Ve zkratce

Stránka:

 Proč Pentagon a CIA nasadily do čela totálního dementa Bidena?

17.6.24

USA:

Asi každý vidí, že americký prezident je nesvéprávný magor, který to má v palici vybrakované. A je jasné, že takový dement do slova a do písmene je největší světové nebezpečí s jaderným kufříkem, a měli by mu ho sebrat.
Opět si prezident USA mluvil s někým v záhrobí, zaměstnanci se nestačili divit, a na druhé straně ho musela vrátit do obrazu italská premiérka Meloniová.

V USA je totální bezvládí, prezident je vygumovaný šašek, co si povídá s duchy, se záhrobím, a žije  v jiné galaxii, dělá si z něho legraci celý svět, zatímco Pentagon může zabíjet po celém světě, jak ho napadne za dohledu CIA.

Není, kdo by tu válečnou mašinérii řídil a šílenci z Pentagonu mohou zmasakrovat celý svět jadernými zbraněmi!

Dle veřejných zdrojů je jasné, kdo na masakrech lidí bohatne: několik zbrojovek a několik překupníků se zbraněmi a jak je do toho zapletena kampelička vůdce Fialy a jeho osoba se zatím můžeme jen domýšlet.

Je hrůzostrašné, že na takovýchto duševně šílených lidech dnes závisí nejen světový mír, ale i zánik planety.

Zdroj: https://skrytapravda.cz/ze-zahranici/1953-take-premyslite-pr...

Klasifikace: kuriozity,politika,krimi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 V Německu roste počet útoků nožem - 14 tisíc pachatelů použilo nůž minulý rok

17.6.24

Německo:

Každý den dochází v zemi ke třem desítkám útoků nožem. Za minulý rok se počet těchto útoků zvýšil o  1490. Dokonce v mainstreamu vypustí kulantní větu: "Podíl útočníků, kteří nemají německé občanství, je extrémně vysoký." - jinými slovy tyhle zločiny páchají migranti.

A jak se k tomu staví německá vláda? "Strany vládní koalice chtějí raději zpřísnit zákony o zbraních."  Chce lidem zakázat aby se mohli bránit! Pokud už došlo k tak kritické situaci, kdy stát není schopen garantovat bezpečnost vlastních občanů, tak naopak je jediné správné řešení je, aby si mohl každý občan chránit vlastní život střelnou zbraní.

Diví se někdo Maďarsku, že tohle ve své zemi mít nechtějí? A co naše vláda? - Ta nám sem migranty výslovně zve a na obyvatelí jí nezáleží.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-nemecko-je-b...

Klasifikace: politika,polit.korekt,krimi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 0

 Stoltenberg: Musíme ukázat sílu, jaderné zbraně NATO půjdou do pohotovosti

17.6.24

Neurčeno:

Generální tajemník Severoatlantické aliance Jens Stoltenberg prohlásil, že Aliance v současné době jedná o rozmístění dalších jaderných zbraní jako reakci na rostoucí hrozbu ze strany Ruska a Číny.

Stoltenberg to řekl v rozhovoru pro deník The Telegraph, kde dále uvedl, že Aliance musí světu ukázat svůj jaderný arzenál.

P.S. - totální blázni a jejich poskoci-politici vedeou svět k totální skáze. Zavřít je do Bohnic a lidstvo by žilo rozhodně lépe.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-take-mame-ja...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Cvrčci součástí uzenin

17.6.24

Česká republika:

Hmyz, konkrétně cvrčci, jako součást uzenin a masných výrobků. Studie z Mendelovy univerzity v Brně, dříve řízené europoslankyní STANu Danuší Nerudovou, zvedá ze židle odborníky.

„Proč to chceme konzumovat? Naše vrchnost chce, abychom to konzumovali proto, aby člověk v Evropě měl problémy s výživou a se zdravím. Chtějí zřejmě omezovat populaci. Proč to říkám?

Je jednoznačně známo, že některé části hmyzu jsou pro člověka nejen nevhodné, ale škodlivé. Jestliže konzumujeme hmyz s vnitřnostmi, tedy i s výkaly, tak to určitě nemůže mít pozitivní vliv na naše zdraví,“ sdělil ParlamentnímListům.cz podnikatel v potravinářství a někdejší prezident Agrární komory ČR Zdeněk Jandejsek.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/ekonomika/-Prisypavan...

