Ve zkratce

Stránka:

 Okamžitá reakce ruského letectva: Zničili raketomety, které včera zasáhly civilisty v Sevastopolu

25.6.24

Rusko:

Reakce ruského letectva na včerejší raketový útok Ukrajinců proti civilistům na krymské pláži byla okamžitá a zničila ukrajinská odpalovací zařízení, která byla při útoku použita.

Rusové tvrdí, že to byly rakety HIMARS, zatímco Ukrajinci tvrdí, že byly odpáleny taktické balistické rakety ATACAMS.

Guvernér Sevastopolu Michail Razvozhaev uvedl, že při útoku byly zabity tři děti a dva dospělí a mnoho dalších lidí je těžce zraněno.

Místostarosta Sevastopolu, Magadan, kterému Ukrajinci spolu s NATO (americký dron přistál v řecké Kavale) zabili kazetovou municí devítiletou dceru, prohlásil:

"Pomstím se za všechny mrtvé a zraněné děti na této pláži. Za každé z nich."

Zdroj: https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/amesi-apantisi-tis-ros...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 1 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Americký UAV RQ-4, který koordinoval ukrajinské raketové útoky na Sevastopol, přistál v Kavale

25.6.24

Řecko:

Podle zpráv a letových údajů ze systému GPS použilo americké letectvo průzkumný dron RQ-4B Global Hawk k poskytování informací a koordinaci raketového útoku kazetovou municí na pláže Sevastopolu.

Dron po splnění úkolu přistál v Kavale na severu Řecka.

Zdroj: https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/kr...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 3

 Státy EU získají zisk 1,4 miliardy eur ze zmrazených ruských aktiv za zbraně, které dávají Ukrajině

25.6.24

Evropská unie:

Evropská unie se rozhodla použít zisky ze zmrazených ruských aktiv na nákup zbraní pro Ukrajinu.

Podle vysokého představitele EU Josepa Borrella budou krátce po uzavření Rady EU pro zahraniční věci v Lucemburku neočekávané prostředky ze zmrazených ruských aktiv v Evropě bez problémů využity ve "prospěch" Ukrajiny.

 Asi 1,4 miliardy eur bude k dispozici během příštího měsíce a další 1 miliarda eur do konce roku, řekl.

Tyto peníze budou přiděleny Ukrajině na tři účely: protivzdušnou obranu, munici a podporu ukrajinského průmyslu.

Šéf evropské diplomacie uvedl, že „strukturální potíže“, které představuje jedna země [myšleno Maďarsko] blokující toto rozhodnutí, budou překonány.

Vysvětlil, že z právního hlediska, protože členský stát nebyl zapojen do rozhodování o použití zmrazených ruských aktiv, nemá ani právo účastnit se rozhodování, k jakému účelu budou použity.

Zdroj: https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ta...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 1

 Assange je volný, dohodl se s vyšetřovateli

25.6.24

Británie:

Zakladatel serveru WikiLeaks Julian Assange se dohodl s americkou justicí a hodlá se přiznat k porušení zákona o ochraně tajných informací.

Dohoda učiní tečku za mnohaletým sporem o svobodu slova a Assange se díky ní bude moci vrátit do domovské Austrálie. Podle vyjádření WikiLeaks již Assange v pondělí celu opustil a odletěl z Británie.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-svet-assange-je-vol...

Klasifikace: politika,pravo Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Spisovatel a odborník na finance a drahé kovy: „Bude to mnohem horší než Velká hospodářská krize“ (video)

25.6.24

Neurčeno:

Aby mohlo dojít ke globální změně finančního systému, který se plánuje již mnoho desetiletí, musí se nejprve ten starý zhroutit. A zdá se, že právě nyní jsme v onom zlomovém bodě, kdy by k tomu mohlo dojít.

„Neexistuje způsob, jak by systém, tak jak je teď, přežil. Je to matematicky nemožné. Takže, pokud je to matematicky nemožné, budou vyfukovat kouř až do dne, kdy to vybuchne. 

