Vyhodnocení ankety o Zvědavci

Vladimír Stwora

23.4.2016 Zvědavec Témata: Zvědavec 5352 slov

V minulém týdnu proběhla na stránkách Zvědavce velká anketa o tom, co se vám na Zvědavci líbí, co se vám nelíbí a co by se mohlo a mělo případně změnit. Anketa byla uzavřena a článek s anketou jsem stáhl, proto ho nehledejte, není tady. V anketě jsem se úmyslně vyhnul otázkám kolem grafiky Zvědavce, protože vaše reakce znám a nechci se k tomu vracet.

Následující obrázky jsou mírně zmenšeny, aby se vešly do šířky sloupce, kliknutím na obrázek se vám otevře graf v původní velikosti.

Podobné číslo jsem čekal a trošku mě mrzí, že je tady tak málo žen. Protože společnost bez žen je smutná. Ale chápu, že témata zde probírána nejsou pro ženy příliš přitažlivá.

Pokud jste ve svých odpovědích nelhali, tak z věkových kategorií čtenářů mám docela radost. Z diskuzí jsem někdy míval pocit, že se tady scházejí sami důchodci. Ale zdá se, že Zvědavce čtou lidé všech věkových kategorií a to je dobře.

Ve výše uvedeném grafu mě překvapilo, že téměř polovina čtenářů by zde ráda viděla konspirační články. Nic proti konspiraci, ale copak neexistují desítky jiných konspiračních webů? Jejich provozovatelé bohužel až příliš často nedokážou odhadnout realitu a prezentují nesmysly jako fakta. A pokud se později prokáže, že nějaké tvrzení je nesmysl, ten, kdo to původně publikoval, se jen zřídka kdy omluví. Právě tito lidé pak dělají špatné jméno alternativním zdrojům informací a dodávají munici jejím kritikům. Zvědavec za celou dlouhou dobu své existence nemusel odvolávat skoro žádnou zprávu, to je do jisté míry značka kvality. Také se někdy spletu, ale v zásadních věcech se mi daří držet se zřejmě blízko pravdy.

Při rozhodování o zařazení tématu k publikování se řídím Occamovou břitvou (Pokud pro nějaký jev existuje vícero vysvětlení, je lépe upřednostňovat to nejméně komplikované). Proto zde nečekejte například téma chematrails. Neprošlo Occamovou břitvou.

Dále mě zde překvapilo, že články pro ženy by zde rádo vidělo jen 1,6 % čtenářů a čtenářek. Já si naopak myslím, že nějaký ten typický ženský článek by byl vítaným zpestřením příliš jinak často chmurných "mužských" článků. Bohužel nemá jej kdo napsat, já sám to nedokážu a žen tady máme jako šafránů.

Jen 35,8 % požaduje úplně otevřenou diskuzi bez moderování. Myslím, že většina čtenářů se shodne na tom, že stávající systém částečného moderování diskuzí je funkční.

Pokud jste v předchozí otázce odpověděli ANO, poraďte, jak jinak by se dala omezit tlachavost některých diskutujících

Máme tady 207 odpovědí. V podstatě se více méně opakují, tak si dovolím zobrazit zhruba padesát návrhů.

Většině čtenářů žvanilové vadí, i když zhruba třetina navrhuje nechat je tak. Někteří doporučují zajistit potlačení tlachavých různými udělátky, například karmou, takže by ostatní čtenáři hlasovali o jednotlivých příspěvcích a příspěvky s nízkou karmou by se samy postupně zneviditelňovaly. Ten systém jsme tady měli a nefungoval. Ukázalo se, že vznikají jakési zlomyslné kliky proti některým přispěvatelům a jejich příspěvky se pak zneviditelňovaly, ačkoliv nebyly špatné. Myslím, že zůstaneme u současného systému 10 příspěvků za měsíc, který asi není nejlepší, ale prokázal určitou životaschopnost a jakž-takž udržuje diskuze čitelné.

Vaše návrhy:

Mazat

v některých případech je limitování smysluplné diskuse na škodu

Čím více příspěvků, tím menší písmo!

Tlachavost se omezit nedá..:-)

Presunout do jineho fora

Karma

dva příspěvky ke článku

Třeba max. 3 příspěvky pod článek.

Vyloučit trolly a žvanily

30 by mohlo stačiť

po 10-om prispevku vsetky ostatne zobrazovat az po rozkliknuti inak iba nazov obmedzeny poctom pismen

nijak

Sestavit Žebříček stupidů.

stačilo by denně např. 20 příspěvků, pak ban, ale 10 měsíčně je opravdu málo

kdo je tlachalem, ponechat jen 10 příspěvků

možnost skrýt "záporné" komentáře

Proč omezovat..?

Admin nech upozorní, aby dotyčný písal k veci stručne a jasne-argumenty, nie tlachy.

Omezí se sami, časem je to může přestat bavit. Omezováním avýmazy se dráždí a proto to zkouší znovu a znovu.

tlachavci jen zabírají místo a odrazují mě od čtení dalších příspěvků, možná jejich příspěvek "scvrknout" do odkazu

Zavest hodnoceni uzivatelu +/- body.. kdyz to budou hrat na debily, pak se sami zneverohodni a pri dosazeni urciteho skore moznost smazani uctu..