Klasifikace: kuriozity,veda Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Kyjevem prošel pochod hrdosti LGBT

17.6.24

Ukrajina:

Několik stovek Ukrajinců včetně vojáků se dnes shromáždilo v centru Kyjeva na pochodu hrdosti homosexuálů a dalších sexuálních menšin, který se v ukrajinské metropoli konal poprvé od ruské invaze a tedy začátku války v roce 2022.

Účastníci volali po posílení práv lidí ve stejnopohlavních párech, skandovali ale také hesla na podporu obrany před ruskou agresí, informují světová média.

P.S. - Západní hodnoty dorazily na Ukrajinu komplet. Ještě za ně zbývá bojovat do posledního Ukrajince.

 

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/lgbtq-pochod-hrdosti-...

Klasifikace: kuriozity Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Po pandemii covidu lidé více umírají

16.6.24

Evropská unie:

Mezinárodní odborná obec řeší znepokojivý rébus. V celé řadě zemí jsou lidé od pandemie covidu nemocnější a mnohde také registrují trvaleji zvýšenou úmrtnost.

Čím to asi je?

Diskuze pod článkem.....

Zdroj: https://faei.cz/po-pandemii-covidu-lide-vice-umiraji-hlavne-...

Klasifikace: zdravi,krimi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Česká republika má nejvyšší daň z příjmu firem ze zemí V4, ukazuje studie

16.6.24

Česká republika:

Česko má nejvyšší daň z příjmu právnických osob ze zemí visegradské skupiny (V4), její letošní zvýšení z 19 na 21 procent tuto pozici potvrdilo. Nižší sazby korporátní daně však na Slovensku, v Polsku a v Maďarsku nejsou dostupné pro všechny firmy, zdanění se tam liší podle velikosti a sektorového působení společností.

Uvádí to studie poradenské společnosti Forvis Mazars. V regionu střední a východní Evropy nebylo Česko jedinou zemí, která letos zvýšila zdanění firem, k podobnému kroku sáhlo také Slovinsko.

P.S.- nemýlím li se, tak ve volbách do EU parlamentu dávali právě podnikatelé nejvíce hlasů 5demolici.

 

Zdroj: https://echo24.cz/a/HMQFS/zpravy-domaci-nejvyssi-dan-z-prijm...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Euro se stává nedůvěryhodným

16.6.24

Evropská unie:

Euro stále více ztrácí svou pozici silné rezervní měny. Evropská centrální banka (ECB) uvedla, že jeho podíl na devizových držbách se loni propadl na úkor amerického dolaru a japonského jenu a další pokles se očekává vzhledem ke snižování eurových zásob ze strany Ruska, uvádí agentura Reuters.

Euro také v těchto dnech zažívá výrazný propad, především kvůli dění ve Francii.

Zdroj: https://echo24.cz/a/HJ4mk/euro-rezervni-mena-devizova-rezerv...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Ženevský mezinárodní institut pro výzkum míru žádá ICC o zahájení vyšetřování Ursuly von der Leyenové a vedení EU za spoluúčast na válečných zločinech

15.6.24

Evropská unie:

Mezinárodní trestní soud obdržel právní zprávu vydanou nevládní organizací se sídlem v Ženevě v poradním postavení při OSN, která obviňuje Ursulu von der Leyenovou a několik dalších představitelů EU ze spoluúčasti na válečných zločinech a zločinech proti lidskosti.

Skupina občanské společnosti žádá o zatykače na vedení EU ohledně genocidy v Gaze.

Zdroj: https://www.pokec24.cz/politika/zenevsky-mezinarodni-institu...

Klasifikace: politika,pravo Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Pellegrini slovenským prezidentem

15.6.24

Slovensko:

Slovensko má nového prezidenta. Stal se jím a dnes do úřadu vstoupil Peter Pellegrini. „Vždyť touha po míru je přirozená a určitě není oslavou agresora,“ dotkl se v inauguračním projevu Pellegrini myšlenky míru.

Šéf opoziční strany Matovič na inauguraci nepřišel.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pellegrini-pre...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 V Itálii se podle nových zákonů musí vypnout 90% (k)radarů

15.6.24

Itálie:

Fleximan a jeho následovnící v Itálii dosáhli svého. Aktivně odřezávali rychlostní radary tak intenzivně, že nakonec došlo ke změně zákonů. Všechny záludné rychlostní pasti musí být dne nových zákonů odstraněny. V Itálii jsou řidiči temperamentní a toho, kdo jel přesně podle předpisů, vytroubili.