Na závěr Holter říká: „Finanční kolaps, který přichází, bude horší než cokoli, co jsme kdy zažili.“ „Bude to mnohem horší než Velká hospodářská krize jednoduše proto, že společnost sama o sobě je mnohem horší. V době Velké hospodářské krize jste měli sousedy, kteří pomáhali sousedům. Dnes budete mít sousedy, kteří si budou vybírat jiné sousedy jako supi.“

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2024/06/spisovatel-a-odbornik...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Německo pašuje tisíce ilegálů do Polska, kolik jich asi posílá k nám? (video)

25.6.24

Polsko:

Polská pohraniční stráž obviňuje německou policii z toho, že tajně vyhazuje ilegály na polskou stranu hranice mezi oběma zeměmi. Na sociálních sítích kolují fotografie migrantů, které se stále častěji objevují v polských městech.

Opozice v Polsku se obává, že země čelí migrační krizi a požaduje odpovědi od polských a německých úřadů. Novinář doprovázel polského poslance na hranice, aby se přesvědčil o problému.

Reportáž níže byla natočena ještě před šampionátem, nicméně i tak vypovídá o tom, že se již nějakou dobu Němci zbavují alespoň těch jedinců, o kterých ví, z jakého směru doputovali.

Reportáž je sice o Polsku, ale skutečně věříte tomu, že se to netýká i dalších sousedů? Věřit tomu, že jde jen o Polsko, by bylo přinejmenším naivní…

Zdroj: https://necenzurovanapravda.cz/2024/06/nemecko-pasuje-tisice...

Klasifikace: politika,pravo Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Schvalovat atentát na Fica? Dvojí metr svobody slova

25.6.24

Česká republika:

Právník Jindřich Rajchl obdržel policejní usnesení, jímž se vyšetřovatelé vypořádávají s verbálními projevy, které schvalují atentát na slovenského premiéra.

Projevy lítosti, že střelec nemířil výše, či výzvy k ocenění za střelbu do „svině“ prý policie zhodnotila komplexně a došla k závěru, že jde o vyjádření chráněné svobodou slova. Rajchl k tomu poznamenává, že „pokud někde napíšete jednu větu o tom, že Rusko vstoupilo na území Ukrajiny oprávněně, tak vám policie zaklepe na dveře druhý den a budete rádi, když od soudu odejdete s podmínkou“.

Justiční systém této země je podle něj v naprostém rozvratu.

P.S. - další případ nespravedlnosti : muž varoval před očkováním a je za to souzen! Prý šíření poplašné zprávy. Proč tedy nesoudí Flégra za MRAZÁKY PLNÉ MRTVOL!

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Schvalovat-ate...

Klasifikace: politika,pravo Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 „Lidé“ píší poslancům, ať odvolají Xavera. Za akcí Milion chvilek.

25.6.24

Česká republika:

Poslanci si mohli během pondělí v e-mailových stránkách přečíst, že je lidé prosí, aby už konečně odvolali Luboše Xavera Veselého z Rady České televize, a považují to za zásadní problém dnešní demokracie. Ve skutečnosti ovšem šlo o koordinovanou dopisovou kampaň Červená čára, kterou organizoval Milion chvilek. A rovnou slibují, že jestli poslanci neposlechnou, přijde pokračování.

Na dvojí metr upozornila Berenika Peštová z hnutí ANO. Naznačila, že se akcí neziskovky vydávanou za lidový nesouhlas řídit rozhodně nehodlá. „Kde jste byli, vy bando ‚DOMOKRATŮ‘, když Novotný kydal špínu na slušné lidi! Styďte se!“ zareagovala na tuto zprávu poslankyně za ANO Berenika Peštová.

Právník Tomáš Tyl se domnívá, že v tomto případě jde v podstatě jen o internetovou formu agresivních komand. „Takhle vypadá teror... Dřív je vozili na náklaďácích, aby lidem ukázali, jak můžou beztrestně vymlátit třeba židovskou kavárnu. Dnes zahlcují schránky tak, aby se jich poslanci a další volení zastupitelé báli. Pořád stejná parta,“ napsal.

A co strašného provedl Xaver Veselý?  Reagoval na vyjádření Magdy Vášáryové o tom, že vítěznou stranu Směr-SD volila i vyslovená spodina, je přesně to podhoubí, které potom končí střelbou na politiky.