Nijako , nech sa vypíšu . Aj tak tých komentárov nebýva až tak veľa a nikoho nikto nenúti čítať to či dokonca na to reagovať .

schovat + oznacit

Hodnotenie príspevkov návštevníkmi - príspevky so zlým hodnotením skrývať s možnosťou "rozbaliť" si ich.

banovat

Omezil bych spíše počet příspěvků na jednotlivé články - cca 5.

Články i komentáře např. mohou mít svůj vlastní ratting, který by čtenáři na základě svého hodnocení kvality článku určovali. Potom pokud by mělo něco 90%, bylo by vidět, že článek stojí za přečtení a pokud 30% asi by jej nikdo nečetl. Pak už by stačil jen klasický web filter a možnost zobrazení článků v určité škále... (např 60%-100%). Aby se web nedal snadno manipulovat, bylo by dobré aby ratting byl orientační a redakce ho mohla na základě svého úsudku zvedat. Pokud by pak redakce nemohla snižovat, vyhnul by se systém z Vaší strany možnosti manipulace. Zvedání ratingu lze považovat jako doporučení aby dobré myšlenky nezapadli v zapomnění.

Pokud tlachá k věci, nevím proč tlachání omezovat. Efektivnější by bylo počítat offtopic komentáře a kdo nasbírá 10, dostane stopku komentovat do konce měsíce

Upozornit na ně a smazat

podobně jako http://www.aktualnikonflikty.eu/viewtopic.php?id=13 tedy dočasně blokovat tlachaly a provokatéry

2 x na clanek

nicneříkající tlachaly nebrat!

nijako, niektori to maju ako zivotny program....

Určit počet řádků

Nijak

30 příspěvků za měsíc

;mazat

Omezení není třeba, pokud dotyční nikoho neuráží a mluví k tématu.

Login, 100kč/10 témat pro příspěvky

Tliachavosť sa dá obmedziť tým, že sa zvedavec bude dotyčného sledovať a v prípade, že prekročí stanovený limit hlúpych komentárov denne/týždenne/mesačne, dostane ban povedzme na mesiac/rok.

mechanizmus na oznacovanie jeblych odpovedi a ked je ich viac ako 10 per autor, tak bloknut do konca mesiaca

Moznosti filtrovat prispevky podle autora.

Nereagovat na jejich prispevky

asi nijak ovsem po dusledne ignoraci hloupych prispevku je to prejde samo...snad

takový ten systém, kdy se v diskusi zobrazí hlavní "strom" nebo "vlákno" a tam jsou příspěvky k tématu, a kdyby chtěl někdo rozmazávat něco co se článskem nesouvisí, otevře se nové pod-vlákno, které si lidé mohou rozkliknout ale nemusí. Je však stále nutno mazat lidi co systém nechápou a neustále píšou off topic do hlavního vlákna.

Varováním těch, kteří mají příspěvků přespříliš a následné omezení pouze jich.

Blbec se nikdy nedozví, že je blbec. Budou zaclánět co svět světem stojí a stál.

zesměšněním

opravdovým "tlachalům" jejich příspěvky omezit

mazanim

30 príspevkov na mesiac :-D

neuverejnit prispevky

co den to jedna možnost na vyjádření

I tak se dá celkově udělat obrázek o přispěvatelích, pouze sprosté a urážlivé bych mazala.

nechte je tlachat, psi štěkají a karavana táhne dál

Pokud dosáhne bezobsažná tlachavost některých diskutujících určité hranice, např. 50 bezobsažných příspěvků, zablokovat přístup navždy.

registrace přispěvatelů do diskuze

napr. 2, 3 príspevky k článku

Registrovat se, nebyt anonymni

udělat nástěnku hanby

na max 300 znakov

delkou prispevku

Někoho neomezíte ani klackem! Lze ho také vyzvat, ať za každý takový příspěvek poukáže na konto Zvědavce určitou minimální částku a bude od něj pokoj!

větší počet příspěvků (30-50)

Tu arci obmeziti nelze. Buďto se coby provozovatel rozhodnete pro volnou diskusi a pak do ní těžko lze zasahovat, a nebo vyhlásíte diskusi "moderovanou" a stanovíte jednoznačná pravidla. Nikdy se nelze zavděčit všem, záleží spíše na tom, zda hodláte trávit čas moderováním diskuse a zároveň zda chcete dát prostor čtenářům. Mně osobně by ani nevadilo zrušení diskusí; na druhou stranu - jsou-li a to bez definovaných pravidel, proč kdejakého troubu hned mazat?

netreba ju obmedzovat, bezobsazne a plytke prispevky budu rozpoznane podla ich autora a nikto ich nebude brat vazne

Souhlasím s omezením, jen bych je uplatnil na vyslovené tlachy

Upozornit ať nepřehání, a když neposlechne, bloknout.

nereagovat na ně

Okamžitě vymazat. Diskuze má být věcná a služná, nikoliv urážlivá a vulgární. Má-li pisatel takováto nutkání vyjádřit se, ať si to napíše na toaletní papír a pak spláchne na WC. Diskuze jsou k tomu, aby si jedinci v rámci demokracie vyměnili své názory a přitom se vzájemně respektovali.

Upozornit na bezobsažnost, ale to by musel mít někdo čas číst ony příspěvky a hodnotit.