Bez občanské neposlušnosti by ke změně zákonů nedošlo! Dokud si nechají lidé kálet na hlavu, tak je vrchnost ždímá jakýmkoliv způsobem. Má to riziko, jeden fleximan byl chycen a dostal pokutu 2000Eur za vandalismus.

Dříve bylo v Itálii nainstalováno 11000 měřících míst a spousta z nich měla jediný smysl nachytat řídiče a naplnit něčí kapsy.

Zdroj: https://www.autoforum.cz/zivot-ridice/uleva-take-pro-ceske-r...

Klasifikace: pravo Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 0

 "Ukázat svou sílu": americké námořnictvo vyslalo na Kubu jadernou ponorku USS Helena (SSN-725)

14.6.24

USA:

V rámci návštěvy oddílu lodí Severního velitelství ruského námořnictva v Havaně připlula k pobřeží Kuby americká jaderná ponorka. Informuje o tom agentura Associated Press s odvoláním na Jižní velitelství USA.

Navzdory tvrzení Washingtonu, že výskyt ruské válečné lodi vybavené hypersonickými raketami a jadernou ponorkou na Kubě USA neznepokojuje, Pentagon vyslal do regionu vlastní jadernou ponorku. Podle dostupných údajů připlula jaderná ponorka třídy Los Angeles USS Helena (SSN-725) k pobřeží Kuby, poblíž zátoky Guantánamo. Jak uvádí sama armáda, ponorka má "demonstrovat sílu" americké flotily.

Ponorka amerického námořnictva připlula do zátoky Guantánamo na Kubě v rámci demonstrace síly v době, kdy se v Karibiku shromažďuje flotila ruských válečných lodí na plánované vojenské cvičení.

Jižní velitelství USA označilo návštěvu jaderné ponorky USS Helena (SSN-725) na Kubě za "běžnou návštěvu přístavu", zejména proto, že ruská ponorka zřejmě nepředstavovala pro USA žádnou hrozbu. Dříve USA uváděly, že ruské ponorky typu Jasen-M je téměř nemožné odhalit.

Jak již bylo dříve oznámeno, ruská fregata Admirál Gorškov spolu s ruskou víceúčelovou jadernou ponorkou Kazaň z projektu 885M Yasen-M připlula do havanského přístavu předchozího dne a plnila povinnosti dálkové námořní plavby.

 

Zdroj: https://reseauinternational.net/pour-demontrer-sa-force-la-m...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 3

 Saudská arábie vypověděla smlouvu s USA na nákup ropy výhradně za dolary

13.6.24

Saudská Arábie:

Minulý rok byla Saúdská Arábie přijata za člena BRICS a celá organizace má za cíl postupně ve svých obchodech zcela odejít od amerického dolaru. Dohoda, vypršela v neděli 9. června a na ní byl postaven celý petrodolar. Tohle způsobí zánik petrodolaru. USA už nebudou moci tisknout dolary z ničeho a vyvážet zelené papírky do světa.

O zrušení plateb výhradně v dolarech se pokusil Kadáfí v Lybii, a USA se svými nohsledy celou Lybii smetli. Jenže dnes už USA na vybombardování Saudské arábie nemají sílu. Vyčerpali se na Ukrajině a k tomu plánují válku na Taiwanu.

Moskevská burza na to zareagovala ukončením obchodování s dolary - prý z důvodu sankcí. Dolary budou dostupné v bankách dle poptávky a nabídky.

Ale neradujte se příliš, tohle organizují globalisti, kterým deep state USA přerostl přes hlavu a tak chtějí USA odepsat.

Zdroj: https://www.opindia.com/2024/06/50-year-old-petrodollar-agre...

Klasifikace: politika,finance Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 1

 Jak nás vnímají politici, jak přemýšlejí ovce, a co s tím

13.6.24

Neurčeno:

Naprosto dokonalá analýza toho, jak nás vnímají politici, jak přemýšlejí ovce a co dělat pro to, abychom se vymanili z područí vládnoucích sociopatů.