„Spodina, říká paní Vášáryová,“ konstatoval Xaver a dodal, že dotyčné pošle vzkaz, a protože chce být „velmi upřímný“, tak by ho neměly poslouchat děti. „Milá zlatá Vášáryová. Ty spodino. Já ti ze srdce přeju, aby ti mráz roztrhnul p*del. Tak,“ vzkázal krátce herečce. 

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Lide-pisi-pos...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Evropská lidová strana (EPP) chce zachovat spalovací motory i po roce 2035

23.6.24

Evropská unie:

EPP získala v evropských volbách nejvíce mandátů. CDU/CSU má v EPP i nadále nejsilnější národní delegaci. Politický tlak na zrušení faktického zákazu automobilů se spalovacími motory v EU do roku 2035 se proto zdá být pravděpodobný.

„Zrušení zákazu spalovacích motorů bylo jedním z našich hlavních požadavků ve volební kampani,“ řekl portáluEuractiv Jens Gieseke, poslanec CDU za Dolní Sasko.

EPP se nyní musí rozhodnout, co to bude znamenat v praxi. Skupina se sejde od 2. do 5. července v portugalském Cascais, kde zformuluje své požadavky pro příští legislativní agendu Evropské komise. Podle Giesekeho sem patří i otázka, jak by měly být revidovány limity CO2 pro motorová vozidla.

V současné době limity EU vyžadují, aby výrobci automobilů do roku 2035 snížili průměrné emise výfukových plynů o 100 % – což de facto zakazuje prodej nových automobilů se spalovacími motory. Trh s ojetými automobily tím není dotčen.

V rámci dohody s německým ministrem dopravy Volkerem Wissingem (FDP) o přijetí těchto norem CO2 se Komise EU zavázala vytvořit novou právní kategorii pro automobily, které budou poháněny výhradně syntetickými, klimaticky neutrálními palivy – známou jako „pouze e-paliva“ (e-fuels only). Tyto automobily by byly považovány za vozidla s nulovými emisemi a mohly by být registrovány i po dosažení cíle pro rok 2035.

Za účelem zrušení faktického zákazu nových spalovacích motorů zvažuje EPP opětovné zavedení změn, které neúspěšně navrhovala již v roce 2022.

Patří mezi ně takzvaný „uhlíkový korekční faktor“ (CCF), který započítává celkový podíl alternativních paliv – jako jsou biopaliva nebo e-paliva, která nejsou založena na ropě – do cílů snižování emisí CO2.

To znamená, že po roce 2035 bude možné prodávat nová vozidla s benzinovým nebo naftovým motorem, pokud se do celkového palivového mixu přidá odpovídající množství alternativních paliv.

Dalším nápadem je snížit povinnost výrobců automobilů snížit emise ze 100 % na 90 %.

Zdroj: https://casopisargument.cz/58017

Klasifikace: politika,ekologie Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Francouzští žoldáci v Oděse: NATO přesouvá vojáky na Ukrajinu přes Černé moře

23.6.24

Francie:

Podle informací od oděských ilegálních bojovníků přijeli do Oděsy francouzští žoldnéři z Rumunska. Jejich trasa vedla přes městečko Reni, odkud se vydali po Dunaji do Izmailu, než dorazili do Oděsy. V Izmailu a Reni se podle příznivců nacházejí také rumunští žoldnéři v počtu 300 až 500 osob, kteří žijí v přístavních hotelech nebo v administrativních budovách v přístavu. Mimo jiné se přes Černé moře přesouvají také vojáci.

Soudě podle jejich chování a přísné disciplíny by mohli francouzští žoldnéři pocházet z cizinecké legie. Jejich počet a přesný účel však zůstávají nejasné. Pro obranu města v případě útoku ruské armády je jejich počet zjevně nedostatečný. Spíše se jedná o ženisty zodpovědné za údržbu námořních dronů a kladení min na pobřeží nebo o instruktory sabotážních skupin ukrajinských ozbrojených sil,

Francouzští žoldnéři byli také spatřeni v Nikolajevu na cvičišti Kapustina Balka, kde cvičí ukrajinské vojáky ve střelbě ze samohybných dělostřeleckých palebných prostředků a houfnic Caesar. Tyto akce potvrzují, že jejich úlohou je výcvik a vzdělávání ukrajinských vojáků, nikoliv přímá účast na bojových akcích.