Naz zaklade prispevku by kazdy mel bonitu, kterou by pri hloupych/tlachavych prispevcich snizil na 10x prispevku za mesic.

Registrovany bez limitu, anonymni limit 10 podla ip

Zpoplatnit jim to. Chtějí tlachat, tak zaplatí 50,-. :-)

Stanovit max.povolený počet řádků disk. příspěvku.

Ano, ideální by bylo to, co navrhuje 69 % čtenářů. Zvědavec by si na sebe měl vydělat kombinací reklamy a dobrovolných příspěvků. Bohužel praxe je taková, že o reklamu nezavadím, ačkoliv návštěvnost je víc než dobrá a překonává mnohé jiné weby prošpikované reklamou. Kolem Zvědavce je jakási neviditelná zeď ignorance ze strany potenciálních inzerentů. Mám to vyzkoušené a ověřené. Zvědavec je za ty roky dost známý a má stále cejch konspiračního webu popř. cejch antisemitského webů a to s ním zůstane až do konce. A protože většina inzerentů nechce mít sebemenší problémy s případnou ideologickou stránkou média, v němž inzerují, obloukem se mu vyhýbají. Takže to, bohužel, zůstává na vás. :-(

Tak ti, kteří si všimli nepřítomnosti reklam zde, teď vědí, proč tady nejsou. Viz odpověď výše. Není to moje rozhodnutí.

53,5 % účastníků ankety se přiznalo, že nikdy nepřispělo na provoz, ačkoliv sem chodí. Je to moc nebo málo? Kéž by to byla pravda. Já myslím, že skutečné číslo těch, kteří nepřispívají, tzv. černých pasažerů, je mnohonásobně vyšší. Když uvážíme, že měsíčně zde máme skoro 200 tisíc unikátních návštěv a přispívá zhruba 150 lidí, tak to vychází na 0,075 %. Neboli jeden z 1300 návštěvníků. Už jsem zde několikrát uváděl přirovnání k hospodě, kde sedí 1300 hostí a jen jeden si něco objedná. Jak dlouho by vydržela existovat taková hospoda?

Tento měsíc je situace opět kritická, do konce zbývá týden a v pokladničce chybí ještě víc jak třetina nutné částky. Co s tím? Zase zacvakat ze svého? Jako minulý měsíc?

Důvody, proč to nejde, proč nechcete přispět, jsou stále stejné a – upřímně řečeno – snad ani vy sami jim už nevěříte. Je to čistý alibismus. Skoro třetině nevyhovuje způsob placení. Když si kliknete na Možnosti platby, najdete tam sedm možností. Od těch "normálních" jako převod na účet přes ty více anonymní (odeslání z pošty poukazkou A s vymyšlenou adresou odesílatele) až po ty téměř dokonale anonymní (bitcoiny). Přesto si třetina z vás pořád myslí, že to není dostatečné. A třetina se bojí, že se o tom dozví Velký bratr. Něco vám řeknu. Neznám případ, že by někoho zavřeli za podporu tohoto serveru. Dokonce ani nevím o někom, koho by vyšetřovali. Proboha, čeho se bojíte? A když se tak bojíte, proč sem vůbec chodíte? Proč nezůstáváte u Babišovek, kde to je bezpečné?

Už vidím, jak zase někdo v diskuzi vytáhne platbu mobily. Přátelé, to je další alibismus. Čulík na BL umožňuje platbu mobily už několik roků. Když se podíváte do jeho pravidelných měsíčních vyučtování, uvidíte, že přes mobily přicházejí jen procenta celkově vybrané částky. Navíc platba mobilem znamená, že živíte nejméně tři další middle-men: operátora, banku a stát. Pro příjemce zůstane v průměru čtvrtina darované částky.

Co vám na Zvědavci nejvíce vadí? Co by se mělo zlepšit?

Odpovědělo 235 čtenářů. Vybírám některé

Nic.

možnost platby k udržení chodu Zvědavce!

Líbí se mi

Nič, odvádza skvelú a zasluznu prácu

na to že to kompletně celé provozuje v podstatě jeden člověk je to neuvěřitelný výkon zasluhující nejmíň Pullitzerovu cenu, snad by se mi líbila větší vyváženost článků

Mohl by čtenáře více směrovat i na jiné, spřízněné weby.

Někdy příliš dlouhé či odborné články

Vyhýbat se otevřeným či skrytým urážkám víry.

viac geopolitických analýz od kvalitných autorov(Saker, Escobar a pod)

Vadí mi obrovský přísun negativismu, takže s opatrností uveřejňovat i něco pozitivního - co se povedlo apod., jako protiváhu, aby člověk nebyl úplně zdeptaný

V určitých tématech jde Zvědavec k jádru problému, ale ostatní souvislosti často opomíjí. Chemtrails jsou stejně reálné jako GMO a lhaní České televize !!!