Zamysleli jste se někdy nad tím, jak oni vidí vás? Jak na vás lidé u moci pohlížejí, když protestujete, nebo se snažíte cokoliv prosadit? Myslíte si, že je vůbec zajímá, co skutečně chcete?

Podívejte se, co všechno dělají proti vůli lidu. Zajímají se o vás způsobem, jakým se farmář stará o svůj dobytek. Nechtějí abyste utekli, a nechtějí abyste je zranili, až vlezou k vám do ohrady. Jediné, o co se politici zajímají, je to, zda je svrhnete či neuposlechnete. A to je všechno, nezajímáte je jako lidé.

Zdroj: https://www.nespokojeny.cz/poznej-sveho-protivnika-jak-nas-v...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 6

 EU potraviny jako zbraně hromadného ničení

13.6.24

Evropská unie:

EU, která tvrdí, že je ochráncem právního státu, kde je zaručena ochrana spotřebitelů, ekologie a evropské hodnoty, které se však účelově aplikují podle toho jak, kdy, a vůči komu se vyžadují.

Dnes se k nám tytéž potraviny dovážejí přes půlku této zeměkoule, ne vždy ekologickým způsobem, a ne vždy se pěstují při zajištění zdravotních standardů, které musí dodržovat naší zemědělci. Navíc přeprava z obrovských vzdáleností znamená, že tyto potraviny musí být patřičně ošetřené, aby vydržely než se dostanou na pult obchodníka, a navíc v sobě nesou obrovskou “uhlíkovou stopu”.

Ta u dovážených potravin EU nevadí, stejně jako LNG plyn převážený přes oceán z USA či z jiných vzdálených míst planety do Evropy. Ale v případě ruského plynu EU vadí jeho neporovnatelně menší uhlíková stopa při dopravě plynovým potrubím, což je způsob, kterým se ve světě ekologicky dopravuje největší množství plynu.

Video v článku je DŮKAZEM naprosté falše a selhání EU elit.

Zdroj: https://www.pokec24.cz/blog/zlocin-na-lidech-eu-potraviny-ja...

Klasifikace: ekonomika,zdravi,ekologie Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Moskevská burza oficiálně pozastavuje všechny transakce v amerických dolarech a eurech

13.6.24

Rusko:

V reakci na nové kolo sankcí proti zemi BRICS pozastavila ruská burza v Moskvě veškeré obchodování s americkými dolary a eury. Hlavní finanční centrum země, která bude v roce 2024 předsedat BRICS, rovněž prohlásilo, že obchodování s akciemi a transakce na peněžním trhu v těchto dvou měnách budou rovněž zastaveny.

Pozastavení bylo zavedeno v návaznosti na nové finanční sankce uvalené na Rusko americkým ministerstvem financí. Konkrétně agentura uvalila sankce na více než 300 subjektů, přičemž v nedávné tiskové zprávě upřesnila, že se zaměřuje na základní finanční infrastrukturu země obecně.

Hospodářská aliance BRICS se nevyhýbá snahám o de-dolarizaci světové ekonomiky. Tento cíl vychází z rostoucí militarizace a politizace západních měn.

Zdroj: https://lesmoutonsrebelles.com/la-bourse-de-moscou-suspend-o...

Klasifikace: politika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Macron - „Nechci předat klíče od moci krajní pravici“

13.6.24

Francie:

Vypsání předčasných parlamentních voleb byl jediný způsob jak vyjasnit směřování Francie po vítězství nacionalistického Národního sdružení (RN) v evropských volbách, řekl francouzský prezident Emmanuel Macron, když poprvé od překvapivého nedělního oznámení promlouval k voličům.

Vymezil se při tom vůči nepřirozeným spojenectvím, která podle něj vznikají na pravici i na levici a vyzval Francouze, aby ve volbách těmto extrémům řekli ne. O projevu informuje například Le Monde či France24.

P.S. - typický příznak liberální politiky a jejich představitelů, dojde li k jejich porážce. Absolutně neuznávají výsledky voleb (i když mají stále plná ústa demokracie, svobod a práv občanů) a i přes žádost a přání voličů k politické změně, se snaží prakticky silou zůstat u moci. 

Macron je těžký psychopat a diktátor. 

Zdroj: https://echo24.cz/a/Htuaf/zpravy-svet-francie-macron-pred-vo...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 EU vám vyžene z hlavy topení plynem a ježdění na naftu.