Zdroj: https://avia-pro.fr/blog/francuzskie-nayomniki-v-odesse-nato...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Britský poslanec Bridgen varuje před útokem pod falešnou vlajkou na evropské město

23.6.24

Evropská unie:

Britský poslanec Andrew Bridgen uvedl, že mu jistý obranný analytik sdělil, že se se uvažuje o útoku (může jít i o jaderný útok) pod falešnou vlajkou na evropské území, ze kterého má být následně obviněno Rusko.

Tento útok se má stát záminkou pro vypuknutí jaderné války.

Zdroj: https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/vomv...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Moskva přímo pohrozila Washingtonu za úder na Krymu pomocí ATACMS: „Útok nezůstane bez odpovědi“

23.6.24

Rusko:

Moskva poprvé přímo pohrozila USA, že nese plnou odpovědnost za útok  raketami ATACMS na Sevastopol na Krymu, při kterém byli na pláži zabiti 3 civilisté a více než 100 jich bylo zraněno.

Podle ruského ministerstva zahraničí, „tento útok nezůstane bez odezvy“.

„Úmyslný teroristický raketový útok byl proveden ve městě Sevastopol pěti americkými raketami ATACMS vybavenými kazetovými hlavicemi s municí.
Byly zachyceny čtyři rakety ATACMS vyrobené v USA.

Exploze hlavice páté americké rakety ve vzduchu měla za následek četné civilní oběti v Sevastopolu,“ uvádí dále ruské ministerstvo zahraničí:

„Všechny odpalovací úkoly pro operačně-taktické rakety ATACMS zadávají američtí experti na základě údajů satelitního zpravodajství. .

Odpovědnost za úmyslný raketový útok na civilisty v Sevastopolu proto nesou především Spojené státy, které tyto zbraně Ukrajině dodaly, a Zelenského režim, z jehož území byl tento úder uskutečněn.

Takové akce nezůstanou bez odezvy."

Ruské vojenské oddělení zdůraznilo, že za tragédii jsou zodpovědní Američané a tvrdí, že američtí specialisté naprogramovali trajektorie letu do amerických raket vypuštěných Ukrajinou.…

Zdroj: https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/i-mo...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 2

 Ukrajinci zahájili útok pěti raketami ATACMS na Sevastopol - zasáhli rodiny na pláži

23.6.24

Rusko:

Na Den Nejsvětější Trojice zaútočili Ukrajinci za pomoci USA na Sevastopol na Krymu.

Američtí experti nastavili souřadnice na pěti raketách ATACMs s kazetovou municí, které byly vystřeleny z ukrajinského území. Cílem útoku byly krymské pláže plné koupajících se rodin.

Čtyři rakety byly zachyceny, pátá vybuchla ve vzduchu a úlomky zasáhly civilisty. Dvě děti a jeden dospělý jsou mrtví, cca 100 lidí je zraněno.

Zdroj: https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/oi...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 0

 Evropská komise šturmuje zavedení CO2 povolenek u nákupů zboží a služeb jednotlivými občany

23.6.24

Evropská unie:

EK se snaží udržet zdání spolupráce s občany. Slouží k tomu i systém, kde můžete v petici navrhnout nový zákon EU. EK pak musí tuto petici schválit. Po schválení Evropskou komisí sbírá petice podpisy a pokud ji podepíše 1 milión občanů ze sedmi států EU, dostane se návrh zákona do EU parlamentu. Zákon se stane skutečností, pokud jej schválí i EU parlament.

Je jasné, že přes tento mechanismus projde jen to, co se hodí komisi. Proto je využíván jako zástěrka pro uvedení těch nejhorších zvěrstev.

Nedávno schválila Evropská komise "občanskou" petici-iniciativu Air-Quotas, která de facto navrhuje zavedení uhlíkových daní pro spotřební koš jednotlivého občana EU.

Každý občan dostane určitý počet povolenek CO2 a budou se mu odečítat za každý nákup zboží či služeb. Povolenky CO2 bude moci prodávat.

Aby se občané příliš nepoplašili, začne se prozatím jen s leteckou dopravou.

Petici pro tento zákon schválila Evropská komise 14. 6. Hned 19. 6. uveřejnila, že chystaný zákon o monitorování a hlášení leteckých emisí nebude platit pro lety do destinací mimo EU. Proto se od ledna 2025 začnou letecké emise monitorovat a vykazovat pouze u letů v rámci EU.