Nektere clanky jsou tak spatne , ze se skoro nedaji cist. Takze bych rada videla lepsi vyber autoru. Pokud clanek neni jasne napsany, tak ho neuverejnit. Ocenila bych VICE humoru!!!

nevim

Ze nekdy nekolik dni tam neni nic noveho

Vadí- že se příliš snaží být protiváhou meinstreamu. Chtělo by to hledat nová témata o spolupráci (neziskové), třeba založit a udržovat seznam firem, které zákazníka neberou na hůl. Zrovna O2 se právě vyznamenala a zavedla 3x dražší tarify ( Volání ČR), kterými jednostranně nahradila levněhší z dřívějška(Volání CZ 50 Kamkoli), a rovnou to naúčtovala do vyúčtování služeb od půlky měsíce března viz rozčilená diskuse ve fóru na O2:http://www.o2.cz/osobni/forum/?openid.ns=http%3A%2F%2Fspecs.openid.net%2Fauth%2F2.0&forum_id=40&topic_id=16595

Není to ani tak o Zvědavci, jako spíše o lidech, kteří za článkem diskutují a někdy dělají Vaší snaze medvědí službu. To je o té svobodě vyjadřování vlastního názoru, avšak, někdy by názor "cenzora - redaktora" nebyl, v zájmu ujasnění Vašeho stanoviska, na škodu. Stálý diskusní klub Vašeho webu, někdy ubírá svým postojem nebo průběhem diskuse celé informaci na relevantnosti, ale to je možná jejich záměr.

blokovani prispevku a novy design

Více příspěvků v rubrice ve zkratce.

málo článků

Nepřemýšlel jsem o tom

Více článků autorů z ČR. Více české politiky. Je třeba se pořádně šťourat v českých politických stranách a hlavně v těch pseudo-opozičních.

NIc

Zapomina, jak krusna doba byla před 1989 a nekdy ji obsahove jakoby velebila. Totez plati o Rusech. Pritom tolik lidi z CSSR emigrovalo, mnozi diskutujici ziji stale v dusledku tehdejsiho odchodu na Zapade, ale nekteri ten Zapad hani a naopak všechno ruske, jakoz i dobu před 1989, chvali. Netvrdim, ze by měli z podstaty všechno zapadni chvalit, ale rozhodne by nemeli zapomínat na pocit, který je hnal z te desive atmosfery pryc. V teto dobe mohou byt Parlamentni listy prikladem.

A prave kdyz ziskam informacni a nezavisly zaklad z Parlamentních listu a pak nekdy prejdu na Zvedavce, nepusobi na me vzdycky duveryhodne.

vše ok

nic, Váš web je výborný

V mezích možností vynikající

zlepšit kvalitu překladů, nepřebírat staré články

v podstate nic, keby mi nieco vadilo nechodim sem. za stareho zvedavca bol pre mna tento server top informacny kanal v cesko slovensku. svoju kvalitu si drzi ale dobehli ho (a drzia s nim krok) i ine weby...chcem tym povedat, ze pokial je to o peniazoch a financovani, tak trh sa zmensuje a bude to coraz tazsie! (Bolo to tazke ked ste boli top, to viete najlepsie) pokial budete chciet prezit budete musiet siahnut po reklame...zial inak to nepojde (alebo skoncit. Ale ci budete spokojnejsi?...skor si myslim ze nebudete, ponevadz to iba pre prachy nerobite, tak by ste tym stratil v konecnom dosledku najviac vy osobne....ale to iba na okraj)

vše v pořádku; jistě lze vždy něco lepšit, ale v tom vám neporadím

privítal by som aktuálne "ne-mainstreamové" správy, rozšírenie rubriky "Ve zkratce"

malo clanku

malý denní přírůstek článků

Rozdělit informace a komentáře na část tuzemskou a zahraniční vesměs systémem 1 tuz. + 1 zahr.

nic mě nenapadá

jsem spokojen, nemám návrh.

Vyhledávání článků

Současný "nový" formát web. stránky, tak trochu "amatérský"- každopádně horší než v minulosti, zveřejňování finančně "oceněný" přeložený článek (hodnota)

Někdy jsou články "hloupé", tedy ne kvůli zaměření obsahu, že bych s ním nesouhlasil, ale prostě nedostatek inteligence, primitivismus. Ale i to, že je to rozčilující, nutí člověka se vůči tomu vymezit, je to vlastně součást stejné škály, jako je i ta názorová. Vlastně OK. takže nic. A snad ještě jenom to, že gayové nejsou zas tak špatní :-) Že i gay může být vlastenec a hodně toho pro společnost udělat. Zveřejnili byste i pozitivní článek o nich? Nemyslím sluníčkové píčoviny, ale něco rozumného?

viz výše uvedené

že děláte anketu přes Google.

Stworova přílišná fanatičnost.

Zaskočila ma zmena vzhladu, nemuswla byť, čo funguje netreba za každú cenu meniť.

Vadil mi nový vzhled, už jsem si nějak zvykl. Obvyklý problém webů je najít informaci, nevím, jak je to zde. Nepotřeboval jsem, ale kdyby se mělo na něco zaměřit, tak bych se podíval na tuto oblast, hledání dle autora, času článku, témata, klíčového slova. Možná by zde mohlo být více článků z domácího prostředí - ovšem musí být kde a od koho brát samozřejmě - jen tip.

celkové vyznění je v tom zmateném a převráceném světě značně pozitivní a burcující, přesto bych uvítal víc pozitivních zpráv

že je psán převážně pro lidi, kteří už "prohlédli", líbilo by se mi kdyby víc šel vstříc lidem, kteří jsou teprve na cestě, mohl by být víc sjednocující platformou, hlásnou troubou nějakého rodícího se hnutí

někdy je zaostření na ty nejhorší nešvary globalizace takovým magnetem, který lidé vyhledávají, ale zůstane jen trpkost. vyjít z izolace.

