmů, v němž přijal roli, byl koprodukční snímek Moc, jenž měl premiéru loni v listopadu.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/kultura-zemrel-jan-kacer-40473...

Klasifikace: kultura Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Gruzínskému premiérovi Iraklimu Kobachidzeovi vyhrožuje evropský komisař vraždou

23.5.24

Gruzie:

Evropský komisař v souvislosti s útokem na slovenského premiéra šokujícím způsobem pohrozil Gruzii. Tato hrozba přichází na pozadí vydírání spojeného se zákonem o transparentnosti.

Gruzínský premiér Irakli Kobachidze odhalil šokující výhrůžku, kterou mu během telefonického rozhovoru vyslovil jeden z evropských komisařů. Podle Kobachidzeho se eurokomisař zmínil o teroristickém útoku na slovenského premiéra Roberta Fica a varoval Gruzii, aby byla "velmi opatrná".

Tato hrozba zazněla v souvislosti s vydíráním spojeným se zákonem o transparentnosti, který vyvolal silné reakce vysoce postavených zahraničních politických představitelů.

"Gruzínská společnost byla zvyklá na urážlivé vydírání, ale tato hrozba byla obzvláště znepokojivá," uvedl Kobachidze v prohlášení na Facebooku.

Zdroj: https://lemediaen442.fr/urgent-le-premier-ministre-georgien-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Norsko potvrdilo, že zatkne Benjamina Netanjahua a Yoava Gallanta, pokud vstoupí na jeho území

23.5.24

Norsko:

Norský ministr Espen Barth Eide varuje Netanjahua a Yoava Gallanta, že pokud vstoupí do Norska, budou zatčeni kvůli zatykači Mezinárodního trestního soudu za válečné zločiny v Gaze.

Návrh Mezinárodního trestního soudu v Haagu podpořilo několik evropských zemí včetně Francie, Slovinska a Belgie. Předpokládané zločiny zahrnují používání hladu jako metody vedení války v Gaze, což vedlo k těžkému utrpení a rostoucímu počtu úmrtí civilistů.

Zdroj: https://lemediaen442.fr/la-norvege-confirme-quelle-arretera-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Představenstvo ČEZ si vydělalo 135 milionů Kč, šéf Beneš 35 mil. Kč

23.5.24

Česká republika:

Sedm členů představenstva energetické společnosti ČEZ mělo v loňském roce celkový příjem stejný jako v roce 2022. Celkem si přišli na téměř 135 milionů korun.

Nejvíc dostal šéf představenstva a generální ředitel Daniel Beneš, který měl nárok na skoro 35 milionů korun. Vyplývá to z dnes zveřejněné pozvánky na červnovou valnou hromadu společnosti.

Polostátní ČEZ měl v loňském roce čistý zisk zhruba 29,6 miliardy Kč.

Zdroj: https://cz24.news/predstavenstvo-cez-si-vydelalo-135-milionu...

Klasifikace: krimi,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Prezident Íránu zemřel po pádu vrtulníku

23.5.24

Írán:

Pád vrtulníku s prezidentem by mohla být nešťastná náhoda. Vrtulníky letěly 3 a zbylé dva dorazily do cíle bez problémů.

V souvislosti s pokusem o atentát na p. Fica a s pokusem o atentát na Vučiče a tomu bylo smrtí vyhrožováno to vypadá jinak. K těmto atentátům došlo ve stejnou dobu a to začíná vypadat velice podezřele. Všichni tito politici mají společné, že se starají více o vlastní země než lezou do zádele páníčkům v zahraničí.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-iranci-v-soku-...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 0

 Kdo je globální prediktor?

22.5.24

Česká republika:

Zdroj: https://paralelne.cz/2024/05/22/sad-roste-sam-dokumentarni-f...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 6

Káva pro Zvědavce

49

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc červenec přispělo 86 čtenářů částkou 17 056 korun, což je 49 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Americký Kongres tleská genocidě v Gaze26.07.24 19:18 USA 0

Zhasnutá budoucnost. Vláda potichu schvaluje zelený teror po česku. Zdraží úplně všechno.26.07.24 19:03 Česká republika 0

Izrael varuje Francii: Připravte se na další útok26.07.24 18:40 Francie 0

Otřes na burze. Padají akcie technologických gigantů. Neúspěch elektroaut dostihl výrobce26.07.24 08:38 Neurčeno 2

Fiala stále více posedlý municí pro Ukrajinu26.07.24 08:30 Česká republika 0

Washington: „Zatkněte válečného zločince“ promítané na fasádě hotelu, kde bydlí Benyamin Netanjahu25.07.24 21:53 USA 0

Zmatek ve Spojených státech vedl k tomu, že se žádný z nejvyšších vůdců dosud nesetkal s izraelským premiérem, který přijel do Washingtonu25.07.24 21:49 USA 0

Trump Zelenskému připomněl vítězství Ruska nad Hitlerem a Napoleonem.25.07.24 20:38 USA 0

V německých městech razantně narostl počet loupežných přepadení25.07.24 17:50 Německo 3

Ukrajině byly odpojeny dodávky elektřiny v reakci na zastavení tranzitu ropy Lukoil25.07.24 17:27 Ukrajina 0

Oni to věděli a přesto...25.07.24 06:21 USA 2

Výměna obyvatel probíhá na plné obrátky 25.07.24 06:10 Německo 0

Databáze majetku. Co se za tím skrývá? 25.07.24 06:01 Evropská unie 0

Digitalizace nefunguje, úředníci hrozí stávkou 25.07.24 04:28 Česká republika 0

Nord Stream: vyšetřování útoku zůstává tajné24.07.24 18:07 Německo 1

„Nechceme zemřít“ - ukrajinští muži hromadně utíkají před mobilizací do Moldavska (VIDEO)24.07.24 17:45 Moldova 0

27 zemí EU bude jednat o „časově neomezené imobilizaci“ ruských aktiv24.07.24 17:40 Evropská unie 1

USA chtějí v Arménii otevřít jižní front proti Rusku24.07.24 12:37 Neurčeno 0

Zfalšovaný průzkum, který šíří i maistream, má za cíl vyvolat dojem, že Harrisová vede24.07.24 09:24 USA 1

Planeta je stále zelenější a zelenější... pouště ustupují24.07.24 09:09 Neurčeno 0

Měnové kurzy

USD
23,35 Kč
Euro
25,35 Kč
Libra
30,06 Kč
Kanadský dolar
16,87 Kč
Australský dolar
15,30 Kč
Švýcarský frank
26,43 Kč
100 japonských jenů
15,19 Kč
Čínský juan
3,22 Kč
Polský zloty
5,93 Kč
100 maď. forintů
6,48 Kč
Ukrajinská hřivna
0,57 Kč
100 rublů
27,12 Kč
1 unce (31,1g) zlata
55 681,38 Kč
1 unce stříbra
649,30 Kč
Bitcoin
1 577 267,93 Kč

Poslední aktualizace: 26.7.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 45 581 977