13.6.24

Evropská unie:

Velkým tématem eurovoleb byl bezesporu blížící se zákaz prodeje nových aut se spalovacími motory. A přestože v debatách zaznívalo, že neznamená, že by EU přímo zakazovala provoz konvenčních aut, dost možná se jich do té doby budou chtít zbavit i samotní majitelé.

Evropská unie totiž schválila plán, jak přimět Evropany, kteří odmítají přestat používat svá současná aut či přesedlat do MHD, aby své počínání přehodnotili. Ty, kteří jezdí autem se spalovacím motorem či topí doma plynem, za to začne již do 3 let „pokutovat“. Zatím má jít přibližně o 3 koruny za každý spálený litr. Tím však plán zdaleka nekončí.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/ekonomika/Fialuv-uspe...

Klasifikace: politika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

Káva pro Zvědavce

52

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc říjen přispělo 70 čtenářů částkou 18 297 korun, což je 52 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Švédsko vyznamená Blinkena a další rytíři za jejich roli při vstupu do NATO23.10.24 21:25 Švédsko 0

Na Ukrajině začaly banky blokovat bankovní karty "popíračů"23.10.24 21:23 Ukrajina 0

Ukrajinský státní dluh v roce 2025 překročí 100 % HDP23.10.24 20:22 Ukrajina 0

Prezident Alexander van der Bellen pověřil sestavením vlády poražené strany23.10.24 18:16 Rakousko 0

Dítě nelze vyjmout z výuky o LGBT jen kvůli nesouhlasu rodičů23.10.24 11:12 Česká republika 2

Eurostat koriguje skutečný schodek rozpočtu 23.10.24 07:33 Česká republika 0

Takto chtěli Gruzii zatáhnout do války, tvrdí mocný muž22.10.24 18:41 Gruzie 0

Londýn převede (ukrade) ruské peníze do ukrajinského rozpočtu22.10.24 18:17 Británie 4

Robert Fico: Verejné financie dostala po Matovičovi a Ódorovi súčasná vláda v najhoršom stave z celej EÚ22.10.24 18:08 Slovensko 0

Byli jsme na křižovatce aneb vládní lži a represe nedávné doby22.10.24 14:39 Česká republika 1

Zdeněk Koudelka: Půjdou Fiala a Bartoš před soud za miliardové škody?22.10.24 07:24 Česká republika 0

Na Ukrajině se asi schyluje k boji Severokorejců s Jihokorejci. Soul plánuje poslat Zelenskému své vojáky22.10.24 07:02 Ukrajina 1

V Oděse našli mrtvého Gennadije Bejbutjana, který násilím verboval lidi do armády21.10.24 23:31 Ukrajina 0

100 000 lístků pro 500 000 lidí. „Jasné důkazy, že chtěli koupit 300 000 hlasů.“ Kolem Moldavska to vře21.10.24 19:25 Moldova 2

Masakr křesťanů v Libanonu21.10.24 06:43 Libanon 2

Aspen mafie - prokletí České republiky 20.10.24 08:12 Česká republika 1

USA jsou připraveny pozvat Ukrajinu do NATO, stejně tak Francie a Británie, tvrdí Le Monde20.10.24 05:03 Ukrajina 1

Stížnosti na hlasovací zařízení, které manipuluje s hlasy19.10.24 09:45 USA 0

Vynucený přechod na elektromobilitu vyjde Česko draho, do pěti let může o práci přijít až 70 tisíc lidí19.10.24 06:54 Česká republika 2

Státní dluh je rekordní18.10.24 18:39 Česká republika 5

Měnové kurzy

USD
23,44 Kč
Euro
25,27 Kč
Libra
30,29 Kč
Kanadský dolar
16,94 Kč
Australský dolar
15,53 Kč
Švýcarský frank
27,04 Kč
100 japonských jenů
15,36 Kč
Čínský juan
3,29 Kč
Polský zloty
5,81 Kč
100 maď. forintů
6,27 Kč
Ukrajinská hřivna
0,57 Kč
100 rublů
24,43 Kč
1 unce (31,1g) zlata
63 632,67 Kč
1 unce stříbra
787,05 Kč
Bitcoin
1 546 369,35 Kč

Poslední aktualizace: 23.10.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 46 182 443