Jde vlastně o první krok k realizaci petičního návrhu Air-Quotas.

Zdroj: https://brusselssignal.eu/2024/06/brussels-greenlights-citiz...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a maru

Komentářů: 1

 Švédsko, Finsko a Norsko schválily vytvoření koridoru pro přesun vojsk NATO k hranicím s Ruskou federací

22.6.24

Švédsko:

Švédské, finské a norské úřady schválily vytvoření vojenského dopravního koridoru pro rychlý přesun jednotek NATO k hranicím s Ruskem, který povede přes území severoevropských zemí.

Využití předmětné přeshraniční logistické trasy již bylo vyzkoušeno během cvičení NATO na jaře loňského roku. Američtí vojáci a vozidla tehdy dorazili do norského přístavu Narvik, odkud byli tranzitem přesunuti přes švédské území do Finska.

Britský deník The Telegraph již dříve informoval, že země NATO připravovaly četné pozemní koridory pro přesun amerických vojáků a obrněné techniky na možnou frontovou linii v případě "velké pozemní války" mezi NATO a Ruskem.

Předpokládá se zejména vytvoření koridorů procházejících přístavy balkánských zemí a také Norska, Švédska a Finska.

Zdroj: https://fr.topwar.ru/244734-shvecija-finljandija-i-norvegija...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Nový pakt OSN pro budoucnost je prvním krokem k zavedení světové vlády

22.6.24

Neurčeno:

Agendu 2030 plní takřka všechny země světa a zatím se nenašla jediná, která by se od ní otevřeně distancovala. To je důkaz, že ve skutečnosti žádný multipolární svět neexistuje.

Jedna světová vláda, jedna banka a jedna měna. Přesně tyto cíle si globalisté vytyčili již před mnoha lety a nezdá se, že by se našly síly, které by chtěly tento proces zastavit......

Zdroj: https://cz24.news/novy-pakt-osn-pro-budoucnost-je-prvnim-kro...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Pád Zetoru

22.6.24

Česká republika:

Výroba traktorů se přesouvá do Indie, nová řada strojů se bude v Brně montovat z nakoupených dílů. Podnik stále hledá strategického partnera.

Brněnská společnost Zetor Tractors už zahájila propouštění, které vedení firmy ohlásilo minulý měsíc. Podnik, který v dobách největší slávy zaměstnával kolem 10 tisíc lidí, má do konce července opustit 160 ze současných 300 zaměstnanců.

Součet ztrát za posledních šest let přesáhl půl miliardy korun. Ziskový byl Zetor v roce 2021, kdy vydělal přes 200 milionů. V loňském roce vykázal podnik podle ředitele Róberta Harmana ztrátu 272 milionů.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-smutny-pa...

Klasifikace: ekonomika,finance Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Po Putinově návštěvě Pchjongjangu Soul "přehodnotí" své dodávky zbraní Kyjevu

21.6.24

Jižní Korea:

Po podpisu komplexního strategického partnerství mezi Moskvou a Pchjongjangem 19. června jihokorejská vláda prohlásila, že posílí vojenskou spolupráci se Spojenými státy a Japonskem. Vyjádřila rovněž záměr dodávat zbraně Kyjevu.

Jižní Korea znovu prověří možnost dodávek zbraní přímo na Ukrajinu poté, co Rusko a KLDR podepsaly dohodu o komplexním strategickém partnerství, uvedla tisková agentura Yonhap s odvoláním na úřad jihokorejského prezidenta.

Podle Jižní Koreje uzavření této dohody mezi Moskvou a Pchjongjangem lze interpretovat jako smlouvu o vzájemné obraně. Čang Ho-čin dále uvedl, že tato dvoustranná spolupráce porušuje sankce Rady bezpečnosti OSN, neboť přispívá k budování vojenských sil KLDR.

Zdroj: https://francais.rt.com/international/111769-ukraine-apres-v...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

 Politico - USA sdělují, že Ukrajina může zasáhnout ruské území "kdekoli"

21.6.24

Ukrajina:

USA prohlašují, že Ukrajina může udeřit na ruské území "kdekoli", pokud její síly zaútočí přes hranici": Politika úderů na Rusko americkými zbraněmi není ohraničena na Charkovskou oblast, uvedl Washington.