vadí mi, že je nekorektní vůči některým menšinám, mám na mysli romy, homosexuály, z principu. Říká se sice na hrubý pytel hrubá zápatal, přesto bych uvítal více tolerance

Nič mi nevadí, všetko je OK , denne som na Zvedavci a rád si prečítam všetko čo tam je. Nikde inde som také zaujímavé informácie nedostal okrem ZemaVek. Info Zvedavca považujem za vysoko pravdivostné a objektívne. Skutočný odraz reality na rozdiel od lživej oficiálnej proamerickej mediálnej propagandy. Ešte by som chcel dodať, že pri prevode platby s účtu na váš účet mám problémy. Niekedy to poštová banka zo SK nechce akceptovať, preto by som prosil udať:

IBAN a Názov príjemcu. Bez tohoto to program Poštovej banky SK nechce akceptovať.

Obcasne zverejnovanie neoverenych informacii. HOAX apod.

Vic článku v "skratce"

byt vice kontroverzni, spravnym smerem

Cenzura diskuzí, výběr vyváženějších autorů a zejména možná více osobních článků s názorem-Vašich, ty mi tady chybí nejvíce. Na mnoho věcí máte dobrý názor a moc sem již nepíšete, paradoxně....ubrat zaplevelení fanatickými proruskými autory atd.

trošku viac o Slovensku, je tu veľa čitateľov

Udělal by mi radost nějaký článek s vyloženě optimistickým obsahem. Alespoň občas... Vím, že v dnešní době je to poměrně složité, ale často se mi stává, že zavírám Zvědavce a deprese se mnou cloumá....

nič

Nic zasadniho, az na velke mnoztsvi opakujicich se a nudnych clanku (ty stoji zpravidla hodne penez)

Dokopy nič , len tých článkov by mohlo byť niekedy viac a aj širší výber témat a autorov . Nebáť sa vložiť aj niečo čo čitateľom nebude zrovna po vôli .

pokud se začne nějaký seriál viz Episody, tak by se měl dokončit

Rusofilnosť, zabúdate na 68 rok

některé autorské analýzy jsou příliš dlouhé a domnívám se, že kvůli tomu to v dnešní uspěchané době někteří lidé nečtou

nic mi nevadi

Nevadí nič.

Alternativních webů je spousta. I nadále se soustředit na kvalitu na úkor kvantity. Na konspirace je tu Hájkův protiproud.

vrátil bych původní design stránek a redukoval tlachaly v diskusích. Nejvíc mě mrzí, že z diskuse zmizelo hodně jmen, které byly zárukou kvalitního názoru- dříve byla diskuse na výborné úrovni, nyní kvalita hodně poklesla

Silně pro-ruská propaganda.

myslím si, že v době,kdy se zvědavec bál, že ho zablokují, se změnila úroveń respektivně- průbojnost článků a zvědavec ubral na tvrdé aktuálnosti, přes to ho mám rád a každé ráno čekám co přinese

příliš mnoho konspiračních teorií, na můj vkus málo reportážních informací typu "byl jsem tam/žiju tam a je to tam takto"

nevadí mi nic, přeji pevné nervy při té těžké a záslužné práci

nevadí nic

Vidim ,ze sa snazite ,tak povediac nic na tomto svete je nie perfekt.

Mě na zvědavci jako takovem nevadi nic

osobně si nejdem jist objektivitou a věrohodností některých informací

Propagace ateismu

absence domacich temat

Původní formální vzhled se mně zdál lepší. Trvalo, než jsem si zvykl na nový.

vše OK

Víc nového, někdy kopíruje jiné.

Komunita

když píše o "homosexualismu" jako politické záležitosti

Nemám výhrady

Že i na Zvědavci se čas od času objeví neověřená informace s nedostatečným ozdrojováním

Pokud nemůžete vybrat na provoz, přejděte na levnější hosting. Bude to pomalejší, ale mě to nevadí. Průměrně denně sleduji asi 3 stránky Zvědavce (2 nové články a jednou Ve zkratce) a je mi jedno, zda se budou nahrávat 0,3 s nebo 10 s.

Pesimizmus

Chybí duchovní témata, která jsou zvláště v současné době mravního úpadku velmi důležitá. Člověk a lidstvo ztratili smysl své existence.

spôsob ako ušetriť čas a peniaze - zmeniť layout stránky a správy (komentovať ich) uverejňovať ako hlavné články. Teraz sú v bočnej lište, čo je málo, ak je to spravodajský server, tak nech je to vidieť.

Občas by se hodilo reagovat rychleji na události ve světě, ale chápu, že to za stávajícího systému asi není možné.

formát a moznosti diskuze. sbalit vyprázdněné větve příspěvků

Nizka aktivita pres vikend. Uzky okruh autoru (zvazit vytvoreni tymu dobrovolniku/duverniku vytvarejicih preklady, ci aspon obcas kvalitni autorske clanky).

Nejsem od přírody kritik, vše přečtu a pak o tom hodně, hodně přemýšlím a pak si z toho udělám svůj vlastní názor.

Stwora by si měl ve svém věku dořešit,kam patří..

Absence podpory českého nacionalismu - informace, odkazy apod.

STAČÍ JEDEN ČLÁNEK DENNĚ.

konspiracne somariny a tazke spekulacie vadia.