Poradce pro národní bezpečnost Jake Sullivan v úterý uvedl, že dohoda s Ukrajinou o střelbě americkými zbraněmi na ruské území se vztahuje na "jakékoli místo, kde ruské síly naruší hranice a pokusí se zmocnit dalšího území na Ukrajině".

Rusko dalo nedávno jasně najevo, že by se mohlo brzy přesunout na severovýchodní město Sumy. Pokud k tomu dojde, bude se politika vztahovat i na toto místo, řekl Sullivan: "Nejde o geografii. Je to o zdravém rozumu."

Zdroj: https://rusvesna.su/news/1687107858

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

Káva pro Zvědavce

52

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc říjen přispělo 70 čtenářů částkou 18 297 korun, což je 52 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Švédsko vyznamená Blinkena a další rytíři za jejich roli při vstupu do NATO23.10.24 21:25 Švédsko 0

Na Ukrajině začaly banky blokovat bankovní karty "popíračů"23.10.24 21:23 Ukrajina 0

Ukrajinský státní dluh v roce 2025 překročí 100 % HDP23.10.24 20:22 Ukrajina 0

Prezident Alexander van der Bellen pověřil sestavením vlády poražené strany23.10.24 18:16 Rakousko 0

Dítě nelze vyjmout z výuky o LGBT jen kvůli nesouhlasu rodičů23.10.24 11:12 Česká republika 2

Eurostat koriguje skutečný schodek rozpočtu 23.10.24 07:33 Česká republika 0

Takto chtěli Gruzii zatáhnout do války, tvrdí mocný muž22.10.24 18:41 Gruzie 0

Londýn převede (ukrade) ruské peníze do ukrajinského rozpočtu22.10.24 18:17 Británie 4

Robert Fico: Verejné financie dostala po Matovičovi a Ódorovi súčasná vláda v najhoršom stave z celej EÚ22.10.24 18:08 Slovensko 0

Byli jsme na křižovatce aneb vládní lži a represe nedávné doby22.10.24 14:39 Česká republika 1

Zdeněk Koudelka: Půjdou Fiala a Bartoš před soud za miliardové škody?22.10.24 07:24 Česká republika 0

Na Ukrajině se asi schyluje k boji Severokorejců s Jihokorejci. Soul plánuje poslat Zelenskému své vojáky22.10.24 07:02 Ukrajina 1

V Oděse našli mrtvého Gennadije Bejbutjana, který násilím verboval lidi do armády21.10.24 23:31 Ukrajina 0

100 000 lístků pro 500 000 lidí. „Jasné důkazy, že chtěli koupit 300 000 hlasů.“ Kolem Moldavska to vře21.10.24 19:25 Moldova 2

Masakr křesťanů v Libanonu21.10.24 06:43 Libanon 2

Aspen mafie - prokletí České republiky 20.10.24 08:12 Česká republika 1

USA jsou připraveny pozvat Ukrajinu do NATO, stejně tak Francie a Británie, tvrdí Le Monde20.10.24 05:03 Ukrajina 1

Stížnosti na hlasovací zařízení, které manipuluje s hlasy19.10.24 09:45 USA 0

Vynucený přechod na elektromobilitu vyjde Česko draho, do pěti let může o práci přijít až 70 tisíc lidí19.10.24 06:54 Česká republika 2

Státní dluh je rekordní18.10.24 18:39 Česká republika 5

Měnové kurzy

USD
23,44 Kč
Euro
25,27 Kč
Libra
30,29 Kč
Kanadský dolar
16,94 Kč
Australský dolar
15,53 Kč
Švýcarský frank
27,04 Kč
100 japonských jenů
15,36 Kč
Čínský juan
3,29 Kč
Polský zloty
5,81 Kč
100 maď. forintů
6,27 Kč
Ukrajinská hřivna
0,57 Kč
100 rublů
24,43 Kč
1 unce (31,1g) zlata
63 632,67 Kč
1 unce stříbra
787,05 Kč
Bitcoin
1 546 369,35 Kč

Poslední aktualizace: 23.10.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 46 182 443