Nic zásadního mi nevadí, je to dobrý web.

Uvital bych jeste vetsi podporu KOB a DOTU.

jsme plne spokojen

Dřívějšího zvídavého, trochu rebelského a trochu archeologicko-bádavého ducha nahradil podivný duch rusofilní. Z principu nevěřím žádným mocipánům a pochybuji o každé oficiální verzi, a to i těm východním. Kolikrát už jsem si někde četla o tom, jak to vlastně bylo s druhou světovou válkou, kdo podporoval Hitlera, atp. ... nyní si to mohu přečíst podesáté, z toho na zvědavci potřetí, nově v deseti dílné sérii kde je vždy přilepen dovětek o tom jak moudrý Stalin (Car, Putin) tušil podraz a sovětský (ruský) lid se hrdinně ubránil. Divné. Smrdí to stejně jako záběry na letadla bourající do věží WTC nebo starých dobrých 6 000 000...

Co se vám na Zvědavci líbí? (218 odpovědí)

všechno

vše

Jeho zaměření.

že je

že je

Všechno

aktuálnost

ve zkratce

rubrika Ve zkratce

že existuje

Obsah

profesionalita

to jak funguje

Odvaha

To ze vôbec existuje

víceméně všechno

Články většinou nesmrdí propagandou, reklamy nezanáší mozek a občas dosti japné diskuzní příspěvky.

různorodost, zajímavá témata, mimo mainstream

Bere mi čas :-)

1.) Politická nekorektnost a nazývání věcí pravými jmény byť mohou být některými považována za vulgární např. místo gay buzerant apod. 2.) Myšlenky V. Stwory obecně

Že je Zvědavec

Boj proti stavajici zhoubne ideologii, PC, multikulti, a hlavne boj proti censure.

celkove smerovani, info, ktere mainstream nepublikuje

dobre informace

To obrovské nasazení a odvaha, jít proti mainstreamu.

Téměř vše, díky!

Že nespí a snaží se třeba touhle anketou najít "díru na trhu poptávky"

Probíraná tematika.

Nový vzhled, obsah

diskuse

Taková domácí forma, přehlednost, rubrika ve zkratce.

zaměření

Články které jinde nenajdu

Jen tak dál, Vladimíre. Děláte to dobře. Díky.

Jednoduchý design. Nebije do očí. Nejlepší diskuze na internetu. Jak kvalitou příspěvků, vtipem a filtrováním trollů.

prehľadná mobilná verzia

Nekdy odvaha

kvalita

slušnost, úroveň

možnost alternativních, často spekulativních informací k vyhodnocení - porovnání oproti oficiálním

Vyvážená protiváha maistreamu

Triezvosť, rozhľad, zverejňovanie informácií ktoré sú vcelku spoľahlivé a nie je možné ich získať cez mainstream

často kvalitní články, analýzy, někdy také pěkný oddechový článek

stabylna nazorova uroven a triezvy nahlad

že články jdou často poměrně do hloubky

Poměrná slušnost přispívajících s minimem osobních invencí.

velmi kvalitny zdroj informacii

neuvádza blbé príspevky,neotravuje reklamou,kvalita príspevkov je jedna z najlepších na podobných web

výber článkov, analýzy, spôsob informovania o stave účtu, možnosť uloženia do pdf a tlač, celkovo som nadšený, že takýto web dokážete udržať a nevzdávate to, ďakujem veľmi.

jine nazory nez hlavni proud

pestrá směsice témat

Drží si svůj styl a úroveň, vytvořil si již i své prostředí

Jiný názor nebo polemika s hlavním mediálním proudem.

nic konkrétního mě teď nenapadá

Jeho směr

realita

majitel webu, který má svůj charakter, který několikrát prokázal! Děkuji!

Je to alternativa, což je osvěžující. Jak to vlastně děláte? Jak se dnes dá poznat, co je čím inspirované - jako v Žebrácké opeře?

poznámka - možná by mohla pro platící čtenáře být nějaká premiová služba, sekce, nebo něco takového, aby měli motivaci k pravidelným příspěvkům.

nový kabát stránek

že je svůj a editor si nenechá mluvit do svého projektu

zvědavec :-)

že je.

vždy sa nájdu zaujímavé články

Diskuse za články.

Zvídavost

Pravý panel přehledu krátkých událostí - za to palec nahoru. A už jsem přivykl vzhledu, také dobré.

je to pro mne jeden z nejdůležitějších a nejspolehlivějších informačních zdrojů

Všetko je dobré, uvítal by som však ešte viac informácií, a osobne, keďže som veriacim, tak info z Cirkvi a Vatikánu, o pápežovi, lebo niečo veľmi čudné sa tam deje. Ide z toho veľmi nepríjemné zlé tušenie. Nikto to nechce vysvetľovať. Všetko uvítam, o čom informujete. Želám vám veľa úspechov a bol by som nerád, keby vaša stránka zanikla. Bolo by to zle. nejako skúste vyriešiť platby. Moc vám fandím a verím, že sa podarí vyriešiť veci a budete fungovať aj naďalej.

Podává informace bez návodu k použití, jako např Čulík v BL

Iny pohled na svet a moznost diskusii, ktore rad ctu...

Přehlednost. Provedená změna (cca rok) vzhledu a uspořádání.

jde si svou cestou

Moc toho již není, spíše sem chodím z nostalgie. Nejvíce mne odradila cenzura názorů, na pozadí od člověka co utekl z komunistického zřízení plného cenzury, to je absurdní situace. Absurdní.

kombinace článků a krátkých zpráv

vysoká intelektuálna úroveň

Nazývání věcí pravými jmény. Geopoloitické analýzy.

politické spektrum

protiváha maistremu

Jedinecnost, autorove komentare.

Otevrenost, odhodlanost! Za me vse v poradku!

Článok a za ním uverejnený originál zdroj . Skvelý spôsob ako sa zlepšiť v angličtine , to je pre mňa osobne najväčšie plus .

že je protikladem mainstremu

Jeden z mála dlouhodobě stabilních alternativních webů. Navštěvuji od konce Zajíčkova Nettem.

Odlišnost

Protiváha mainstreamu.

články ukazující souvislosti (např.událost či intrika v čase X na místě Y ovlivnila současnou událost Z)

skoro vsechno

Že je bez blbých príspevkov v diskusii.

Sleduji leva-net. Jsem rád, že jsou zde uváděny překlady západních autorů. Navzájem se doplňujete.

kvalitní články

Zvědavec byl jedním z prvních alterwebů, má tradici a víceméně stacionární úroveň

Ekonomické a geopolitické analýzy

dozvím se, co se normálně nedozvím, poučím se, seznámím se s názory jiných lidí /netoleruji vulgarity a dogmatismus/ a obzvláště chytrých a znalých

vyhovuje mi tak jak je

Dostávám informace, které se jinde nedovím.

že existuje, držím palce

protiváha zmanipulovaných a senzacechtivých zrpáv

Jsem spokojen se vším.

jsem s ním obecně spokojen

Dakujem za Vasu pracu a otvaraniu oci skoro vzdy s pravdou.

Odvaha jit proti mainstreamu

jiný pohled na to co se děje než mainstream, a dle mého názoru je blíže skutečnosti

informace, diskuze pod články

alternativní informace a názory

Objektivita

Každý den přečtu různě názorové servery a dělám si z nich názor na situaci ve světě i v ČR. Zvědavec je jeden z těch serioznějších

Vychází z reality, nemaže med kolem huby.

jeden článek denně stačí, musím stihnout i další servery :-D

to, ze sa dozviem veci ktore nie su uverejnene v cesko-slovenskom mainstreame, ktore si inak musim prekladat google translatorom a domysliet vyznam, je to pohodlnejsie, ked to niekto najde a prelozi, vdaka

DOČTU SE TU TO CO JINDE NE

Že se odlišuje od České televize a člověk může porovnávat a vytvořit

si svůj názor.

Vše :-)

Občas zajímavé názory.

Vytrvalost a konsekventnost!

informace z druhého pólu problému

vždy a vše

přehlednost

Přínos informací z jiného úhlu pohledu než nabízí oficiální média; hlubší geopolitické analýzy

protiváha mainstreamu

Oceňuji stručný přehled zajímavých událostí Ve zkratce

Originalni clanky v porovnani s ostat. ceskymu weby

Iný názor

prijte mi, ze to myslite uprimne (to neni posmesek)

Některé články se mi líbí, zvláště pak ruského ekonoma V. J. Katasonova.

nezavislost zdravy rozum

je zde už dlouho a je jasné kdo za ním stojí. narozdíl od mnohých jiných. Viz např. http://aeronet.cz/news/

nestranní pohled na veci

Nezávislost, nenechá si diktovat co zveřejnit a co ne.

Rozebere nejhlubší politiku do mrtě

Vydrz a kvalita.

Nehraje na kvantitu článků. Raději jeden důležitý za dva dny, než pět sraček denně.

Jsem prostě ráda, že tu jste a ještě i pár jiných a je tu tím pádem alespoň nějaká protiváha proti mainstreamu. Jsem smutná, že jen na internetu, protože dost lidí se ještě s internetem "nekamarádí"(alespoň v mé věkové kategorii).

Je to první nezavisý web...V češtině.

Korektnost

Informovanost, kvalitní překlady, přehledná grafika

NEDOVEDU ODPOVĚDĚT.

castokrat vynikajuce informacie, ktore by som si len tak sam od seba nevyhladal a vzdy ma velmi zaujimali/zaujali

Doplňuje zprávy a analýzy z ostatních serverů, rozšiřuje pohled na světové dění

Dobré analýzy a následné diskuze.

hlas lidu

Linky na V.V.Pjakina a podpora KOB a DOTU.

Aktivní problematika

to co tu ctu se jinde neobevuje

Že to ten pán myslí dobře, dělá co může a spousta článků je stále nezatížených :-)

Obsahově obdivuhodné

otevřenost, věcnost a nestranost

Občas zajímavý překlad, byť pouze tak, aby se hodil do názorových mantinelů serveru. To je škoda.

dobrý zdroj info :-)

také Vrchlický Jaroslav jinak vše

snaha o rozumný pohled na svět

přehlednost, volba témat

Řeknu to trochu obhrouble: Líbí se mi to, že nemá naděláno v kalhotách.

není to mainstream

zajimavé články a zajimavé diskuse.. bohužel jak se to s penetrací internetu mezi lid obecný stalo normou, každý má občas pocit, že právě jeho názor je nadmíru důležitý, moudrý a inspirativní a nesmí vás o něho ochudit.

70 příspěvků v diskusi mě většinou odradí ji vůbec otevřít, pokud téma není extra atraktivní.

Všehochuť

Profezionalne predstieranie, ze pise protiamericke prispevky. Bohuzial je to krycie maestramove mediu.

všímají si toho, co se jinde ani v náznaku neobjeví

Otevřenost, odvaha

Viď odpovede uvedené výššie

Vysoká kvalita komentářů, někdy bývají zásadnější než článek sám. Přestože jsme tuto možnost čudlíkem neznačil, považuji za dobré z diskuze odstranit dlouhodobé troly a mimoně.

objektivny vyber aktualnych sprav, udalosti

Pohled na daná temata.

informace

Serióznost , aktuálnost , objektivita

informace a názory z druhé strany ( mně blízké ), je to hlavně protiváha ideologicko propagandistické straně diktatury mainstreamu ( žumpa ) a jejich neochvějného názoru na svět - že jenom tak je to spravne a tak to má byt - a kdo nejde s nami, tak jde proti nam :) . . . .

ze je zvedavy, mnohem vice nez mainstream.

Su tu aj informacie ktore nie su na inych serveroch.

že mluví pravdu a né ty bludy co TV a rozhlas

Líbí se mi překlady Epizod, protože je takhle můžu sdílet s ostatními v češtině. Rád bych, abyste je dopřekládali. Líbilo by se mi doplňování historie i z dalších zdrojů a autorů, a to i včetně české historie. Myslím, že pro pochopení dneška je to důležitější, než články, které za měsíc už budou staré. Zatím díky.

Je to pohled druhé strany. Většina medií, hlavně televize a nejvíce ČT, jsou doslova propagátory hloupého a nepřijatelného pohledu na svět. Někdo to nazval( sračkomety)- omlouvám se, ale je to výstižné.

skoro vše

Výdrž

Že kašle na politickou korektnost a nazývá věci pravými jmény

jeden z tych lepsich nezavislych webov

Osvětlování "nežádoucích" souvislostí s děním v té opěvované demokracii

Všechny články jsou velmi zajímavé a děkuji za to, že jste.

Dobrá volba témat.Není zapleveleno bezobsažnými komentmi.

zvědavost :)

otevřenost

Nový webdesign se povedl

Články a informácie, ktoré inde nie sú. Hlbšie analýzi súčasného diania, komplexnejší pohľad na to čo sa vo svete deje, integráciu správ a diania v ucelené podanie.

To aký je.

Spektrum pohľadov článkov. Iný názor a objektívnejší názor ako nám ponúka väčšinová čvarga. Podnety na zamyslenie a "dokonštruovanie" môjho videnia sveta.

Nekonvenčnost a zřejmá lidská snaha o maximální upřímnost v názorech a pohledech na svět

Jeden z mála rozumných webů.

jiný pohled na různé problematiky, jsou zde informace, které jinde těžko najdu (pokud vůbec), z mého pohledu výborná protiváha mainstreamu, díky

je to kvalitni informace

Zvědavec má již značnou historii, je konzistentní, což je fajn. Jen tak dál.

vše pořádku.

Že je oponentem mainstriemu.

Vše , můžu si vybrat co číst a co ne.

nezávislost, otevřenost, odvaha, aktuálnost, výběr témat, jejich zpracování, uveřejňování článků autorů ze zahraničí

Ti zlí lidé jsou často velmi směšní (ale pořád to jsou zlí lidé :((( )

politicka orientace autora

Člověk s mozkem jej rád užívá jako alternativní zdroj informací oproti prolhanému mainstreamu.

geopolitické anylyzy

To jaký je !

Nezávislosť a vhodná náplň.

Zvědavec nemusí být nutně jednoznačně antiamerický, ale měl by nadále vyvažovat náš tupý mainstream.

Dobrá informovanost autorů

Rozsah tém, ktoré uverejnujete- od spoločenského života, až po geopolitiku.

Děkuji všem, kteří anketu vyplnili. Děkuji za kritiku i za pozitivní komentáře. Vaše názory jsou pro mě důležité a anketa mě v některých místech inspirovala. V každém případě mi pomohla lépe poznat své čtenáře a to je určitě přínos.

Známka 1.2 (hodnotilo 124)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

33

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 66 čtenářů částkou 11 638 korun, což je 33 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 0

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 5

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 2

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Jaderný poplach v Polsku po zásahu ruské hypersonické rakety Kh-47 Kinzhal12.04.24 19:14 Ukrajina 0

Vysokoškolská pedagožka vyškolila Fialu12.04.24 06:31 Česká republika 1

Politico - v rámci EU nakupuje Francie nejvíce LNG z Ruska11.04.24 18:21 Francie 0

Šialený migračný pakt zmení Európu na Afriku. Hrozba aj pre Slovensko!11.04.24 17:56 Slovensko 3

Měnové kurzy

USD
23,74 Kč
Euro
25,28 Kč
Libra
29,53 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,24 Kč
Švýcarský frank
26,03 Kč
100 japonských jenů
15,36 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,22 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 542,60 Kč
1 unce stříbra
671,01 Kč
Bitcoin
1 499 268,76 Kč

Poslední aktualizace: 18.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 9 307